Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK İSTANBUL BÜLTENİ -2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

(havadan görüntülerle) 

1- YEDİEMİN OTOPARKLARI TAKSİLERLE DOLDU 

Esma MURAT- Kubilay ÖZEV- Zeki GÜNAL- İSTANBUL (DHA)- İSTANBUL’da şikayetler artınca polis taksi denetimlerini artırdı. Trafik Şube Denetleme Müdürlüğü’ne bağlı sivil trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde çok sayıda taksi eksiklikler nedeniyle otoparklara çekildi. Bir çok yediemin otoparkı taksi ile doldu.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne günlük 490 tane taksi şikayeti geldiğini söyleyen Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Denetimleri artırılmasını istiyoruz. Otoparkların dolmasının sebebi şoförlerin toplu taşıma kullanım kartlarının ruhsatta işli olmaması” dedi.
İstanbul’da son dönemler de sıklıkla taksi sorunu yaşanıyor. İstanbullular taksicilerin, kısa mesafe ve değişim saati gibi gerekçeler sunarak yolcu almamasından ve turist avına çıkmasından şikayetçi. Artan şikayetler üzerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik ekiplerinin Eminönü, Sultanahmet, Beyoğlu, Şişli gibi ilçelerde taksicilere yönelik denetimleri sıklaştı. Yapılan denetimlerde sürücülerinin kural ihlali yaptığı, sigortasız ve ruhsatsız çalıştırılan taksiler trafikten men edilerek, İstanbul’un farklı noktalarında bulunan yediemin otoparklarına çekildi. Kasımpaşa Yediemin Emniyet Otoparkı’na çekilen taksiler drone ile görüntülendi.
 
“GÖREVİNİ YAPMAYAN KİŞİLERİN ARAÇLARININ BAĞLANMASINDA HİÇBİR SAKINCA YOK” 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne günlük 490 tane taksi şikayeti geldiğini söyleyen Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Denetim, denetim diye bağırıyoruz. Denetimleri artırılmasını istiyoruz. Otoparkların dolmasının sebebi şoförlerin toplu taşıma kullanım kartlarının ruhsatta işli olmaması. Yetkililer bunu fark ettikleri an arabayı otoparka çekiyor. Aracı çekilen taksi şoförü UKOME’den bir belge alma karışlığında aracını geri alabiliyor. Taksici ikinci kez aynı şekilde yolcu taşımaya devam ederse, araç 15 gün bağlanıyor. Üçüncü kez aynı hatayı yaparsa araç 29 gün bağlanıyor. Burada da işverenlerin üzerlerine düşen görevi yapması gerekiyor. Üzerine düşen görevi yapmayan kişilerin araçlarının bağlanmasının hiçbir sakınca yok” dedi.
 
“KISA MESAFE DİYE YOLCU ALMAYAN VE TURİST AVINA ÇIKAN TAKSİCİLERİN HEPSİ DOLANDIRICI” 
Duman, “Taksicilerin kısa mesafeye gidiyor diye yolcu seçmenin savunulacak hiçbir tarafı yok. Çünkü biz hizmet sektöründe çalışıyoruz. Bu kısa mesafeli yolcu almayan ve turist avına çıkan kişiler için çözümün ne olacağını biliyoruz ancak bir şey yapamıyoruz. Kısa mesafe diye yolcu almayan ya da turist avına çıkan taksicilerin hepsi belli. Biz onlara taksici demiyoruz. Çünkü onların hepsi dolandırıcı. Biz bu şekilde davrananların toplu taşıma kullanım kartlarının iptal edilmesini istiyoruz. Yani bu kişileri bu meslekten atılmalı ve hiçbir yerde çalışamamalı.” dedi.

“100 LİRA KARŞILIĞINDA VERİLEN EĞİTİMLE TAKSİ ŞOFÖRÜ OLABİLİYORSUN” 
Taksicilerin eğitim alması ve sınava girmesi gerektiğini belirten Duman, “Mesleki yeterlilik kurumunun bizlere vereceği bazı eğitimler var. Ancak 2019 yılından bu yana kimsenin bir eğitim verdiği yok. 100 lira karşılığında verilen eğitimle taksi şoförü oluyorsun. Ancak biz eğitim sonrası, sınav olmasından yanayız. En son verilere göre şu an toplam 212 bin kişiye toplu taşıma kullanım kartı verilmiş” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
—————
– Kasımpaşa Yediemin Emniyet Otoparkı drone görüntüler 
– Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman röportajı 
-Genel ve detay görüntüler 
 
==================

Reklam Alanı

(Özel) 
2- ŞİLE’DE KORKUNÇ CİNAYET; OTEL SAHİBİ HUSUMETLİSİNE BÖYLE KURŞUN YAĞDIRDI

Haber – Kamera: Gamze ŞİMŞEK – Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL (DHA) ŞİLE’de iddiaya göre aralarında daha önceden husumet bulunan otel sahibi ile başka bir otelin işletmecisi, tekrar bir araya geldi. Fadul Pehlivan, belinden çıkardığı silahla Onur Abdullah İnak’a ateş ederek öldürdü. Cinayet anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 
Olay, geçtiğimiz pazartesi günü saat 23.00 sıralarında Şile’de meydana geldi. İddiaya göre, Fadul Pehlivan, aralarında husumet bulunan Onur Abdullah İnak’ın işletmeciliğini yaptığı otele geldi. Burada buluşan ve ortak bir arkadaşlarının da bulunduğu masada konuşmaya başlayan ikili arasında tartışma çıktı. Bir süre sonra Fadul Pehlivan, belinden çıkardığı silahla Onur Abdullah İnak’ın önce kafasına, sonra vücuduna peş peşe ateş etti. İnak, olay yerinde hayatını kaybederken şüpheli arkadaşıyla otelden ayrıldı. 

SAZLIK ALANDA SAKLANIRKEN YAKALANDI
Jandarma Suç Araştırma Timi (Jasat) ekipleri, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelinin Şile’den çıkmasını engellemek için Jandarma ekipleri, çevreyi kontrol altına aldı. Drone yardımıyla aramalarını sürdüren ekipler, yaklaşık 16 saat sonra Fadul Pehlivan’ı sazlık alanda saklandığı yerde yakalayarak gözaltına aldı. Fadul Pehlivan’ın yapılan sorgusunda, hayatını kaybeden Onur Abdullah İnak’ın 5 yıl önce kendisine kül tablası fırlatarak sağ gözünü kaybetmesine neden olduğunu ve aralarında husumet bulunduğunu söylediği öğrenildi. Şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcı, Fadul Pehlivan’ı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Cinayet zanlısı tutuklanarak Maltepe cezaevine gönderildi. 

CİNAYET ANI GÜVENLİK KAMERASINDA 
Öte yandan, cinayet anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Fadul Pehlivan, Onur Abdullah İnak ve bir arkadaşlarının masada oturduğu, Fadul Pehlivan’ın, İnak’a defalarca ateş ettiği, yanlarında bulunan kişinin Fadul Pehlivan’ın elinden silahı almaya çalıştığı ve Pehlivan ile arkadaşının olay yerinden ayrıldığı görülüyor. 

Görüntü dökümü: 
———————-
Güvenlik kamerası görüntüleri
-Fadul Pehlivan, Onur Abdullah İnak ve bir arkadaşlarının masada oturması
-Fadul Pehlivan’ın İnak’a ateş etmesi
-İnak’ın yığılması 
-Arkadaşının Fadul Pehlivan’ın elindeki silahı almaya çalışması 
-Fadul Pehlivan ve arkadaşının olay yerinden ayrılması 
AKTÜEL
-Şüphelinin saklandığı sazlık
-Muhabir anonsları (Gamze şimşek)
-Olayın yaşandığı otel
-Genel ve detay 

================

3- İSTANBUL’DA DEAŞ OPERASYONU

Ali TİNBEK – İstanbul DHA – İSTANBUL’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi yakalandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü  ekipleri,  çatışma bölgeleriyle irtibatlı olarak faaliyetler yürüten kişiler ile sosyal medya üzerinden DEAŞ ve ya El Kaide bağlantılı örgütler adına tehdit ve propaganda amaçlı paylaşımlar yaptığı belirlenen şüphelileri tespit etti. İstanbul’da 7 ilçede 9 adrese eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
——-
-Operasyondan görüntüler

=====================

4- İSTANBUL’DA ÇAKARLI ARAÇ DENETİMİ

Haber – Kamera: Cengiz ÇOBAN – İsa ALMAÇAYIR /İSTANBUL (DHA) İstanbul’da usulsüz çakar ve siren bulundurarak emniyet şeridini kullanan araçlara yönelik denetim yapıldı. Kavacık TEM Otoyolu’nda yapılan denetimde bir sürücüye otomobilinde çakar bulundurmak, kullanmak ve emniyet şeridini ihlal etmekten 4 bin 17 lira ceza kesildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu Kavacık mevki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde oluşturulan kontrol noktasında çakar kullanan araçları durdurarak denetledi. 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren sivil sürücülerin araçlarına çakar lamba takması ve kullanmasının yasaklanması nedeniyle yasağa uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Denetimler sırasında 06 FV 2786 plakalı otomobil sürücüsüne çakar bulundurmak, kullanmak ve emniyet şeridi ihlal etmekten 4 bin 17 lira ceza kesildi.
Ekipler denetimler sırasında abartı egzoz ve cam filmi bulunan otomobil sürücülerine de ceza kesti. Otomobilinde cam film olmasından ceza kesilen Muhammet Balbay “Nerdeyse bütün araçlarda cam film var. Bizimkisi fazla göze batıyormuş. 600 lira ceza kesildi” diye konuştu. Ekiplerin denetimleri devam ediyor.

Görüntü dökümü
-Trafik ekiplerinden görüntü
-Çakarlı durdurulan araçların incelenmesi
-Ambulansın durdurulup kontrol edilmesi
-Abartı egzoz ve cam film takılı olan otomobil sürücülerine ceza kesilmesi
-Çakarlı otomobilin durdurulması
-Sürücüye ceza kesilmesi
-Genel ve detay görüntüler

==============
 
5- KADIKÖY’DE  AĞAÇ OTOMOBİLLERİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Haber – Kamera: Mustafa ESEN / İSTANBUL (DHA) KADIKÖY’de site bahçesinde bulunan kestane ağacı, otomobillerin üzerine devrildi. 4 otomobil hasar gördü.
Olay, 19 Mayıs Mahallesi Sinan Erdem Caddesi’ndeki sitenin bahçesinde sabah saat 06.00 sıralarında yaşandı. İşe gitmek için uyanan site sakinleri, bahçeye çıkınca kestane ağacının otomobillerin üzerine devrildiğini gördü. Site sakinleri itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, 4 otomobile hasar veren ağaç, itfaiye ekipleri tarafından kesilerek, kaldırıldı. Devrilen ağacın çürüyen gövdesi dikkat çekti.
Site sakini Ferhat Öz, “Ben geleli otuz yıl oldu, bir hayli yaşlı bir ağaç. Çürümüş ağaç. Kimse yoktu, araçlar park halindeydi. Yaralanan yok ama otomobillerde hasar var” dedi.
Bir başka site sakini Aykan Uyanıktürk, “Arkada yapılan iskele çöktü sandım. Bahçeye çıktığımda baktım ağaç devrilmiş. Sabahın erken saatinde olması büyük şans.  Çocuklar oynuyor burada gündüz saatlerinde, o açıdan büyük şans. Ölüm olmaması sevindirici, onun haricinde yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü
———————–
-Devrilen ağacın görüntüsü
-Hasar gören otomobiller
-İtfaiyenin ağacı kesme çalışması
-Site sakinleri ile röportaj
-Polisin güvenlik önlemi
-Genel ve detay

====================

6- (ÖZEL) BAŞAKŞEHİR’DE TARTIŞTIĞI SEVGİLİSİNİ OTOMOBİLLE EZMEYE ÇALIŞTI

Erol DEĞİRMENCİ / İSTANBUL , (DHA) – BAŞAKŞEHİR’de tartıştığı erkek arkadaşının iş yerine gelen öfkeli kadın ortalığı birbirine kattı. Kadın otomobille önce erkek arkadaşının çalıştığı dükkanın kepenklerine, ardından da erkek arkadaşına çarptı. Yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 
Olay, geçtiğimiz hafta gece saatlerinde Başakşehir’de sanayi sitesindeki otomobil tamircisinde yaşandı. İddiaya göre, kadın daha önce tartıştığı erkek arkadaşının iş yerine geldi. İkilinin tartışması burada da devam etti. Öfkeden deliye dönen kadın, ortalığı birbirine kattı. Otomobiline binen kadın, aracı ile önce erkek arkadaşının çalıştığı iş yerinin kepenklerine çarptı. Duruma sinirlenen erkek arkadaşının kendisine küfrettiğini duyan kadın, bu seferde de erkek arkadaşına otomobili ile çarparak kepenklere sıkıştırdı. Sıkıştığı yerden kurtulan adam tekrar hakaret etmeye başladı. Kadın da erkek arkadaşına tekrar otomobiliyle çarptı. Yaşananların ardından kadın, tartıştığı erkek arkadaşının “Polisi çağıracağım” sözleri üzerine olay yerinden uzaklaştı. Yaşananlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü:
———————–
-Kadının iş yerinin kepenklerine çarpması
-Kadının adama çarparak kepenklere sıkıştırması
-Kadının erkek arkadaşına çarpması
-Adamın “Polisi çağıracağım” diye bağırması

=========================

7- (Özel) SARIYER’DE TAKSİCİNİN ÇARPIP KAÇTIĞI KEDİ ÖLDÜ

Yılmaz OKUR / İSTANBUL, (DHA) SARIYER’de taksici yola çıkan kediye çarpıp, kaçtı. Kedi, ölürken o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay dün saat 16.00 sıralarında Maden Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Deniz Gümüş’e ait ‘Bulut’ isimli kediye yoldan geçen 34 THD 32 plakalı taksici çarptı. Taksici yoluna devam ederken, kedi koşarak yolun karşısına geçti. Bulut isimli kedi yol kenarında öldü. Olay anları kameralara yansıdı.
Kedisinin başına gelenleri güvenlik kamerasından izleyen Deniz Gümüş, “İlk başta kediyi ön tekerin altına alıyor, şuradaki kapıya kadar altında sürüklüyor. Sonra altından, arka tekerinden çıkıyor. Çıktıktan sonra hayvan, can havliyle koşmaya başlıyor. Önce şuradaki duvara çarpıyor, sonra şuradaki köşeye gidiyor. Ben onu o köşede buldum. 10 saniye içinde hayvan ölmüştü. Hayvan altında bile kaldığında frene bassa, hayvan belki de birkaç kırıkla kurtulabilecek. Ama bile bile, göz göre göre hayvanı alıyor, buradan sürükleyerek götürüyor. Arkasına bile bakmıyor, daha da hızlanarak gidiyor. Kedimizi gömdük sonra taksinin bağlı olduğu durağa gittik. Durağın başındaki kişiye olayı anlattım, kamera kaydını gösterdim. Bana, ‘Adam emekli, 70 yaşında, zaten gözleri de iyi görmüyor. Kedinizi görmemiştir’ diyor. Böyle bir savunma ben ilk defa gördüm. Şikayetçi oldum kendisinden” dedi.
Ayşenur Köse ise, “Burası ara sokak, burada küçük çocuklar ve hayvanların hepsi sokakta. Buradan herhangi bir aracın bu hızla geçmesi çok yanlış. Lütfen yerleşim yerlerindeki azami hızlarımıza dikkat edelim. Burası bir rampa, buraya bir kasis yapılması lazım, önlem alınmasını istiyoruz. Bir yaştan sonra reflekslerini kaybeden insanların bu mesleği yapmaması gerekiyor. Sonuçta can taşıyorsunuz aracınızda ve yolda da bir sürü canımız var, çocuk, hayvan fark etmez. Yoldaki bir hayvanı görmüyorsanız, siz 4 yaşında bir çocuğu ezdiğinizde bunu da hissetmezsiniz. O zaman bu mesleği yapmamalısınız” şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü dökümü:
———————-
-Kedinin taksinin altında kalması güvenlik kamerası
-Taksinin altından çıkan kedinin koşarak uzaklaşması
-Hiç durmadan yoluna devam eden taksi sürücüsü
-Olayın meydana geldiği sokak
-Kedinin sahibinin olayı anlatması
-Kedinin sahibi ile röportaj
-Görgü tanığı ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

=============

8- ŞİŞLİ’DE RUS KADININ ÇANTASINI KAPKAÇ YAPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

*Şüphelinin kaçma anları kameraya yansıdı. 

Mikail BIYIKLI / İSTANBUL (DHA) ŞİŞLİ’de parkta oturan Rus uyruklu Elena S.’nin (33) çantasını kapkaç yöntemiyle çalan şüpheli Yasin B. (20) yakalandı. 11 suçtan kaydı olduğu öğrenilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, şüphelinin olayın ardından kaçma anları güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, geçtiğimiz cumartesi günü Şişli’de meydana geldi. İddiaya göre, Rus uyruklu Elana S., parkta otururken arkasından şüpheli Yasin B. yaklaştı. Şüpheli, Elana S.’nin çantasını alarak kaçmaya başladı. Yaşananları gören çevredeki bir kişi, şüphelinin peşinden koşarak yakalamaya çalıştı. Şüpheli, ara sokaklara girerek izini kaybettirdi. Elana S.’nin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceledi. Ekipler, şüphelinin Yasin B. olduğunu tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, şüphelinin Kınalı Keklik Sokak’ta bir eve girdiğini ve evden çıkış yapmadığını belirledi. Bunun üzerine ekipler geçtiğimiz salı günü şüpheli Yasin B.’yi bulunduğu evde yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin daha önceden 11 suç kaydının olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli Yasin B. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YAŞANANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere, Rus uyruklu Elana S.’nin çantasını çalıp kaçan şüphelinin arkasından bir kişinin koştuğu anlar ile şüphelinin eve giriş yaptığı anlar yansıdı.

ÇANTASI BULUNAMADI
Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldığı evde Elana S.’nin içerisinde telefonu, ev anahtarı, izin belgesi ve kredi kartlarının olduğu çantasını bulamadı. Ekipler, çanta ve içindekileri bulmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hırsızın kaçış anı
-Şüphelinin eve giriş anı
-Emniyetten çıkış anı

=================

9- ŞİŞLİ’DE KAMYONET ÇALAN HIRSIZ YAKALANDI

Hasan YILDIRIM -Murat DELİKLİTAŞ / İSTANBUL, (DHA) ŞİŞLİ Kuştepe’den park halindeki kamyoneti çalan şüpheli T.T., güvenlik kamerasından tespit edilerek yakalandı. 
Olay, Kuştepe Köz Sokak üzerinde geçen hafta meydana geldi. İddiaya göre, kamyonetini yol kenarına park eden M.S. ertesi gün geldiğinde aracının yerinde olmadığını gördü. M.S, polis merkezine giderek kamyonetinin çalındığını bildirdi. Harekete geçen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Ekipler, kamyonete akaryakıt istasyonundan akaryakıt aldığını tespit etti. Kamyonetteki 2 kişinin eşkalini belirleyen ekipler, Kuştepe’de yaptığı çalışma sonucu şüpheli T.T’yi gözaltına aldı. Kuştepe Polis Merkezi’nde ifadesi alınan şüpheli T.T. adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
———————–
(Güvenlik kamerası)
-Kamyonetin yol kenarına park edilmesi
-Kamyoneti çalan şüphelinin akaryakıt alması
-Akaryakıt istasyonundan çıkışı
-Kuştepe Polis Merkezi’nden çıkarılan şüpheli
-Genel ve detaylar

=====================

10- (Özel) – “UBER” SORUŞTURMASINDA BİLİRKİŞİ: HAKSIZ REKABET OLUŞTU 

Sevda SARIKAYA-Kubilay ÖZEV – Harun UYANIK / İSTANBUL (DHA) – YENİ Nesil Taksiciler Taşıma ve İşletme Kooperatifi’nin haksız rakabet iddiasıyla UBER hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma dosyasına bilirkişi raporu ulaştı. Bilirkişi raporunda UBER’in haksız rekabet koşulları oluşturduğu yer aldı. Yeni Nesil Taksiciler Taşıma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Kıyasettin Telli, “UBER kendi taksimetre tarifesini uyguluyor, kamu gücünü ve denetimini de pek kabul eden bir yaklaşım tarzı içerisinde değil” dedi. 
Yeni Nesil Taksiciler Taşıma ve İşletme Kooperatifi daha önce haksız rekabetin tespiti için UBER hakkında İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurmuş ve davayı kazanmıştı. Bunun üzerine kooperatif aynı konuda ceza davası açmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na UBER Turkey Yazılım ve Teknoloji Hizmet Limited Şirketi (Barış İzmirli ile Rfancois Pascal Chadwick) hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında savcı, haksız rekabet hükümlerinin oluşup oluşmadığının tespiti için bilirkişi raporu düzenlenmesini istedi. 

BİLİRKİŞİ RAPORU
Düzenlenen 16 sayfalık bilirkişi raporuna göre UBER Türkiye’nin almış olduğu D2 yetki belgesini amaç ve kapsamı dışında kullandığı, yani ‘Haksız rekabet’ hükümlerinin oluştuğu tespit edildi. Bilirkişi raporunda, şikayetçi tarafın tarifeli yolcu taşıma kapsamında faaliyet gösterdiği, UBER Türkiye’nin D2 yetki belgesine sahip olduğu, ticari ve tarifesiz taşıma olduğu kaydedildi. Raporun sonuç kısmında; “UBER Türkiye’nin yasal hak olarak aldığı D2 Yetki belgesini amaç ve kapsamı dışında tarifeli taşımacılıkta kullanmak süretiyle, ‘İş şartlarına uymamak, özellikle kanun veya sözleşmeye, rakiplere de yüklenmiş olan veya bir meslek dalında veya çevrede olağan olan iş şartlarına uymayan dürüstlüğe aykırı davranmış olur’ fiilini gerçekleştirdiği sonuç ve kanaatine varılmıştır” denildi. Öte yandan UBER Turkey Yazılım ve Teknoloji Hizmet Limited Şirketi adına hakkında suç duyurusunda bulunulan Barış İzmirli’nin de savcılık tarafından alınan ifadesinde kendisinin yetkili kişi olmadığını söylediği öğrenildi.

“RAPORDA UBER’İN RAKİPLERİNE KARŞI DÜRÜSTLÜK KAİDESİNE UYMADIĞI BELİRTİLDİ”
Soruşturma süreciyle ilgili bilgi veren Yeni Nesil Taksiciler Taşıma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Kıyasettin Telli, “Biz önce UBER ile ilgili ‘Haksız rekabet’ suçunu işlediği gerekçesiyle Ticaret Mahkemesi’nde bir dava açtık. Bu davamız istinafta da haksız rekabet tespit edilerek karara bağlandı. Bu sürecin içerisinde hukukçularımızla beraber araştırma yaptık. Ortada bir haksız rekabet varsa, bunun bir de Türk Ceza Kanunu’nda karşılığı var. Biz de avukatlarımızla beraber Cumhuriyet Savcılığı’na bir soruşturma açılmasını talep ettik. Sayın savcılığımız da talebimizi aldıktan sonra konuyu bilirkişiye havale etmiş. Sonradan öğrendik ki, bilirkişi de bir rapor sunmuş. Bu raporda UBER’in rakiplerine karşı dürüstlük kaidesine uymadığı, haksız rekabet yaptığı tespit edilmiştir ” dedi.

“AMERİKALI YETKİLİ ARANIYOR TÜRK YETKİLİ ŞİRKETTEN AYRILDI”
Türkiye’de ticaret sicil kayıtlarına göre UBER yetkililerinden iki kişi olduğunu söyleyen Telli, “Bunlardan biri Türk, biri Amerikalı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Türk olanın ifadesini alınmış. Savcılıkta verdiği ifadede Türk olan kişi beyanda bulunmaya yetkisinin olmadığını söylemiş. Fakat Amerikalı olan diğer UBER yetkilisi, şu an hala ifadesi alınmak üzere arandığını biliyoruz. Bu arada Türk olan yetkili de ifade verdikten bir süre sonra UBER şirketinden ayrıldığını biz duyduk. UBER kendi taksimetre tarifesini uyguluyor, kamu gücünü ve denetimini de pek kabul eden bir yaklaşım tarzı içerisinde değil ” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Taksilerden detay
-Kıyasettin Telli Röp.
-Genel ve detay görüntüler

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!