Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

NİTELİKLİ DOĞAL KORUMA ALANI LARA ORMANINDA YANGIN (2) YENİDEN

*- Antalya’nın Muratpaşa ilçesi sınırlarında, Lara Plajı karşısındaki ormanlık alanda yangın çıktı. 

*- Yangın, orman ve itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımı ile güçlükle söndürülürken, yaklaşık 2 hektarlık bir alan yandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca geçen yıl ‘doğal sit- nitelikli doğal koruma alanı’ ilan edilen Lara kumul ve ormanlarında, saat 12.00 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Çam ağaçlarının ve yerde bulunun bitki örtüsünün yandığı alana, Orman Bölge Müdürlüğü personeli, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arazözler ve helikopter sevk edildi. Yangın, yaklaşık 1 saatlik bir çalışmanın ardından söndürüldü.
Yangını söndürme çalışmalarına elinde bulunan kova ile kum taşıyarak katılan Rus vatandaşı Kira Sezgin, yangın ilk çıktığı anda itfaiye ekiplerine haber verdiğini söyledi. Yangını hemen yakındaki evinde gördükten sonra söndürmeye yardım etmeye geldiğini belirten Sezgin, “İhbar etmeme rağmen ekipler oldukça geç geldi. Ayrıca alanın kum olması nedeniyle arasözler haricinde kimse giremedi” dedi.
Polis, yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlattı. Yangında 2 hektarlık bir alanın yangını belirtildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Orman yangını drone görüntüleri
– Orman yangınından detaylar
– Yanan ağaçlardan detay
– Yangına müdahale eden çevredeki vatandaşlardan detay
– Yangın söndürme çalışmalarından detaylar
– Rus kadın Kira Sezgin’in kum kovasıyla yangına müdahalesi
– Kira Sezgin röportaj
– Helikopterin müdahaleleri genel ve detay görüntüleri
– Yangın alanından görüntü
– Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- 

Reklam Alanı

=======================

SAHİLE ZORUNLU İNİŞ YAPAN AZERBAYCAN ASKERİ HELİKOPTERİ PARÇA BEKLİYOR

GİRESUN’un Tirebolu ilçesinde, teknik arızası giderildikten sonra havalanıp, bölgedeki sahile ikinci kez acil iniş yapan Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait Mİ-17 tipi askeri helikopterin, bekleyişi sürüyor. Mürettebatının ilçede konakladığı helikopterin onarımı için parça bekleniyor.
Azerbaycan Hava Kuvvetler’ine ait, içinde 6 personelin bulunduğu Mİ-17 tipi helikopter, önceki gün saat 19.00 sıralarında motor arızasıyla nedeniyle Tirebolu ilçesi Yalıköy sahil mevkisine zorunlu iniş yaptı. Amasya’nın Merzifon Hava Üssü’ne gittiği belirtilen helikopterin personeli, Valilik tarafından ilçede misafir edildi. Mürettebat, dün sabah saatlerinde helikopterdeki arızayı gidermek için çalışmalara başladı. Kumsaldan kalkış yapan helikopter, 50 metre mesafedeki Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki cebe alındı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, dubarla çevirdiği alana araç ve yaya girişe izin vermedi.
İKİNCİ KEZ ACİL İNİŞ YAPTI
Uzman ekip tarafından yürütülen çalışmalar sonucu motor arızası giderilip, son kontrolleri yapılan askeri helikopter, dün akşam saatlerinde 6 mürettebatıyla havalandı. Ancak helikopter, bir süre ilçe semalarında dolaşıp, 5 dakika sonra sahildeki kumsala yeniden acil iniş yaptı.
İlçe sahilindeki kumsal alanda bekleyişi süren ve mürettebatının ilçede konakladığı helikopterin, onarımı için parça ve mühendis ekip beklendiği belirtildi.
Öte yandan bölgede jandarma ekipleri de, gün boyu helikopterin bulunduğu alanda güvenlik önlemlerini artırarak, nöbet tuttu, kumsal alana girişe izin vermedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Sahilde kumsalda duran helikopterden görüntüler
-Helikopterin güvenliğini sağlayan jandarmalardan görüntü
-Muhabir (Aleyna KESKİN) anonsu

BOYUT: 220 MB

Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR GİRESUN/DHA

==========

OTOMOBİLLERİ KUNDAKLAYAN ŞÜPHELİ 300 SAATLİK KAMERA İNCELEMESİYLE YAKALANDI

ESKİŞEHİR’de park halindeki 2 otomobili benzin dökerek kundakladığı iddiasıyla aranan S.K., 300 saatlik kamera incelemesinin ardından Adana’da yakalanarak gözaltına alındı. Araçları, sahipleriyle husumetli olan komşusu M.K.’nın arkadaşı D.Ç. aracılığıyla S.K.’ya yaktırdığı ortaya çıktı. Eskişehir ve Adana’da gözaltına alınan 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Tepebaşı ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde oturan R.P. ile eşi B.P.’ye ait park halindeki otomobiller, geçen 10 Mayıs gecesi üzerlerine benzin dökülerek ateşe verildi. Araçlardaki yangında ihbar üzerine gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatılan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kundaklama olayının yaşandığı Mimar Sinan sokak ve çevresindeki kameralarda yaklaşık 300 saatlik inceleme yaparak şüphelinin S.K. olduğunu belirledi. Olayın ardından Adana’ya kaçtığı tespit edilen şüpheli S.K., Eskişehir ve Adana polisinin ortak çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

KUNDAKLAMA İÇİN ADANA’DAN GELMİŞ
Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, kundaklanan R.P. ile eşi B.P.’ye ait otomobilleri, daha önceden aralarında çıkan tartışmalar nedeniyle husumetli olan komşusu M.K.’nın, D.Ç. aracılığıyla Adana’dan çağırdıkları S.K.’ya yaptırdıkları ortaya çıktı. Şüpheli S.K.’nın olay yerinde daha önceden keşif yaptığı, benzini ise bidonla D.Ç.’nin temin ettiği anlaşıldı. Soruşturma kapsamında M.K., D.Ç. ve olayla bağlantısı olduğu belirlenen M.S.’de Eskişehir’de yakalanarak gözaltına alındı.

ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDILAR
Gözaltına alınan 3 şüpheli Eskişehir’de, S.K. ise Adana’da işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece ‘adli kontrol’ kararıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:
-Şüphelinin bidonla gelmesi
-Araçlara benzin dökmesi
-Araçları ateşe vermesi
-Şüphelinin sokaktaki görüntüsü
-Adana’da emniyet çıkışı
-Genel görüntüler

Haber-Kamera:Engin ÖZMEN/ESKİŞEHİR,(DHA)-

============
OTOMOBİL SULAMA KANALINA UÇTU

*- Antalya’nın Serik ilçesinde otomobil kanala uçtu. 

*- Sudan kendi imkanlarıyla çıkan sürücü ambulansla hastaneye götürüldü.

Kaza, Serik’e bağlı Sarıabalı Mahallesi Karagöl mevkiinde meydana geldi. Kendilerine ait bahçe evinden ilçeye doğru giden İsmail Burak Berberkaya’nın (20) idaresindeki 07 ACE 59 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu DSİ sulama kanalına uçtu. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Bu sırada sürücü kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Serik’teki özel hastaneye götürüldü. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Araçta başka birilerinin de olabileceğini değerlerin jandarma ekipleri sürücünün yakınları ile irtibata geçti. Araçta başka kimsenin olmadığı belirlendi. Jandarmanın çağırdığı kurtarıcı aracı kanaldan çıkarttı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Araçtan görüntüler
– Aracın sudan çıkartılması
– Aracın kanala uçtuğu yer

HABER-KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

==========

OLİMPİYATA HAZIRLIK KAMPI YAPTIKLARI ETİYOPYA’DA MİLLİ ATLETLERDEN ANLAMLI YARDIM
 

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)- TOKYO Olimpiyatları’na hazırlıklarını sürdüren milli atlet Tuba Güvenç, Özlem Kaya, Yusuf Alıcı ve Arif Kanmaz, kamp yaptıkları Etiyopya’da 3 yıldır tamamlanamayan cami için 21 bin lira topladı. Palandöken kampına katılmak üzere Erzurum’a gelen Tuba Güvenç,camiye minber ve mirpar yapılacağını belirterek, “Türk olmanın bize verdiği yardımseverlik duygusu ile üzerimize düşen görevi yaptık” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun başarılı sporcularından Tuba Güvenç, Özlem Kaya, Yusuf Alıcı ve Arif Kanmaz, yaklaşık 2 ay önce, koronavirüs nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları’na hazırlık kampının yapıldığı Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya bağlı Sululta kasabasına gitti.

Çalışmalarını sürdüren milli sporculardan erkekler, cuma namazı için bir camiye gitti. Namaz sonrası Yusuf Alıcı ve Arif Kanmaz cami minaresinin ağaç parçalarıyla tutturulduğunu ve içerisinin de içler acısı bir durumda olduğunu gösteren video çekti. Milli sporcular, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ve canlı yayınlarla bunu çevrelerine duyurdu. Minarenin yapımı için 12 bin lira hedefleyen milliler, 23 bin lira topladı. Ancak görevliler, caminin minaresi yerine mihrap ve minber yapılmasını istedi.

Camideki çalışmalar sürerken, Palandöken kampına katılmak üzere Erzurum’a gelen Tuba Güvenç, şunları söyledi:

“3 bin metre engelli branşında ülkemizi temsil ediyorum. Hedefim her sporcu gibi Tokyo Olimpiyatları. Yaklaşık 40 gün süren Etiyopya kampından sonra bir hafta önce Erzurum kampına katıldım. Kampta iken erkek sporcular cuma namazına giderken caminin minaresini 3- 5 odunla tutturulmuş şekilde görüyorlar. Bu caminin videolarını çekip bize gösterdiler. Biz de bu duruma gerçekten çok üzüldük. Türk olmanın verdiği yardımseverlik duygusu ile yardım toplamaya karar verdik. Özlem Kaya, Yusuf Alıcı, Arif Kanmaz ve ben bu durumu sosyal medyada ve storylerde paylaştık. Canlı yayınlar yaparak durumu anlattık. Amacımız aslında caminin minaresini yaptırabilmekti. İmamla konuştuğumuzda aslında buranın kendi evi olduğunu, üst katını camiye çevirdiğini, 3 yıldır yapılamadığını ve yarım kaldığını öğrendik. Biz caminin minaresini yaptırmak için biraz ısrarcı olduk ama bize, ‘Siz şu an minareyi yaptırırsanız biz camiyi tamamladıktan sonra minarenin yıkılma ihtimali yüksek’ dediler. Biz de mihrap ve minber yerini yaptırmaya karar verdik. Çok şükür ki gerekli parayı topladık. Yusuf arkadaşımız 1 Haziran’a kadar orada ve çalışmalara başlandı. İnşallah o zamana kadar yetiştirecek. Şu an 23 bin lira topladık. Geri kalan parayla caminin eksik olan yerlerini yaptırmayı düşünüyoruz. Örneğin abdest alınan yer ve ayakkabılık gibi.”

Etiyopya’da devam eden kampla birlikte caminin de yapımını tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Özlem Kaya ise, “Yusuf iki kat efor sarf ediyor. Hem antrenman yapıyor hem de cami ile ilgileniyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Alt tarafı 4 tane odun parçasıyla tutturulmuş cami minaresi
-Erkek sporcunun caminin içine girerek anlatması
-Sporcuların caminin durumu hakkında imamdan bilgi almaları
-Sporcuların telefonda maliyet bilgisi almaları
-Camiden detaylar
-Sporcular ile röp
-Antranmandan görüntüler

========

YAĞLI GÜREŞ SEZONU KUMLUCA’DA SEYİRCİSİZ BAŞLADI
 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA(Antalya),(DHA)- Antalya’nın Kumluca ilçesinde koronavirüs salgını sonrası ilk kez düzenlenen ve sezonun ilk güreşi olma özelliği taşıyan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri başladı. 1300’e yakın pehlivanın mücadele edeceği güreşlere seyirci alınmadı.

Koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri bir sezon aradan sonra Antalya’nın Kumluca ilçesinde yeniden başladı. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde yapılan güreşlere seyirci alınmadı. Güreşlere katılacak pehlivanlara tek tek koronavirüs testi yapıldı. 2 gün sürecek olan güreşler minik boyların müsabakalarıyla başladı.

Yaklaşık 1300 pehlivanın katılacağı güreşler hakkında konuşan Güreş Tertip Komitesi Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, “Kumluca 2021 tarihindeki Kumluca Yağlı Güreşleri’nin şu anda açılışını yaptık. Birazdan burada dualar yapacağız. Güreşlerimiz resmen başlamış bulunuyor. 22-23 Mayıs tarihlerinde yaptığımız Türkiye’nin büyük güreşinden birisi olan Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri’mizi inşallah kazasız belasız tamamlayacağız” dedi.

Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri Tertip Komitesi Üyesi Kumluca Belediye Spor Kulüp Başkanı Ali Okur da, “2021 yılının ilk yağlı pehlivan güreşlerimizi Kumluca’mızda başlatıyoruz. Güreş camiasına hayırlı uğurlu olsun. Pandemi koşulları altında seyircisiz yürüttüğümüz bu güreşler, Ata sporumuz Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri Tertip Komitesi Üyesi Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Abacıoğlu, “2021 yılının ilk güreş meşalesini Kumluca’dan yakmış bulunuyoruz. Pandemi nedeniyle seyircisiz olarak devam eden güreşlerimizde bütün sporcularımıza başarılar diliyoruz” diye konuştu.

BALABAN İÇİN DESTEK PANKARTI ASILDI

Öte yandan, güreşlere katılmayan 2013-2014 ve 2017 yıllarında Kırkpınar Başpehlivanı olan İsmail Balaban için güreş meydanının girişine Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk tarafından ‘Elmalı’mızın gururu sarı fırtınamız, İsmail Balaban’a Survivor’da başarılar diliyoruz’ yazılı pankart da asıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Sahadan geniş görüntü
– Güreşen minik boylardan detay görüntü
– Mustafa Köleoğlu’nun açıklamaları
– Ali Okur’un açıklamaları
– Ünal Abacıoğlu’nun açıklamaları
– İsmail Balaban için asılan pankart

=========

TUNCELİ’DE FIRTINADA AHIR YIKILDI, 5 KUZU TELEF OLDU

TUNCELİ’de şiddetli fırtına nedeniyle, bir çadır ahır yıkıldı, 5 kuzu telef oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarısının ardından Tunceli’de gece saatlerinde şiddetli rüzgar etkili oldu. Çemişgezek ilçesine bağlı Kıraçlar köyünde Erkan Demir’e ait çadır ahır, rüzgar nedeniyle yıkıldı. Ahırda bulunan 5 kuzu telef oldu. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gelerek hasar tespiti yaptı.

Hayvanları telef olduğu için üzgün olduğunu belirten Erkan Demir, “Gece saatlerinden beri çok kuvvetli fırtına vardı. Sabah saatlerinde köyün dışında olan çadır ahırımın çöktüğünü fark ettim. Kuzular altında kalmış ve telef olmuş. Kışı zorluklarla atlatmıştık. Kuzularımız baharda doğmuştu. Emeğimiz telef oldu” dedi.

Görüntü Dökümü
——-
Ahırın yıkılan kısmı
Ahırın içi
Telef olan kuzular
Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/ TUNCELİ,(DHA)

===========

VAN KEDİSİ SAHİPLENMEK İSTEYENLER YOĞUNLUK OLUŞTURDU

VAN Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, Türkiye’nin birçok yerinden kedi sahiplenmek isteyenlerin merkezi aradıklarını belirtti. Prof. Dr. Kaya, şu an sahiplendirme yapmadıklmarını, yapacakları zaman da duyuruyla bilgi vereceklerini söyledi.

Farklı göz renkleri, bembeyaz tüyleriyle ünü ülke sınırlarını aşan Van kedilerine, koruma altında oldukları Van Kedi Villası’nda özenle bakılıyor. Her mevsim ziyaretçisi bulunan Van kedileri, sevecenliğiyle gelen konukları etkiliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan Van Kedisi Villası, yasakların bitmesiyle birlikte yeniden ziyarete açıldı. Villadaki kedilerin 5 Nisan itibari ile başlayan birinci parti doğumları sona ererken, yılın ilk yavruları, sevimli halleriyle ilgi odağı oluyor. Van Kedileri ile ilgili yapılan haberlerin ardında Türkiye’nin birçok kentinden vatandaşlar kedi sahiplenmek için merkezi arayarak yoğunluk oluşturdu.

Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, şu anda kedi sahiplendirme yapmadıklarını ve sahiplendirme yapacakları zaman da bunun duyurusunu yapacaklarını söyledi. Prof. Dr. Kaya, “Van Kedisi ile ilgili bir haber çıktığı zaman tüm vatandaşlar da bu kedilerden bir tane edinmek istiyor. Bunu doğal karşılıyoruz. Ama burası koruma altındaki kedilerin bulunduğu bir yerdir. Biz ihtiyaç fazlasını sahiplendiriyoruz. 2021 yılı için herhangi bir sahiplendirme programımız yok. Olduğu zaman da bunu duyuracağız. Çok fazla telefon alıyoruz ve bu kadar telefona cevap vermekte bazen mümkün olmayabiliyor” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Van Kedi Villası genel
-Van Kedilerinden genel
-Van Kedilerinden detaylar
-Kedileri sevenler
– Prof. Dr. Abdullah Kaya ile röportaj
-Merkeze gelen çocukların kedileri sevmesi
-Yavru Van kedilerinden genel ve detay
-Kedileri seven çocuk ile röportaj
-Merkezdeki kedilerden genel ve detaylar

Gülay KUYUCU-Safa ATMACA/VAN, (DHA)- 

============

HASTALARININ SIKINTILARINI ŞİİRLE ANLATIYOR

DİYARBAKIR Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Lütfi Akyol (39), hastalarının yaşadığı sıkıntıları, yazdığı şiirle anlatıyor. 3 yıldır bu uygulamayı sürdürdüğünü anlatan Dr. Akyol, hazırladığı şiir, animasyon görüntüleri ve seslendirdiği türkülerle, hastalara moral verdiğini söyledi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, İç Hastalıkları Romatoloji Kliniği’nde görev yapan Uzman Dr. Lütfi Akyol, hastaların sıkıntılarını şiir haline getirip, tedavi aşamasında kendilerine okuyarak moral veriyor. 3 yıl önce, halk arasında kamburluk olarak adlandırılan ankilozan spondlit hastasını tedavi ederken, bu kişinin anlattığı sıkıntılardan etkilenerek şiir yazıp, hastasına okuyarak moral vermeye başladığını belirten Dr. Akyol, uygulamasında ayrıca türkü ve animasyon görüntüleri de kullanmaya başladı.

Yaklaşık 5 yıl önce Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Romatoloji Kliniği’nde görev yapmaya başlayan Akyol, günlük ortalama 30 hastaya bakıyor. Uzman Dr. Akyol, aynı zamanda pandemi döneminde, gece ve gündüz demeden çalışan sağlıkçıların duygularını anlatan şiirler yazarken, bir hastasıyla da karşılıklı olarak mektuplaştı. Akyol’un bu uygulamaları, sosyal medyada ilgi gördü.

HEKİMİN GÖZÜNDEN HASTALIKLAR ŞİİRLEŞTİRİLİYOR

Uzman Dr. Lütfi Akyol, dahiliye asistanlığındaki yoğun dönemlerde, arkadaşlarıyla birlikte sıkıntılı günleri aşma adına, güncel şarkıları komik şekilde yorumlayıp, kendi aralarında daha önce söylediklerini belirtti. Akyol, “Daha sonra Ramotoloji alanında çalışmaya başladık. Aslında hastanın takibini yaparken, bir hekim, bir de hasta tarafından bakmak var. Hasta tarafından bakmak, bizim için kıymetli. O dönemlerde böyle şeyler yaparken, bir hocamız ‘bunları yazın, bunlar çok kıymetli’ derdi. Tabi biz o dönemde bunun önemini fark edemedik. Yıllar geçince şunu anladık ki, meramımızı ve hastaların hissettiklerini, farklı şekillerde ifade etmek çok kıymetli. Ankilozan spondlit hastası birisi vardı. Çalışamıyordu ve işe gidemiyordu. Çocuklarına da bakamayınca, onun durumu beni çok etkilemişti. O hastanın muayenesinin akşamında, benim de ankilozan spondlit hastası bir arkadaşım vardı. O da sabahları çok zor kalkıyordu ve uyanamıyordu. Bu durumdan etkilenerek, bir ankilozan spondlit şiiri yazdım. Öyle başladı, başka hastalıklar için de hastaların penceresinden baktım. Hekimin gözünden, hastalıkları şiirle, kendimizce ifade etmeye başladık” dedi.

‘HASTA, DERDİNİN ŞİİRLE ANLATILMASINI GÖRÜNCE MUTLU OLUYOR’

Genç bir hastanın duygularını da çok güzel bir mektupla kendisine ifade ettiğini anlatan Akyol, “Okula gidemediği için pandemi döneminde evde sıkılmış. ‘Hocam artık ben okula gitmek istiyorum izninizle, hastalığım müsaade ederse eğer’ şeklinde, duygularını bize mektupla ifade etti. Biz de mektupla ona cevap verdik. Hasta buraya geldiği zaman, hekimin kendisini anlamasını istiyor. Empati yapabilmek, hastanın çektiği problemi sizin gerçekten anladığınızı ona anlatabilmek. Bu şekilde şiirle de olur, anlatarak da olur. Tabi hasta derdinin şiirle anlatılmasını görünce, daha çok mutlu oluyor. Bunların şiirle, türküyle, farklı şekilde ifade edilmesi, normal rutinin dışında farklı şeyler yapılması, gerçekten çok kıymetli. İnşallah devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————
Dr. Lütfü Akyol’un masa başında çalışması
Hastası tarafından yazılan mektup
Dr. Lütfü Akyol ile röp.
Dr. Akyol’un hastası tarafından yazılan mektubu okuması
Akyol’un hastasına verdiği cevap mektubu
Dr. Lütfü Akyol tarafından hazırlanan animasyon
Cep telefonu görüntüsü
Dr. Akyol’un türkü söylemesi
Hastane tabelası
Genel ve detay
Haber-Kamera: Burak EMEK-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!