Reklam Alanı
Reklam Alanı

Erzurum’da iftar öncesi uzayan kuyruklar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şifanur TAVUS/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM’da vatandaşlar, ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazı kıyma, yumurtalı pide ve tel kadayıf için kuyruğa girerek sıra bekliyor.
Kentte ramazan ayı boyunca ayran aşı çorbası, pastırmalı ve yumurtalı kıyma ve kadayıf dolması vatandaşlar tarafından çokça tüketiliyor. Öğleden sonra iftar hazırlığına başlayan vatandaşlar, kasaplar, pide fırınları ve kadayıfçıların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.
Et ve Süt Kurumu satış mağazası önünde kıyma kuyruğunda bekleyen Yavuz Budak, “Ramazan geldi malum sıkıntılardan dolayı alışverişi yeni yapabildik. Eskiden Ramazan gelmeden 10 gün önce hazırlıklarımızı yapardık. Buradan kıymayı aldıktan sonra pide ve kadayıfı almaya gideceğim. Ramazanı da böyle atlatacağız. Uzun bir kuyruk var. Aslında bu kuyruk yokluğun değil, ucuzluğun göstergesi. Her yerde bol miktarda et var ama burası ucuz olduğu için bekliyoruz” dedi.
Sosyal mesafeye uyarak kadayıf kuyruğunda bekleyen vatandaşlardan Ferit Karadan ise, “Ramazan’ın tadı tuzu kadayıfla çıkıyor. Ekmek ve tel kadayıf alıyoruz. İçine ceviz içi alıyoruz. Ben doğduğumdan beri Erzurum’dayım, 67 senedir kadayıfsız iftar sofrası görmedim” diye konuştu.
Damak tadına göre yumurtalı, susamlı ve sade pideleri müşteriye yetiştiremeye çalıştıklarını söyleyen fırın işletmecisi Özkan Polatlı, “Ramazanın ilk günleri insanlar sofrasına sıcak pide götürmek istiyor. İftarın olmazsa olmazıdır. Herkesin özel isteği olduğu için biz de yetişmeye çalışıyoruz. Yoğunluk çok fazla olduğu için polis ekipleri sürekli kontrol ederek ikazlarda bulunuyor. Bu ramazanı da böyle geçireceğiz” diye konuştu.
Erzurum’da vatandaşların kuyruk beklediği bir başka nokta ise Erzurum- Kars karayolu üzerindeki Paşapınar’ı mevkisi. Burada vatandaşlar, bidonlara su doldurup, araçlarla evlerine taşıyor. Su sırası bekleyen vatandaşlardan Gürler Akyüz, “Paşapınar’ın suyu çok meşhurdur. Suyun temiz ve berrak olması bizi sevindiriyor. Herkes buradan doldurup eve götürüyor” dedi. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!