Reklam Alanı
Reklam Alanı

Elektrikli Cupra Born tanıtıldı!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Seat modellerini daha sportif hale getiren bir birim olmaktan çıkıp kendi başına marka haline gelen Cupra, ilk tamamen elektrikli modeliyle karşımızda.

Cupra Born adı verilen model, farklı motor gücü ve batarya seçenekleri farklı amaçları karşılamayı planlıyor.

Genel tasarıma baktığımız zaman Cupra Born’un Volkswagen ID.3’ün kardeş modeli olduğu bariz bir şekilde belli oluyor. Dikkatli baktığınız zaman iki model arasındaki benzerlikler görülebiliyor fakar Cupra Born, kardeşine göre daha agresif bir tasarıma sahip. Düşük ön profil, kaslı bir ön kaput, kızgın bakışlı farlar ve oldukça geniş bir merkez hava girişine sahip olmasu Cupra Born’un kendi karakterini oluşturmasına yardımcı oluyor.

Reklam Alanı

Cupra Born’un arka tarafına bakacak olursak bizi burada geniş bir spoyler ve boydan boya uzanan LED stop ışıkları karşılıyor. Arka difüzörde ve marşpiyellerde kanat ve yüzgeç benzeri parçalar da karşımıza çıkıyor ki Cupra bunların sadece görsel amaçlı değil aerodinami açısından fonksiyonel detaylar olduğunun altını çiziyor. Born, boyutları 18 ila 20 inç arasında değişen 6 farklı jant seçeneğine sahip.

İç mekana baktığımız zaman da Cupra Born ve ID.3 arasındaki benzerlikler hemen belli oluyor. Fakat Cupra’nın bu noktada da belli farklılıkları var. Örneğin, konsolun merkezinde yer alan multimedya ekranının boyutu Born’da 12 inç, ID.3’te ise ekranın boyutu 10 inç. Bunun dışında tamamen geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen ve entegre başlıklara sahip spor koltuklar ve bakır rengi detaylar da fark sağlayan özelliklerden.

Volkswagen Grubu’nun MEB platformu üzerine inşa edilen Cupra Born da aynı kardeşi gibi arkadan itişli. Arka aksta bulunan elektrik motoru giriş seviyesinde 148 beygir güç ve 310 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8.9 saniyede tamamladığı belirtilen versiyonda 45 kWh batarya bulunuyor. Bu da WLTP’ye göre tek şarjla 340 kilometre sürüş menzili anlamına geliyor.

Born’un bir üst seviyesinde ise güç 201 beygire ve batarya kapasitesi de 58 kWh’e yükseliyor. Torku ise bütün versiyonlarda aynı. Daha fazla güç çıkışına sahip olması sayesinde üst model 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlıyor. Daha büyük bataryaya sahip olması sayesinde de WLTP’ye göre 420 km sürüş menzili sunuyor.

Bu noktada Cupra Born’u kardeşi ID.3’ten ayıran en önemli özelliği, güç çıkışını 228 beygire kadar yükselten e-boos opsiyonuna sahip olması. Bu performans paketi sayesinde elektrikli otomobilin 58 kWh versiyonu için geçerli olmak üzere 0-100 km/s hızlanma süresi 6.6 saniyeye kadar düşüyor. Ayrıca e-boost fonksiyonuna sahip olan 228 beygirlik versiyonda 77 kWh’lık batarya seçeneği de bulunuyor. Bu sayede sürüş menzili 540 kilometreye kadar çıkıyor ancak fazladan ağırlık yüzüden hızlanma süresi 7 saniyeye kadar çıkıyor. Büyük bataryanın bir diğer avantajı ise 125 kW’a kadar hızlı şarjı destekliyor olması. Bu sayede yaklaşık 8 dakikalık bir şarj ile otomobile 100 kilometrelik bir menzil kazandırıyor.

Cupra Born’un fiyatı henüz belli değil. Otomobil eylül ayında kardeşi ID.3’ün de üretildiği Volkwagen Grubu’nun Almanya’daki Zwickau fabrikasında üretim bandına çıkacak.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!