Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Bolu Valisi Ümit:  Dışarıdan gelen insanlardan çok daha fazla bulaştığını görüyoruz

BOLU Valisi Ahmet Ümit, kentte artan koronavirüs vakalarıyla ilgili olarak, şehir dışından gelen kişilere karşı tedbirli olunması gerektiğini belirterek, “Hasretleri biraz yüreğe gömmek suretiyle tedbirlerin o şekilde yönlendirilmesini istiyoruz. Çünkü dışarıdan gelen insanlardan çok daha fazla bulaştığını görüyoruz. Bu yüzde 92’ye tekabül ediyor yapmış olduğumuz anket çalışmalarında” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentte artan koronavirüs vakalarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Ümit, vakaların artmasının ev ziyaretleri ve dışarıdan gelen vatandaşlar olduğunu belirtti. Ümit son günlerde vaka sayılarında artış olduğunu söyleyerek, “1 senedir koronavirüsle mücadele ediyoruz. Başarılı olduğumuz süreçlerin olduğunu ifade edebilirim. Ama maalesef zaman zaman kontrolden çıkma noktasına geldiğini de söylüyoruz. Son günlerde yine bir yükselme içerisinde olduğunu görüyoruz. Hem mutasyonda hem de koronavirüste bunu maalesef görüyoruz. Esas itibariyle 1 senedir hepimiz hep birlikte bu mücadelenin içinde yer alırken, aynı zamanda bu mücadelenin özünde neler olduğunu hep beraber gördük. Tedbirlerin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Maske, mesafe ve temizlik şart.” dedi.
İl dışından gelenler konusunda tedbirli olunması gerektiğini ifade eden Vali Ümit, “Diğer illerden gelen misafirlerimize karşı son derece tedbirli olmamız lazım. Bizim ricamız bu konunun artık virüs kontrol altına alınıncaya kadar biraz askıya alınması. Hasretleri biraz yüreğe gömmek suretiyle tedbirlerin o şekilde yönlendirilmesini istiyoruz. Çünkü dışarıdan gelen insanlardan çok daha fazla bulaştığını görüyoruz. Bu yüzde 92’ye tekabül ediyor yapmış olduğumuz anket çalışmalarında. Yüzde 82’yle de ev ziyaretlerini görüyoruz. Ev ziyaretlerini de askıya almamız gerekiyor. Kalabalık yerlerde gerekli temkini yine göstermeye devam etmemiz gerekiyor. Bazı tedbirler serbestleştirildi. Kontrollü normalleşmeye döndük bildiğiniz gibi. Bu artışlar da zaten ondan sonra meydana geldi. 1 Mart’ta her yer kapalıydı, aynı yerlerin tekrar kapalı olmasını istiyorsak, tekrar başa dönmek istemiyorsak eğer biz hep beraber tedbirleri uygulamalıyız. Şu sıra ilimizin seviyesinin yükselmekte olduğunu söyleyebiliriz. Bu da hepimizi rahatsız ediyor. İnşallah hep beraber bunu tekrar kontrol altına alacağız.” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Vali Ümit’in açıklamaları
-Bolu caddelerinden görüntüler
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

=====================

Reklam Alanı

TEM Otoyolu’nda otomobil alev topuna döndü

SAKARYA’da, TEM Otoyolu’nda otomobil alev alev yandı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Olay öğle saatlerinde TEM Otoyolu Hendek mevkiinde meydana geldi. Ankara istikametine gitmekte olan sürücü aracının motor kısmından dumanların yükseldiğini görünce aracını yolun kenarına park etti. Araç alev alev yanarken, haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekibi yangını söndürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Otomobilin yanması
Olay yeri detay
HABER: SAKARYA, (DHA)

=====================

Kamyonet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı
 
SAKARYA’nın Kaynarca ilçesinde kavşakta kamyonet ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı.

Kaza öğle saatlerinde, Kaynarca-Karasu yolu üzeri Sarıköy Sapağı mevkiinde meydana geldi. Enes Kol idaresindeki 54 PG 091 plakalı kamyonet ile Şeref Vural idaresindeki 54 AZ 565 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Otomobil çarpışmanın etkisiyle refüje çıkarak dururken otomobilde sıkışan Şeref Vural vatandaşlar ve itfaiye ekiplerince araçtan çıkarıldı. Yaralanan Şeref Vural sağlık ekibinin ilk müdahalesi sonrası Kaynarca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Vural’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Olay yeri detay
Araçlar detay
Yaralının 112’ye alınması
Vatandaşın olayı anlatması
Detay
HABER-KAMERA: Murat HAZER/KAYNARCA (Sakarya),(DHA)

=====================

Bitcoin makinelerini çalıp, üretim yapmak isteyen şüpheli yakalandı
 
KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde çalıştığı iş yerindeki Bitcoin üretiminde kullanılan ve piyasa değeri 600 bin TL olan makineleri çalıp, kiraladığı depoda üretim yapmak isteyen A.K., jandarma tarafından yakalandı.

Olay, 26 Mart günü Gebze ilçesi Balçık Mahallesi’ndeki bir iş yerinde gerçekleşti. Bitcoin üretimi yapılan bir firmanın yetkilileri, sabah işe geldiklerinde bitcoin madenciliği olarak adlandırılan işlemi yapan ve yaklaşık 600 bin TL değerindeki 186 makinenin yerinde olmadığını gördü. Yetkililerin ihbarı üzerine harekete geçen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri, yaptıkları çalışma ile firma çalışanlarından A.K.’nin kiralık bir kamyonet ile iş yerindeki cihazları çaldığını tespit etti.

ÇALDIĞI MAKİNELER İLE BİTCOİN ÜRETMEK İÇİN DEPO KİRALAMIŞ
Şüphelinin Gebze Mustafa Paşa Mahallesi’nde bir depo kiraladığını ve çalıştığı iş yerinden çaldığı cihazları bu depoya götürdüğünü belirleyen JASAT ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenledi. Kiraladığı iş yerinde çaldığı makineler ile Bitcoin üretimi yapmayı planladığı belirlenen A.K. gözaltına alınırken, ele geçirilen makineler de sahibine iade edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan A.K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Şüphelinin adliyeye çıkarılması(jandarma kamerası)
-Ele geçirilen makinelerin fotoğrafları
HABER: Dinçer AKBİR/GEBZE(Kocaeli),(DHA)

=====================

Bolu’nun içme suyu barajında su seviyesi yükseldi

BOLU’nun içme suyu ihtiyacının karşılandığı Gölköy Barajı’nda yağışlarla birlikte su seviyesinde artış oldu. Barajdaki su seviyesi yüzde 57’e ulaştı.

Bolu’da içme suyu kaynağı olarak kullanılan Gölköy Barajı’nda yağışların olmadığı dönemde su seviyesi azalmıştı. Barajdaki doluluk oranı en kurak dönemde yüzde 18’e kadar gerilemişti. 24 milyon metreküp su kapasiteli Gölköy Barajı’ndaki su seviyesi son günlerde etkili olan yağışlar ve karların erimesiyle birlikte arttı. Barajdaki su seviyesi yüzde 57’e yükseldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Barajdan dron görüntüleri
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!