Reklam Alanı
Reklam Alanı

GAZBİR Başkanı Arslan: Doğal gaz dağıtım sektörü kışa hazır

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, doğal gaz dağıtım sektörünün yoğun kış şartlarına hazır olduğunu belirterek, iletim ve dağıtım şebekelerinin artan talebi karşılayacak kapasitede olduğunu bildirdi.
GAZBİR Başkanı Arslan, doğal gaz dağıtım sektörünün yoğun kış şartlarına ilişkin hazırlık ve tedbirlerini değerlendirdi. Arslan, “Türkiye’nin 81 ilinde 590’a yakın yerleşim yerinde 72 şirket ile hizmet veren doğal gaz dağıtım sektörü 15 bin personeli ile 17 milyonun üzerinde aboneye kesintisiz hizmet vermek amacıyla tüm önlemleri almakta. Geçtiğimiz ocak ayında Türkiye günlük doğal gaz talebi 270-280 milyon metreküp ile rekor seviyeye ulaşmış, yapılan yatırımlar ve alınan tedbirler sayesinde vatandaşlarımıza kesintisiz şekilde doğal gaz arzı sağlanmıştır” dedi.
‘ACİL MÜDAHALE EKİPLERİMİZ GÖREV BAŞINDA’
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle günlük doğal gaz tüketiminin arttığını belirten Arslan, “Doğal gaz dağıtım şirketleri, 2 bine yakın acil müdahale personeli ve 500’ün üzerinde acil müdahale aracı ile tüm dağıtım bölgelerinde 7 gün 24 saat kesintisiz ve güvenli doğal gaz hizmeti için çalışmaktadır. Acil durumlar için gerekli ekip ve ekipman kontrolleri yapılmış ve kesintisiz doğal gaz arzına yönelik tüm plan ve önlemler gözden geçirilmiştir. Kış şartlarının ağırlaşması ve hava sıcaklıklarının düşmesi günlük doğal gaz tüketimini ciddi miktarda artırmaktadır. Normal kış şartlarında hane başı tüketim 7 mereküp seviyesinde gerçekleşirken, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle hane tüketimleri 15 metreküpe kadar ulaşmaktadır. Ancak iletim ve dağıtım şebekelerimiz bu talebi karşılayacak kapasiteye sahip. Dolayısıyla herhangi bir arz sorunu ile karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile koordineli şekilde doğal gaz dağıtım şirketlerimiz tarafından gerekli tedbirleri alıyoruz” ifadesini kullandı.
‘ŞEBEKE HASARINA SEBEBİYET VERİLMEMELİ’
Arslan, doğal gaz dağıtım sektörü olarak en büyük sorunlarının belediyeler ve diğer kuruluşlar tarafından yapılan kazı çalışmalarında doğal gaz şebekesine verilen hasar olduğunu belirterek, “Dağıtım şirketlerine haber vermeden yapılan kazı faaliyetlerinde birçok hat hasarı oluşuyor. Şehrin doğal gaz arzında ciddi kesintiler söz konusu olabiliyor. Bu anlamda il ve ilçe mülki idareleri ve yerel yönetimlerle görüşülerek olağan dışı kış koşulları boyunca doğal gaz şebekelerine hasar verebilecek kazı gibi faaliyetlerden kaçınılmasına yönelik tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Doğal gaz kesintisi, kaçak, şebekede meydana gelen hasarlar ve doğal gaz ile karşılaşılan sorunlarda Alo 187 Doğal Gaz Acil Hattı aranmalıdır” ifadesini kullandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!