Reklam Alanı
Reklam Alanı

“EN AZINDAN BİR KAPIMIZ VAR”

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İbrahim MAŞE/ İDLİB, (DHA) – SURİYE’de 10 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta eşi ile bir oğlunu kaybeden Fatma Süleyman (37), 3 çocuğuyla İdlib kentinde Kızılay tarafından kurulan Taybe Yetimhanesi’ne sığındı. Aylarca ölüm korkusu yaşadıklarını söyleyen Fatma Süleyman “Şimdi bir kapımız ve çatımız var” dedi.

“ARTIK HAYALİMİZ YOK”
En az iki aile bireyini kaybeden kadınların çocukları ile birlikte yaşadığı Taybe Yetimhanesi’nde 3 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan Fatma Süleyman, Lazkiye’deki bombardımandan
Sehlilğab’a kaçarken eşi ile bir oğlunu kaybetti. 2 erkek bir kız çocuğuyla 6 ay boyunca Sarmada’da bir çadırda kalan Fatma Süleyman, o dönem çocuklarına bakabilmek için eşyalarını sattı. Şimdi Taybe Yetimhanesi’nde çocuklarıyla güven içinde yaşamını sürdüren Süleyman, savaşın bitmesinin acılarını dindirmeyeceğini, ölenleri geri getirmeyeceğini söyleyerek, hayali kalmadığını ifade etti.

“ÇADIR KENTTE KORKU İÇİNDE YAŞADIK”
Savaşta en büyük korkuyu çocuklarını için yaşadığını belirten Fatma Süleyman geride bıraktığı zor günleri DHA muhabirine anlattı;
“Bir kadınsınız, 4 çocuğunuz var. Beraber yastığa baş koyduğunuz eşiniz ve oğlunuzu kaybetmişsiniz. Sizce hayat nasıl olur? Hayatım çocuklarımı korumakla geçiyor. Çadır kentte korku içinde yaşadık. Bir kapısı yok. Her an biri fermuarı açıp içeri girebilir. Bu korku ile yaşadık. Şimdi yetimhanedeyiz ve en azından bir kapımız, üstümüzde bir çatımız var. Savaş bitse bile artık gidecek bir yerimiz yok. Geldiğimiz şehir ve evler yerle bir oldu. Şu an savaş bitse ve buradan çıksak ne yapacağız ki? Savaşın bitmesi acılarımızı dindirmeyecek. Bize hayat veren, bir arada tutan kocam ve oğlum artık yanımda değiller. Savaş bitse bile hayat çok zor olacak. Artık hiçbir hayalimiz yok. İşin sonunda nereye gidersek gidelim sadece ben ve çocuklarım olacak. Savaşın bitmesini tabi istiyoruz. İnsanlar ailelerini kaybetti. Kimi babasını, annesini, çocuğunu. Savaşın bitmesi kimseyi artık mutlu etmez çünkü her ailede en az 2 vefat var. Savaş bite sadece istikrar için sevinirim. Savaşın bitmesi ölenleri geri getirmeyecek.”

SURİYE’DE SON DURUM
10 yılı geride bırakan iç savaş nedeniyle 6,5 milyondan fazla Suriyeli ülke içinde yerinden edildi. 
5,6 milyondan fazla sığınmacı Suriye’yi terk ederken yaklaşık 3,6 milyonu Türkiye’ye geldi. Geride kalanlar ise ya çadırlarda ya da sağlıksız koşullarda yaşıyor. 
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye’de 10 yılda 12 bin çocuğun öldüğünü ya da yaralandığını açıkladı. Açıklamaya göre, ülkede yaklaşık 6 milyon çocuğun ise insani yardıma ihtiyacı var. Suriye içinde 2,5 milyon çocuk, komşu ülkelere kaçmak zorunda kalan yaklaşık 750 bin çocuk okula gidemiyor.

Görüntü Dökümü:
———————–
-Taybe Yetimhanesi tabelası
-Taybe Yetimhanesi içinden görüntüler
-Aile konteyner ev içinde
-Aile salonda otururken
-Anne Fatma Süleyman evde çalışırken
-Anne Süleyman çocuklarla ilgilenirken
-Anne Anne Fatma Süleyman’ın röportajı
-Genel ve detay görüntüler

 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!