Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK İSTANBUL BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- İSTANBUL MERKEZLİ 4 İLDE ‘NURİŞ KARDEŞLER’ SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON: ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Ertan KILIÇ-Ozan URAL/İSTANBUL,(DHA) – KAMUOYUNDA ‘Karagümrük Çetesi’, ‘Nuriş Kardeşler’ ya da ‘Ergin Kardeşler’ olarak bilinen suç örgütüne İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamuoyunda Karagümrük Çetesi, Nuriş Kardeşler ya da Ergin Kardeşler olarak bilinen, liderliğini cezaevinde bulunan Nuri Ergin’in yaptığı suç örgütüne İstanbul merkezli 4 ilde operasyon düzenledi. Nuri Ergin’in de aralarında bulunduğu 27 kişi hakkında yakalama kararının çıkarılmasının ardından daha önce yapılan teknik ve fiziki takip ile belirlenen 53 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

BAHÇELİEVLER’DE BİR EVE BASKIN
Polisin baskın yaptığı adreslerden biri de, Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi Esenler Sokak’ta bulunan 5 katlı bir binanın giriş katındaki daire oldu. Sokağa gelen polis ekipleri çevre güvenliği aldıktan sonra daireye girdi. Baskında 1 kişi gözaltına alınırken, evde arama yapıldı.
Gözaltına alınan kişiler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Ekiplerin sokağa girmesi
-Özel harekat Polislerinin binaya girişi
-Polis ekiplerinin çevre güvenliği alması
-Özel harekat Polislerinin çevre güvenliği alması
-Gözaltına alınan şüphelinin çıkarılması
-Şüphelinin polis aracına bindirilmesi
-Genel ve detay görüntüler

====================

Reklam Alanı

2- SEFAKÖY METROBÜS DURAĞINDA HAREKETLİ DAKİKALAR

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL,(DHA)  BAHÇELİEVLER Yenibosna’da metrobüse binerek elindeki çatalla kendisine zarar veren kişi, yanındaki kadınla birlikte Sefaköy durağında kendisini önce metrobüse ve ardından olay yerine gelen ambulansa kilitledi. Olay yerine gelen müzakereci polis tarafından ikna edilen kişi hastaneye kaldırıldı. 
Olay, saat 00.15 sıralarında Sefaköy metrobüs durağında yaşandı. Yenibosna’da yanındaki kadınla metrobüse binen ve madde bağımlısı olduğu ileri sürülen kişi, elindeki çatalla kendisine zarar vermeyen başladı. İsmi henüz öğrenilemeyen ve kendisine neden zarar verdiği belirlenemeyen kişiyi, metrobüsteki yolcular ikna etmeye çalıştı. İkna etmekte başarılı olamayan yolcular, tehditler üzerine Sefaköy durağında metrobüsü boşalttı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin anonsuyla olay yerine müzakereci polis ve özel harekat ekipleri çağrıldı. Bu sırada, bir süre boş metrobüste bekleyen kişi, ardından yanındaki kadınla birlikte olay yerindeki ambulansa geçerek kapıyı kilitledi. Çevredeki güvenlik önlemleri altında, kendisine zarar veren kişiyi ikna etmeye çalışan müzakereci polis, bir süre sonra başarılı oldu. İkna edilen kişi, yanındaki kadınla birlikte ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan kişinin, tedavisi sonrası ifadesi alınmak üzere emniyete götürüleceği belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: (Özel görüntülerle)
—————————-
-Olay yeri (Metrobüs durağı)
-Ambulans ve ekiplerden detaylar
-Röportaj
-Ambulanstaki şahsın ve metrobüsteki ekiplerin olay yerinden ayrılması

=====================

3- KAĞITHANE’DE HAFRİYAT KAMYONU DEVRİLDİ: 1 YARALI

Ertan KILIÇ-Ozan URAL/İSTANBUL,(DHA) – KAĞITHANE’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği toprak yüklü kamyon Hasdal-Kemerburgaz yol ayrımında devrildi. Kamyon sürücüsünün yaralandığı kazada yol yaklaşık bir saat trafiğe kapandı.
Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Tem Otoyolu Hasdal-Kemerburgaz yol ayrımında yaşandı. Erdinç Seyrekbasan’ın kullandığı hafriyat yüklü 34 ZA 9446 plakalı kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada şoför mahallinde sıkışan sürücü, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Seyrekbasan, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

YOL TRAFİĞE KAPANDI
Kazanın nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Yol, daha sonra hafriyat kamyonunun kaldırılması için tamamen trafiğe kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait 3 kurtarıcının müdahale ettiği olayda, devrilen hafriyat kamyonu yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucu yoldan kaldırıldı. Kamyonun kaldırılmasının sonrası ulaşım normale döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————————-
-Olay yeri
-Yolda devrilen kamyon
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-İBB’ye bağlı kurtarıcı ekiplerinin çalışmaları
-Kamyonun kurtarıcılar tarafından kaldırılması
-Genel ve detay görüntüler

==================

4- KARTAL’DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI 3 YAYA YARALANDI

Çağrı ÇALIŞKAN/İSTANBUL,(DHA) – KARTAL’DA alkollü olduğu iddia edilen sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce yol kenarında park halindeki 3 otomobile ardından da sahil yolunda yürüyen 3 kişiye çarptı. Polis kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.
Kaza, Turgut Özal Bulvarı üzerinde dün saat 22.10 sıralarında yaşandı. Tuzla istikametine giden 34 BUK 465 plakalı otomobilin sürücüsü henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil, yol kenarında önce park halindeki 34 DVM 336, 06 BDE 828 ve 34 UZ 3091 plakalı otomobillere çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan araç sahil yolunda yürüyen Murat A., Ahmet E. ve Recep G’ye vurarak yaraladı. Alkollü olduğu iddia edilen sürücü ise olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Murat A’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

“3 KİŞİYİ YERDE YATARKEN GÖRDÜM”
Kazada park halindeki otomobillerden birinin sürücüsü İzzet Ulutaş, “Ben şurada, sahilde oturuyordum. Tam kalkacağım sırada bir anda pat küt diye bir ses geldi. Arkamı döndüğümde 3 kişiyi yerde yatarken gördüm. Çarpan aracın yönünün ters döndüğünü gördüm. O anda zaten herkes bağrışıyordu. Benim aracım park halindeydi. 1 yaralının durumu ağırdı. Diğer 2 yaralı ise kendilerindeydiler. Onların durumu iyiydi” dedi.

“ÇARPAN SÜRÜCÜ KENDİSİ ALKOLLÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİ”
Diğer otomobilin sürücüsü Turhan Kaya, “Ben de kazanın şokuyla nasıl olduğunu anlayamadım. Arkadan herhalde makas atarak geliyordu ve alkollülerdi. Vura vura geldiler. Benim de aracımın tamponu hasar aldı. Işık yeşil yanmıştı, tam hareket etmiştim. Ondan sonra zaten ne olduğunu anlamadım. Önümde arabayı gördüm. Yaralılar bayağı beklediler. Sonra ambulans geldi. Çarpan sürücü kendisi alkollü olduğunu söyledi. Sonrasında görmedik kaçtılar” diye konuştu.
Kazayla ilgili soruşturma başlatan polis, kaçan sürücüyü yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
—————————-
-Kazaya karışan araçlardan görüntü
-Yaralıların yerde yatarken görüntüleri
-Yaralıların sedyeye koyulması
-Yaralıların ambulansa taşınması
-Görgü tanıkları ile röp.

================

5 – SEDAT PEKER’E YÖNELİK OPERASYON: 4 GÖZALTI

İSTANBUL DHA
Sedat Peker ve suç örgütüne yönelik operasyonda, Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği(MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel Şanlıurfa’da gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Öncel’in, adresinde bulunduğu öne sürülen senetlerden ulaşılan yeni delil ve şikayet üzerine 3 şüpheliyle birlikte yeniden gözaltına alındığı belirtildi.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 Nisan’da, Sedat Peker ve suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Haklarında yakalama kararı olan 63 şüpheli için 7 ilde düzenlenen operasyonda MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel de gözaltına alındı.

SENETLERDEN YOLA ÇIKTI
Mahkemeye sevk edilen Feridun Öncel 16 Nisan’da serbest bırakıldı. Öncel’in devam eden veri incelemesinde yeni delillere ulaşıldığı belirtildi. Öncel’in adreslerinde bulunduğu öne sürülen bir kısım senetlerin, bazı mağdurlardan zorla alındığı iddia edildi. Öncel’in evinde bulunan senetlerden birinde alacaklı olan kişiye ulaşıldı. İddiaya göre, mağdurlardan biri, ortaklarından milyonlarca lira alacağı olduğunu ve mahkemelik olduklarını öne sürdü. Parasına karşı senet aldığını söyleyen iş insanı, bu evrakların ise zorla elinden alındığını iddia etti. Milyonlarca lira tutarındaki senet, Sedat Peker adına yanına gelen Feridun Öncel tarafından alındığını öne süren kişi şikayetçi oldu.
Bu iddialar üzerine polisin başlattığı çalışma sonrasında, Feridun Öncel ve mağdur kişinin ifadesindeki 2 ortağının da aralarında bulun 4 şüpheli gözaltına alındı. Şanlıurfa’da gözaltına alınan Öncel ve 3 şüphelinin İstanbul’a getirildiği öğrenildi.

===============

6- NİŞANTAŞI’NDA AKADEMİSYEN KADINA SALDIRDIĞI İDDİA EDİLEN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Özden ATİK – Büşra ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA)
Nişantaşı’nda bir parkta akademisyen Neşe Nur Akkaya’ya saldırarak yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Eray Çakın, bugün sevk edildiği mahkemece, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama ve “silahla kasten yaralama” suçlarından tutuklandı.
Nişantaşı’nda 6 Haziran’da akademisyen Neşe Nur Akkaya’ya saldırdığı iddiasıyla şüpheli Eray Çakın, gözaltına alınmıştı. “kasten yaralama suçundan mahkemeye sevk edilen Çakın adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştı. Saldırıya uğrayan Neşe Nur Akkaya’nın dün savcılık soruşturması kapsamında ifadesinin alınmasının ardından soruşturma derinleştirildi. 
Savcılığa ifade vermek için bugün Çağlayanda bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Eray Çakın, bu kez “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama ve “silahla kasten yaralama” suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme, savcılığın talebini yerinde bularak, Eray Çakın’ın tutuklanmasına karar verdi.

SAVCILIK AÇIKLAMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada “6 Haziran 2021’de E.Ç, N.N.A. ve Y.F. arasında yaşanan olay sonrasında kasten yaralama suçundan soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli E.Ç. hakkında 8. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararı uygulanmıştır. N.N.A. ve Y.F.’nin 09/06/2021 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadeleri doğrultusunda E.Ç. hakkındaki soruşturma, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama ile silahtan sayılan cisimle kasten yaralama suçundan derinleştirilmiştir. Soruşturma kapsamında, E.Ç’nin 10/06/2021 tarihinde (bugün) ifadesinin alınmasına müteakip halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama (TCK 216/1) ile silahla kasten yaralama (TCK 86/2, 3-e) suçlarından tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir” ifadelerine yer verildi.

=============

7- FATİH’TE “SİLKELEME” YÖNTEMİYLE YANKESİCİLİK VE KAÇIŞ, KAMERADA

Ersan SAN/İSTANBUL, (DHA)- FATİH’te “silkeleme” olarak nitelendirilen yankesicilik yöntemi ile 2 kişinin parasını alıp kaçan şüpheli B.H., yakalandı.
Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotim ekipleri, Kemalpaşa Mahallesi Gümrük Emini Sokak’ta takipte oldukları sırada 2 kişinin siyah giyimli şapkalı bir kişiyi kovaladıklarını gördü. Polisler, kaçan kişiye ‘dur’ ihtarında bulundu. Ancak şüpheli kaçmaya devam etti. Genç Türk Caddesi’ne geldiğinde üzerindeki paraları sokağa saçmaya başlayan şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. B.H. olduğu saptanan şüpheliyi kovalayan Zafar Yulooshev ve Burkhon Abduazımov, polise, zanlının masaj broşürü göstererek kendilerini oyaladığını, “Kemerin var mı?” diye sorarak, kemerlerinden tutup silkelediğini, uzaklaştığı sırada da bin 35 dolar paranın ceplerinden alındığını fark ettiklerini anlattı.  Gözaltına alınıp, Beyazıt Polis Merkezi’ne teslim edilen şüpheli sevk edildiği adliyede tutuklandı. Para, sahiplerine teslim edildi.

Görüntü Dökümü:
—————–
(Güvenlik kamerası görüntüleri)
Yankesici iki kişinin parasını alırken
Yankesici kaçarken

================

8- AVCILAR’DA ATIK TOPLAYICISININ SÖKMEYE ÇALIŞTIĞI ELEKTRİK PANOSU PATLADI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan iki katlı binaya giren atık toplayıcısı elektrik panosunu sökmeye kalkınca patlama meydana geldi. Patlama ile neye uğradığını şaşıran atık toplayıcısı koşarak uzaklaşırken, bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Denizköşkler Mahallesi’ndeki Oya Sokak’ta bulunan 2 katlı ‘Hafızoğlu Apartmanı’nda oturanlar kentsel dönüşüm kapsamında evlerini boşalttı. Yıkım sürecine giren binanın kapı ve pençeleri de söküldü. Bugün saat 20.00 sıralarında binaya gelen atık toplayıcısı girişteki elektrik panosunu söküp götürmek istedi. Çevresinde hiçbir önlem bulunmayan binadaki panoyu sökmeye çalışan kimliği belirlenemeyen atık toplayıcısı, patlama ve ardından yükselen siyah dumanlarla neye uğradığını şaşırdı. Çevredekilerin ifadesine göre atık toplayıcı koşarak uzaklaşırken, patlama sesini ve dumanı görenler polis ve itfaiyeyi aradı. Kısa sürede gelen ekipler, patlama ve küçük çaplı yangına elektrik panosunun neden olduğunu, bu binadaki hattın kesilmediğini belirledi. Elektrik kurumuna haber verilirken, itfaiye erleri binanın ön cephesine güvenlik şeridi çekerek görevlilerin gelmesini bekledi. Görevlilerin gelip elektrik hattını kesmesi ile ekipler normale döndü.

Görüntü Dökümü:
————–
Bina önündeki itfaiye ve polis ekipleri
Bina içinde patlamaya neden olan elektrik panosu ve yerdeki karaltılar
Yıkım görevlisi ile polisler arasındaki diyalog
Binanın dış görüntüsü
Genel ve detay görüntüler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!