Reklam Alanı
Reklam Alanı

Domuzlar, nektarin ve şeftali ağaçlara zarar verdi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinde çiftçi Ali Karakaya’nın 22 dönüm araziye ektiği 600 nektarin ve şeftali ağacı, yaban domuzlarının saldırısına uğradı. Ağaçları zarar gören Karakaya, “Bir an önce bu bölgede sürek avı başlatılmasını istiyoruz” dedi.
Akçakocalı Mahallesi İncirlikuyu mevkisinde çiftçi Ali Karakaya, 22 dönüm araziye bin 600 nektari ağacı dikti. Ağaçlarından meyve almaya hazırlanan Karakaya, sabah saatlerinde bahçesine geldi. Karakaya, 600’a yakın ağacına yaban domuzlarının zarar verdiğini görünce şoke oldu. Karakaya, “Daha bir tane meyvesini almadan bahçemiz domuzlar tarafından istila edilmiş. Bu hayvanla yıllarca mücadele ediyoruz. Bir an önce burada sürek avı başlatılmasını istiyoruz. Domuzlar her geçen gün daha da fazlalaşıyor ve sürekli ürüyorlar. Ben arazimin kenarını çevirsem 200 bin lira tutuyor. Zaten bu bahçeye 250 bin lira masraf ettim. Biz bu bölgede bezelye ekerdik. Domuzlar yüzünden tarım yapamıyoruz. Nektarin ve kaysı ekiyoruz bu hale getiriyor. Bu hayvanlar için bir an önce önlem alınması lazım. Yoksa bu bölgede tarım yapmak mümkün olmayacak. Çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!