Reklam Alanı
Reklam Alanı

Edirne ve Tekirdağ’da ‘Cumhuriyet Bayramı’ coşkusu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Olgay GÜLER- Ruhan YALÇIN- Resul ORUÇOĞLU/EDİRNE- TEKİRDAĞ, (DHA)- EDİRNE ve Tekirdağ’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı ve konserler düzenledi.
Edirne’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle belediye tarafından yürüyüş düzenlendi.  Talatpaşa Caddesi’nde bulunan Şükrüpaşa Okulu önünden başlayan yürüyüş cadde boyunca devam ederken, Atatürk Anıtı önünde son buldu. Yürüyüş boyunca Edirne Belediye Bandosu zafer marşları çalarken, vatandaşlar da ellerinde bayraklarla eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunan Atatürk Anıtı önündeki  törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalizme karşı eşi ve benzeri görülmemiş destan yazdıklarını söyledi.
Kadını, kızı, genci yaşlısı demeden vatanın cesurca savunulduğunu söyleyen Gürkan, “Cepheye mermi götürürken o mermiler ıslanmasın diye bebeğinin üstündeki battaniyeyi bebeğinin ölmesi pahasına top mermisinin üzerini örterek savundular bu vatanı. Şimdi sıra bizde. Cumhuriyetimizin 98’inci yılını kutladığımız bugün de, bu kutlu günde, bu mübarek günde, Edirne’den, Atatürk anıtı önünden, Mustafa Kemal’e olan saygımızı şükranlarımızı bağlılıklarımızı göstererek, onun huzurunda tüm Edirneliler adına bir kez daha söz veriyoruz; ey büyük Atam açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim” dedi.
Etkinlikler kapsamında kentin, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde ise şarkıcı Zeynep Dizdar konser verdi. Dizdar, şarkılarıyla vatandaşları coştururdu.
TEKİRDAĞ’DA FENER ALAYI
Tekirdağ’da ise Cumhuriyet Bayramı coşkusu Süleymanpaşa belediyesi tarafından organize edilen Fener alayı ile yaşandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fener alayına, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sahilde gerçekleşen fener alayı sonrasında, şarkıcı Simge Sağın, konser verdi. Sahil dolgu alanında gerçekleştirilen konsere Süleymanpaşa’lı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konser öncesinde bir konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; ‘’Aziz milletimize Cumhuriyetimizi armağan eden istiklal harbimizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle yad ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı canı gönülden kutluyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim bayramımız kutlu olsun kalın sağlıcakla” dedi.

FOTOĞRAFLI 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!