Reklam Alanı
Reklam Alanı

Fed / Powell: ABD ekonomisi çok daha hızlı büyüyecek

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 12 Nisan (DHA) – ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin, Covid-19 pandemisi tarafından engellenmediği durumda, beklenenden daha hızlı büyüyeceğini vurguladı.
Ekonominin “çok daha hızlı büyümeye başlayacağı” ve istihdam yaratmanın hız kazandığı bir aşamada olduklarına dikkat çekerek, “Bu nedenle şu anda ekonomimiz için asıl risk hastalığın tekrar yayılmaya başlamasıdır” dedi.
Powell, geçen hafta yaptığı bir başka açıklamada da, başarılı bir küresel ekonomik toparlanma için aşılamaların çok önemli olduğunu vurguladı ve fiyatlarda görülen yükselmelerin yıllık bazda sürmesinin beklenmediğini söyledi.
“Bu yıl fiyatlar üzerinde görülen yukarı yönlü baskıların geçici olduğunu düşünüyoruz” diyen Powell, eğer böyle bir gelişme olması durumunda kullanmak üzere ellerinde araçların bulunduğuna dikkat çekti.
İstihdam piyasasına da değinen Powell, işlerine yeniden kavuşmak için çok zor zor zamanlar geçiren milyonlarca kişinin “çok fazla etkilenmelerinin” başarıyla önlendiğinin altını çizdi. 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!