Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BÜYÜK TAARRUZ’UN 99. YILINDA ZAFER İÇİN YÜRÜDÜLER

AFYONKARAHİSAR’da Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılarla zafer yürüyüşü yapıldı.
Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe’de Büyük Taarruz Zafer Haftası’nın 99. Yılı kutlama törenleri başladı. Geçen yıl pandemi süreci nedeniyle yapılamayan Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinliklerinin bu yılki bölümü Şuhut’ta bulunan Atatürk Evi ziyaretiyle başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler, ellerinde meşalelerle Atatürk Evi’nden Şuhut Belediye Şehir Stadyumu’na yürüdü.
Programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Vali Vekili Mehmet Keklik, Cumhurbaşkanı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Afyonkarahisar milletvekilleri AK Parti’li Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, CHP’li Burcu Köksal, MHP’li Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve diğer protokol üyeleri de katıldı.
Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, yaptığı konuşmada etkinliği farklı tarihlerde farklı şehirlerde vatandaşlarla buluşturmaya devam edeceklerini ve Büyük Taarruz’un izinde 25 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da, 27 Ağustos’ta Kütahya’da, 29 Ağustos’ta Uşak’ta ve 30 Ağustos’ta İzmir’de birlikte olacaklarını kaydetti. Zafer meşalesini gelecek kuşaklara gurur ve güvenle taşımak istediklerini kaydeden Özkan Yavuz, “Aziz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal’in şahsında bir kez daha anmak, bu vesile ile birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için sizleri, gerçekleştirecek tüm etkinliklerimize davet etmek istiyorum” dedi.
Daha sonra, Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında zafer yürüyüşü gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen çok sayıda katılımcı, Kurtuluş Savaşı destanının yazılığı zafer yolundan Kocatepe’ye yapılan yürüyüşte yer aldı. Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünden Kocatepe’ye yapılan zafer yürüyüşü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri bandosunun çaldığı marşlar ile başladı. Yürüyüşte Kurtuluş Savaşı’nda Türk askerinin giydiği kıyafetlerden giyen askerler yürüyüşün en başında yerini alırken onları vatandaşlar takip etti. Yürüyüşe katılanları Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ve il protokol üyeleri uğurladı. Atalarının izinden yaklaşık 13 kilometrelik bir yolu yürüyerek Kocatepe’ye ulaşmak isteyenlerin yürüyüşlerinin yaklaşık 3 saat sürmesi bekleniyor.
Öte yandan yürüyüşe her yaş grubundan katılım olurken, bazı aileler ise çocuklarıyla birlikte yürüdü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Atatürk Evi ziyareti detayları
-Atatürk evinden Şuhut ilçe stadyumuna yürüyüş detay
-Atlı birliklere verilen sancak İzmir’e yola çıktı
-Stadyumda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un konuşması
-Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Varoluş Destanı Konseri detayları
-Çakırözü köyünden detaylar
-Yürüyüşe başlama detay

Haber-Kamera: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR,(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826003
==================================================

2) KULA’DA MAKİLİK YANGINI ORMANA SIÇRADI: 10 HEKTAR ZARAR GÖRDÜ

Reklam Alanı

MANİSA’nın Kula ilçesinde, dün makilikte çıkan yangın ormana sıçradı. Yangın, havadan ve karadan müdahale ile 3,5 saatte söndürüldü. İlk belirlemelere göre 4 hektar tarım arazisi ile toplam 6 hektar orman ve makilik alan zarar gördü.
Kula’nın kırsal Başıbüyük Mahallesi ile Eroğlu Mahallesi arasında kalan Çelengöz Barajı üzerindeki makilikte dün saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü, ormana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter, toplam 30 arazöz ve itfaiye aracı ile 90 orman işçisi sevk edildi. Köylüler de söndürme çalışmalarına destek verirken, alevlerin yaklaştığı bir hayvan çiftliği boşaltıldı. 
10 HEKTAR ZARAR GÖRDÜ
Manisa’nın Kula ilçesinde, makilikte çıkan, tarım arazileri ve ormana da sıçrayan yangın, havadan ve karadan müdahale ile 3,5 saatte söndürüldü. İlk belirlemelere göre 4 hektar tarım arazisi ile toplam 6 hektar orman ve makilik alan zarar gördü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan yerlerden görüntü
-Söndürme çalışmalarından görüntüler

Haber-Kamera: Hasan YİĞEN/KULA(Manisa),(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825172 – 210825133 – 210825130

===================================================

3) HATAY’DA ORMAN YANGINI
 
HATAY’ın Kırıkhan ilçesinde orman yangını çıktı. 2 hektarlık alanda etkili olan yangın, ekiplerin müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü. 
İlçenin Amanos Dağları eteklerinde yer alan Çamseki Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün saat 17.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Serinyol ve Kırıkhan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. 1 helikopter ve 16 arazöz ile havadan ve karadan müdahale edilen yangının ilk belirlemelere göre 2 hektarlık alanda etkili olduğu öğrenildi. Ekiplerin müdahalesi ile kısa sürede söndürülen yangının soğutma çalışmaları sürüyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangın bölgesinden görüntüler
-Helikopterin bölgeye su bırakması

Haber:Mehmet KOCACIK/HATAY,(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825184
====================================================

4) MOTOSİKLET DEMİR YÜKLÜ KAMYONUN ALTINA GİRDİ; 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ELAZIĞ’da, demir yüklü kamyonun altında kalan motosikletin sürücüsü Serhat Emir yaşamını yitirdi, yanındaki Furkan Akbulut ise ağır yaralandı. Kaza, dün öğle saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda meydana geldi. Serhat Emir yönetimindeki 23 ABT 304 plakalı motosiklet, ara sokağa girmek isteyen Muhuttin Ayık yönetimindeki 23 FA 982 plakalı demir yüklü kamyonun altına girdi. Kazada, motosiklet sürücüsü Serhat Emir yaşamını yitirdi, yanındaki Furkan Akbulut ise ağır yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Akbulut, gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı. Serhat Emir’in cansız bedeni, otopsi için Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin morguna götürüldü. Acı haberi alıp, kaza yerine gelen Emir ve Akbulut’un yakınları, sinir krizi geçirdi. Kamyon şoförü Muhuttin Ayık, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri
-Kamyon ve motosikletten detay
-Ekiplerden detay
-Kaza yapanların ailelerinden detay
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825150
====================================================

5) TIR’IN ÇARPTIĞI 14 YAŞINDAKİ ELİF NUR HAYATINI KAYBETTİ

AĞRI’nın Taşlıçay ilçesinde otlattığı hayvanları karayolundan karşıya geçirmek isteyen Elif Nur Çetin (14), TIR çarpması sonucu hayatını kaybetti. Elif Nur’un acı haberini alan yakınları olay yerinde ağıtlar yaktı.Kaza, Ağrı Doğubayazıt karayolunda  dün akşam saatlerinde meydana geldi. Taşlıçay ilçesine bağlı Bayramyazı köyünde yaşayan Elif Nur Çetin, otlattığı hayvanları karayolunun karşısına geçirmek isterken plakası henüz öğrenilemeyen Reşat Kirdük’ün kullandığı TIR’ın altında kaldı. Kazada Elif Nur hayatını kaybederken olay yerine gelen jandarma ekipleri TIR sürücüsünü gözaltına aldı.Bu arada kazayı duyarak olay yerine gelen Elif Nur’un yakınları sinir krizi geçirdi. Vatandaşlar, küçük kızın yakınlarını güçlükle sakinleştirirken sağlık ekipleri, cenazeyi Taşlıçay Devlet Hastanesi morguna götürdü.Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden görüntü
-Ölen kızın yakınlarının ağıt yakması
-Ölen kızın bir yakının başını cenazenin üstüne koyması
-Vatandaşların küçük kızın yakınlarını sakinleştirme çabası
-Sağlık ekiplerinin çalışması
-Olay yerinden genel ve detay

Haber: Ramazan DEMİR/AĞRI,(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826001
====================================================

6) BAKIM SONRASI TESTE ÇIKARILAN OTOBÜS FRENİ BOŞALINCA 7 ARACA ÇARPTI

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde bakımı tamamlanıp, test sürüşüne çıkarılan otobüsün freninin boşalması sonucu 7 araca çarparak durabildi. Kazada 1 kişi yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Çorlu’nun Zafer Mahallesi’ndeki Yeni Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait şehir içi taşımacılığında kullanılan 59 EG 866 plakalı otobüs, arıza yapınca yetkili servise bırakıldı. Araçta yapılan bakım ve tamir sonrasında servis  ustası Fuat T., otobüsü denemek için test sürüşüne çıktı. Sürücü bir süre sonra otobüsün freninin boşaldığını fark edince, aracın kornasını çalarak çevredekileri uyarmaya çalıştı. Yokuş aşağıya doğru hızlanan otobüs yol kenarında park halinde bulunan 7 araca çarptıktan sonra bir TIR dorsesine vurarak durabildi.
Kazada otobüs sürücüsü Fuat T., yaralandı. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekiplerince Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan sürücü, tedavi altına alındı. Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden detaylar 
-Otobüsün çarptığı araçlar
-Toplanan kalabalık
-Araçlar ve kaza yeri
-Sağlık ekipleri
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825169
====================================================

7) SİLAHLI SALDIRGANLAR 2 KİŞİ İLE YOLDAN GEÇEN BABA VE OĞLU YARALADI

DİYARBAKIR’ın Kayapınar ilçesinde manavda karşılaşan ve aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasındaki tartışma silahlı kavgaya dönüştü. İki saldırganın ateş açması sonucu 2 kişi ile seken kurşunların isabet etmesi sonucu yoldan geçen baba ile 3.5 yaşındaki oğlu yaralandı. 4 yaralı hastanede tedaviye alınırken, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.
Olay, dün gece saatlerinde Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı üzerinde bulunan lunaparkın köşesinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup manavda karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bu sırada silahlarını çeken 2 kişi, ateş etmeye başladı. Açılan ilk ateş sonrası yaralanan M.T. ve U.B. kaçmaya çalışırken, saldırganlar ateş etmeye devam etti. Bu sırada yoldan geçen M.E. ve yanındaki oğlu K.A.E. de kurşunların isabet etmesiyle yaralandı.
Çevrede panik ve endişeye neden olan olayda bazı araçlara ve seyyar tezgahlara da kurşun isabet etti. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis saldırıdan sonra kaçan şüphelilerin yakalanması için bölgeyi güvenlik çemberine aldı. soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Vurulan çocuğun ambulanstaki hali
-Ambulanslar
-Olay yeri inceleme ekipleri
-Güvenlik çemberi
-Zarar gören seyyar tezgahlar ve araçlar
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826002
====================================================

8) YANAN EVİNİ GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİ
 
MANİSA’da çıkan yangında 5 katlı bir apartmanın son katı kullanılamaz hale geldi. Komşularının haber vermesiyle olay yerine gelen Zekeriya Başlı (36), evinin yanışını gözyaşları içinde izledi. Başlı’yı, komşuları teselli etti.
Yangın, dün saat 20.00 sıralarında Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle 4700 sokak üzerindeki 5 katlı apartmanın son katında çıktı. Evden dumanlar çıktığını gören komşular, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdivenle ulaştığı evin balkon kapısının camlarını kırarak, yangına müdahale etti. Yangın sırasında dışarıda olan ev sahibi Zekeriya Başlı, komşuların haber vermesiyle hızla evinin önüne geldi. Alevler içindeki evini gören Başlı, bir otomobilin yanına çökerek, “Borcum vardı” diyerek ağlamaya başladı. Başlı’yı, komşuları teselli ederek sakinleştirdi. Polis, ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı sokak önünde, genci, yaşlısı yüzlerce kişi yangını izledi. Çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından detay
-Ev sahibi Zekeriya Başlı’dan detay
-Yangını izleyenlerden detay

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825191
====================================================

9) AK PARTİLİ TURAN: YA SİZİN BBC KADAR TÜRKİYE SEVGİNİZ YOK MU?
 
ÇANAKKALE’nin Biga ilçesinde bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, BBC Türkçe’nin ‘Afganlara Türkiye’de mülteci merkezi kurulacağı’ şeklindeki haberini yayınladıktan sonra silmesi ve özür dilemesine rağmen muhalefetin bu haberle ilgili konuşma ve paylaşım yaptığını belirterek, “BBC’nin yaptığı bir haberi kendi siyasi görüşleriymiş gibi konuşmalarında, sosyal medyalarında paylaşarak karşımızda olmayı bir siyasi görev bildiler. ‘BBC o yayınladığı haberi kaldırdı, bu yanlışmış hata yapmışız’ dedi. Yetmedi; ‘Türkiye’den özür diledi’. BBC özür diledi ama bu ülkenin muhalefeti maalesef özür dilemek bir yana hala aynı ısrarı sürdürmeye devam ettiler. Ya sizin BBC kadar Türkiye sevginiz yok mu ? BBC kadar siyasi ahlakınız yok mu deme hakkımız var bizimö dedi.
Çanakkale’nin Biga ilçesinde Biga Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Biga ilçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği Hizmet Binası temel atma töreni ile Biga Belediye’sinin Özel Biga Belediyesi Eczacı Zübeyde Aydın Çocuk Gündüz Bakımevi, Biga Güvercin Sevenler ve Yetiştiriciler Derneği açılış töreni, Biga Belediyesi Sosyal Konut projesi temel atma töreni ve Biga Belediyesi Şehitlik Sosyal tesisi açılış törenleri dün gerçekleştirildi. Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Biga Kaymakam Vekili olan Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Biga Belediye Başkanı AK Parti’li Bülent Erdoğan, AK Parti’li Belediye Başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenlerde konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, seçim sürecinde verdikleri yatırım sözlerini bir bir yerine getirdiklerini belirterek, Biga’ya ve Biga halkına hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, yatırımlar için AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a destekleri için de teşekkür etti.
Biga Belediyesi Şehitlik Sosyal tesisi açılış töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise BBC Türkçe’nin ‘Afganlara Türkiye’de mülteci merkezi kurulacağı’ şeklindeki haberini silmesi ve özür dilemesine rağmen bu haberle ilgili konuşma ve paylaşım yapan muhalefeti eleştirdi.
‘SİZİN BBC KADAR TÜRKİYE SEVGİNİZ YOK MU’
Muhalefetin ülkenin vazgeçilmez kıymeti olduğunu belirten Grup Başkanvekili Bülent Turan, şunları söyledi:
“Muhalefet olacak daha çok çalışalım. Alternatif olacak daha iyi iş yapalım. Ancak bu topraklarda muhalefet ile ihanet arasında çok ince çizgi kaldı. Bakınız, Mavi Vatan, Doğu Akdeniz, Libya, Suriye, Kuzey Kıbrıs’taki sorunlar, Azerbaycan dedik hiç bir konumuzda yanımızda olmayanlar, şimdi de tuttular BBC’nin yaptığı bir haberi kendi siyasi görüşleriymiş gibi konuşmalarında, sosyal medyalarında paylaşarak karşımızda olmayı bir siyasi görev bildiler. ‘BBC o yayınladığı haberi kaldırdı, bu yanlışmış hata yapmışız’ dedi. Yetmedi; ‘Türkiye’den özür diledi’. BBC özür diledi ama bu ülkenin muhalefeti maalesef özür dilemek bir yana hala aynı ısrarı sürdürmeye devam ettiler. Ya sizin BBC kadar Türkiye sevginiz yok mu ? BBC kadar siyasi ahlakınız yok mu deme hakkımız var bizim. Buradan çağrıda bulunuyorum, bu ülkenin temel meselelerinde bir araya gelmeyi, milli sorunlarla bir araya gelmeyi başarma zorunluluğumuz var. Siyasi partiler, muhalefet-iktidar bu dengeler değişir dönüşür ama ülkemiz bir tane, sevdamız, derdimiz, ortak olmak durumunda. Nasıl ki biz bu mahalleye yatırım yaparken, ilçemize yatırım yaparken siyasi partinin hangisine oy verdiniz, kimsiniz demiyorsak, Türkiye’nin temel meselelerinde 85 milyonun beraber olduğu işi yapmak durumundayız. Ayasofya açıldığında sevinmek hiç kimseyi iktidar yanlısı yapmaz. PYD komşumuz olamaz dediğinizde de hiç kimse sizi yine diyorum iktidar yanlısı yapmaz. Milli meselelerde bir arada olmalıyız. Türkiye artık eski Türkiye değil. Büyüyen ülkeyiz. Gelişen bir ülkeyiz. IMF’siz Türkiye olmaz denirken bugün 200 milyar ihracatı olan bir Türkiye var. Bugün 20 sene önce sadece kibritin üzerinde türk malı yazarken bugün ülkenin ürettiği füzelerde, İHA’larda, SİHA’larda Türk malı yazıyor. Bunlar büyük işler, büyük dönüşümler. O yüzden Türkiye’mizin büyümesine hep beraber omuz vereceğiz, şahitlik yapacağız. Biz bu ülkede 100 yıllık bölgesel oyunları bozmaya başladık. Biz konjoktürel sorunlardan etkilensek de altında kalmamayı başarmış bir ekibiz. Biz biliyoruz ki tarihin bize verdiği sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. Rüzgar sert esiyormuş, eserse essin. Bundan söğüt korksun çınara bir şey olmaz. Bu ülke kaldığı yerden yoluna inşallah devam edecek. Bölgemizin büyüyen gücü, zincirleri kıran bir ülke olmayı hep beraber başaracağız” dedi.
HEPİMİZ İÇİN SEVİNDİRİCİ BİR ADIM OLDU’
3600 ek göstergeye değinen Bülent Turan, “Bizim zaten sözümüz olan bir 3600 ek gösterge meselesi vardı. Polislerimizii sağlık çalışanlarımızı ilgilendiren bir mesela. Epeyden beri bizi ilgilendiren bir mesele. Bununda bir mutabakata bağlanması hepimiz için sevindirici bir adım oldu. Ümit ediyorum meclisi açtığımızda oturacağız, hem sendikanın hem bakanlığın temsilcileri ile beraber teknik çalışmalarımızı vekillerimizle beraber yapıp o metni bir teklif hale getireceğiz. Gecikmeden de bize yakışan bir şekilde sözümüzün eri olarak yola devam edeceğiz. Şimdiye kadar söz veripte yapmadığım hiç bir iş olmadı” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Temel atma töreni ve açılış törenlerinden genel  ve detay görüntüler.
-Bülent Turan açıklama görüntüleri.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ-Nedim BAYHAN / BİGA(Çanakkale), (DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825196
====================================================

10) CHP’Lİ VEKİLLERDEN MARMARİS’TEKİ YANGINDAN ZARAR GÖREN VATANDAŞLARA ZİYARET
 
MUĞLA’nın Marmaris ilçesindeki yangınlarda zarar gören vatandaşları, CHP’li milletvekilleri ziyaret etti.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Muğla milletvekilleri Burak Erbay, Süleyman Girgin, Suat Özcan ve CHP PM Üyesi Gizem Sayan Özcan partililerle Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a konuk oldu. CHP’li heyet daha sonra, Turunç Mahallesi’nin Dereözü mevkine hareket etti. CHP’li heyet, evleri ve ahırları yanan vatandaşlarla görüşerek taleplerini dinledi. 1 saat süren görüşmeler ardından topluluk, İçmeler Mahallesi’ne geçti. Esnafları ziyaret eden CHP’li heyet, sorun ve talepleri dinledi.
Ziyaretler sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Marmaris’in enerjisi çok yüksek. Yangın sonrası evleri ve yapıları hasar gören vatandaşlarımızı ziyaret ederek, eksiklerini yerinde inceleyip çoğunluğunu giderdik. Gelen talep olduğunda ise yerine getirerek yaralara merhem olmaya çalıştık. Sıkıntılı geçen turizm sezonunda bir darbe daha alan esnafımız için vatandaşlarımızdan ön rezervasyonlarını iptal etmemelerini istiyoruz. İptal edilmeyecek her rezervasyon yaralara merhem olacaktır. İngiliz pazarı bizim için çok önemlidir. Umarım bir an önce izinler verilir turistler gelir” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Partililerin köy ziyaretlerinden genel-ayrıntılı görüntü
-Belediye Başkanı Mehmet Oktay açıklaması
-Partililerin esnaf ziyaretleri genel-ayrıntılı görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS(Muğla),(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825157
====================================================

11) DAVUTOĞLU BÜYÜK BİR EKONOMİK SORUN YAŞIYORUZ
 
HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, büyük bir ekonomik sorun yaşandığını belirterek, Herkes etkileniyor. Bölge de etkileniyor. Şu an Türkiye’nin en büyük sorun yaşadığı şehirler Hakkari, Van, Bitlis ve Muştur. Böyle bir ekonomik yıkım, döküm esnasında önce gençlerimizin terörü yada başka gayri meşru yollara tevessül etmemesi için, bizim görevimiz bu gençlere istihdam etmemiz gerekir. dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ziyaretleri kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine geldi. İlçe merezinde esnafı ziyaret eden Davutoğlu, daha sonra Yüksekova Ticaret ve Sanat Odası’nda STK’larla bir araya geldi.
‘TÜRKİYE’DE KÜRTLERİN SORUN OLARAK GÖRÜLMESİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ’
Türkiye’de Kürt vatandaşların sorun olarak görülmesi ve sorunla anılmasına şiddetle karşı olduklarını söyleyen Davutoğlu, Kürtler bu ülkede sorun veya tehdit değil. Biz bölge halkını ne dışlayıcı, ne de ötekileştirici baskıcı bir siyaset ve terör altında ezilmesine izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz. Dünyada en fazla Kürdün yaşadığı ne iller Erbil, ne de Diyarbakır’dır. Tam aksine İstanbul’dur. En büyük Kürt şehri İstanbul’dur” dedi.
BU HALKI KAYYUM İLE KCK ARASINA SIKIŞMAKTAN KURTARACAĞIZ’
Kayyum atalarına karşı olduğunu da belirten Davutoğlu, Kayyum atamasına karşıydım ve şunu söyledim. KCK’da yanlıştır, kayyum da yanlıştır. Türkiye’nin sınır ötesindeki Kürtlerle yakın diyaloglarını hep sağladım. Çünkü benim zihnimde Irak’taki, Suriye’deki Kürtlerin himayesi Amerika dertlerini dinleyecek biri olmaz. Onların tarihi ve referansları İstanbul ve Ankara’dır. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta nasıl beraber olmuşsak, bundan sonra da beraber olacağız. Büyük bir ekonomik sorunu yaşıyoruz, herkes etkileniyor. Bölge de etkileniyor. Şu an Türkiye’nin en büyük sorun yaşadığı şehirler Hakkari, Van, Bitlis ve Muştur. Böyle bir ekonomik yıkım, döküm esnasında önce gençlerimizin terörü ya da başka gayri meşru yollara tevessül etmemesi için, bizim görevimiz bu gençlere istihdam etmemiz gerekir. Onurlu bir hayat oluşturacağız. Yüksekova’nın dağlarına gittiğimde kendimi Toroslarda zannettim. Hepimiz bu ülkenin asli sahipleriyiz. Ülkenin yarısına gidemedikten sonra Kürtçeyi tehdit unsuru gibi, sanki bu ülkenin dili değilmiş gibi veya Kürtçeyi bir ihanet işareti gibi yansıtanlar, bu ülkenin birliğine hizmet etmezler. Terör örgütünün hendekler ve barikatlar döneminde en fazla mağdur ettiği kesimler Yüksekovalı iş adamlarıydı. Bana geldiler, nerelerde baskı altında olduklarını anlattılar. Kamu düzenini devlet demokrasiyle taçlandıracak, bu halkı KCK ile kayyum arasına sıkışmaktan kurtaracağız” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ahmet Davutoğlu’nun ilçe merkezine gelişi
-Esnafı ziyaret etmesi
-Vatandaşlarla sohbet etmesi
-Ziyaretten detaylar
-Yüksekova Ticaret  ve Sanayi odasını ziyaret etmesi
-Ahmet Davutoğlu’nun açıklaması

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN/YUKSEKOVA(Hakkari),(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825195
====================================================

12) ADANA’DA TORBACI OPERASYONU: 9 GÖZALTI

ADANA’da torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen şafak operasyonun 9 şüpheli gözaltına alındı. Özel eğitimli narkotik köpekleriyle evlerde yapılan aramalarda ise 7 kök Hint keneviri, reçeteye tabi 6 adet uyuşturucu hap, ruhsatsız av tüfeği, ruhsatsız tabanca ve silahlara ait mermi ele geçirildi.
Uyuşturucu ticareti ve kullanımını önlemek için Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde uyuşturucu satışı yapan ve torbacı olarak tabir edilen kişilere yönelik çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takip sonucu torbacılık yaptığı öne sürülen 11 kişi belirlendi. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından polis, sabahın ilk ışıklarında operasyon için harekete geçti. Önceden belirlenen adreslere şafak vakti, Özel harekat polislerinin desteğiyle eş zamanlı olarak baskınlar düzenlendi. Ekipler, demir kapıları koç başlarıyla kırarak girdikleri evlerde, özel eğitimli narkotik köpekleriyle aramalar yaptı. Eş zamanlı baskınlar sonucu haklarında yakalama kararı bulunan 11 şüpheliden 9’ui yakalandı. Aramalarda ise 7 kök Hint keneviri, reçeteye tabi 6 adet uyuşturucu hap, ruhsatsız av tüfeği, ruhsatsız tabanca ve silahlara ait mermiler ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Polis, firari 2 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Özel harekat polislerinin eve girmesi
-Uzun namlulu silahla evin önünde çevreyi gözleyen Özel harekat polisi
-Evin girişindeki narkotik polisleri
-Çevrede güvenlik önlemi alan Özel harekat polisleri
-Özel eğitimli narkotik köpeği ve eğiticisinin eve girmesi
-Aramanın ardından özel eğitimli narkotik köpeği ve eğiticisinin evden çıkması
-Gözaltına alınan şüphelinin polis aracına bindirilmesi
-Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826004
====================================================

13) MERSİN MERKEZLİ ‘TORBACI’ OPERASYONU: 7 GÖZALTI
 
MERSİN merkezli 2 ilde uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.
Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, sabaha karşı Mersin ve Antalya’da ‘torbacı’ olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi, birçok adrese baskın yapıldı. Operasyona özel harekat polisi, narkotik şube ekipleri, narkotik köpeği ve ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri destek verdi. Kimliği tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alınırken, narkotik köpekleri adreslerde tek tek arama yaptı. Aramalarda 260 uyuşturucu hap, 106 gram bonzai, 50 gram esrar, 80 yeşil reçeteye tabi ilaç, bir ruhsatsız tabanca, şarjörü ve 4 fişek ele geçirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ekiplerin operasyona çıkması
-Ekiplerin eve girmesi
-Ekiplerin arama yapması

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN,(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825163
====================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!