Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) FOÇA’DA ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI DENİZE DÜŞTÜ: 2 PİLOT SAĞ KURTARILDI
 
İZMİR’in Foça ilçesinde eğitim uçuşu için havalanan askeri uçak Ege Denizi’ne düştü. Bölgeye sevk edilen ekipler tarafından sağ kurtarılan 2 pilot, hastanede tedaviye alındı.

İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim uçuşu için havalanan KT-1 tipi uçak, bugün saat 10.40 sıralarında Foça açıklarında İngiliz Burnu Orak Adası önlerinde denize düştü. Uçağın düştüğünü gören balıkçıların ihbarı üzerine bölgeye Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 1 helikopter, polis, Sahil Güvenlik, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Uçaktaki pilotlar Albay Ahmet Kendir ve Yarbay Hakan Eryılmaz yapılan çalışmayla kurtarılarak sahile çıkarıldı. Burada da hazır bekleyen ambulanslarla pilotlar Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan pilotların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MSB’DEN AÇIKLAMA 
Bu arada Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, şöyle denildi:
“İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’mızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı.”
Uçağın düştüğü bölgede ekipleri çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

KT-1’LER 2012’DE ALINDI, TEMEL UÇUŞ EĞİTİMİNDE KULLANILIYOR
Ekonomik hizmet ömrünü tamamlayan T-37 jet ve piston motorlu SF-260’ların yerini 2012 yılında alan KT-1, temel uçuş eğitiminde kullanılıyor. KT-1, Korea Aerospace Industries tarafından üretilen Güney Kore yapımı bir eğitim uçağı. Uçak, KAI ve Savunma Geliştirme Ajansı tarafından ortaklaşa geliştirildi. Yüksek performanslı uçak, iki platformu birleştirerek, ekonomik uçuş olanağı sunuyor. KAI’nin tasarladığı uçak, saatte en fazla 574 kilometre hıza çıkabiliyor. PT6-A62 tipi 950 beygir güce sahip motoruyla 11 bin 580 metre yüksekliğe ulaşabiliyor. TAI tarafından bazı parçaları üretilen ve montajı yapılan uçaktan 40 adet alındı.

TEST UÇUŞUNDA ARIZA YAŞANMIŞTI
Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) 11-008 kuyruk numaralı Kore tasarımı KT-1’in, 2,5 saat süren ilk test uçuşunu 9 Şubat 2011’de Test Pilotu Murat Özpala ile Uçuş Test Mühendisi Serdar Çora yaptı. Uçak 5 bin 600 metrede burgu hareketi yaparken bir patlama oldu. KT-1 düz uçuşa geçerken, Serdar Çora oturduğu koltuktan fırlayarak paraşütünün açılması ile iniş yaptı. Patlamadan 18 dakika sonra KT-1 piste emniyetle inişini gerçekleştirdi.

FIRLATMA KOLTUĞU NASIL ÇALIŞIYOR
Askeri, yüksek performanslı uçaklarda kullanılan fırlatma koltukları, her durumda pilotların uçağı emniyetle terk etmelerini sağlıyor. Fırlatma koltuğunun çalışma sistemi ise şöyle:
-Atlama kumandası verildiğinde, önce kanopi yani kokpiti örten cam patlıyor.
-Roketler koltuğu, paraşütün emniyetle açılacağı 300 metreye kadar fırlatıyor.
-Pilotun bayılması gibi risklere karşılık koltuk otomatik olarak paraşüt açıyor.
-Yüksek irtifa atlayışları sırasında pilot sandalyedeki oksijen sistemini kullanabiliyor.
-Fırlatma koltuğunda, denize inişler için şişme sal veya hayati idame amaçlı bıçak gibi malzemeler bulunuyor.

Reklam Alanı

(GÖRÜNTÜLER “İZMİR ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI İZMİR FOÇA AÇIKLARINDA DENİZE DÜŞTÜ” BAŞLIĞIYLA GEÇİLDİ)

HABER: İZMİR, (DHA)

======================================

2) ARAÇTAN ATTIKLARI ÇUVALDA, 11 KİLO 723 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

VAN’ın Başkale ilçesine bağlı Böğrüpek Mahallesi’nde, polis ekiplerinin takibe aldığı araçtan atılan çuval içerisinde 11 kilo 723 gram metamfetamin ele geçirilirken, araç sürücüsü T.A. gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışmaları aralıksız devam ederken, Başkale ilçesine bağlı Böğrüpek Mahallesi’nde uyuşturucu nakli yapılacağı ihbarı alındı. Harekete geçen Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucunun olduğu aracı tespit ederek, takibe aldı. Takibe alındığını anlayan sürücüsü, araçtan dışarıya çuval atarak, kaçmaya başladı. Çuval içerisinde 11 kilo 723 gram metamfetamin ele geçirilirken, araç sürücüsü T.A, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. T.A.’nın Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Araçtan atılan ve sağa sola dökülen metamfetamin paketlerinin görüntüsü
-Çuvallardan detaylar
-Genel ve detay görüntüler

HABER: Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)- 

======================================

3) ZONGULDAK’TA KAR YAĞIŞI

ZONGULDAK’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Karayolu’nun Ereğli kesimi beyaza büründü. Karayolları ekipleri yollarda tuzlama çalışması yaptı.

Kentin yüksek kesimlerinde gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde de devam eden kar yağışı nedeniyle ormanlar beyaza büründü. Karayolları ekipleri, Zonguldak-İstanbul Karayolu’nun Ereğli kesiminde tuzlama çalışması yaptı. Polis ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. İl Özel İdaresi yetkilileri kar nedeniyle kapanan köy yolunun bulunmadığını açıkladı.

‘ÇOK ŞAŞIRDIK’
Kandilli mevkiinde çay ocağı işletmesi bulunan Zehra Duman, Nisan ayında ilk defa kar gördüklerini belirterek, “Sabah saat 06.00’da geldik. Burada 15 santimetre kar vardı. Biz Nisan ayında böyle kar görmedik. Çok şaşırdık. Bahar geldi sandık ama henüz gelmemiş. Burası Zonguldak’ın en yüksek tepesi olduğu için kar eksik olmuyor.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Kar yağışından detaylar
-Karda geçen araçlardan görüntüler
-Karda yürüyenlerden görüntüler
-Zehra Duman ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)

===================================

4) ŞEHİT BABASI OĞLUNUN İSMİNİN VERİLDİĞİ OKUL BAHÇESİNE 70 FİDAN DİKTİ

IĞDIR’da Abdullah Öner (82), PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan oğlunun ismi verilen okulun bahçesine 70 fidan dikti. Öğrenci ve öğretmenlerin de kendisine destek verdiği Öner, oğlunun canını verdiği topraklara fidan dikmekten mutlu olduğunu söyledi.

Merkeze bağlı Karakuyu köyünde yaşayan Öner ailesinin çocuklarından Mehmet Öner, 1993 yılında er olarak vatani görevini yaparken Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu. Doğup büyüdüğü topraklarda son yolculuğuna uğurlanan şehit Öner’in ismi köydeki okula verildi. Şehit Mehmet Öner’in babası Abdullah Öner, oğlunun isminin yaşadığı okulun bahçesine fidan dikmek istediğini belirterek Iğdır Orman İşletme Müdürlüğü’nden yardım istedi. Öner’in talebini olumlu karşılayan Müdürlük, karaçam, selvi ve ıhlamurdan oluşan 70 fidanı okula teslim etti.
Iğdır Orman İşletme Müdürü Taner Tazegün ile öğrenci ve öğretmenlerle birlikte fidanları okul bahçesinde toprakla buluşturan şehit babası Abdullah Öner, “Cenabı Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Ben şehit babası olduğum için mutluyum. Oğlum vatanımız için, toprağımız için canını verdi. Cenabı Allah bunu her anaya her babaya nasip etmez. Bayrak için, vatan için oğlum şehit oldu, Allah birliğimizi bozmasın” dedi.
Şehidin kardeşi Cezmi Öner ise, “Bugün buradaki etkinliği gerçekleştirdikleri için orman işletmemize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinlikte bizi yalnız bırakmadılar. Ağabeyimin isminin verildiği okulda fidan ekimi için talepte bulunduk, sağ olsunlar bizi kırmadılar. Orman İşleteme Müdürlüğü’nce temin edilen 70 adet fidanı okulun bahçesinde öğrencilerle diktik. Bu babamı çok mutlu etti, bütün kardeşlerle buradayız, okulun isminin ağabeyimin ismi olması, bizlere ayrı bir gurur veriyor” diye konuştu.
Iğdır Orman İşletme Müdürü Taner Tazegün, şehit isimlerinin taşıyan her okulun bahçesine 10 fidan dikilmesi için proje başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Şehit ailesi tarafından Şehit Er Mehmet Öner İlkokulu bahçesinde fidan dikimi ile ilgili bir talep geldi. Ailenin bu talebeni burada öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Şehidin isminin yaşatıldığı eğitim kurumunda karaçam, selvi ve ıhlamur ağaç türlerinden oluşan 70 adet fidan dikerek ağaçlandırma çalışmamızı başlattık.”
Öğrencilerden Eser Hun ise diktikleri fidanlara çok iyi bakacaklarını söyledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Ağaç dikiminden detay görüntüler
-Şehit babasının öğrencilere hitabından görüntü
-Orman İşletme Müdürü Taner Tazegün ile röp
-Öğrenci Helin Yalçıntaş ile röp
-Şehit babası Abdullah Öner ile röp
-Şehidin kardeşi Cezmi Öner ile röp
-Şehit babasının fidan dikiminden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)

===================================

5) DÜZCE’DE HASANLAR BARAJI DOLDU

DÜZCE’de sulama ve enerji amacıyla kullanılan Hasanlar Barajı doldu. Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, son yağışların yüzlerini güldürdüğünü ve barajın dolmasıyla çiftçinin sorun yaşamayacağını söyledi.

Düzce’de tarım arazilerinin sulanmasında ve enerji amacıyla kullanılan Hasanlar Barajı’nda kasım-aralık ayında su seviyesi yüzde 20 seviyelerinin altına düştü. Mart ve nisan aylarında yaşanan yağışlar ve eriyen kar suları, 37,5 milyon metreküp su toplama kapasitesine sahip barajın yüzde 100 seviyesine ulaşmasını sağladı. Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, “Son yağışlar yüzümüzü güldürdü. Baraj son safhasına ulaştı. Bu Düzce çiftçisi, çeltik, mısır, kabak ekicisi sulama sorunu yaşamayacak demektir. Çiftçilerimiz su konusunda rahat olsunlar” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Barajın genel görüntüsü
-Barajın drone görüntüsü
-Ramazan Öztürk ile röp 
-Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: Tugay BEKTAŞ/DÜZCE, (DHA)

=================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!