Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BU KEZ KENDİNİ ATMAYA KALKIŞTI

Eline geçeni balkondan attı (2)

Antalya’da psikolojik sorunları olduğu belirtilen ve oturduğu apartmanın 7’nci katındaki dairesinin penceresi ve balkonundan eşyaları bahçeye atan Ünal O., bu kez intihara kalkıştı. Ünal O., polis ekipleri olay yerinden ayrıldıktan 1,5- 2 saat sonra yeniden balkona çıktı. İhbar üzerine bölgeye yeniden polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyunan Ünal O., balkondan aşağıdakilere el hareketleri yapmaya başladı. Daha sonra içeri giren Ünal O. bu kez de bir odanın penceresine çıktı. Kendisini aşağı atmaya kalkışan Ünal O.’yu kapıyı kırıp içeri giren polis ve itfaiye ekipleri engelledi. Pencereden içeri çekilen Ünal O.’yu gözaltına alan polis, içeride kıyafetlerini giydirdi. Daha sonra itfaiye ve sağlık ekipleri eşliğinde aşağı indirilen Ünal O., ambulansa bindirilerek, polis nezaretinde hastaneye götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Şahsın elindeki kitapları aşağıya atarken görüntüsü
– Balkonda bağırması
– Pencereden atlamak isterken polisler tarafından alınması
– Sağlık ekibinin eve gidişi
– İtfaiye ekibinin evden çıkışları
– Dini kitapların toplanması
– Aşağıya atılan malzemelerden görüntü
– Şahsın sedye ile evden çıkartılması
– Ambulansa bindirilmesi
– Ambulansın hastaneye gidişi
HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

==========================

Komandolardan gövde gösterisi

Reklam Alanı

ATATÜRK’ün Eğirdir’e gelişinin 91. yılı kutlamaları kapsamında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nca hazırlanan programda komandolar gövde gösterisi yaptı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’e gelişinin 91. yılı törenle kutlandı. Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, protokol, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kahraman komandoların Atatürk’ün geldiği ve konakladığı tarihi demir köprü üzerinde yaptıkları gösteriler nefes kesti. Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının envanterinde bulunan silah ve teçhizatlar da sergilenerek katılımcılara tanıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Tören öncesi saygı duruşu
– Komandoların dövüş gösterisi
– Komandoların halatla köprüden inişi
– Komandoların halatla inerken drone görüntüleri
– Marş söyleyen komandolardan detay
– Silahların tanıtılmasından detay
– Kaymakamla röportaj
– Detaylar
HABER- KAMERA: Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (Isparta)(DHA)

=============================

Vali Karaömeroğlu: Tek mücadele silahımız tedbir
 
SİNOP Valisi Erol Karaömeroğlu, Sağlık Bakanlığı koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘yüksek riskli iller’ arasında yer alan kentte denetimlerde bulundu. Esnafa ve şoförlere maske, hijyen ve mesafe uyarılarında bulunan Vali Karaömeroğlu, “Bu mücadeleyi Sinoplular ile birlikte beraber kazanabiliriz. Komşu ziyaretlerini erteleyelim, kurallara dikkat edelim. Tek mücadele silahımız tedbir” dedi.

Koronavirüs risk haritasına göre, nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il arasında yer alan Sinop’ta normalleşmeye dair ilk adımlardan biri olan cumartesi kısıtlamasının kalkması ile vatandaşlar sahil, park ve bahçelere yönelince, kentte denetim ve kontroller sıklaştırıldı. Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’nun yanı sıra, Belediye Başkanı Barış Ayhan ve İl Sağlık Müdürü Fatih Reyhanlıoğlu, kurum müdürleri ve oda başkanları kentte denetimlerde bulundu. Vali Karaömeroğlu katıldığı denetim esnasında esnafa ve şoförlere sık sık maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarılarında bulundu.

‘BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ’
Denetimler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, “Denetimlerimizi tematik denetimlere yoğunlaştırdık. Her gün bir denetim konusu var. Bugün umuma açık yerlerde denetim konumuz içerisindeydi. Her gün bir tematik konuda denetleme yapacağız. Bir gün araçlara, bir gün umuma açık yerlere olmak üzere denetimlerimiz devam edecek. Bugün de bu tematik denetimimizin ilk günüydü. Kafe, restoranlar, kıraathane gibi umuma açık yerleri denetledik. Biliyorsunuz son günlerde vaka sayılarımızın artışıyla beraber kırmızı seviyeye yükseldik. Bundan da bir an önce çıkabilmek için el birliği ile beraber mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi Sinoplular ile birlikte beraber kazanabiliriz. Bunun için maske, mesafe, hijyen kurallarına dikkat edelim. Tek mücadele silahımız tedbir” dedi.

‘KOMŞU ZİYARETLERİNİ ERTELEYELİM’
“Bu mücadeleyi hep beraber kazanabiliriz” diyen Vali Karaömeroğlu, “Vatandaşlarımızdan şunu özellikle rica ediyoruz. Mecbur kalmadıkça iller arası seyahatlerini bir süre ertelesinler. Dışarıda umuma açık yerlerde dikkat etsinler. Her vatandaş oto kontrolünü sağlamadıkça biz bu mücadeleyi kazanamayız. Herkes kurallara uymalı. Bu mücadele ancak birlikte kazanılabilir. Ev, komşu ve taziye ziyaretlerini ay sonuna kadar erteleyelim. Şehirler arası seyahatleri mecbur olmadıkça yapmayalım. Komşu ziyaretlerini erteleyelim. Artış devam ederse ekstra bazı önlemler almak zorunda kalabiliriz. Ama ben bu işi birlikte kazanacağımıza inanıyorum. Sinop şu an el ele vermiş, kırmızıdan çıkmaya inanmış görünüyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Denetimler
-Vali açıklama
-Detaylar
HABER KAMERA: Deniz ÖZEN/SİNOP, (DHA)-

========================

Gölcük’te hafta sonu yoğunluğu

BOLU’da, Gölcük Tabiat Parkı cumartesi günü kısıtlamanın kalkmasıyla tatilciler tarafından ilgi gördü.
Bolu Gölcük Tabiat Parkı’nda, havaların ısınmasıyla karlar eridi. Parka gelen ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyüp, doğa ile iç içe bir gün geçirdi. Cumartesi günü kısıtlamanın kalkmasıyla tercih edilen Gölcük’te tatilciler, eşsiz manzaranın keyfini çıkardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Gölcük manzaraları
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

========================

Zonguldak’ta kısıtlamasız ilk cumartesinde yoğunluk devam etti

ZONGULDAK’ta kısıtlamanın kalktığı ilk cumartesi gününde kent merkezindeki yoğunluk devam etti. 

Zonguldak’ta kısıtlamasız ilk cumartesi günü kent merkezinde yoğunluk devam etti. Bankamatik önleri ve marketlerde yoğunluk yaşandı. Zonguldak Valiliği sosyal medya hesabından ‘Koronavirüsü hep birlikte yeneceğiz. Yeter ki kurallara ve tedbirlere harfiyen uyalım.’ mesajını paylaştı. Onur Ceylan uzun süre sonra hafta sonu dışarı çıktığını belirterek, “İnsanlar artık hastalıktan koronavirüstan sıkılmışlardı. Bence iyi bir uygulama oldu ancak insanların sosyal mesafe kuralına uyması gerekiyor. Esnafta ekonomik açıdan sıkıntı yaşıyordu. Kurallara uyulduğu sürece bir problem olacağını zannetmiyorum.” dedi.  
 
Aylin Kulakçı ise kent merkezinde yoğunluğun devam ettiğini ifade ederek, “Hafta sonu olmasına rağmen bir değişiklik yok. İnsanlar çarşıda geziyorlar ama farkında değiller sanırım. Biz esnafız çok iş yapamıyoruz ama baktığımızda sokaklar kalabalık görünüyor. Yasaklar kalktıktan sonra mutasyon vakalarda çoğalmaya başladı keşke kalkmasaydı.” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
-Valilik tabelası 
-Kent merkezinden detaylar
-Röportajlar 
Haber-Kamera: Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!