Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Öldü zannedilip morga konmuştu; bu kez gerçekten hayatını kaybetti (2)

KOMŞUSU MORG OLAYINI ANLATTI
Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı PTT Evleri Mahallesi’nde yaşadığı evde ölü bulunan 77 yaşındaki Hüseyin Yaradan’ın komşusu Filiz Korkmaz, yaşlı adamın 1970’li yıllarda geçirdiği trafik kazası sonucu ölü sanılıp morga konduğu ancak yakınları tarafından yaşadığının fark edildiği olayı anlattı.
Korkmaz, “Yıllar önce trafik kazasının ardından öldü diye hastanenin morguna götürülüyor. Sonra ailesine haber veriyorlar. Yakınları morga gidip baktıklarında, yaşadığını fark ediyorlar. Sonra servise çıkarıyorlar ve iyileştikten sonra hastaneden çıktıö diye konuştu.

YEMEK GÖTÜRDÜKLERİNDE ÖLÜ BULUNMUŞ
Yaradan’ın şeker hastası olduğu ve bir ayağının kesildiğini belirten Korkmaz, “Kardeşi ilgileniyordu her şeyiyle. Bu sabah da gelini yemek çıkarmış ve Hüseyin Yaradan’ın evde olmadığını fark etmiş. Daha sonra yatağa baktıklarında hareketsiz yattığını görmüşlerö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Filiz Korkmaz ile röportaj

Haber-Kamera: Anıl ATAR/ADANA, (DHA)

========================

Reklam Alanı

17 yaşındaki genci pompalı tüfekle vurdu

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde, Y.T. (19) tartıştığı O.K.’yi (17) pompalı tüfekle ateş ederek bacağından vurdu. Y.T. adliyeye sevk edildi. 

Olay dün gece saatlerinde Başiskele Selahhattin Eyyübi Caddesi üzerinde meydana geldi. Aralarında husumet olduğu öğrenilen Y.T. ile O.K. cadde üzerinde karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Y.T. pompalı tüfekle ateş ederek O.K.’yi bacağından vurarak yaraladı. Olayı görenler durumu 112 Acile bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi yaralanan O.K.’yi tedavisi için Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne götürdü. Olayın ardından polis ekipleri tarafından yakalanan Y.T. ise emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi
-Detaylar
Haber-Kamera: İZMİT(Kocaeli),(DHA)       

========================

Balıkların öldüğü kanala  arazözlerle su basıldı

ANTALYA’nın Manavgat ilçe merkezinden geçen kanalda suyun azalması nedeniyle başlayan balık ölümlerini durdurmak için orman işletme müdürlüğüne ait arazözlerle su basıldı. Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri balık ölümlerine neyin sebep olduğunu tespit etmek amacıyla kanaldan numune aldı.

Manavgat’ın Bahçelievler Mahallesi ile D-400 karayolu arasında, önceden tarımsal arazileri sulamak amacıyla kullanılan şimdi ise yağmur suyu tahliye amaçlı kullanılan kanalda birkaç gündür balık ölümleri yaşandı. Kanalda su seviyesinin azalması sonucu yüzlerce balığın öldüğü ve birçok balığın da can çekişmesi üzerine vatandaşlar yetkililere haber verdi.
SU SEVİYESİ AZALDI
Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri kanalda yaptıkları incelemede, su seviyesinin çok azaldığını tespit etti. Kanalın değişik noktalarından numune su alan yetkililer, laboratuvara göndereceklerini belirterek, gelen sonuca göre işlem yapacaklarını belirtti. Yetkililer, balık ölümlerinin kanalda su seviyesinin düşmesine bağlı olarak oksijen yetersizliğinden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.
ARAZÖZLERLE SU BASILDI
Su seviyesini arttırmak amacıyla İlçe Tarım Orman ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin isteği üzerine Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözlerle kanala su takviyesi yapıldı.
Diğer taraftan çevredeki vatandaşlar kanalda temizlik yapılmadığı için her tarafının otlarla kapandığını belirtirken, kanalın dibindeki çamurun artmasının da oksijen seviyesini azaltmış olabileceğini öne sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kanalda ölü balıklar
– Kanaldan görüntüler
– İlçe Tarım müdürlüğü yetkililerin numune alması
– Orman İşletme Müdürlüğü araçlarının kanala su basması
HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

========================

Kucaklarında çocukları ile okuma yazma öğreniyorlar
 
MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı okuma yazma kurslarına gelen kadınlar, kucaklarında çocukları ile eğitim alıyor.

Tarsus ilçesine bağlı Günyurdu Mahallesi sınırları içinde, çoğunluğu tarım arazilerinde çalışan ailelerden oluşan, Atgirmez mevkiinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açılan okuma yazma kursuna ilgi, her geçen gün artıyor. Kursa özellikle de kadınlar ilgi gösteriyor. İleri yaşlı kadınların yanı sıra kucağında çocuğuyla yeni anne olan kadınlar hatta hamile olanlar da kursa katılıyor. Her biri farklı hikayeye sahip olan kadınlar, yaklaşık 4 aylık eğitimin ardından yavaş yavaş da olsa okuyabilmenin ve yazabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin Atgirmez’de açtığı ‘Oyun Atölyesi’ bünyesinde faaliyet yürüten kursun birinci kademesini bitiren kadınlar, ikinci kademeyi de başarıyla tamamlayarak ilkokul diploması alabilmek için çaba sarf ediyor. Ekim 2020’de başlayan ve pandemi kısıtlamaları nedeniyle kesintiye uğramasına rağmen yeniden devam eden okuma yazma kursuna şu an 30 kadın katılıyor. Talebin yoğun olduğu Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Cemre Çopur’un verdiği kursun yeni dönem çalışmaları ise nisan ayında başlayacak.

Çocukları öğleden sonra Oyun Atölyesi’nde eğitim alan kadınlar, sabah saatlerinde okuma yazma öğrenebilmek için sıralarındaki yerlerini alıyor. Kadınlar, oldukça dikkatli şekilde öğretmenlerinin tahtaya yazdıklarını dinleyip, kitaplarını takip ediyor. Bazıları kucaklarında çocuklarıyla kalktıkları tahtada ismini ve farklı kelimeleri yazabilmenin ve öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

‘ÇOCUKLARIM İÇİN OKUYORUM’
Sabah erken saatlerde kalkarak temizlik ve bulaşık gibi ev işlerini halleden, ardından yemek hazırlıklarını yapan 4 çocuk annesi Fatma Engin (38), kimseye bırakamadığı 2 yaşındaki en küçük çocuğu Hüseyin’i de yanına alarak kursun yolunu tutuyor. Hem mahalle komşusu hem de kurs arkadaşları olan kadınlarla buluştuktan sonra kursa gelen Engin, “Önce eşimi işe, çocuklarımı okula gönderiyorum. Ev işimi yapıyorum, yemeğimi hazırlıyorum. Çocuğumu alıp okula geliyorum. Bırakamıyorum çocuğumu, kendimle getiriyorum. Okumayı çok istiyordum. Allah razı olsun. Çocuklarım için okuyorum. En azından bir yere gittiğim zaman, hastaneye gittiğimde kimseye sormadan okuyabiliyorum. Ben okumadım, çocuklarımın okumasını çok istiyorum. Elimden geldiği kadar da okuturum” dedi.

HEDEFİ KUAFÖR SALONU AÇMAK
İkinci kademe kursunu da başarıyla bitirip ilkokul belgesi alarak, iş yaşamına girmek istediğini ifade eden 2 çocuk annesi Halime Abaytürkan (34) ise “Hastaneye tek başıma gidemiyordum. Şimdi gidebiliyorum. Çocuklarıma okuma yazmayı öğretiyorum. Ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. Hedefim var. Kuaför salonu açmak istiyorum. Kendi işimin olmasını istiyorum” diye konuştu.

PAZARCI KADIN EHLİYET ALACAK
Pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Saliha Ohan (45) da aracı olmadığı için çalışırken zorlandığını, bu nedenle ilkokul belgesini alıp, ardından daha fazla okuyarak ehliyet almayı hedeflediğini söyledi. Büyükşehir tarafından uygulamaya konulan ‘Oyun Atölyesi’nin, mahalledeki kadınların talebi üzerine açıldığını belirten Ohan, “Muhtarımız köye anons verdi. Allah ondan da razı olsun. 10 dakikada, bir tane teyzemiz var, o da pazarcı, kimliğini alarak geldi. Sonra baktım burası oluştu. Belge sahibi olduktan sonra ehliyet almayı düşünüyorum. Belgeyi aldıktan sonra tekrar tekrar okumak, zihnimi genişletmek isterim. Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e bu kursu açtığından dolayı çok çok teşekkür ederiz” dedi.

‘KİMSEYE BOYUN EĞMEK İSTEMİYORUZ’
Aslen Şanlıurfalı olan 5 çocuk annesi, 16 torun sahibi Fatma Kahveci (59), uzun yıllar Adana’da yaşadıktan sonra ailesiyle Atgirmez’e yerleştiklerini söyledi. Kahveci, “Daha önce hiç okuma yazma kursuna katılmadım. İlk defa buraya geldim. Kayınvalidem rahatsız, ona bakıyorum. Kursa gelemediğim zaman hocalarımız bize yardımcı oluyor, gelmesem de dersimi veriyorlar, gidip evde yapıyorum. Okumayı öğrenmek çok güzel bir duygu. Bir şey bilmezse insan cahil kalıyor ama insan bilgili olursa, her şeyi bilirse en azından kendini geliştiriyor. Bizler kendimizi geliştiriyoruz. Kimseye boyun eğmek istemiyoruz, kimseden yardım almak istemiyoruz” diye konuştu.

‘OKUMAYI ÖĞRENMEK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU’
3 çocuk annesi Mecbure Taşdemir, en küçük çocuğu Saliha ile geldiği kursta 1’inci kademeyi başarıyla bitirip, 2’nci kademeye yükseldiği için çok mutlu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Okuma, yazmayı çok seviyoruz. Öğrenmeyi daha çok seviyorum. Aslında okumayı en çok öğrenmemin sebebi, oğluma da öğretmek. Eşim de fazla bilmiyor çalıştığı için. Şimdi daha güzel okuyorum, oğlum 1’inci sınıfa gidiyor, ona yardımcı oluyorum. Benim haricimde teyzeleri de yardımcı oluyor. Okumayı öğrenmek çok güzel bir duygu. Çarşıya gittiğin zaman, dolmuşu gördüğün zaman birine sormadan, gözünü kırpmadan binebiliyorsun. Hastaneye rahatlıkla gidebiliyorsun. Sana söylenen doktorun adını rahatlıkla okuyabiliyorsun. Böyle bir hizmetten çok memnunuz. Çocuklarımız için, bizim için, köyümüz için daha güzel şeylerin olmasını istiyoruz. Öğrenmek isteyen herkes gelsin. En azından kendi çocukları açısından okuma-yazmayı öğrensin. Başkana teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız burada oyun oynayabiliyorlar, resim çizebiliyorlar.”

Çocukken okumayı çok istemesine rağmen imkansızlıklar nedeniyle bunu yapamadığını ifade eden 4 çocuk annesi 29 yaşındaki Bedia Kayalık da “İlk kez burada okumayı öğrendim. Harfleri tanımayı ve söylemeyi öğrendim. En güzeli, bir yerden gelirken rahatlıkla tabelaları okumak oldu. Heceleye heceleye okumama rağmen çok güzel bir duygu. Bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

8 aylık hamile Emine Denizedalan ise kursun açılmasından dolayı memnuniyetini vurgulayarak, “Sağ olsunlar kursu açtılar, iyi oldu. Küçüklüğümde istedim okumayı, öğrenmeyi, olmadı. Rabbim bu seneye kısmet etti” dedi.

KURSLAR DEVAM EDECEK
Büyükşehir Belediyesi Atgirmez Okuma-Yazma Kursu Birim Sorumlusu Olga Özer de çocuklar için Oyun Atölyesi olarak açılan kursta kadınların talebi üzerine okuma-yazma kursu da vermeye başladıklarını anımsatarak, “Kadınlarımızın isteği doğrultusunda okuma-yazma kursuna başladık. Eylül ayından bu yana okuma yazma kursumuz devam ediyor. Bir bölüm kadınımızın birinci kademede, bir bölüm kadınımız da ikinci kademede devam ediyor. Şu anda istek de çok fazla. Nisan ayında kurs bittikten sonra tekrar devam ettireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Görüntü Dökümü:
————————- 
– Fatma Engin evini temizlerken 
– Fatma Engin yemek için hazırlık yaparken
– Fatma Engin çocukları ile kursa gitmek için hazırlanırken 
– Fatma Engin evden çıkan 
– Fatma Engin diğer kadınlarla buluşurken 
– Kursa gelen kadınlardan genel ve detay
– Kurstan genel ve detay
– Fatma Engin konuşurken 
– Halime Abaytürkan konuşurken 
– Saliha Ohan konuşurken 
– Fatma Kahveci konuşurken
– Mecbure Taşdemir, konuşurken 
– Bedia Kayalık, konuşurken 
– Kurs birim sorumlusu Olga Özer konuşurken
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!