Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) AYGÜL’ÜN ANNESİ: ‘GELİNLİKLE GİRDİN KEFENLE ÇIKARSIN’ DİYORLARDI, YAPTILAR
 
BURSA’da boşanma aşamasındaki eşi Mehmet Yıldız (38) tarafından sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülen Aygül Yıldız (35), son yolculuğuna uğurlandı. Çiftin 8 yaşındaki oğlu Umut Alim’in de saf tuttuğu cenazede Aygül Yıldız’ın babası Rafet Kaya’nın “Kızım, evladım, yavrumö diye feryat edip ağlaması yürek burktu. Anne Rahime Kaya ise kızının sürekli tehdit edildiğini söyleyerek, “Hep tehdit vardı. Gelinlikle girdin kefenle çıkarsın diye. Ailesi tarafından da vardı. Sonunda dediklerini yaptılar” dedi.
Olay, dün saat 07.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi 428. Sokak’ta meydana geldi. Özel bir şirkette çalışan Aygül Yıldız, sabah işe giderken yolda boşanma aşamasındaki fabrika işçisi Mehmet Yıldız ile karşılaştı. Çift arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Mehmet Yıldız, belinden çıkardığı tabanca ile eşine 3 el ateş etti. Aygül Yıldız kanlar içinde yere yığılırken, eşi ise aracıyla kaçtı.
İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Aygül Yıldız’ın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Yıldız’ın cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, Mehmet Yıldız’ın merkez Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi Akpınar Caddesi’nde bir evde saklandığını belirledi. Adrese giden ekipler, şüpheliye teslim olması yönünde çağrıda bulundu. Ancak Mehmet Yıldız, evin balkonuna çıkıp tabancayı başına dayayarak intihar edeceğini söyledi. Bunun üzerine bölgeye Özel Harekat ekipleri sevk edildi. Mehmet Yıldız, polisin yaklaşık 1,5 saatlik ikna çabasının ardından silahı bırakıp teslim oldu.
‘GELİNLİKLE GİRDİN KEFENLE ÇIKARSIN DEDİLER’
Aygül Yıldız’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Yıldız’ın cenazesi Yunuseli Mezarlığı’na getirildi. Burada kılınan cenaze namazında çiftin çocukları Umut Alim de saf tuttu.
Cenaze sırasında Aygül Yıldız’ın babası Rafet Kaya’nın “Kızım, evladım, yavrum” diyerek feryat edip ağlaması yürek burktu. Anne Rahime Kaya ise torunu Umut Alim’i de yanına alıp kızının yaşadıklarını anlattı. Rahime Kaya, kızının, damadı tarafından defalarca tehdit edildiği, damadının ailesinin de tehditler yağdırdığını ifade ederek, “Babası kızanımı yalnız bıraktı. Anasını öteki dünyaya gönderdi. 8 yaşında yalnız bıraktı. Ben anneannesiyim ama hem anne olacağım hem baba olacağım hem de dede olacağım. Ben bakacağım kızanıma yeter ki baba tarafı bir şey demesin. Daha 2 ay oldu boşanmaya karar verdiler. 19 Şubat’ta çıktı. Tam 2 ayda kızımı öldürdü. Hep tehdit vardı. Öldüreceğim diyordu. Ailesi tarafından da vardı. Gelinlikle girdin kefenle çıkarsın diyorlardı, sonunda da dediklerini yaptılar. Bu 2 ay içerisinde gidin bakın bütün karakollara, kızımın telefonlarını dinlesinler hepsini görecekler” dedi.
Aygül Yıldız’ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————
-Tabutun cenaze aracından indirilmesi
-Cenaze namazından detay
-Baba Rafet Kaya’dan detay
-Anne Rahime Kaya ile röportaj
-Çocuk Halim Umut Yıldız’dan detaylar

Haber: Derya EVREN – İsmail Hakkı SEYMEN /BURSA

=========================================================

2) YERLİ AŞI GÖNÜLLÜSÜ: HİÇBİR SAĞLIK PROBLEMİ YAŞAMADIM
 
KAYSERİ’deki Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) geliştirilen yerli Covid-19 aşısının Faz-2 çalışmasında, 250 gönüllü arasında yer alan iletişim uzmanı Murat Gündoğan, “Şu ana kadar herhangi bir sağlık problemi yaşamadım. Sadece aşı vurulduğu zaman aşı yerinde küçük ağrı oluyor. Onun dışında halsizlik veya bitkinlik ya da herhangi bir sıkıntılı durum oluşmadı” dedi.
İletişim uzmanı Murat Gündoğan, ERÜ bünyesindeki Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) ile İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) tarafından geliştirilen yerli aşının Faz-2 çalışmalarında gönüllü oldu. Gündoğan, 11 Mart’ta ilk doz, 8 Nisan’da ikinci doz aşısını yaptırdı. Sağlık durumu iyi olan Gündoğan, DHA’ya konuştu. Yerli aşının Faz-1 denemelerine yetişemediğini söyleyen Murat Gündoğan, “Faz-2 denemelerindeki çalışmalarda gönüllülerin arandığını basın aracılığıyla öğrendim ve gönüllü oldum. İlk doz vurulduktan sonra ikinci doz olana kadar her gün irtibata geçerek, sağlık durumumu sordular. 1,5 hafta önce de ikinci doz aşımı oldum. Orada aşımız yapıldıktan sonra aynı şekilde aranarak takibimiz yapılıyor. ‘Herhangi bir sağlık problemimiz var mı?’ ve ‘Başka herhangi bir rahatsızlık var mı yok mu?’ onunla alakalı durumu kayda alıyorlar” diye konuştu.
‘GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KATILDIK’
Murat Gündoğan, süreç içinde hala kan verdiğini ve tahlillerinin yapıldığını belirterek, “İnşallah bu noktada Faz-3 çalışmalarına geçecekler. Faz-2 çalışmaları bitti. Zaten aşıda gönüllü olarak çalışmalara katılmamın nedenlerinden biri yerli ve milli olmasından kaynaklıydı. Yerli ve milli aşımızdan hiç şüphe etmedik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözü, bizim için geçerli. Bundan da yola çıkarak gönül rahatlığıyla aşı çalışmalarına katıldık. Şu ana kadar herhangi bir sağlık problemi yaşamadım. Sadece aşının vurulduğu kolda 2 gün kadar ufak bir ağrı oluyor. Bunun da zaten bilgilendirmesini yapıyorlar. Onun dışında halsizlik veya bitkinlik gibi herhangi bir sıkıntılı durum oluşmadı. Gayet sağlıklı bir şekilde hayatımıza devam ettik. Toplumumuzda aşıya karşı ön yargı var; ama bence bu kadar ön yargılı olmamaları lazım. Şu anda Faz-2 çalışması başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı. Faz-3 çalışmasında da tavsiyem, ön yargıyla değil gerçekten gönüllü olmalarını isterim” dedi.

Görüntü Dökümü
———————
-Aşı gönüllüsünden genel görüntü
-Aşı gönüllüsü Murat Gündoğan ile röportaj

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)

=========================================================

3) ALADAĞLAR’DA MERALAR SULARLA KAPLANDI

BOLU’nun doğa harikası bölgelerinden Aladağlar’da karların erimesi ve yoğun yağmur yağışlarıyla birlikte, meralar suyla kaplandı, ağaçların gövdeleri sular altında kaldı.
Türkiye’nin önemli doğa turizmi noktalarından biri olan Bolu’nun tabiat harikası Aladağlar’da havaların ısınmasıyla birlikte karlar eridi. Bolu kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Aladağlar’da yoğun yağmur yağışının da etkili olmasıyla birlikte meralar sularla kaplandı. 1300 rakımlı bölgede normalde yeşil alan olan yerler ve ağaçların gövdeleri sular altında kaldı.

Görüntü Dökümü
———————
-Aladağlar’dan görüntüler
-Su basan meralardan görüntü

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

=========================================================

4) ESKİ MİLLİ GÜREŞÇİ KUZENLERİN NEHİRDEKİ TEHLİKELİ DENEMESİ KAMERADA

ARTVİN’in Yusufeli ilçesinde, eski milli güreşçiler Metin (30) ve kuzeni Emirhan Demirci (32) asma köprüden Çoruh Nehri’ne atladı. Nehirde bir süre yüzen kuzenler, daha sonra kıyıya çıkarken tehlikesi atlayış kameraya yansıdı.
Yusufeli ilçesinde eski milli güreşçiler Metin ve Emirhan Demirci, antrenman için tehlikeli bir deneme gerçekleştirdi. Bir asma köprü üzerine çıkan kuzenler, kendilerini Çoruh Nehri’nin sularına bıraktı. Buz gibi suda bir süre sürüklenen kuzenler, yüzerek kıyıya çıktı. Sporcuların kar sularının erimesi nedeniyle su seviyesi yükselen nehre atladığı anlar kameraya yansıdı.

Görüntü Dökümü
———————
-Güreşçilerin köprüden atlaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nusret DURUR ARTVİN-DHA

=========================================================

MANİSA’DA ERKENCİ KİRAZ HASADI BAŞLADI (2)
5) KİLOSU 500 LİRADAN SATILDI

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinin Sancaklı Bozköy Mahallesi’ndeki sezonun ilk kirazı alıcısını buldu. Vali Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ve Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak’ın da katıldığı törenle, sezonun ilk kirazı satıldı. Çiftçi Yavuz Tun’un hasat ettiği 70 kilo kirazı, kilosu 500 liradan tüccar İbrahim Bodur satın aldı. Vali Yaşar Karadeniz de üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Görüntü Dökümü
———————
-Törenden detaylar
-Manisa Valisi Yaşar Karadeniz konuşması ve kiraz satılması

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)

=========================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!