Reklam Alanı
Reklam Alanı

Güneydoğu’da hedef, ayda 1 milyar dolarlık ihracat

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

GAZİANTEP, (DHA)- GÜNEYDOĞU Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 2021 yılında bölgeden her ay en az 1 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.
GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 2020 yılında bölgeden toplamda 9 milyar 278 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini söyledi. Aralık ayında ihracatın 1 milyar doların üzerine çıktığını anlatan Kileci, “Bundan sonraki hedefimiz aylık 1 milyar dolarlık ihracat yapmak” dedi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en fazla ihracatın Gaziantep’ten yapıldığını ifade eden Kileci, geçen yıl 7,9 milyar dolarlık ihracatla Gaziantep’in Türkiye’nin en çok ihracat yapan beşinci kenti olduğuna da dikkat çekti. 2020 yılında ihracatın arttığı önemli pazarlara da değinen Kileci, “Geride bıraktığımız yılda, bazı önemli pazarlarımıza olan ihracatta ciddi artışlar gözlenmiştir. ABD’ye ihracatta yüzde 48, Almanya’ya ihracatta yüzde 23’lük artış yaşanmıştır. Orta Doğu pazarında ihracatta yaşanan düşüşler Avrupa ve Amerika pazarları ile ciddi oranda telafi edilmiştir” şeklinde konuştu.
Kileci, bölgeden geçen yıl en çok ihracı gerçekleştirilen ürünlerin; halı, makarna, buğday unu ve dokunmamış mensucat olduğunu da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!