Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Bakan Pakdemirli: Karadeniz’de hamsi avı ek tedbirlerle başlayacak
 
TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hamsi avına getirilen yasağın 7 Şubat’ta kaldırılacağını açıkladı.

Samsun’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Mustafa Demir’den, şehirde devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi alan Bakan Pakdemirli, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Bakan Pakdemirli, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen Tarım-Orman-Sektör Toplantısına katıldı. Toplantıya ayrıca Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

‘HAMSİ AVI EK TEDBİRLERLE AVCILIK BAŞLAYACAK’
Toplantıda konuşan ve Karadeniz’de yasaklanan hamsi avı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Pakdemirli, “İş birliği için tüm balıkçılara teşekkür ediyorum. Kısıtlama 7 Şubat 2021 tarihi 00.01’den itibaren sona erecek. Ek tedbirlerle avcılık başlayacak. Av için il ve ilçe müdürlüğüne yazılı beyan verilecek. Bakanlık av gemisine nezaret etmesi için en az bir görevli bulunduracak. Karadeniz’e kıyısı bulunan tüm il müdürlüklerinde en fazla 2 adet karaya çıkış noktası belirlenecek. Avlanan hamsiler bu noktalardan il ve ilçe müdürlüğü gözetiminde çıkarılacak. Gemilerde, elek sistemi ve elemek için tambur olmayacak veya mühürlenecek. Balık unu ve yağı fabrikalarına sevke, işletmenin bulunduğu yerdeki il ve ilçe müdürlüğü personelinin kontrolü sağlandıktan sonra giriş izini verilecek. Hem kamuoyu hem de balıkçılarımız bilsin ki 9 santimetrenin altında yasal olmayan hamsi avlatılmayacak” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Bakan Pakdemirli açıklamaları

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Hüseyin KALAY-Miraç ŞENTÜRK SAMSUN-DHA
=====================

Direksiyon başında kalp krizi geçiren sürücünün yaptığı kaza kamerada

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Mersin’in Tarsus ilçesinde, direksiyon başına kalp krizi geçiren Ayşen Süren’in (45) kullandığı otomobilin kontrolden çıkarak iki yayaya çarptığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, ellerinde alışveriş poşetleriyle yolda yürüyen Uğur Özcan ve Gülnaz Özcan’e, kaldırıma doğru yöneldikleri sırada arkalarından gelen otomobilin çarptığı görüldü. Hastanede tedavi gören Uğur Özcan’ın beyin kanaması nedeniyle yoğun bakım servisine alındığı, Gülnaz Özcan’ın ise sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Kaza anları
– Yaralılardan detay (Kazadan sonra vatandaşın çektiği cep telefonu görüntüsü)
Haber-Kamera: MERSİN,(DHA)

=====================

Parmağı demire sıkışan Onur’u itfaiye kurtardı

MALATYA’da, balkonda oyun oynadığı sırada parmağı çamaşır asma demirine sıkışan Onur Ö. (12), itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, öğle saatlerinde İnönü Caddesi’nde meydana geldi. Evlerinin balkonunda oynayan Onur Ö.’nün parmağı bir anda çamaşır asma demirine sıkıştı. Evdekileri Onur’un parmağını demirden kurtaramayınca itfaiyeden yardım istendi. Gelen ekipler tarafından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne demirle birlikte götürülen Onur’un parmağı doktor gözetiminde çıkarıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————-
– Hastaneden görüntü
– Onur’un sıkışan parmağı
– Ailesi Onur’u sakinkleştirmesi
– Parmağı demirden kurtarıldı
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

=====================

Akyazı’da sokak köpekleri kadına saldırdı

SAKARYA’nın Akyazı ilçesinde bir kadın sokakta başıboş bir şekilde dolaşan köpeklerin saldırısına uğradı. Çantasıyla kendini korumaya çalışan kadının yardımına ise mahalle sakinleri koşarken, korku dolu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Akyazı İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde sabah saatlerinde meydana geldi. Sabah erken saatlerde sokakta yürüdüğü sırada başıboş gezen köpeklerin saldırısına uğrayan kadın, kendini çantasıyla korumaya çalıştı. Çantasını sallayarak köpekleri uzaklaştırmak isteyen kadın yoğun çabalarına rağmen köpekleri uzaklaştıramazken kadının yardımına mahalleli koştu. Vatandaşların yardımıyla köpekler kaçarken, saldırıya uğrayan kadın yere yığıldı. Bu anlar ise bölgede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kayıt altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
-Köpeklerin saldırması ve vatandaşların yardıma koşması (Güvenli kamerası görüntüsü)
Haber-Nuri KURU-AKYAZI(Sakarya)(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!