Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Hatay’da koronavirüs denetimleri sürüyor

KORONAVİRÜS risk değerlendirme haritasına göre ‘yüksek riskli’ iller arasında turuncu kategoride bulunan Hatay’da denetimler sürüyor. Güvenlik güçleri, kentin en yoğun bölgelerinde sabit ve devriye şeklinde denetimler yaparak, maske ve mesafe konusunda uyarılarda bulunuyor. 

Koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre yüksek riskli iller gurubunda yer alan, turuncu kategorideki Hatay’da, güvenlik güçleri kalabalık alanlarda sabit ve devriye olarak denetimler gerçekleştiriyor. Kurallara azami şekilde uymaya çalıştıklarını belirten esnaf Adem Karadeniz, “Hatay diğer illere göre koronavirüs salgınında daha iyi bir seviyede. Bu bizi memnun ediyor. Güvenlik güçlerimiz gün içinde tüm uyarılarını yapıyor, sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Allah onlardan razı olsun. Tedbirimizi almaya devam ediyoruz, temennimiz Hatay’ın ‘mavi’ kategoride yer almasıdırö dedi.

‘MAVİYE DÖNMEK İSTİYORUZ’
Son dönemde Hatay’ın koronavirüs ile mücadelesinin iyi durumda olduğunu belirten esnaf Eren Raif Maraşlıoğlu da, “Genel anlamda vatandaşlarımız maske konusunda duyarlı. Tabi ufak tefek, maskeyi yanlış takan insanlarımız yok değil ama genel olarak durum iyi. Kısa sürede inşallah biz de maviye dönmek istiyoruzö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Kent merkezinden detaylar
– Polis anonsundan detaylar
-Denetim yapan polislerden detaylar
– Antakya’daki Tarihi Uzun Çarşı’daki kalabalıktan detaylar
– Esnaf Adem Karadeniz’in konuşması
– Esnaf Eren Raif Maraşlıoğlu’nun konuşması

Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

Reklam Alanı

================

Yere yatırdığı erkeği ‘Paramı ver’ diye bağırıp darbetti

ANTALYA’da bir kadın, sokakta yere yatırdığı erkeği, ‘paramı ver’ diye bağırarak darbetti. O anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, öğle saatlerinde Muratpaşa ilçesi Gebizli Mahallesi’nde meydana geldi. Kimliği belirsiz kadın ve erkek arasında sokak ortasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında kadın, erkeği yere yatırıp ‘paramı ver’ diye darbetmeye başladı. Çevredekiler kavgayı ayırmak için müdahale etti, ancak başarılı olamadı. Bir kişinin ‘polis çağırdım’ sözleri üzerine kadın ve erkek ayrılıp farklı yönlere gitti.

Bu arada olay anı saniye saniye cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, kadının erkeği yere yatırıp ‘paramı ver, polis gelsin, olsun paramı ver’ diyerek bağırıp vurduğu, bir kişinin ise ayırmaya çalıştığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kadının erkek şahsın üzerinde olması detay
– Kadının bağırması ve erkek şahsı darp etmesi detay
– Genel detaylar

HABER- KAMERA: Semih ERSÖZLER/Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

===============

İzmit Körfezi’nde deniz salyası alarmı

İZMİT Körfezi üzerinde ortaya çıkan beyaz tabakanın deniz salyası olarak da bilinen müsilaj olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK-MAM tarafından inceleme başlatıldı. 

İzmit Körfezi’nin Değirmendere ve Halıdere sahillerinde sabah erken saatlerde deniz yüzeyinde ortaya çıkan beyaz tabaka görenleri meraklandırdı. Durumun bildirilmesi üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ne (MAM) bağlı ekipler tabakadan numuneler aldı. Laboratuvarda yapılan incelemelerde, denizde ortaya çıkan tabakanın deniz salyası olarak da bilinen müsilaj olduğu belirlendi. 

Görüntü Dökümü 
– Denizdeki tabakanın görüntüleri 
– Detay 
Haber-Kamera: Dinçer AKBİR/GÖLCÜK(Kocaeli),(DHA)

===============

Arkadaşlarının düğününe gitmek isterken polise yakalandılar

SERDİVAN (Sakarya), (DHA)- SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde, arkadaşlarının düğününe gitmek isteyen 3 kişi hakkında sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları gerekçesi ile tutanak tutuldu. 

Serdivan İstiklal Mahallesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim gerçekleştiren polis ekipleri, bir otomobili durdurdu. Otomobilde bulunan 3 arkadaşın, izinlerinin olmadığı sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları tespit edildi. Arkadaşlarının düğününe gittiği öğrenilen 3 kişi ekiplerin ceza yazmaması için dakikalarca dil döktü. 3 arkadaş hakkında sokağa çıkma kısıtlamasına uymamaları nedeniyle tutanak tutuldu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
Polislerin denetim yapması 
3 arkadaşın aracının durdurulması 
Arkadaşların ekipleri ikna çabaları 
3 kişiye tutanak tutulması 
Detay 

HABER-KAMERA: SERDİVAN (Sakarya), (DHA)

================

Çıplak ayak geldiği kontrol noktasında eşinin kendisini dövdüğünü söyleyip polise sığındı

ÇORUM’da bir kadın, çıplak ayak 2 kilometre koşarak geldiği kontrol noktasında, evde tartıştığı eşinin kendisini dövdüğünü söyleyip polisten yardım istedi. Polis merkezine götürülen kadının darp iddiası araştırılıyor.  

Gazi Caddesi Hürriyet Meydanı Saat Kulesi önünde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında denetimlerini sürdüren polis ekiplerinin yanına çıplak ayakla koşarak bir kadın geldi. Eşinin, yaklaşık 2 kilometre mesafedeki evlerinde kendisini dövdüğünü söyleyen kadın, polislerden yardım istedi. İsmi açıklanmayan kadın, sağlık kontrolünün ardından polis merkezine götürüldü.

Polis ekipleri, darp iddiasını araştırıyor.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Uygulama yapan polisler
-Kadın’a polisin maske vermesi
-Kadın’ın başına gelenleri polise anlatması
-Çıplak ayakları
-Polis otosuna bindirilmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

=================

Şanlıurfa’da tankerde 43 bin paket sigara ele geçti: 2 gözaltı

ŞANLIURFA’da polisin durdurduğu tankerde yapılan aramada, 43 bin 500 gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yol kontrolleri sırasında Şanlıurfa-Gaziantep otobanında şüphe üzerine bir tankeri durdurdu. Tankerde yapılan aramada özel olarak yapılmış gizli bölmede çeşitli markada 43 bin 500 paket sigara ele geçti. Sigaralara el koyan polis, 2 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– TIR’da arama yapan ekipler
– Tankerde ele geçen sigaralar
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!