Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MALAZGİRT KUTLAMALARINDA GÖREV YAPAN POLİSLERİ TAŞIYAN MİNİBÜS KAZA YAPTI: 15 YARALI 

MUŞ’ta, Malazgirt Zaferi kutlamalarında görev yapan polisler, şehir merkezine dönüş yolunda kaza yaptı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole düşen araçtaki 15 polis yaralandı.
Kaza, Muş-Malazgirt karayolunun 60’ıncı kilometresinde bulunan Dereiçi köyü yakınında  dün akşam saatlerinde meydana geldi. Malazgirt Zaferi kutlamalarında görev alan polisleri taşıyan 49 S 0009 plakalı minibüs, merkeze dönüş yolunda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Yan yatan minibüste bulunan 15 polis yaralandı. Kazayı gören vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.  İlk belirlemelere göre yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Şarampole devrilen minibüs ise çekici yardımıyla çıkarıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şarampole düşen minibüsten detaylar
-Kaza bölgesinden detaylar 
-Muş devlet hastanesi acili ve ambulanslardan detaylar

Haber: MALAZGİRT(Muş),(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826170
=========================================================

2) ANNESİNİ ÖNCE BOĞDU ARDINDAN 15 YERİNDEN BIÇAKLAYIP ÖLDÜRDÜ

MUĞLA’nın Datça ilçesinde Hasan Oben Pullu (29) çıkan tartışmanın ardından annesi Atiye Pullu’yu (54) önce boğdu, daha sonra 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Annesinin cesedinin başında bekleyen Pullu, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı.
Olay, dün saat 18.00 sıralarında Hızırşah Mahallesi’nde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen üniversite öğrencisi Hasan Oben Pullu, iddiaya göre annesi Atiye Pullu ile tartıştı.  Tartışma sırasında annesine saldıran Hasan Oben Pullu, önce boğmaya çalıştı. Ardından, baygınlık geçiren annesini mutfaktan aldığı bıçak ile 15 yerinden yaraladı. Hava almak için yürüyüşe çıkan baba Mustafa Pullu, eve döndüğünde mutfakta eşi Atiye Pullu’yu kanlar içerisinde, oğlunu ise salonda otururken buldu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Atiye Pullu’nun hayatını kaybettiğini belirledi. Savcının incelemesinin ardından PTT’den emekli Atiye Pullu’nun cesedi otopsi için Datça Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
EVDE BEKLEDİ
Annesini boğduktan ve 15 yerinden bıçaklayarak öldüren Hasan Oben Pullu ise olay yerinden ayrılmadı. Pullu, eve gelen polis ekibi tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL/DATÇA(Muğla),(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826156
=======================================================

3) SU SEVİYESİ YÜKSELEN NEHİRDEKİ ADACIKTA MAHSUR KALAN 30 KİŞİ KURTARILDI
 
BİNGÖL’de Murat Nehri’ndeki adacıkta piknik yaparken baraj kapaklarının açılması sonucu su seviyesi yükselince mahsur kalan 30 kişi, jandarma ve AFAD’ın çalışmalarıyla kurtarıldı.
Bingöl merkeze bağlı Kumgeçit köyü yakınında bulunan Murat Nehri’ndeki adacıkta piknik yapan 30 kişi, dün baraj kapaklarının açılması sonucu su seviyesi yükselince mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin 2 saatlik çalışmasıyla 30 kişi, bot yardımıyla kıyıya çıkarıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Mahsur kalan vatandaşların botlarla kurtarılması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826162
======================================================

4) TOKAT’TA ÇIKAN ORMAN YANGINI KISA SÜREDE SÖNDÜRÜLDÜ
 
TOKAT’ın Almus ilçesinde dün orman yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ve belediye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, 1 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.
Almus ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Ormandibi Köyü yakınlarında, Kümeevler mevkisindeki ormanlık alanda saat dün 15.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz çıkış sebebi belirlenemeyen yangında, alevlerin yükseldiğini görenlerin ihbarıyla bölgeye Almus Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile Çat Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 1 hektar alanı etkileyen yangın, köylülerin de yardımıyla 1 saate kontrol altına alınarak, söndürüldü. Çat Belediye Başkanı Razaman Altun, yangının kısa sürede söndürüldüğünü belirterek, “Kümeevler bölgesinde yangın çıktığını arkadaşlar haber verdi. Belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yangının hangi nedenle çıktığını bilmiyoruz. Şu an söndürüldü. Yaklaşık 1 hektar alan zarar gördü” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler
-Ekiplerin çalışmaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/ALMUS(Tokat),(DHA) 
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826144
====================================================

5) YALOVA’DA ÇÖPLÜK YANGINI

YALOVA Kirazlı Sanayi’nde bulunan çöplük alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yalova il merkezi Kirazlı Sanayi mevkiinde bulunan çöp depolama alanında dün saat 23.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri gören mahalle sakinleri, itfaiye ve polise haber verdi. İhbar üzerine, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, yangın şiddetli rüzgar nedeniyle kısa zamanda yayıldı. Jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, yangın itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından detaylar
-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi
-İtfaiye ekipleri detay

Haber-Kamera: Özgür YILDIZ/YALOVA,(DHA)
27.08.2021 – Haber Kodu : 210827012
=====================================================

6) AKÇAKOCA’DA KAFE VE RESTORAN YANDI 
 
DÜZCE’nin Akçakoca ilçesinde bir kafede çıkan yangında alevler yanında bulunan restorana sıçradı. İtfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürülen yangında kafe ve restoran kullanılamaz hale geldi.
Dün saat 21.00 sıralarında Akçakoca Çınar Caddesi üzerinde bulunan bir kafenin mutfağında yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyürken alevler yanında bulunan balık restoranına sıçradı. Haber verilmesi üzerine itfaiye ekipleri geldi. Kafe ve restoran alev alev yanarken, Akçakoca, Düzce ve Alaplı belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Kafe ve restoran kullanılmaz hale geldi. Yangınla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
Yanan işyerlerinin görüntüsü 
İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ve detaylar 

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ-Ayşenur YAMAN/DÜZCE,(DHA) 
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826171
=========================================

7) EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERDEN ÇAĞRI: 3 EYLÜL’DE GELİP BİZE DESTEK VERİN

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 233 aile, evlat nöbetlerini 723’üncü günde gece de sürdürdü. Evlat nöbetindeki anne ve babalar, eylemlerinin 3’üncü yıldönümü olan 3 Eylül’de tüm Türkiye’yi HDP binası önüne çağırdı. 2017 yılında oğlu Bayram’ı işe gönderdikten sonra bir daha haber alamayan Ayten Elhaman, dağda tek bir evlat kalana kadar mücadele edeceklerini belirterek, “3 Eylül’de bütün dünyayı, bütün Türkiye’yi buraya bekliyoruz. Gelsinler bize destek versinler” dedi.
Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 2 yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3’üncü gününde ortaya çıktı. Akar, eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın oğluna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen, çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 233 ailenin 723 gündür devam eden eyleminde, Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 31’e yükseldi.
3 EYLÜL İÇİN DESTEK İSTEDİLER
Evlat nöbetini gece de sürdüren aileler, eylemlerinin yıl dönümü olan 3 Eylül’de herkesi kendilerine destek vermeleri için nöbete davet etti. Diyarbakır’da 5 Mayıs 2019’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Yusuf için 4 Eylül 2019’da HDP binası önüne gelerek, eyleme başlayan Celil Begdaş, son evlatlarını alana kadar eylemlerini sonlandırmayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:
“Dün talihsiz bir gün yaşadık. Dün Ankara’ya gittik, HDP milletvekilleriyle görüşme yapacaktık. Sözde bize destek olacaklardı. Ancak HDP milletvekilleri bizden kaçtı, halktan kaçtı. Biz de siyah çelenk bırakarak onları kınadık. Onlar yine bizi boykot edip laf söylediler ve hakaret ettiler. Hani bunlar halkın vekiliydiler, hani bunlar Kürtleri temsil ediyorlardı, biz de Kürt’üz. Herkes gördü iç yüzlerini. HDP, hiçbir zaman bizi temsil etmedi. Biz aileler olarak 3 Eylül’de Türkiye’yi nöbete çağırıyoruz. Biz buradayız, herkes gelsin bize destek versin. Son evladımızı alana kadar buradan kalkmayacağız.”
2017 yılında oğlu Bayram’ı işe gönderdikten sonra bir daha haber alamayan Ayten Elhaman ise, “4 yıldır oğluma hasretim. Biz burada anne ve babalar olarak gece ve gündüz nöbetteyiz. Pandemi demeden, korona demeden bekliyoruz evlatlarımızı. Dağda tek bir evlat kalana kadar mücadele edeceğiz. 3 Eylül’de bütün dünyayı, bütün Türkiye’yi buraya bekliyoruz. Gelsinler bize destek versinler” dedi.
2019 yılında kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren ve eylemi sonuç vererek evladına kavuşan kanser hastası Ayşegül Biçer, “Tüm dünyaya çağrımızdır, 3 Eylül Cuma günü saat 10’da Diyarbakır’da gelin tek ses tek yürek olalım. Evlatlarımızı isteyelim, evlatlarımızı dağdan indirelim. Türkiye’nin birlik beraberliği için bu kan dursun, bu bayrak tek olsun. Tek bayrak, tek vatan istiyoruz, başka devlet istemiyoruz. Allah rızası için anne ve babaların sesini duyun artık” ifadesini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-HDP İl binası önü
-Ailelerin bekleyişi
-Ailelerin slogan atması
-Celil Begdaş’ın açıklaması
-Ayten Elhaman’ın açıklaması
-Ayşegül Biçer’in açıklaması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN/DİYARBAKIR,(DHA)
27.08.2021 – Haber Kodu : 210827006
=========================================

8) USTA SANATÇI METİN ÇEKMEZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 
AYDIN’da tedavi gördüğü hastanede, 76 yaşında dil kökü kanseri nedeniyle hayatını kaybeden tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Metin Çekmez’in cenazesi vasiyeti üzerine Kuşadası’nda dün toprağa verildi.
Türkiye’de birçok dizi, sinema ve tiyatro projesinde rol alan 2 çocuk babası Metin Çekmez, iki hafta önce Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi’ndeki yazlığında fenalaştı. Çekmez, ambulansla Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi gören usta oyuncu, önceki gün yaşamını yitirdi. Son olarak 2014 yılında çekilen ‘Kaderimin Yazıldığı Gün’ isimli dizide oynayan Çekmez’in cenazesi, vasiyeti üzerine Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi’ne getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladığı Metin Çekmez için dün ikindi vakti Hikmet Bayrak Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, sanatçının ailesi ve sevenleri ile birlikte türkücü Mahmut Tuncer ve tiyatro oyuncusu Murat Garipağaoğlu katıldı. Törene gelemeyen siyasetçiler ve sanat camiasının önde gelen isimleri gönderdikleri çelenklerle Çekmez’in ailesine başsağlığı diledi. Aile, Çekmez’in tabutu başında taziyeleri kabul etti. Eşinin tabutunun başında gözyaşı döken Sabriye Tezer Çekmez’i kızı Aslı Çekmez teskin etti. Aslı Çekmez, “Babamın birkaç yıldır boğazında tümör vardı. Kanser ile mücadele ediyordu. Son zamanlarımız zor geçti. Yemek yiyemediği için çok kilo verdi. Uzun süre tedavi olmayı istemedi. Ama Davutlar’a gelince ikna oldu. Bir süredir de ışın tedavisi görüyordu. Bize ‘Nerede ölürsem beni orada toprağa verin’ demişti. Davutları’ı çok seviyordu. Biz de isteğini yerine getirdik” dedi.
‘YEŞİLÇAM’IN EMEKÇİLERİNDENDİ’
Türkücü Mahmut Tuncer de, “Metin abiyi 1980 yılında Yeşilçam’a ilk adım attığım o yıllardan tanıyorum. Hep dertleşirdik. Yeşilçam’ın emekçilerinden biriydi. Rahmetli Kemal Sunal’ın filmlerinde çok boy göstermişti. Dizilerde çok önemli roller üstlenip iyi işler yaptı. Kanser onu aramızdan aldı. Ben de vefatını öğrenir öğrenmez kendisini son yolculuğuna uğramak için buraya geldim” diye konuştu. Tiyatro oyuncusu Murat Garipağaoğlu ise “Çok üzücü bir gün yaşıyoruz. Metin Çekmez İstanbul Şehir Tiyatroları’nın çok önemli bir sanatçısıydı. Sinema ve dizi camiasının çok değerli bir oyuncusuydu. O, gölgesinde huzur bulunan bir çınar gibiydi. Allah’tan ona rahmet diliyorum. Metin Çekmez’i hiç unutmayacağız” dedi. Metin Çekmez’in cenazesi kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Osmaniye Mezarlığı’na götürülüp toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cenaze töreninden genel ve detay görüntüler
-Metin Çekmez’in eşi ve kızının tabutu başında taziyeleri kabul etme görüntüsü
-Metin Çekmez’in kızı Aslı Çekmez ile röp.
-Türkücü Mahmut Tuncer ile röp.
-Tiyatro sanatçısı Murat Garipağaoğlu ile röp.

Haber-Kamera: Eşber OKAYER/KUŞADASI(Aydın),(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826149
=========================================

9) DÜĞÜN İÇİN GELDİĞİ UŞAK’TA ORTADAN KAYBOLAN KADINDAN HABER ALINAMIYOR
 
BALIKESİR’den Uşak’a düğün için gelen 56 yaşındaki Nurcan Tekin’den 5 gündür haber alınamıyor. Tekin için arama çalışmaları devam ediyor.
21 Ağustos Pazar günü Balıkesir’den Uşak merkeze bağlı Güre köyüne ablası Ferdiye Yançıl (61) ile düğüne gelen Nurcan Tekin’den 5 gündür haber alınamıyor. Cumartesi gecesi Güre köyünde düğün bittikten sonra ablası ile arkadaşlarının köy evinde kalan Tekin, pazar günü sabah saatlerinde kimseye haber vermeden iddiaya göre pijamalarıyla evden çıktı. Köy evinde sabah uyandığında kardeşinin evde olmadığını fark eden Ferdiye Yalçın durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Ekipler, çevredeki incelediği güvenlik kameralarından Nurcan Tekin’in İzmir-Ankara kara yolunda pijamalarıyla yürüdüğü görüldü. Tekin’in bulunması için AFAD ve jandarma ekipleri bölgede arama çalışması başlattı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Güvenlik Kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: Feyzi DAVULCU/UŞAK,(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826151
=========================================

10) BARTIN’DA KAZA YAPAN OTOMOBİL YANDI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

BARTIN’da sürücünün kontrolünden çıkarak devrilen otomobil yandı. Olayda, otomobildeki 1 kişi yanarak can verirken, 2 kişi yaralandı
Kaza, bugün saat 03.00 sıralarında İnkum Bartın yolu Gürgenpınarı mevkiinde meydana geldi. İddialara göre, İnkum istikametinden Bartın’a gelen Semih Orakçı’nın (19) kullandığı 74 AS 677 plakalı otomobil taşocağı çıkışında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına devrildi. Kazadan sonra yanmaya başlayan otomobilde bulunan Sürücü Orakçı ile Mert Çetin (18) kendi imkanlarıyla dışarıya çıkmaya başardı. Şoför Orakçı’nın yan koltuğunda oturan Doğukan Gündoğan iddialara göre emniyet kemerini çıkartamaması nedeniyle dışarıya çıkamadı. Bartın Belediyesi İtfaiye ekipleri başka bir olaya geçtiği sırada gördükleri yangına müdahale ederek, yanan otomobili söndürdü. Söndürülen otomobilde, Doğukan Gündoğan’ın yanarak, hayatını kaybettiğini tespit edildi. Yaralanan sürücü Semih Orakçı ve Mert Çetin, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri sonrası hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı. Kazayı duyarak kaza yerine gelen Gündoğan’ın yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Gündoğan’ın cansız bedeni incelemelerin ardından otopsi için Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Doğukan Gündoğan’ın tatil için Bartın’ın Karahüseyinli köyüne akrabalarının yanına tatile geldiği, ailesinin İstanbul’da yaşadığı öğrenildi.
Yangını yoldan geçerken, kaza yerindeki yangını gören Fuat Kapsız, “Ben yol kenarındaki kulübelerin yandığını sandım. Sonra otomobilden inenleri gördüm, hemen 112’yi ve itfaiye ekiplerini aradım. O sırada itfaiyede buradan geçerken, müdahale etti. Zaten fazla da yaklaşamadık. Otomobilde patlamalar oluyordu” ödedi.
Kaza ve yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangının cep telefonu görüntüsü
-İtfaiye ve 112 ekipleri
-Yanan otomobilden detay
-Yakınlarının sinir krizi geçirmesi
-Görgü şahidi Fuat Kapsız ile röp.
-Detay görüntüler
-Ölen Doğukan Gündoğan’ın fotoğraf

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)
27.08.2021 – Haber Kodu : 210827009
=========================================

11) BALIK TUTMAYA GİTTİĞİ KIZILIRMAK’A DÜŞÜP ÖLDÜ

SİVAS’ta parkinson hastası Ali Mencüğür (71), balık tutmak için gittiği Kızılırmak Nehri’ne düşerek hayatını kaybetti.
Olay, dün saat 23.30 sıralarında Karşıyaka Mahallesi’nde Tarihi Kesik Köprü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde evinden ayrılarak Kızılırmak Nehri’ne balık tutmaya giden 4 çocuk babası parkinson hastası Ali Mencüğür’den haber alamayan yakınları, arkadaşlarına haber verdi. Arkadaşları sıklıkla balık tuttukları bölgeye giderek Mencüğür’ü aramaya başladı. Bir süre sonra nehir kenarında Mencüğür’ün eşyalarının bulunması üzerine polis ve AFAD ekiplerine haber verildi. Bölgeye gelen AFAD ekipleri Mencüğür’ün cansız bedenini suyun içerisinde buldu. Mencüğür’ün balık tuttuğu sırada dengesini kaybedip düştüğü anlaşıldı. Mencüğür’ün cansız bedeni, olay yeri inceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna konuldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntü
-Ekiplerin arama çalışmaları
-Cesedin çıkarılması 

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,(DHA)
27.08.2021 – Haber Kodu : 210827007
=========================================

12) HAYALİ OLAN MOTOSİKLETİ ALDIKTAN 19 GÜN SONRA KAZADA YAŞAMINI YİTİRDİ
 
ANTALYA’da servis midibüsü ile motosikletin kontrolsüz kavşakta çarpışması sonucu meydana gelen kazada üniversite öğrencisi Ali Aydın (21) yaşamını yitirdi. Aydın’ın 19 gün önce aldığı ve çok sevdiği motosikleti kaza sonrası hurdaya dönerken, arkadaşları çekiciye yüklenen motosiklete bakarak gözyaşı döktü.
Kaza, Kepez ilçesi Karşıyaka Mahallesi 3938 sokak ile 3933 sokak kesişimindeki kontrolsüz kavşakta meydana geldi. İddiaya göre, 07 ANH 603 plakalı motosiklet sürücüsü Ali Aydın, staj gördüğü iş yerinden ayrılıp evine doğru gittiği sırada, İ.K. (51) yönetimindeki 07 MDM 97 plakalı servis midibüsüyle çarpıştı. Kazanın şiddetiyle motosiklet bir yana, sürücü Aydın ise farklı noktaya savruldu. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde Ali Aydın’ı hayata döndürmek için uzun süre kalp masajı yaptı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Aydın, kurtarılamadı. Midibüs sürücüsü İ.K. ise ekipler tarafından polis merkezine götürüldü. Ali Aydın’ın cenazesi savcının incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kaza haberini alan Ali Aydın’ın iş yerinden arkadaşları olay yerine geldi. Aydın’ın yaşamını yitirdiğini öğrenen ve büyük üzüntü yaşayan arkadaşlarını polis teselli etti. Aydın’ın 19 gün önce aldığı öğrenilen motosikleti hurdaya dönerken, kaza sırasında başında olduğu öğrenilen kaskı da başucuna konuldu. Talihsiz gencin arkadaşlarının çekiciye yüklenen motosiklete uzun süre bakarak gözyaşı dökmeleri dikkati çekti. Arkadaşları, Ali Aydın’ın yıllardır motosiklet kullandığını, trafikte çok dikkatli olduğunu ve aldığı yeni motosikletini ise çok sevdiğini anlattı. Elektrik Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Ali Aydın’ın bir süredir Antalya’da staj gördüğü, ailesinin ise Denizli’de yaşadığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, mahalleli kontrolsüz kavşakta daha önce de kazaların meydana geldiğini belirterek, önlem alınmasını istedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kaza yerinden genel görüntü
– Motosikletin görüntüsü
– Ambulans ve polis aracının görüntüsü
– Cenazenin yakın plan görüntüsü
– Olay yerindeki polislerden görüntü
– Çevredeki vatandaşlardan görüntü
– Motosikletin çekiciye yüklenmesi
– Mahalleli Ramazan Arslan röp
– Ölen gencin arkadaşlarından görüntü
– Ölen gencin arkadaşlarının çekici üzerindeki motosiklete bakmaları
– Çevredeki vatandaşlardan
– Ölen gencin fotoğrafı

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826168
=========================================

13) ÇOCUK PARKININ YAKININDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ
 
ADANA’da seyyar bisiklet tamircisi Nuri Erke (60), çocuk parkı yakınlarında tartıştığı bir kişi tarafından 3 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olay yerinden yolcu minibüsüne binerek kaçan saldırgan, güzergahta önlem alan polis tarafından yakalandı.
Olay, dün saat 18.00 sıralarında Çukurova ilçesindeki Masal Park Çocuk Parkı’nın yanındaki 245 sokakta meydana geldi. Seyyar bisiklet tamirciliği yapan Nuri Erke ile kimliği belirsiz bir kişi henüz bilinmeyen nedenle tartıştı. Cebinden bıçak çıkaran şüpheli, Nuri Erke’yi vücudunun 3 yerinden yaraladı. Saldırgan daha sonra yakınlardaki caddeye koşup yolcu minibüsüne binerek kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralandığı belirlenen Erke, ambulansla yakındaki bir özel hastaneye kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan Nuri Erke, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Erke’nin cansız bedeni otopsi için morga kaldırıldı.
PARKTAKİLER POLİSLERİ İZLEDİ
Polis ekipleri olay yerinde çalışma yaparken, çevredeki vatandaşlar ve parktaki çocuklar da çalışmaları izledi. Erke’nin olay yerine gelen bir yakını ağlayarak ağıt yaktı.
ŞÜPHELİ MİNİBÜSTE YAKALANDI
Şüphelinin bindiği minibüs güzergahında önlem alan ekipler, ismi açıklanmayan saldırganı gözaltına aldı. Şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden genel detaylar
-Polislerin çalışmalarından genel detaylar
-Ağlayan kadın
-Çocuk parkındakilerden genel detaylar

Haber-Kamera: Nuri PİR/ADANA,(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826155
=========================================

14) KAVGA SIRASINDA SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN KİŞİ AĞIR YARALANDI

ADANA’da Zeki S. (32), sokak ortasında kavga ettiği kimliği belirsiz kişi tarafından tabancayla iki bacağından vurularak ağır yaralandı.
Olay, dün saat 01.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi’nde meydana geldi. Zeki S., kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi ile iddiaya göre sokak ortasında tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirsiz şüpheli, Zeki S.’ye tabancayla arka arkaya ateş ederek, olay yerinden kaçtı. Şüphelinin ateşlediği silahtan çıkan kurşunlar, Zeki S.’nin iki bacağına isabet etti. Silah seslerini duyup, dışarıya çıkan mahalle sakinleri, Zeki S.’yi yaralı halde yerde yatarken görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıyı ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Zeki S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Polis ekipleri de, olay yerinde incelemelerde bulundu. Şüpheliyi yakalamak için harekete geçen polis, soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralının sedyeye alınıp, ambulansa taşınması
-Ambulans ve polis aracı
-Yerdeki boş kovanlar
-Olay yeri inceleme polislerinin çalışması

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,(DHA)
27.08.2021 – Haber Kodu : 210827008
=========================================

15) CADDE ORTASINDA SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI
 
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, cadde ortasında çıkan kavgada 1 kişi tabancayla vurularak yaralandı.
Olay, dün saat 19.00 sıralarında Müftü Mahallesi Erdemir Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göra aralarında husumet bulunan Ünsal İ. ile B.K. ve U.B. karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. U.B., kavgaya dönen olayda Ünsal İ.’ye tabanca ile ateş etti. İki ayağına isabet eden kurşunlarla yaralanan Ünsal İ., yere yığıldı. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekipleri Ünsal İ.’ye müdahalede bulundu. Ünsal İ., ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, olayın ardından otomobille kaçan B.K. ile U.B.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Tarafların yaklaşık 1 ay önce kavga ettikleri ve B.K. ile U.B.’nin, Ünsal İ. ve arkadaşları tarafından darp edildikleri öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri
-Silahlı saldırıda yaralanan Ünsal İslamoğlu
-Sağlık ekiplerinin gelişi
-Yaralıya müdahale ve ambulansa alınması
-Yaralının çekim yapan basın mensuplarına bağırması
-Yerdeki boş kovan 
-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826163
=========================================

16) ISPARTA’DAKİ CİNAYETİN İKİNCİ ŞÜPHELİSİ DE TUTUKLANDI
 
ISPARTA’da Ali Kurt’un tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili firari olarak aranırken, önceki gün İstanbul’da yakalanan H.A., dün Isparta’da sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Aynı olayla ilgili daha önce de bir şüpheli tutuklanmıştı.
Olay, geçen 7 Ağustos tarihinde meydana geldi. Çünür Mahallesi 5351 sokakta tabancayla vurularak yaralanan Ali Kurt, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili olarak Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmalar sonrasında şüphelilerden Y.E. geçen hafta tutuklanırken, firari olarak aranan H.A. da önceki gün İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler tarafından Isparta’ya getirilen H.A. emniyetteki ifadesinin ardından dün adliyeye sevk edildi. H.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. H.A.’nın Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği tarafından İstanbul’da görevlendirilen alanında uzman ekipler ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa kamera ve sokak çalışması sonucunda yakalandığı öğrenildi. H.A.’nın ayrıca çeşitli suçlardan da suç kaydının bulunduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi
-Adliye dış plan görüntü

Haber-Kamera: ISPARTA,(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826153
=========================================

17) HUSUMETLİLERİNİ VE YOLDAN GEÇEN BABA İLE OĞLUNU YARALAYAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
 
DİYARBAKIR’ın Kayapınar ilçesinde önceki gün gece manavda karşılaşan ve aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasındaki tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş, 2 saldırganın ateş açması sonucu 2 kişi ile seken kurşunların isabet etmesi sonucu yoldan geçen baba ile 3.5 yaşındaki oğlu yaralanmıştı. Polisin yaptığı çalışmayla 2’si silahlı saldırıyı gerçekleştiren, 4 şüpheli gözaltına alındı.
Olay, önceki gün gece saatlerinde Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı üzerinde bulunan lunaparkın köşesinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup manavda karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Silahlarını çeken 2 kişi, ateş etmeye başladı. Açılan ilk ateş sonrası yaralanan M.T. ve U.B. kaçmaya çalışırken, saldırganlar ateş etmeye devam etti. Bu sırada yoldan geçen M.E. ve yanındaki oğlu K.A.E. de kurşunların isabet etmesiyle yaralandı. Çevrede panik ve endişeye neden olan olayda bazı araçlara ve seyyar tezgahlara da kurşun isabet etti. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaydan sonra kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, 2’si silahlı saldırıyı gerçekleştiren olmak üzere 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
(ARŞİV)
-Vurulan çocuğun ambulanstaki hali
-Ambulanslar
-Olay yeri inceleme ekipleri
-Güvenlik çemberi
-Zarar gören seyyar tezgahlar ve araçlar
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL/DİYARBAKIR,(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826157
=========================================

18) KAPIKULE’DE ÇIKIŞ İÇİN SIRA BEKLEYEN GURBETÇİLER, DEV EKRANDAN MAÇ İZLEDİ
 
Edirne Valiliği, Kapıkule Sınır Kapısı’nda Avrupa’da yaşadıkları ülkelere dönmek için bekleyen gurbetçi vatandaşlar için, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda sahne alan Türk takımlarının rövanş maçlarını dün dev ekrandan yayınladı. Bin 200 araçlık otoparkta kurulan 36 metrekarelik dev ekrandan tuttukları takımların maçlarını izleyen Türk vatandaşları, bir yandan da çıkış için sıranın kendilerine gelmesini bekledi.
Avrupa’da yaşayan gurbetçi vatandaşların, çalıştıkları ülkelere dönmek üzere Kapıkule’de oluşturduğu yoğunluk devam ediyor. Edirne Valiliği ikram stantlarıyla gurbetçilerin bekleyişlerini kolaylaştırmaya çalışırken, bu akşam da UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda sahne alan Türk takımlarının rövanş maçlarını Kapıkule’de 1200 araçlık otoparkta kurulan dev ekrandan yayınladı. Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Sivasspor’un kazanmak için sahaya çıktığı karşılaşmalar 12 metre uzunluğundaki dev ekrandan yayınlanırken, gurbetçiler de tuttukları takımların formalarıyla destek verdi.
‘DEV EKRANDAN MAÇ İZLEYİP SIRA GELMESİNİ BEKLİYORUZ’
Almanya’ya dönüş için  Kapıkule’ye gelen Sedat Kılıç, verilen hizmetten çok memnun olduklarını belirtti. Kılıç, “Eskiden yollarda bekleyip maçların sonucunu öğrenmeye çalışıyorduk. Şimdi burada dev ekranda maç izliyoruz, bir yandan da sıra gelmesini bekliyoruz. Geçen senelere bakarak bu sene hizmet kalitesinin çok arttığını gördüm” dedi.
‘BU İMKANLAR BİZE TESELLİ VERİYOR’
Almanya’nın Stuttgart şehrine dönen Sinan Levent de, “Dönüş yolunda sıra bekliyoruz uzun süre. Bu hizmet bu beklemeyi gerçekten unutturuyor. Aynı zamanda burada ikramlar da var, bunlar bize hem bir sabır oluyor hem de teselli veriyor. Galatasaray – Fenerbahçe maçı olsaydı Galatasaray’ı tutardım ama bugün maç yabancı takımla ve ben Fener’i tutuyorum çünkü sporun her zaman dostluk çerçevesinde izlenmesi lazım” diye konuştu.
‘MAÇI NASIL İZLEYECEĞİM DİYE ÜZÜLÜYORDUM’
Eşiyle birlikte Almanya’ya dönen İbrahim Özdemir de, “Bu imkanları bize sağlayanlardan Allah razı olsun. Her imkan var. Çayımız, kahvemiz, yemeğimiz her şeyimiz var. Sanki tatil yapıyoruz şu an, inanın çok mutluyuz. Aslında düşünüyordum maçı nasıl izleyeceğim diye burada dev ekranı gördük ve çok mutlu olduk” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Maç izleyen gurbetçiler
– Dev ekranla birlikte gurbetçilerin maç izlemesi
– Gurbetçi röportajı
– Maç izleyenlerden detay
– Gurbetçi röportajı
– Dev ekrandan görüntü
– Gurbetçi röportajı
– Sırada bekleyen araçlar ve gurbetçilerden detay
– Gurbetçi röportajı
– Dev ekrandan ve gurbetçilerden detay
– Alanda bekleyen araçlardan detay

Haber – Kamera Olgay GÜLER – Resul ORUÇOĞLU  EDİRNE, (DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826166
=========================================

19) ATALARINI ANMAK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

BÜYÜK Taarruz’un yıl dönümünde, 99 yıl önce Isparta’nın Eğirdir ilçesinden Afyonkarahisar’a lojistik destek için gelen atalarını anmak için Eğirdir’den yola çıkan 30 bisikletli Afyonkarahisar’a Türk bayrağı taşıdı.
Büyük Taarruz’da 99 yıl önce Eğirdir’den Afyonkarahisar’a 3 bin tondan fazla lojistik destek için harekete geçen Eğirdir halkı ve Eğirdir Bahriye Müfrezesi, taarruzun başlamasında ve kazanılmasında büyük katkı sağladı. O gün atalarının ve askerleri anmak için harekete geçen 30 gönüllü bisikletli, Eğirdir’den sabah 07.00’de yola çıktı. Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, bisikletlileri Belediye Başkanı Veli Gök’e emanet etti. Kaymakam Çelik, taarruzda Eğirdir’in öneminden bahsederek, “Çok önemli bir amaç için burada toplandık. Milli mücadelede Eğirdir çok büyük bir rol oynadı. Bizler de bugün hem bunu anmak hem Büyük Taarruz Zafer Haftası’nda böylesine bir etkinlikte sizlerle bir araya geldik. Bugün yine Büyük Taarruz’da çok önemli bir rolü olan hatta en kilit şehirlerimizden biri olan Afyonkarahisar’a, şanlı al bayrağımızı, uğurlayacağız” dedi. Eğirdir’den Karaadilli beldesi üzerinden Şuhut’a ulaşan bisikletliler, Şuhut’tan da Afyonkarahisar Valiliği’ne geçti. Bisikletlileri Vali Yardımcısı Mehmet Keklik karşıladı. Eğirdir halkının ve protokolünün selamını getirdiğini dile getiren Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, “Milli mücadele döneminde ilçemizde Eğirdir Gölü’nün batı cephesine asker, yiyecek ve mühimmat ulaştırılmasından en güvenli iki yol olarak kullanılması ve ulaşımın düzenli ve disiplin yapılabilmesi için Ocak 1922 tarihinde Eğirdir deniz komutanlığı kurulmuştur” diye konuştu. Misafirleri Afyonkarahisar’da ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Mehmet Keklik de “Türk tarihinin milli tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan istiklal harbimizin zaferle neticelenmesini sağlayan Büyük Taarruz’un, büyük zaferin 99. yılını bu yıl zafer şehrimiz Afyonkarahisar’ımızda coşkulu bir şekilde kutluyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Eğirdir’den gelen sancak, Belediye Başkanı Veli Gök tarafından Vali Yardımcısı Mehmet Keklik’e teslim edildi. Görevini tamamlayan bisikletliler de Eğirdir’e döndü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Bisikletliler Eğirdir detay
-Eğirdir Kaymakamı konuşma
-Bisikletliler Eğirdir çıkış
-Bisikletliler Afyonkarahisar’da pedal çevirirken
-Bisikletliler Afyonkarahisar Valiliği önünde
-Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök konuşma
-Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik konuşması
-Keklik’e Gök tarafından bayrak teslimi

Haber-Kamera: Kemal ERBEN/EĞİRDİR(Isparta),(DHA)
26.08.2021 – Haber Kodu : 210826134
=========================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!