Reklam Alanı
Reklam Alanı

Diyarbakır’da cadde ve sokak doldu; uyarılar hiçe sayıldı  

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladığı tabloya göre, ‘düşük riskli’ iller arasında yer alan Diyarbakır’da, hafta sonu kısıtlamasının uygulanmadığı ikinci hafta sonu halk, cadde ve sokaklara akın etti. Özellikle parklar, yeşil alanlar ve tarihi mekanların dolduğu kentte birçok kişinin, uyarı anonslarına rağmen mesafe ve maske kurallarına uymadığı gözlendi. 

Sağlık Bakanlığı verilerine göre düşük riskli iller arasında yer alan Diyarbakır’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları geçen hafta sonu kaldırıldı. Kentte, vatandaşlar 3,5 ay süren kısıtlamaların ardından hafta sonunu dışarıda geçirmenin ikinci hafta sonunun tadını çıkarmaya başladı. Hava sıcaklığının 15 dereceyi bulmasıyla kimi çocuklarıyla kimi de arkadaşlarıyla Sur ilçesinde bulunan tarihi Ongözlü Köprü ile Hz. Süleyman Camisi ve İçkale’nin bulunduğu Millet Bahçesi’ne akın etti. Hafta sonunu kısıtlamasız geçiren Diyarbakır’da aynı zamanda sosyal mesafeye uyulmadığı görüldü. Ailesiyle birlikte piknik yapanların da olduğu bazı bölgelerde vatandaşların çoğunun da maskesiz olduğu ve sosyal mesafe kuralını da hiçe saydı. Uyarı anonslarına rağmen mesafe ve maske kurallarına uymadığı gözlendi. 

‘TEDBİRLERE UYULMUYOR’

Şanlıurfa’dan gelen Fırat Kaplan, arkadaşlarıyla birlikte Diyarbakır’ı gezmeye geldiğini ifade ederek, “Sokağa çıkma kısıtlamalarıyla biz de diğer vatandaşlar gibi evde biz de bunalmıştık. Bu arayı değerlendirmek istedik. Stres atmak için geldik. Tabi maske ve tedbirlere uyarak gezebiliyoruz. Dışarıda insanları görünce maskesiz ve tedbirlere uymadan gezintilerini görüyoruz. Bu şekilde olursa eğer ilerleyen aşamalarda sıkıntı yaşayabileceğimiz görünüyor” dedi.

Ankara’dan gezmeye gelen Dilara Özen de Diyarbakır’a ilk defa geldiğini ve gezmek için dışarıya çıktıklarını ancak kalabalık olduğunu ancak maske ve dezenfektanı ihmal etmediklerini dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Muhabir Burak Emek’ın anonsu
-Millet Bahçesi
-Tarihi Ulu camiİ önü
-Muhabir Burak Emek’ın anonsu
-Fırat Kaplan’in konuşması
-Dilara Özen’in konuşması
-Caddelerde yürüyen vatandaşlar
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Burak Emek – Nurettin FİDANCAN /DİYARBAKIR,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!