Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bartın’da kar yağışı etkili oluyor; 19 köy yolu ulaşıma kapandı

BARTIN’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, 19 köy yolu ulaşıma kapandı. Karadeniz sahil yolu Amasra kavşağında yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Bartın kent merkezinde yağmur, hava sıcaklığının sıfır derece ölçüldüğü yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu. Karadeniz sahil yolu Bartın Amasra Bostanlar mevkiinde kar nedeniyle yolda kalan araçlar zincir takmak zorunda kaldı. Yolda bir TIR’ın kayması sonucu trafik uzun süre durma noktasına geldi. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler buzlanma nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Karayolları ekipleri yolda tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Kar yağışı nedeniyle 19 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdare ekipleri köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kar yağışından detay
-Yolda ilerleyen araçlar
-Karayolları ekiplerinin çalışması
-Yolda kalan araçlar
-Detay görüntüler
-Sürücü Turgut Engin ile röp.
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

=========================

Gerede’de üretilen ‘Helal jelatin’ 60 ülkeye ihraç edilecek
 
BOLU’nun deri üretimiyle ünlü ilçesi Gerede’de işlenen derilerden geriye kalan ve ucuz fiyata yurt dışına satılan atık deriler, organize sanayi bölgesinde kurulan iki fabrikada helal jelatine dönüştürülecek. Fabrikaların faaliyete başlamasıyla birlikte Türkiye’nin gıdadan sağlık alanına kadar birçok sektörde kullanılan jelatin alanındaki dışa bağımlılığının sona ereceği belirtildi. Gerede Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saraç, domuzdan üretilen jelatinin yerini helal jelatinin alacağını belirterek, 60 ülkeye ihraç edileceğini kaydetti.

Reklam Alanı

Dericiler şehri olarak bilinen Gerede’de 555 bin metrekare üzerine kurulan Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde helal jelatin üretimi için iki dev fabrika kuruluyor. İnşaat çalışmaları devam üretim tesislerinden yılda 15 bin ton üretim yapılması planlanan fabrikada sona gelindi. Yılda 7,5 ton üretim kapasitesine sahip diğer tesisin de önümüzdeki aylarda hizmete girmesi planlanıyor.

Kurulacak yeni fabrikalarda yurt dışına ucuz fiyata satılan atık deriler helal jelatine dönüştürülerek ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Yılda yaklaşık 22,5 ton üretimin planlandığı fabrikaların faaliyete başlamasının ardından Türkiye’nin gıdadan sağlık sektörüne kadar birçok alanda kullanılan jelatinde yurt dışına bağımlılığı sona erecek.

‘DOMUZDAN ÜRETİLEN JELATİNİN YERİNİ ALACAK’
Gerede Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saraç, yurt dışına ucuz fiyata satılan yarma derilerin helal jelatin üretiminde kullanılacağını vurgulayarak, “Daha önce yurt dışına sattığımız katma değeri düşük olan yarma deriler jelatin fabrikalarında işlenerek helal jelatin haline getirilip 60 ülkeye ihraç edilecek. Ayrıca jelatinin bir üst formatı olan kolajen ile ilaç kapsülü gibi gelişimlere açık bir sektör. Dünyada en kolay jelatin domuzdan üretilir. Domuz jelatini daha kolay bulunan ve daha ucuz bir sektör. Helal jelatin Müslüman aleminin arkasına bakmadan çikolata ve şekerleme gibi birçok alanda kullanılan jelatinde artık helal jelatinin kullanılacak olması çok önemli. Helal jelatin dünyadaki Müslüman nüfusu açısından da çok önemli. Helal jelatinin olması domuz jelatininden uzaklaşıp daha kolay ürünlere sahip olmamızı da sağlıyorö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Fabrikadan görüntüler
-Dron görüntüleri
-Röportaj
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/GEREDE(Bolu),(DHA)

=======================

Karataş sahilindeki kirlilik nedeniyle Akyatan Lagünü’nün girişi kapatıldı (2)

‘DENİZDE KARARTI GÖRDÜM’
Adana’nın Karataş ilçesinde denizde oluşan kirlilik nedeniyle Akyatan Lagünü’nün kapatılmasının ardından bölgede çalışmalar devam ediyor. Harb-İş Sahili’nde balık restoranı işleten Göknur Şaş (28) dün öğle saatlerinde fırtınanın çok kuvvetli esmesi nedeniyle denizde karartı gördüğünü ve ilk başta bu kirliliği çamur sandığını belirtti. Şaş, “Deniz kıyısına indiğimde sıvı bir maddeyle karşılaştım. Ekipler gelip inceleme yaptı. Sudan numune aldılar. Daha sonra gemilerden atılan bir atık olduğunu öne sürdüler. Harb-İş Sahili Türkiye’nin en güzel sahillerinden. Akyatan Lagünü’ne 500 metre mesafedeyiz. Belediye ekipleri de önlem amaçlı kapattı. İnşallah bu madde balıklarımıza zarar vermez” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————–
– Göknur Şaş röportaj
– Sahilden genel ve detaylar
Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/KARATAŞ,(Adana),(DHA)

============================

Marketten ‘kutu’yla hırsızlık yapan karı- koca, suçüstü yakalandı

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde zincir markette aldıkları yaklaşık 3 bin lira değerindeki ürünleri, yanlarında getirdikleri kutuya koyarak hırsızlık yaptıkları belirlenen N.A.K. (40) ve eşi Ö.K. (39), Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Mahmutlar Mahallesi Barbaros Caddesi’ndeki bir zincir marketten hırsızlık yapıldığı ihbarını alan Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı JASAT dedektifleri, olayla ilgili çalışma başlattı. İncelenen güvenlik kamerası görüntülerinde, hırsızlık şüphelilerinin N.A.K. ve eşi Ö.K. olduğu tespit edildi. Markete büyük bir kutuyla gelen karı- kocanın, dolaşırken çaldıkları malları kutuya doldurdukları anlar görüntülere yansıdı.

JASAT dedektifleri, karı- koca hırsızlık şüphelilerini, markete tekrar geldiği ve aynı yöntemle çok sayıda ürünü çalarak ayrılacakları sırada suçüstü yakaladı. Farklı günlerde yaklaşık 3 bin TL değerinde ürün çaldığı belirlenen şüpheliler, gözaltına alındı. Karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen karı koca, savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KUTULU HIRSIZLIK KAMERALARA YANSIDI
Diğer yandan hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı. Farklı tarihlerde markete gelen şüphelilerin, kutuya çaldıkları ürünleri koymaları ve bu ürünlerle çıkarken jandarma ekiplerine yakalanmaları kameralara yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Şüpheliler markete gelirken güvenlik kamerası görüntüsü
– Market içerisinde çalma anlarından güvenlik kamerası görüntüsü 
– Jandarmaya yakalanma anlarından güvenlik kamerası görüntüleri
– Şüpheliler adliyeye sevk edilirken görüntü

Haber-Kamera: Burcu MUTLU/ALANYA(Antalya), (DHA) 

=========================

Engelli eşinin üzerindeki sahte şirket nedeniyle hiçbir gelirleri olmayan kadın, yardım istedi
 
ANTALYA’nın Serik ilçesinde yüzde 98 engelli eşi Gökhan Uludağ (35) ve çocuğuna bakan Raziye Uludağ (25), eşinin üzerine sahte şirket açıldığı için hiçbir gelirleri olmadığını, bu nedenle geçim sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Serik ilçesi Merkez Mahallesi Yazır Caddesi’nde oturan Gökhan Uludağ, adına açılan sahte bir şirketten dolayı yaklaşık 1 yıl önce tutuklandı. Kısa süre kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra kalp krizi geçiren Uludağ, beyin damarlarına kan pıhtısı atması nedeniyle yüzde 98 engelli ve yatalak hale geldi.

Eşine ve 7 yaşındaki çocuklarına bakan Raziye Uludağ, “Eşim yaklaşık 1 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu beyin damarlarında pıhtı atması nedeniyle yatalak oldu. Sağ tarafı felç oldu, hiç tutmuyor. Ayakta duramıyor. Bütün ihtiyaçlarını oğlumla birlikte karşılıyoruz. Oturduğumuz ev kayınvalidemin ama kocam engelli, çalışamıyor. Ben de ona baktığım için çalışamıyorum. Maddi olarak herhangi bir gelirimiz yok. Bakkal borcumuz birikti, onu dahi ödeyemez duruma geldik” dedi.

Eşinin üzerine sahte iş yeri açıldığı için devlet imkanlarından yararlanamadıklarını söyleyen Uludağ, “İlgili yerlere müracaat ettim ama eşimin üzerinde iş yeri gözüktüğü için bir şey yapamıyorlar. 2013 yılında eşime bilmeden imza attırıp üzerine şirket açmışlar. Üzerinde de şirket gözüktüğü ve Bağkur’a borç olduğu için hiçbir şey yapamıyoruz. Hatta eşime raporla bez bile alamıyorum. Şirketi kapatmak için 2-3 avukata başvurduk. Onun da 9-10 bin lira masrafı varmış. Bunu bulamadığımız için şirketi de kapatamıyoruz” diye konuştu.

Yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını isteyen Uludağ, “Ben kimseden nakit para yardımı istemiyorum. Bakkal borcumuz var. Eşimin üzerindeki şirket kapanırsa en azından engelli ve hasta bakım parası alırım, o da bizim geçinmemize yeter” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Raziye Uludağ rop
– Aileden görüntüler
HABER-KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA) – 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!