Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK İSTANBUL BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- (Geniş haber) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI AÇIKLAMASI: ORTADA SUİSTİMAL VARSA BU ZULMÜN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Haber-Kamera: Alper KORKMAZ-Harun UYANIK / İSTANBUL, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında, fahiş fiyatlarla ilgili “Ortada suistimal varsa bu zulmün önüne geçeceğiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurulu’na katılmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan ABD’ye hareket etti. Erdoğan, ABD’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın toplantısı düzenledi. 

Erdoğan, bu yılki genel kurulun “Kovid-19 Salgınının Atlatılması, Sürdürülebilirliğin Yeniden İnşası, Gezegenin İhtiyaçlarına Cevap Verilmesi, İnsanların Haklarına Saygı ve Birleşmiş Milletlerin Yeniden Canlandırılması İçin Dayanıklılığın Umut Yoluyla Tesisi” temasıyla gerçekleştirdiğini dile getirerek, “Büyük önem atfettiğimiz ve öncü rol oynadığımız sağlık, iklim ve sürdürülebilir kalkınmaya dair meseleler, genel görüşmelerin gündeminde ağırlıklı yer tutuyor. Genel kurula 110 civarında ülkenin devlet ve hükümet başkanı düzeyinde fiziki katılım sağlanması bekleniyor. Görüşmelerin ilk gününde 21 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap edeceğim. Konuşmamda Türkiye’nin çok taraflılığa ve daha adil bir dünya düzeninin tesisi hedefine olan güçlü desteğini vurgulayacağım. Birleşmiş Milletler’in gündeminde yer alan temel meselelere ilişkin görüşlerimizi paylaşacağım. Tüm insanlığı tehdit eden meydan okumalara yönelik yaklaşımımızı genel kurul kürsüsünden dile getireceğim. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu sene genel kurul kapsamında düzenlenecek etkinliklerin bir bölümü çevrimiçi olarak icra edilecek. Bu çerçevede çevrimiçi icra edilecek BM Gıda Sistemleri Zirvesi’yle BM Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu Toplantısı’na birer video mesajla iştirak edeceğim. Ziyaretim vesilesiyle BM Genel Sekreteri’nin yanı sıra çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmelerim olacak” dedi. 

Reklam Alanı

TÜRKEVİ BİNASI AÇILACAK
New York’ta bulunduğu süre zarfında Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASK) tarafından düzenlenecek “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” başlıklı konferansta ABD’deki vatandaşlarla, soydaşlarla ve Amerikan Müslüman toplumunun temsilcileriyle bir araya geleceğini belirten Erdoğan, “New York’ta diplomatik temsilciliklerimize ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilciliğine ev sahipliği yapacak olan Türkevi binamızın açılışını yerli ve yabancı çok sayıda dostumuzla, misafirimizle birlikte pazartesi günü anlamlı bir törenle gerçekleştireceğiz. BM binasının hemen karşısında yer alan arsamız üzerinde tarihi ve geleneksel mimari unsurların en modern tekniklerle birleşmesi neticesinde inşa edilen binamız, milletimize kazandırdığımız yeni bir şaheser olarak hizmete girmiş olacak” diye konuştu.

KİTABINI TAKDİM EDECEK
Türk ve Amerikan iş dünyasının temsilcileriyle de görüşmeleri olacağını söyleyen Erdoğan, Türk-Amerikan İş Konseyi tarafından düzenlenecek 11. Türkiye Yatırım Konferansı’na katılacağını belirtti. Erdoğan, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün eserimizi de gerek İngilizce, gerek Arapça, gerek Türkçe, gerek Fransızca, bu tür yabancı dillerde hazırladık. Onları da muhataplarına aynı şekilde inşallah takdim edeceğiz. 4 dilde hazırlıklar yapıldı ve BM’de, açılış törenimizde de bunları muhataplara takdim edeceğiz” dedi.

“BU ZULMÜN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”
Erdoğan toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Fahiş fiyat artışları ve emlak sektöründeki artışlarla ilgili alınacak önlemler ve ev bulmakta zorlanan öğrenciler konusuyla ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle bir soruyu zail addediyorum. Zira bizim işimiz zaten böyle bir adaletsizlik böyle bir zulüm, böyle bir suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Yalnız şunu çok açık net söyleyeyim. Özellikle yurt konusunda Türkiye’de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bizim bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bizden önceki dönemlerde böyle yurt söz konusu değildi. Bunları biz yaptık ve gayet de lüks yurtlar yaptık. Yani bu yurtlar çift yatak bilemediğiniz üç yataklı odalar olmak üzere gayet modern bir şekilde bu yurtlarımızı yaptık. Yani bu konuda da ben yurtlarımızla iftihar ediyorum. Kredi Yurtlar Kurumu’muzun attığı bu adımlarla da iftihar ediyorum” dedi. 

“NE YAPARLARSA YAPSIN KERVAN YÜRÜYOR”
Erdoğan, “Tabi Bay Kemal’e kalırsa Bay Kemal’e ne yaparsanız yapın yediremezsiniz. Çünkü onun dünyası farklı. Dikili bir taşı yok, dikili bir ağacı yok. Ama yalan mı? Bunda bol. Ve onunla beraber hareket eden bazı medya grupları da var. Devamlı karalama kampanyasını da sürdürüyorlar. Ne yaparlarsa yapsın kervan yürüyor ve yürüyeceğiz. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir şekilde öyle bir yalan atıyor ki bir sene içerisinde Türkiye’de bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak bir sorun yok. Ne abartıyorsun. Üniversite öğrencilerimize yönelik atılan bu adımlar hiçbir dönemde atılmış değildir. Gayet başarılı bir şekilde yürüyor” şeklinden konuştu.  

“BENİM VATANDAŞIM İSE GAYET MEMNUN”
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, “Sözcüsü bir şeyler söylüyor. Söylediği yine yalan. Diyor ki çiftçi battı. Ben daha bir gün önce şeker pancarı ile ilgili fiyat açıkladık. Açıkladığım fiyat ne? Yüzde 25 şeker pancarına biz zam yaptık. Çaydaki zam enflasyonun çok çok üzerinde. Fındıkta öyle. Bütün bunlar birer gerçekken adam çıkıyor yalanın daniskasını atıyor.  Ben de diyorum ki yani bu yabancılara değil benim vatandaşım ne diyor. Benim vatandaşım ise gayet memnun. Yani bu şehirleri ben dolaşıyorum. Nerede ne var bunların hepsini yerinde gezerek görüyoruz. Bunların yalanlarına bir defa inanmak mümkün değil. Kaldı ki biliyorsunuz üniversite öğrencileri ile ilgili konuşurken ya biz göreve geldik. Üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Nereden nereye geldik? Asistan seviyesinde olanlar neredeyse asgari ücrette bir ücret alıyorlar. Bu noktaya geldi. Ama bunlar bunu görmek istemiyorlar ve görmeyecekler. Sizin döneminizin sorunu olan bu harçları üniversite öğrencilerinin eylem yaptığı o dönemleri biz unutmadık. Bunlar CHP döneminde vesaire gelen sorunlardı. Ama bunları biz kaldırdık.” 

“BİZZAT İŞİN ÜZERİNE KENDİM DE İLGİLENMEK SURETİYLE GİDECEĞİZ”
Erdoğan, “Şu anda da bizim atacağımız adım şu. Özellikle tabi burada Ticaret Bakanı’mın sorunu biraz yoğun olacak. O da nedir? Zincir marketler başta olmak üzere, tüm marketlerdeki bu denetimlerin ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle bu zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarını, bunların üzerine gitmek suretiyle buralardaki bu ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız. Bunu inşallah Amerika dönüşü de bizzat işin üzerine kendim de ilgilenmek suretiyle gideceğiz” diye konuştu. 

SEÇİM BARAJI
“Seçim barajı ve seçim yasası ile ilgili değişiklik olacak mı?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuyla ilgili de tabii görevlendirdiğimiz arkadaşlar çalışmalarını artık belirli bir noktaya getirdiler. İnşallah Amerika dönüşü tekrar kendilerini de dinleyeceğiz. Dinledikten sonra da yolumuza her oradaki başlıklarla yürüyeceğiz. Temennimiz odur ki inşallah 2023 seçimlerine girerken çok daha farklı bir şekilde girelim. Türkiye’nin de arzuladığı beklediği bir sistemi inşallah yakalamış olalım. Ve bu konuda da biliyorsunuz meclis şu anda kapalı. Meclis açıldığı anda da inşallah bu yaptığımız çalışmayı belli bir noktaya getirip hiç uzatmadan inşallah meclise göndereceğiz. Müzakerelere de bu şekilde başlamış olacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan Afganistan’a insani yardım götürüleceğini belirterek ” Bizim insani yardım konusunda hiçbir zaman tereddüdümüz olmaz. Biz bu tür dost ülkelere her zaman insani yardımı gerçekleştirdik. Yani bu dönemde inşallah yine insani yardım konusunda gerek devlet olarak gerek STK’larımızla inşallah Afganistan’a da bu tür yardımlarımızı göndereceğiz” dedi. 

“KORİDORUN AÇILIP, AÇILMAMASI MESELESİ SİYASİ BİR MESELE”
Azerbaycan ve Nahçıvan arasına açılacak koridorla ilgili Ermenistan Başbakanı Paşinyan’nın “izin vermeyeceğiz” açıklamasının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Koridorun açılıp, açılmaması meselesi siyasi bir mesele. Yani bir taraftan bunu söylerken, bir diğer taraftan da yani benimle görüşme arzu etmesi herhalde düşündürücüdür. Eğer Tayyip Erdoğan’la bir görüşme arzu ediyorsa, burada artık belli adımların da atılması lazım. Biz görüşmelere kapalı değiliz. Görüşmeleri yaparız. Nitekim Gürcistan başbakanıyla da görüşme arzusunu bana iletti. O da bana geldi. Ama dediğim gibi yani biz bu görüşmeleri yaparken burada onların olumlu yaklaşım göstermek suretiyle bu adımları atması lazım. Bu konularda Gürcistan başbakanının bu diyalog talebini bana ulaştırması ve burada yeni bir sürecin başlaması için böyle bir adımın atılması eğer bu konuda gerçekten samimiyse ben de samimiyetimizi gösterir ve diplomasiyi burada başlatırız. Ve diplomasi başladığı zaman burada bir şeylerin alınıp verilmesi lazım. Temenni ederim ki burada olumsuzluk değil, olumlu yaklaşımlar hakim olur. Böylece inşallah Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki bu sıkıntı bu koridorların açılması vesilesiyle açılmış olur” diye yanıtladı. 

“GÖÇMENLER KONUSUNDA TABİ Kİ MESAJIMIZ OLACAK”

“BM Liderler Zirvesi’nde göçmenler konusunda bir mesajınız olacak mı?” sorusuna da yanıt veren Erdoğan,”Göçmenler konusunda tabii ki mesajımız olacak. Çünkü bunun en büyük yükünü çeken özellikle kahrını çeken biziz. Burada yaklaşık Türkiye’de bugün göçmenler olarak 4 buçuk milyon insan var. Bu yükü kaldırmaya çalışan Türkiye gereken adımların karşı taraftan da atılmasını bekliyor. Birinci derecede batı bunu karşı tarafta en önemli adım atması gereken bir blok. Bunu görmemiz lazım. Tabi Miçotakis’in görüşme talebini de yine aynı şekilde biz Amerika’da gerçekleştireceğiz. Kendisiyle de orada görüşmemiz var. Temenni ediyorum ki yaptıkları bu dokuzlu açıklamada maalesef arzu edilmeyen orada bazı beyanlar oldu. Bunun üzerinde Dışişleri Bakanlığı’mız gerekli açıklamaları yaptı. Bunda ne derece samimiler ne derece direnecekler bunu da göreceğiz. Türkiye bu noktada kimsenin bu noktada kapı kulu değildir. Atılması gereken adımları da biz dürüst bir şekilde karşımızdakilerden görmemiz lazım. Eğer görmezsek. Gereken kararı alır ve ona göre de adımlarımızı atarız” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
————————
-Cumhurbaşkanının açıklamaları
-Uçağa binişi
-Uçağın kalkışı

==============

2- CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: KARADENİZ’İN BARIŞ, İSTİKRAR VE REFAH DENİZİ OLMASI İÇİN ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR GÖSTERMEKTEYİZ

Rojda ALTINTAŞ – Ömer HASAR / İstanbul (DHA)
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Biz bir iç deniz olarak karadeniz’deki deniz yetki alanlarımız 463 bin kilometrekare mavi vatan safımızın önemli bir  bölümünü oluşturmaktadır. Deniz güvenliğine etkisi, ticaret potansiyeli ve enerji kaynaklarıyla Karadeniz’in barış, istikrar ve refah denizi olması için Türkiye olarak önemli sorumluluklar göstermekteyiz. Karadeniz’in jeopolitik, jeostratejik ve jeogüvenlik açısından önemine istinaden tüm kıyıdaş devletlerin bölgede müşterek sorumluluğu bulunduğuna yürekten inanmaktayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Marmara Üniversitesi tarafından  düzenlenen 7. Uluslararası Mavi Karadeniz Kongresi’ne katıldı. Uluslararası bağlamda Karadeniz Havzası’nı çalışan akademisyenler, araştırmacılar, yerel yöneticiler, iş dünyası temsilcileri, doktora öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının liderleri, aktivistler ve diğer uzmanlar Mavi Karadeniz Kongresi’nde bir araya geldi. Kongrede yerel yönetimler, çevre, ekonomi, finans, lojistik ve siyaset ile alakalı bölgesel sorunlar konuşuldu. 

“BÖLGEDE İYİ KOMŞULUK İÇİN ÇÖZÜMLER ARZULUYORUZ”
Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Karadeniz Havzası’nda barış, güvenlik ve iş birliğinin farklı konularda ele alınacağı kongrenin ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bölgede ticari hareketliliğin Hazar Denizi’nden başlayarak Avrupa’ya yayıldığı çizgide Karadeniz, bölge ülkelerinin dünya pazarlarına açılabilmesi için küresel bir işlev yükselmektedir. Karadeniz’de bin 695 km’lik en uzun kıyı şeridine sahip olan olan ülkemiz, deniz bağlantısıyla Bulgaristan, Romanya, Ukrayna,  Rusya ve Gürcistanla da yine denizden komşuluğumuz var. Biz bir iç deniz olarak Karadeniz’deki deniz yetki alanlarımız 463 bin kilometrekare mavi vatan safımızın önemli bir  bölümünü oluşturmaktadır. Deniz güvenliğine etkisi, ticaret potansiyeli ve enerji kaynaklarıyla Karadeniz’in barış, istikrar ve refah denizi olması için Türkiye olarak önemli sorumluluklar göstermekteyiz. Karadeniz’in jeopolitik, jeostratejik ve jeogüvenlik açısından önemine istinaden tüm kıyıdaş devletlerin bölgede müşterek sorumluluğu bulunduğuna yürekten inanmaktayız. Bu açıdan Karadeniz’in iş birliği imkanlarına Kafkaslar ve Balkanları da katarak ekonomi, enerji, güvenlik ve ulaşım gibi yönlerden ele alınacağı bu kongreyi son derece önemli buluyoruz. Yani Karadeniz’de bölgenin sorunlarına en iyi çözümün yine bölge ülkelerinin kendi içinde çıkabileceğine inanıyoruz. Bir yandan bölge ülkeler ile ilişkileri geliştirirken diğer yandan bölgedeki sorunların iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözümünü arzuluyoruz” dedi.

“BUGÜN İTİBARİYLE KARADENİZ’İN DERİN DENİZ ALANLARINDA DA ÇALIŞAMALARIMIZ SÜRECEK”
Karadeniz bölgesinde barış ve refah için çalıştıklarını belirten Oktay, “NATO içerisinde de Karadeniz’e yönelik adımların  hep ölçülü ve ihtiyatlı olması gerektiğini savunuyoruz. Karadeniz’de bir yetki alanı sorununun olmaması bölgede barış ve istikrarın sürdürülebilmesine katkı sağlayan faktörlerden birisi. Özellikle ticaret ve yatırımların sağlılıklı zeminde yürüyebilmesinde temel şartın huzur ve istikrar olduğuna inanıyoruz. Türkiye perspektifinden Karadeniz bölgesinde güvenliği tesis etmenin ve korumanın yolu bölgedeki kontrolsüz askeri yapılanmaların teşvik etmek yerine ortak işbirliği hedefine odaklanmaktan geçer. Bu doğrultuda enerji işbirlikleri bölgede barış, istikrar ve refahın devamlılığı için büyük önem taşımaktadır. Türkiye, bölgedeki ortakları ile birlikte tarihi önemdeki projeleri hayata geçirmiştir. Ham petrol boru hattı, doğalgaz boru hattı gibi projeler bölgesel enerji güvenliğine somut katkı sağlamaktadır. Bunların yanı sıra geçtiğimiz yıl Sakarya havzasında keşfettiğimiz doğalgaz rezervi bölgedeki enerji denklemini yeni baştan kuran etkiye sahiptir. Ülkemizin 11 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak  keşfin bugün itibariyle Karadeniz’in derin deniz alanlarında da çalışamalarımız sürecek” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————–
-Katılımcılardan görüntü
-Fuat Oktay’ın konuşması
-Genel ve detaylar

============

3- (ÖZEL) “MANKENLİK” VAADİYLE PORNO TUZAĞI

Haber: Sevda SARIKAYA Kamera: Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL,(DHA)- YAYGIN olarak kullanılan ilan sitelerinden iç giyim mankeni ilanıyla porno tuzağı kurulduğu ortaya çıktı. Kendisini 22 yaşında üniversite öğrencisi olarak tanıtıp o firmalarla telefonla iletişime geçen DHA muhabirini ikna etmeye çalışan firma yetkilisi, bir gün boyunca sürecek olan çıplak fotoğraf ve müstehcen video çekimi için 10 bin dolar vaat etti. 
Türkiye’de oldukça tanınan internet ilan siteleri üzerinden iç çamaşırı modelliği ilanı veren bazı kişiler, irtibata geçen kadınları yüksek ücret vaadiyle tuzağa düşürdüğü ortaya çıktı. Genellikle 18-28 yaş arasındaki kadınlardan iç çamaşırlı fotoğraflarını WhatsApp uygulaması üzerinden göndermelerini talep ediyor. Üstelik iç giyim katalog çekimleri ilanlarına başvurabilmek için gönderilen bu fotoğrafların nerede ve nasıl kullanıldığı da bilinmiyor.  İlan veren kişi, telefonla irtibata geçenlere kendi tabirleri ile 2 farkı iş modeli daha sunuyor. Birincisi, Türkiye’de erişime kapalı, Avrupa, Balkan ve Arap ülkelerinde izlenebilen bir erotik sitede yayınlanmak üzere 4 saat sürecek çıplak fotoğraf çekimi, ikincisi ise 20 dakikalık mastürbasyon videosu. Toplamda 1 gün sürecek çekimler için ayrı ayrı 5’er bin dolar teklif ediliyor.

“PARANIN YÜZÜ SICAKTIR”
Ana çekimler öncesinde kriterlerine uyup uyulmadığının kontrolü için ise telefon kamerasıyla deneme çekimi yapılmasını isteyen sözde firma yetkilisi, DHA muhabirinin ‘Bu işlemler yasal mı ?’ sorusu üzerine, “Türkiye’de erotik ve porno sektörü yasak biliyorsunuz. Bunun yasal bir durumu yok” dedi. Bu tarz erotik sitelerden birkaç tane daha olduğunu söyleyen firma yetkilisi telefon konuşmasının devamında, karşısında üniversite öğrencisi olduğunu düşünerek, “Size tekrar ihtiyacım olacak. Diyeceğim ki, Sevda hanım benimle çalışır mısınız? Eğer ki, fiziğiniz uygunsa bu sebepten dolayı sizi kaybetmek istemem açıkçası. Buna karşılık da kendimi riske atmak istemem. Ben bir cahillik yapacak olup da sizin fotoğraflarınızı sosyal medyada paylaşacak durumda olsam ve siz de buna denk gelseniz, dolayısıyla bana bir dava açma hakkına sahipsiniz. İllaki bir doyum noktasına geleceksin, tabi paranın yüzü sıcaktır ama bir yerden sonra diyeceksin ki, ‘ben de hayatımı kurdum artık tamam yeter bundan sonra bir daha çalışmak istemiyorum’ dersin olur biter” diyerek ikna etmeye çalıştı. 

“2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR”
İlan veren sözde firmaların her ne kadar rıza alarak bu tür işlemleri gerçekleştiriyor olsalar dahi bunun yasal olmadığını söyleyen avukat Sinan Keskin ise, “Borçlar Kanunu’nun 36. Maddesi kapsamında irade sakatlığı söz konusudur. Ayrıca, ahlaka mugayir bir organizasyon kapsamında, kişinin onay vermesi dahi bunu geçerli hale getirmez. Hukuk buna cevaz vermez. Aynı zamanda bu şahısların yapmış olduğu fiiller Türk Ceza Kanunu’nun 134. madde ikinci fıkrası kapsamında değerlendirilmekte olup, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını ön görmektedir. Burada aldatma söz konusu. Kişilerin müzayaka hali diyoruz buna, yani zorda kalmaları söz konusu. Ve şahıslar bundan yararlanmak suretiyle insanları, kızları kandırmakta ve ahlaka aykırı olan bir organizasyon içerisinde onları kullanmaktadırlar. Maalesef bu ilanları birçok sitede olduğu gibi aynı zamanda kurumsal sitelerde de görmekteyiz. Bu kurumsal ve diğer sitelerin de devletin gerekli birimleri tarafından denetlenmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda bu kapsamda bu ilan sitelerinin de hukuki ve cezai sorumlulukları doğabilir” dedi.

“PARA VERMEK BİR TARAFA, ÜSTÜNE PARALARINI ALDIKLARINI DA DUYABİLİYORUZ”
Bu yöntemin kadınlara kurulan bir tuzak olduğunu söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, “Burada genç kızlarımıza ilanlarla ulaşarak onları manken, fotomodel, reklam yıldızı, film artisti yapma vaatleriyle tuzaklarına düşürüyorlar. Daha sonra müstehcen fotoğraflarını ve videolarını tüm dünyadan izlenebilecek şekilde sergiliyorlar. Aman dikkat diyorum! Bu yapılan tamamen yasadışı, genç kızlarımızın, kadınlarımızın da iffeti söz konusu. Bu sahtekarları bulundukları, ilan verdikleri mecralara mutlaka Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı’na şikayet etmelisiniz. Türkiye’de bizim güvenilir dediğimiz bir takım internet satış portalları bunların ilanlarına yer veriyor ama Siber Suçlarla Daire Başkanlığı bunların mağduru olan tüketici talep ettiğinde mutlaka bu ilanı verenin bilgilerini de onlara aktarmak zorunda. Çoğu kez de bazen mağdurlara para vermek bir tarafa, üstüne paralarını da aldıklarını duyabiliyoruz” şeklinde konuştu. Benzer ilanlar ile bir çok kişinin tuzağa düşürüldüğü iddia edildi.

Görüntü Dökümü:
—————
-İlanlardan detaylar
-Sevda SARIKAYA Anons
-Yapılan telefon konuşması
-Firma yetkilisi ile yapılan mesajlaşmalar
-Avukat Sinan Keskin ile röp.
-Aydın Ağaoğlu ile röp.
-Firma yetkilisinin bahsettiği erotik sitenin fotoğrafları

====================

4- (ÖZEL) SARIYER’DE FIRTINA NEDENİYLE UÇAN BACA KARŞI BİNANIN ÇATI KATININ DUVARINI YIKTI

-Yağmur izlemek için balkona çıkan çiftin hayatı kurtuldu

-“Kafamız bu taraftaydı yani hani yağmur için kalkmasak başımıza düşebilirdi” 

Haber-Kamera: Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL’da dün akşam saatlerinde etkili olan yağış ve fırtınayı seyretmek için balkona çıkan evli çift, salona döndüklerinde kalktıkları koltuğun üzerinde karşı binanın bacasını buldu. Odalarının duvarını yıkan bacayı gören çift büyük şok yaşadı. 
Olay dün akşam saatlerinde Sarıyer Pınar Mahallesi İğde Sokak’ta bulunan 3 katlı bir binanın çatı katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Elif ve Enes Şahin çifti salonda bulunan üçlü kanepenin üzerinde oturmuş televizyon izliyorlardı. Yağmur yağmaya başlayınca yağmuru izlemek için kalkıp balkona çıkan çift, birkaç dakika sonra büyük bir gürültü duydu. Birkaç dakika önce oturdukları kanepenin üzerinde karşı binanın bacası, evin çöken çatısını gören çift şok geçirdi. Çifti komşuları teselli ederken, olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. İtfaiye ekipleri kopan çatıdan kalan ve tehlike arz eden parçaları da aldı.

‘YAĞMUR İÇİN KALKMASAK BAŞIMIZA DÜŞEBİLİRDİ’
Evinin salonuna düşen baca ile şok yaşayan Enes Şahin yaşananları;”Yağmaya başladığında biz burada yatıyorduk karşılıklı iki tane koltuk var burada. Üçlü koltuk burada televizyon izliyorduk. Yağmur hızlanmaya başladığında arka balkona çıktık. orada yağmuru seyrediyorduk. Yağmur daha fazla hızlandığında biz içeri girdik. Balkon kapısını kapattık. Tam o sırada büyük bir gürültü koptu. Ben yakınlara bir yere yıldırım falan düştü sandım. Ondan sonra balkonun kapısı açıldı o sesle ve basınçla. Tekrar geri kapattım. Buradan salona geldim. Salona geldiğimde bu manzarayı gördüm. Eşimle birlikte şok olduk. Ondan sonra karşı komşular geldi, buraları topladık. Eşyaları topladık ki, çok yağmur yağıyordu zaten. Bu içerisi full göl oldu. Suları temizledik. Karşı binanın, yolun karşısındaki binanın oranın çatısıyla beraber kalkıyor baca. Çatısı bu aşağıdaki evlere gidiyor,  bacası da bizim eve düşüyor. Aşağıdaki evlerde de çok fazla hasar var. Çatılarında falan bayağı delikler var. Burası salon, biz burada oturuyoruz, yatıyoruz. Tam bacanın düştüğü yer aslında şu kısımda tekli koltuğunuz var. Orda da üçlü koltuk var karşılıklı. Yani biz burada veya karşıda oturuyoruz yatıyoruz. Televizyon izlemek için. Zaten yağmur başlamadan bir iki dakika önce biz burada yatıyorduk, normal uzanmış pozisyonda. Kafamız bu taraftaydı yani hani yağmur için kalkmasak başımıza düşebilirdi” şeklinde anlattı.
Yaşanan olaylardan sonra belediye ekipleri çevrede başlattığı hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Görüntü dökümü:
———————–
-Evin salonuna düşen baca
-Evin yıkılan çatısı
-Çatısı kopan bina
-Uçan çatı parçaları
-Ev sahibi Enes Şahin ile röportaj
-İki bina arasından geçen cadde
-Genel ve detay görüntüler

====================

5- PENDİK’TE ÇAY SATAN BÜFEDEN VİSKİ İSTEDİ, ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ: 6 YARALI

* PENDİK’TE TEKME, YUMRUK VE SANDALYELERİN KULLANILDIĞI KAVGA KAMERADA

Haber-Kamera:Mustafa ESEN İSTANBUL DHA
PENDİK’te düğün çıkışında çay satan büfeden bir kişinin viski istemesiyle başlayan kavgada, cadde bir anda savaş alanına döndü. Tekme, yumruk ve sandalyelerin kullanıldığı kavgada 6 kişi yaralanırken, polis grubu güçlükle ayırdı. Yaşanan kavga cep telefonu ve güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Pendik Esenyalı Mahallesi’nde dün akşam saat 21.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, cadde üzerinde çay satan büfeye gelen alkollü bir kişi, büfeciden viski istedi. Bu kişi ile alkol satmadığını söyleyen büfeci arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Büfeci ile kavga ettikten sonra olay yerinden ayrılan kişi, daha sonra düğün salonunda bulunan tanıdıklarını da alarak olay yerine tekrar geldi, cadde karıştı. Yumruk, tekme ve sandalyelerin kullanıldığı kavgada 6 kişi yaralandı. Kavganın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polisler kavgayı ayırmak için büyük bir mücadele verirken, grubun kavgası polis geldikten sonra da devam etti. Darp sonucu yaralananlar kendi imkanları ile hastaneye giderken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

“HERKES BİRBİRİNE GİRMİŞTİ VE TABURELERİ KULLANIYORLARDI”
Kavga sırasında iş yerinde bulunan bir çevre sakini, “Telefon tamir ediyordum. Gürültü üzerine dışarı çıktım. Çıktığımda herkes birbirine girmişti ve tabureleri kullanıyorlardı. Yaralananlar vardı” dedi. Yaşanan kavga anları  vatandaşların cep telefonu kameralarına ve iş yerlerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 

Görüntü Dökümü:
———————–
-Cep telefonu görüntüsü
-Yumruklu kavgadan görüntü
-Polisin ve bekçilerin müdahale etmeye çalışması
-Güvenlik kamerası
-Birbirine yumruk atan gruptan görüntü
-Aktüel
-Olay yeri
-Vatandaşlarla röportaj
-Genel ve detaylar  

=================

6- GAZİLER GÜNÜ… “VURULUNCA DEĞİL, UNUTULUNCA ÜZÜLÜYORUZ”

Büşra ŞİMŞEK-Kubilay ÖZEV, İSTANBUL (DHA) –  TERÖR operasyonlarında yaralanan Türk Silahlı Kuvvetler mensubu gaziler, 19 Eylül Gaziler Günü’nde önemli mesajlar verdi. Gazi olmadan önce şehit olmayı göze aldıklarını söyleyen gaziler “Vurulunca değil, unutulunca üzülüyoruz” dedi. 
Türkiye Harp Malûlü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği üyelerinden Piyade Komando Er Resul Tezcan, Piyade Komando Er Ahmet Dalyaprak ve Jandarma Er Sayim Aykutalp terör örgütü PKK’ya karşı yapılan operasyonlarda yaralanarak, gazi oldular. 1990’lı yıllarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapılan terör operasyonlarında görev alan üç gazi de, bugün ihtiyaç olsa hiç tereddütsüz göreve hazır olduklarını söyledi. 

“GAZİ OLMADAN ÖNCE ŞEHİT OLMAYI GÖZE ALMIŞTIM”
2006 yılında Bingöl Yayladere’de terör örgütü PKK’nın döşediği mayına basarak, ayağından ve gözünden yaralanan Piyade Komando Er Resul Özcan, ‘gazi’ unvanı taşımaktan gurur duyduğunu belirtti. Özcan yaralandıktan hemen sonra ağzından çıkan ilk cümlenin ‘Vatan sağ olsun’ olduğunu ifade ederek “Tabur komutanım bu sözlerimi duyunca, bütün birliklere telsizden Resul’e tekrar söyletin, ağır yaralı olduğu halde bunu söylüyorsa analar ne evlatlar doğuruyor, herkes duysun demiş. Bu benim için hayatım boyunca evlatlarıma anlatabileceğim ve gurur duyabileceğim bir olay oldu” dedi. Gözünden ve ayağından ağır yaralandığını ama arkadaşlarının hedef olmaması için o an bağıramadığını anlatan Gazi Resul Özcan, “Sağ diz altım ve sol gözüm protez. Gazi olmadan önce şehit olmayı göze almıştım. Askere gitmeden önce de vatanımızı şehit olacak kadar seviyorduk. Yaradan bize gazi olmayı nasip etti.  Bu unvanı ömrümüz boyunca gururla taşıyacağız. Sosyal hayatımızda ailemizden ve devletimizden olabildiği kadar destek alıyoruz. Sadece toplumda duyarsızlık var. Şehitlerimize, gazilerimize ve özellikle onların ailelerine her zaman saygı göstermeliyiz” dedi. 

“VÜCUDUMDA 285 ŞARAPNEL PARÇASI VAR”
1996 yılında Hakkari Çukurca’da 16 askerin şehit olduğu, 21’inin de yaralandığı terör operasyonunda vücuduna 285 şarapnel parçası isabet ettiğini söyleyen Piyade Komando Er Ahmet Dalyaprak, izlerini gurur ve şerefle taşıdığını belirtti. Şehit olan tim komutanının, operasyona çıktıkları dönemde yeni baba olduğunu anlatan Gazi Ahmet Dalyaprak “Bana çocuğumun kokusu hala burnumda’ dedi. Çocuğu şu an 20 yaşında ve zaman zaman beni arayıp; ‘Babam nasıl gülerdi, en çok neyi severdi’ diye soruyor. İşte gazi ve şehit olmanın en zor yanı da bu. Şu anda vücudumda 300’e yakın demir parçası var. MR’a bile giremiyorum. Gaziler olarak tek isteğimiz sadece 19 Eylül’de değil, her zaman anılmak. Ben 25 yıl öncenin izlerini hala taşıyorum. Gaziler vurulunca değil unutulduğu zaman üzülüyor” diye konuştu.

“İNSANLARIN BİZE DAHA GÜZEL BAKMASINI İSTİYORUZ”
1994 yılında Hakkari Çukurca’da gazi olan Jandarma Er Sayım Aykutalp ise  “O an tüm ailem gözlerimin önünden geçti. Bizi Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar. 15-20 gün orada yattıktan sonra Diyarbakır Askeri Hastanesi’ne sevk edildim. Tedavim GATA’da devam etti. Bu süreçte bizim en büyük destekçimiz devletimizden sonra ailemiz oldu. Allah binlerce kez razı olsun. Sol gözüm protez ve ellerimin çeşitli yerinde şarapnel parçaları var. Bize bu ülke, bu unvanı vermiş. Gazilik unvanını gurur ve onurla taşıyoruz. Ancak bize insanların bakış açısı çok farklı. Bize daha güzel bakmalarını istiyoruz. Sonuçta biz bu ülkeye mâl olduk ve bu ülke bizim. Ben bir gözümü verdim, ikinci gözümü de vermeye razıyım. Bugün istesinler, gider yine veririm. İnsanlar bizi biraz daha sevsinler, içlerine alsınlar. Bize biraz değer versinler istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Görüntü Dökümü:
————————
Türkiye Harp Malûlü Şehit, Dul ve Yetimler Dernek girişi
Gaziler ve Şehitler köşesi 
Gazilere verilen onur plaketleri 
Gazi Resul Özcan ile röportaj
Gazi Ahmet Dalyaprak ile röportaj
Gazi Sayım Aykutalp ile röportaj
Gazilerin madalyaları 
Genel ve detaylar

=====================

7- TAKSİM’DE GAZİLER GÜNÜ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM-Özgür EREN İSTANBUL DHA- 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Taksim Meydanı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Gazi Ahmet Kendigel, “19 Eylül Gazi Günü bedeli canla, kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür” dedi.
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, İBB Başkan Vekili Hüseyin aksu, 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Kendigel ve çok sayıda gazi katıldı. Törende, Cumhuriyet Anıtına çelenkler konulduktan sonra saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Gazi Ahmet Kendigel, ” 19 Eylül Gaziler Günü Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gündür. 19 Eylül Gazi Günü bedeli canla, kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündürö dedi.
Konuşmanın ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören son buldu.

Görüntü Dökümü:
———————
Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlenmesi
Çelenklerin konması
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Gazi Ahmet Kendigel’in konuşması
Toplu fotoğraf çekilmesi
Genel ve detaylar

==================

8- SULTANGAZİ’DE FIRTINA ÇATILARI UÇURDU; HASAR HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE – Emin YEŞİL / İSTANBUL,(DHA)
İstanbul’da dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgâr ve sağanak yağışın en çok etkili olduğu yerlerden biri olan Sultangazi Yayla Mahallesi’nde çok sayıda binanın çatısı uçtu. Çatılardaki hasar havadan görüntülendi.
İstanbul için şiddetli rüzgâr ve yağış uyarısı yapılmasının ardından dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgâr ve sağanak yağış İstanbul’un birçok yerinde etkisini gösterdi. Sultangazi ilçesi şiddetli rüzgâr ve sağanak yağıştan en çok etkilenen yerlerden biri oldu. Yayla Mahallesi’nde şiddetli rüzgâr nedeniyle çok sayıda ev ve ahırın çatısı uçarken, bazı evlerde kısmi yıkılmalar meydana geldi. Mahallenin son durumu havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde fırtınanın çatılarda meydana getirdiği yıkım gözler önüne serildi.

Sabahın ilk saatlerinde ise mahallede çalışma başladı. Evleri zarar gören vatandaşlar uçan çatılardan sokaklara dökülen parçaları topladı. Sultangazi Belediyesi ve elektrik dağıtım şirketi ekipleri de günün ilk saatlerinde mahallede çalışma başlattı.

“5 DAKİKA İÇİNDE ORTALIK BİRBİRİNE GİRDİ”
Fırtınada yan binadaki çatının evine düşmesiyle mağdur olan Göksel Arslan, “Akşam 5-10 dakikada oldu. Yan taraftaki çatı komple gelip benim eve ve çevresine düştü. Gündüz gözüyle gelip hasar tespiti yapacaklar. Tahmini 10 bin liralık zararımız var.” dedi. Fırtınaya berber dükkânında yakalanan ve otomobili zarar gören İsa Erkin isimli vatandaş da konuşmasında, “5 dakika içinde ortalık birbirine girdi, göz gözü görmüyordu. Ben berberdeydim, camları tutuyorduk üzerimize gelmesin diye. Arabam park halindeydi karşıdaki çatıyı alıp getirmiş rüzgâr” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:
——————–
Uçan çatıların havadan görüntüsü
Mahallenin genel havadan görüntüsü
Vatandaşların çalışması
Vatandaş röportajları
 
=========

9- KUZEY MARMARA OTOYOLU’NDA TEKSTİL ÜRÜNLERİ TAŞIYAN TIR ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Mustafa ESEN, İSTANBUL, (DHA)
ÇEKMEKÖY Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde tekstil ürünleri yüklü  TIR, alev alev yandı. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken, TIR’da büyük çapta hasar oluştu. Yangın nedeniyle Ankara istikametine trafik yaklaşık bir saat durdu. Olay, saat 12.30 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde Ankara istikametine meydana geldi. Furkan Turan’ın kullandığı tekstil ürünleri yüklü TIR, seyir halindeyken motor kısmından alev aldı. Alevlere önce sürücü Furkan Turan ve yoldan geçen diğer sürücüler müdahale etti. Bu müdahaleye rağmen sönmeyen alevler, kısa sürede TIR’ın kasasında bulunan tekstil ürünlerine sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevleri söndürmek için uzun bir süre uğraş verdi. Alevler çalışmaların ardından söndürülürken, TIR’da büyük çapta hasar oluştu. Bu sırada otoyolun trafiği ise yaklaşık bir saat durdu.  

“NEREDEYSE 10 TANE YANGIN TÜPÜ KULLANDIK AMA SÖNDÜREMEDİK” 
Olayın şokunu yaşayan TIR sürücüsü Furkan Turan, “Motor kısmından yanmaya başladı. El frenini çekerek durdum. Neredeyse 10 tane yangın tüpü kullandık ama söndüremedik” dedi. TIR’da bulunan tekstil ürünlerinin Fransa’ya ihraç edildiği öğrenilirken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:
———————–
-Cep telefonu görüntüsü
-Alev alev yanan TIR’dan görüntü
-Aktüel
-İtfaiyenin söndürme çalışmaları
-TIR sürücüsü ile röportaj
-Duran trafik
-Vatandaşlarla röportaj
-Genel ve detay

==============

10-  ‘TIK’ UĞRUNA BU SEFER METROBÜS ÜSTÜNDE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ’NÜ GEÇTİ 

İSTANBUL,(DHA)- SOSYAL medyada beğeni için çektiği videolarla hem kendini hem de başkalarını tehlikeye sokan, Galata Köprüsü’nden hareket halindeki tur gemisinin üzerine atlayan Yunus Emre Özer şimdi de metobüs üstünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçti. Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçen Özer, hem kendi hem de metrobüstekilerin hayatını tehlikeye attığı o anları ise sosyal medyada paylaştı.
Metrobüs ve otobüsün üzerine çıkarak yaptığı tehlikeli yolculuklarıyla tepki çeken Yunus Emre Özer, Galata Köprüsü üzerinden hareket halindeki tur gemisine atlamış ve bu görüntüleri de sosyal medyadan yayınlamıştı. Özer, polis ekipleri tarafından 2 kez gözaltına alındıktan sonra idari ve adli işlemleri yapılmasının ardından serbest bırakılmıştı. Sosyal medyada beğeni için çektiği videolara bir yenisini daha ekleyen Özer bu sefer metrobüs üstünde Avrupa Yakasından Anadolu Yakasına geçti. Arkadaşı ile birlikte Okmeydanı Hastane metrobüs durağına gelen Özer, önce durağın üzerine tırmanarak saklandı. Metrobüsün durağa yanaşmasıyla bir anda metrobüsün üzerine atlayan Özer, yatarak üstünde gizlendi. Hem kendi hem de metrobüstekilerin hayatını tehlikeye atan Özer 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçen metrobüsün üstünden Anadolu Yakası’ndaki ilk durakta indi. Perondaki yolcuların arasında yürümeye başlayan Özer’i güvenlik görevlileri fark etti. Güvenlik görevlileri Özer’i kovalamaya başladı. Özer kaçmayı başardı. 

Görüntü dökümü:
—————-
-Özer’in durağa tırmanması
-Metrobüsün üstüne atlaması
-Metrobüsün üstüne uzanması 
-Metrobüsün Köprüyü geçtiği anlar 
-15 Temmuz Şehitler Köprüsü durağında inmesi
-Güvenlik görevlilerin koşması
-Koşması
-Kaçması 
-Genel ve detaylar 

=======================

11- İSTANBUL’DA 1 MİLYON LİRA DEĞERİNDE KAÇAK TÜTÜN VE TÜTÜN MAMÜLÜ ELE GEÇİRİLDİ

İSTANBUL (DHA)- TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul’da sigara kaçakçılığı yapıldığı tespit edilen 9 depo ve 4 iş yerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda; 1 milyon lira değerinde 23 bin 545 adet tütün mamulü ile 73,6 kilogram tütün ele geçirildi. 
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Operasyon Şubesi ve İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadele kapsamında İstanbul’daki bazı iş hanları ve depoları takip ederek, kaçak ürünlerin yakınlardaki depolarda bulundurulduğunu tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler tespit edilen 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Adreslerde yapılan aramalarda toplam değeri 1 milyon lira olan; teminine dair herhangi bir belge ve TAPDK bandrolü olmayan 4 bin 411 adet puro, 13 bin 580 adet sigarillo, 3 bin 481 paket sigara, 380 paket e-sigara tütünü, bin 308 paket sigara kâğıdı, 277 paket sigara filtresi, 108 adet elektronik sigara, 18,6 kilogram tütün, 55 kilogram sarmalık kıyılmış tütün ele geçirildi. 
Kaçak ürünlere ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor. 

Görüntü Dökümü:
————————
-Operasyondan görüntüler
-Ele geçirilen kaçak ürünlerin görüntüleri
-Genel ve detay görüntüler

==============

12- BAĞCILAR’DA EVLERDEN TELEFON VE BİLGİSAYAR ÇALAN ŞÜPHELİ YAKALANDI 

Haber: İSTANBUL, (DHA)
BAĞCILAR’da girdiği evlerden cep telefonu ve bilgisayar çaldığı tespit edilen şüpheli S.A. (19) yakalandı. Adliyeden serbest bırakılan şüpheli, güvenlik kamerasına da yansıdı. Bağcılar’da 21 Şubat’ta D.A.’nın ikametinden 1 adet cep telefonu ile 11 Ağustos 2021 tarihinde de S.B.’nin ikametinden 1 adet dizüstü bilgisayar çalındı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Hırsızlık olaylarının şüphelisi olduğu tespit edilen S.A. geçen cuma günü yakalanarak gözaltına alındı. “Evden hırsızlık” suçundan adliyeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
————————
Şüphelinin yolda yürümesi 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!