Reklam Alanı
Reklam Alanı

Erzurum’da buz sarkıtlarının boyu 2 metreye ulaştı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Erzurum’da buz sarkıtlarının boyu 2 metreye ulaştı

YOĞUN kar yağışının ardından dondurucu soğukların etkisine giren Erzurum’da çatılardan sarkan buzların boyu 2 metreye ulaştı. Deniz seviyesinden 1853 metre yükseklikteki kent merkezinde çatılarda oluşan dev sarkıtlar görenleri şaşırtıyor. İnsan hayatını tehdit eden sarkıtları için Erzurum Büyükşehir Belediyesi, itfaiye ekiplerinden buz kırma timi oluşturdu.
    Son 30 yılın en sıcak ocak ayının yaşandığı Erzurum kar yağışının etkisi altına girdi. kar yağışı ile birilkte özellikle tek katlı yerleşim alanlarının çatı saçaklarında buz sarkıtları yerle birleşti. Gençler, boyları yaklaşık 2 metreyi bulan ve tablo gibi görüntüler oluşturan sarkıtlar önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sarkıtların havaların ısınması ile birilkte yüksek katlı binalarda oluşacağını söyleyen Erzurumlu Merve Turan, “Sarkıtlar tek katlı binada çok hoş görünüyor. Çatıdan uzayıp yere kadar uzanan sarkıtlar demir parmaklıkları andırıyor. Ama bunların yüksek binaların çatılarında oluşması büyük tehlike. Bu nedenle kışın saçak altlarında geçmemeye geçerken de kontrollü geçiriyoruz. Buz düşmesi sonucu önceki yıllarda yaralanan hatta ölen kişiler oldu. Kar yağışının ardından çatılarda oluşan buz sarkıtları güzellikleri ile birlikte hayatı da olumsuz etkiliyor” diye konuştu.
    Erzurum Büyükşehir Belediyesi çatılarda uzayan buz sarkıtlarının kırılması için bir tim oluşturdu. Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen ekip, yola güvenlik şeridi çekerek yangın merdivenleri ile ulaştıkları çatılardaki sarkıtları kazma ve küreklekle kırıyor.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Buz sarkıtları önünde fotoğraf çekilen kızlar
-Yeşim Elman ile röp
-Hülya Olgaç ile röp
-Buz sarkıtlarının alttan çekilmiş görüntüsü
-Buz sarkıtlarından detaylar
-Turgay İpek’in anonsu
-iki ayrı kızın buzların önünde poz vermesi

(KJ: Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!