Reklam Alanı
Reklam Alanı

Fidan dikimi yapılan Manavgat’ta orman yangını (2) – Yeniden

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Alparslan ÇINAR- Mithat ABAKAN/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında yangında zarar gören alanlara, aleve dayanıklı ağaç türlerinin fidanları dikildi. Fidan dikimi sırasında ilçede yerleşim yerlerine 500 metre uzaklıkta çıkan orman yangını ise 2 saat sonra söndürüldü.
Türkiye genelinde 84 milyon vatandaşın her biri adına 3’er adet olmak üzere 252 milyon fidan toprakla buluşuyor. Antalya’da fidan dikimi, 28 Temmuz tarihinde 7 kişinin yaşamını yitirdiği Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Manavgat’ta yapıldı.  Manavgat’ın yangında en çok zarar gören Kalemler Mahallesi ormanlık alanına getirilen ve yangına dayanıklı fıstık çamı, defne, keçiboynuzu, andız, servi fidanlarını orman genel müdürlüğü sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar elbirliğiyle toprakla buluşturdu. 5 bin fidanın dikildiği Kalemler Mahallesinde Antalya Valisi Ersin Yazıcı da fidan dikip can suyu verdi. Türkiye genelinde dikilecek 252 milyon fidanın 27 milyonunun Antalya’da toprakla buluşacağı bildirildi.
BİR TARAFTA FİDAN DİKİMİ BİR TARAFTA YANGIN
Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, etkinliğin Türkiye genelinde yapıldığnı belirterek, 252 milyon fidanın toprakla buluşmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Dikici, “Her yıl bu etkinliği Antalya merkezde yapardık, ancak bu yıl yangında zarar gören ilçemiz Manavgat’ta yapıyoruz. Aleve dayanıklı türlerden olan ağaçlarımızın fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. İnşallah yanan yerler yeniden yemyeşil olacak” dedi.
Diğer yandan ilçede fidan dikimi devam ederken Burmahan Mahallesinde henüz bilinmeyen nedenle, saat 13.30 sıralarında orman yangını başladı. Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği yangına 2 helikopter de havadan destek verdi. Yerleşim yerlerine 500 metre uzaklıkta çıktığı belirlenen yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!