Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MSB: İDLİB GERGİNLİĞİ AZALTMA BÖLGESİ’NDE 3 ASKER ŞEHİT OLDU
HASTANEDE TEDAVİ GÖREN TURGAY ABACI DA ŞEHİT OLDU

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı hastanede şehit düştü.
Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada  “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 11 Eylül 2021 tarihinde terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucunda ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı, tedavi gördüğü Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.
BAKAN AKAR VE ORGENERAL GÜLER’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan ve hastanede şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler taziye mesajı yayımladı. Bakan Akar, yayımladığı mesajında “Kahraman silah arkadaşımız, 11 Eylül 2021 tarihinde şehit düşmüştür. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.
Genelkurmay Başkanı Güler de Şehit düşen Abacı için yayımladığı taziye mesajında “Kahraman silah arkadaşımız 11 Eylül 2021 tarihinde şehit düşmüştür. Kahraman silah arkadaşımıza şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.
BAKAN AKAR’DAN İDLİB’DEKİ SALDIRIDA YARALANAN ASKERLERE ZİYARET
MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib’deki saldırıda yaralanan askerleri ve yakınlarını hastanede ziyaret etti.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile 6’ncı Kolordu Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığındaki toplantının ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçti.
Hastaneye gelişinde Vali Rahmi Doğan, Başhekim Yunus Doğramacı ve hastane yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Akar, İdlib’deki saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti. Yaralı askerlerin sağlık durumlarına ilişkin yetkililerden bilgi alan Bakan Akar, askerler ve yakınlarıyla da görüştü. Askerlerin aileleri gösterdikleri ilgiden dolayı Bakan Akar ve Komutanlara teşekkür ederek “Gerekirse biz de vatan için görev yapmaya hazırız. Bizi de gönderin” dedi.

Görüntü dökümü:
—————————–
-Bakan Akar’ın gelişi
-Yaralıları ziyareti
-Genel ve detay 

Haber: Ferhat EKİNCİ/ANKARA,(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911141

===========================================

Reklam Alanı

2) HATAY’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

SURİYE’de, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı (21), şehit oldu. Şehidin Hatay’ın Hassa ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi ulaştı.
Teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Hatay’ın Hassa ilçe nüfusuna kayıtlı şehidin baba ocağına şehadet haberi ulaştı. Şehit Turgay Abacı, bugün Hassa Akbez Merkez Camisinde kılınacak öğle namazına müteakip Kılıçdede mezarlığına defnedilecek. Dört kardeşten biri olan Şehit Turgay Abacı’nın bekar olduğu öğrenildi.

Görüntü dökümü:
—————————-
-Şehidin fotoğrafları

Haber: İzzet NAZLI/HATAY,(DHA)

12.09.2021 – Haber Kodu : 210912001

===========================================

3) BAKAN DÖNMEZ VE ÇAVUŞOĞLU, 740’INCI ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ’NE KATILDI

BİLECİK’in Söğüt ilçesinde, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin 740’ıncısı düzenlendi. Programa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanı sıra ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce kişi katıldı.
Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu yıl 740’ıncı kez Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri düzenlendi. Kutlama programlarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanı sıra Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Erdemir, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever ile tribünleri dolduran binlerce kişi katıldı.
Söğüt Kaymakamlığı önünde karşılanan Bakanlar Mevlüt Çavuşoğlu ve Fatih Dönmez boyunlarına Yörük poşusu bağladı. Kaymakamlık önünde oluşturulan, aralarında mehteran, atlı alperenler ve vatandaşların da yer aldığı yaklaşık bin kişilik yürüyüş kortejine katılan Bakanlar Çavuşoğlu ve Fatih Dönmez çevredekileri selamlayarak Ertuğrul Gazi Türbesi’ne geldi. Türbeyi ziyaret ederek dua eden Bakanlar Mevlüt Çavuşoğlu ve Fatih Dönmez daha sonra beraberindekilerle birlikte programın yapılacağı stadyuma geçti.

BAKAN DÖNMEZ: DÜNYADA PARMAKLA GÖSTERİLEN BİR ÜLKE OLMAK İSTİYORUZ
Programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yarınları için her adımı tarihi sorumluluk bilinciyle attıklarını söyledi. Türkiye’yi tüm dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Bakan Dönmez, “Söğüt, Malazgirt’te başlayan yürüyüşün, tüm dünya için barış ve huzuru doğurduğu bir medeniyet beşiğidir. Söğüt’ün ruhu, Alperenlerin maneviyatı ve Ertuğrul Gazi’nin hedefleri, milletimizi 7 iklime hakim kıldı. Osmanlı’nın bir çadırda başlayan hikayesi Söğüt’ün enerjisiyle 7 iklime yayıldı. Bu manevi ortam Saraybosna’dan Yemen’e, Akdeniz’den Hazar’a kadar tüm coğrafyamızı şefkati ve merhametiyle sarıp sarmaladı. Tarih boyunca mazlumların koruyucusu, barış ve selametin yeryüzündeki gölgesi ve 77 milletten herkes için sığınılacak güvenli bir liman olan milletimiz, bu toprakların irfanı ve maneviyatıyla mayaladığı Türk- İslam ruhunu burada inşa etmeye başladı. Alperenlerin ayak izini, Hayme Ana’nın yüceliğini ve ceddimiz Ertuğrul Gazi’nin yiğitliğini aldığı bu topraklar, ilelebet milletimizin kalbi olacak. Anadolu’nun rüzgarını, güneşini, suyunu enerjiye dönüştürmek, yer altı kaynaklarımızı milletimize sunmak için büyük bir gayret içindeyiz. Hayalini kurduğumuz büyük ve güçlü Türkiye için her alanda üreten, kendine güvenen ve tüm dünyada parmakla gösterilen bir ülke olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: TÜRKİYE’NİN KÖKLERİ SAĞLAM
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yörük çocuğu olarak Ertuğrul Gazi’yi anma şenliklerinde bulunmaktan onur duyduğunu söyledi. Türkiye’nin kökleri sağlam bir ülke olduğunu ve tüm dünyadaki siyasetle, ekonomiyi, kültürü nakış gibi işlediklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Bu büyük medeniyetin çocukları olmak bizim için iftihar vesilesidir. Bugün hepimize güç ve ilham veren; Kayı’nın töresi, Yörüğün adabı, Edebali’nin ahlakıdır. Alperenlerin Serdar’ı Ertuğrul Gazi’nin otağında yanan o ateşin ışığı bugün bizlerin yolunu aydınlatıyor. Osman Gazi’nin rüyasında gördüğü gibi kökleri sağlam olan ağacın dalları göğe uzanır, tüm dünyayı kaplar. Hamdolsun bizim de köklerimiz sağlam. Bir ayağımızı toprağımıza sıkı sıkıya basıyoruz. Diğeriyle tüm dünyayı siyasetimizle, ekonomimizle, kültürümüzle nakış nakış işliyoruz. Asya’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Balkanlar’a, ecdadımızın ahlak, adalet ve insaniyet taşıdığı coğrafyalarda bu şanlı millet için gururla boy gösteriyoruz. Gerek ülkemizde gerek bölgemizde gerekse dünyada güvenlik, huzur, refah, adalet ve kalkınma için gece gündüz çalışıyoruz. Hem sahada hem de masada hak edene hak ettiği gibi davranıyoruz. Güçlünün değil, haklının hakim olduğu; daha adil bir dünya için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ertuğrul Gazi’nin sancağını gururla taşıyoruz. Mazlumun yanında, adaletsizliğin karşısındayız.  Çünkü ‘Dünya 5’ten büyüktür ve Türk beklenendir’ Biliyoruz ki tüm mazlumların gözleri üzerimizde” dedi. Bakan Çavuşoğlu’na konuşmasının ardından alp kıyafeti ile kılıcı hediye edildi.

TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİ UÇUŞU YAPTI
740’ıncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nin açılışında Türk Hava Kuvvetleri’nin göz bebeği olan Türk Yıldızları gösteri uçuşu yaptı. Ekibin gösterisi ilgiyle izlenirken, ayakta alkışlandı.

Görüntü dökümü:
————————-
-Kutlamalara katılan vatandaşlar
-Ertuğrul Gazi anıtı
-Atlı alpler
-Bakanların ve karşılanması
-Yürüyüş korteji
-Kortejdeki kalabalık
-Bakanların türbe ziyareti
-Türbede dua etmeleri
-Tören alanına geçişleri
-Tribünlerdeki vatandaşları selamlamaları
-Türk Yıldızları gösterisi
-Bakan Dönmez’in konuşması
-Bakan Çavuşoğlu’nun konuşması
-Çavuşoğlu’na alp kıyafeti ve kılıç hediye edilmesi
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU-Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911133

===========================================

4) İZMİR’DE ORMAN YANGINI

İZMİR’in Karşıyaka ilçesindeki ağaçlık alanda yangın çıktı. Orman yangınına havadan ve karadan müdahale başlatıldı.
Karşıyaka ilçesindeki Seyirtepe’nin altındaki ağaçlık alanda, dün saat 18.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler orman ekiplerine bildirdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 helikopterle havadan, 10 arazöz, 2 su tankeri ve orman işçileriyle karadan müdahale başlatıldı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
KISMEN KONTORL ALTINDA
İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki ağaçlık alanda çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı.

Görüntü dökümü:
—————————
Yangın havadan görüntüler
Haber-Kamera: Kadir ÖZEN-Mücahit BEKTAŞ/İZMİR,(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911128

===========================================

5) KAZAYA MÜDAHALE EDEN OTOYOL GÖREVLİSİNE OTOMOBİL ÇARPTI: 2 ÖLÜ, 2 YARALI

KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolunda bariyerlere çarparak kaza yapan bir otomobile müdahale eden otoyol görevlisine başka bir otomobil çarptı. Kazada biri otoyol görevlisi iki kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Gebze ilçesi Kuzey Marmara Otoyolunda meydana geldi. Ankara istikametinde seyir halinde olan E.S. yönetimindeki 46 BM 790 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu bariyerlere çaptı. Kazayı görenler durumu 112 Acile bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yaralı sürücü E.S. ile eşi Z.S.’yi sıkıştığı otomobilden kurtarmak için çalışma başlattı. Bu sırada aynı istikamette seyir halinde olan M.A.’nın kullandığı 34 DCZ 458 otomobil, önce olay yerinde yaşanan kaza nedeniyle uyarı levhaları koyan otoyol görevlisi Bekir Tekirağaç’a, ardından da bariyerlere çarptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan otoyol görevlisi Bekir Tekirağaç ve Z.S. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralanan M.A. ve E.S. ise hastanede tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü dökümü:
————————–
-Olay yerinden görüntüler 

Haber-Kamera: GEBZE(Kocaeli),(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911138

===========================================

6) BİRECİK’TE TARIM İŞÇİLERİNİN TAŞINDIĞI MİNİBÜS ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 9 YARALI

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde, mevsimlik tarım işçilerinin taşındığı minibüsün şarampole devrildiği kazada 3’ü ağır 9 kişi yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Birecik- Nizip karayolunda meydana geldi. Kayseri’de çalışan mevsimlik tarım işçilerini Şanlıurfa’ya götüren Burhan Bulut yönetimindeki 27 E 8814 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Devrilen minibüsten çıkarılan 9 yaralı, Birecik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acil Serviste tedaviye alınan yaralılardan 3 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————————-
-Yan yatan minibüs
-Ekipler yaralıları çıkarması
-Olay yerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK/ŞANLIURFA,(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911143
===========================================

7) TRENİN ÇARPTIĞI OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ HASTANELİK OLDU
KAZANIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Kazım Karabekir Mahallesi hemzemin geçidinde meydana gelen tren kazasının görüntüleri ortaya çıktı.
Ankara-İzmir seferini yapan Ş.Ç. yönetimindeki yolcu treni, hemzemin geçitte Osman Dilek’in kullandığı 45 AV 717 plakalı otomobile çarptı. Trenin çarpması sonucu yaklaşık 300 metre sürüklenen otomobil sürücüsü Osman Dilek, ambulansla Manisa Şehir Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süreliğine kapanan demiryolu, otomobilin olay yerinden çekilmesinin ardından ulaşıma açıldı. Kaza, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Bariyerlerin kapalı olduğu görüntülerde sürücünün bariyerleri aşarak geçmeye çalıştığı görüldü.

Görüntü dökümü:
————————–
Güvenlik kamerası detayı

Haber: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911091

===========================================

8) BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, KAYINVALİDESİNİ AĞIR YARALADI

DÜZCE’nin Cumayeri ilçesinde Hasan Kılıç (25), boşanma aşamasındaki eşi Özlem Kılıç (19) ile kayınvalidesini bıçakladı. Özlem Kılıç yaşamını yitirirken, annesi ise ağır yaralandı.
Olay, dün öğleden sonra Düzce’nin Cumayeri ilçesine bağlı Büyükmelen köyünde meydana geldi. Hasan Kılıç ve Özlem Kılıç, yaklaşık 2 yıl önce evlendi. İddiaya göre, Özlem Kılıç bir süre önce eşini terk ederek annesi Gülfidan Key’in (53) evine yerleşti ve boşanma davası açtı. Hasan Kılıç, önümüzdeki hafta görülecek boşanma davası öncesi eşinin yanına giderek barışma teklif etti. Özlem Kılıç ise barışma teklifini kabul etmedi. Bunun üzerine Hasan Kılıç, mutfakta bulunan bıçağı alarak eşini bıçaklamaya başladı. Bu sırada Gülfidan Key ise kavgayı ayırmaya çalıştı. Hasan Kılıç, bu kez de Gülfidan Key’i bıçakladı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri anne ve kızını Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Aldığı 5 bıçak darbesiyle yaralanan Özlem Kılıç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ağır yaralanan annesinin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Olaydan sonra kaçan Hasan Kılıç’ın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————————–
Hastaneden görüntü 
Acil Servis görüntüsü 
Ölen kadının fotoğrafları görüntüye eklendi ve detaylar 
Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,(DHA) 

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911127

===========================================

9) TANKERE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ KUMSAL YOLA FIRLADI: AYNI AİLEDEN 3 YARALI

KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde, park halindeki tankere çarpan otomobildeki Gürkan ile eşi Zümra araçta sıkışırken, 6 yaşındaki kızları Kumsal Acar ise yola fırladı. Yaralı aile tedaviye alındı.
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Uzunbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Gürkan Acar yönetimindeki 77 AN 678 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesini sonucu yol kenarında bulunan park halindeki tankere çarptı. Çarpmanın şiddetiyle sürücü Gürkan ve eşi Zümra Acar otomobil içerisinde sıkışırken, kızları Kumsal Acar yola fırladı. Kazayı görenler durumu 112 Acil’e bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri Gürkan Acar ile eşi Zümra Acar’ı otomobilden çıkardı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından hastanelere götürülerek tedaviye alındı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————————-
-Kaza yapan araçların görüntüsü
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Yaralı Kumsal Acar’ın ambulansa alınması
-Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/KARTEPE(Kocaeli),(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911153

===========================================

10) OTOMOBİL YÖN LEVHASININ AYAĞINA ÇARPTI: 2 YARALI

İZMİR’in Gaziemir ilçesinde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil yön levhasının ayağına çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, saat 05.00 sıralarında Emrez mahallesi Akçay caddesinde meydana geldi. Karabağlar’dan Gaziemir istikametine giden Savaş Hayrettin A. (34) yönetimindeki 35 BKT 39 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu yön levhasının ayağına çarptı. Çarpma sonucu hasar gören otomobilde sıkışan 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerince çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar sürücü Savaş Hayrettin A. ve Ogün K. (35) ilk müdahalenin tamamlanması sonrası hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————————-
-Kaza yeri ve ekiplerden detay
-Yaralının sedye ile ambulansa taşınmasından detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)

12.09.2021 – Haber Kodu : 210912007
===========================================

11) OTOMOBİLE ÇARPAN MOTOSİKLETLİ AĞIR YARALANDI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, önünde ilerleyen otomobile çarpan motosikletin sürücüsü Kübra Öztürk (23), ağır yaralandı.
Kaza, gece saat 00.30 sıralarında İnegöl ilçesi Bursa- Ankara karayolu üzeri Süleymaniye Mahallesi mevkisinde meydana geldi. İnegöl’den Eskişehir istikametine seyir halinde olan Kübra Öztürk yönetimindeki 48 NG 922 plakalı motosiklet, iddiaya göre önünde seyir halindeyken yavaşlayan Erkan Çetin’in (51) kullandığı 16 KMM 33 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle sürüklenen motosikletin sürücüsü Kübra Öztürk, ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Öztürk, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öztürk’ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:
————————-
Yaralıdan görüntü
İlk yardım ve ambulansa taşınması
Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa),(DHA)

12.09.2021 – Haber Kodu : 210912004

===========================================

12) OTOMOBİL KAMYONETE ÇARPTI, O ANLAR KAMERADA

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil, kamyonete çarptı. Ölen ya da yaralananın olmadığı kaza anı, güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Konacık Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği 48 AFH 095 plakalı otomobil, elektrik malzemeleri taşıdığı öğrenilen 48 VS 903 plakalı kamyonete çarptı. Otomobilin hurdaya döndüğü kazayı otomobildeki 3 kişi şans eseri yara almadan atlattı.
Bu arada, kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kontrolden çıkan otomobilin defalarca kendi etrafında döndüğü ve kamyonete çarparak durduğu görüldü.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:
————————–
(Güvenlik kamerası)
-Kaza anı

Haber: Selçuk AKBAŞ/BODRUM(Muğla),(DHA)

12.09.2021 – Haber Kodu : 210912009

===========================================

13) ELAZIĞ’DA YIKIM SIRASINDA BİNA ÇÖKTÜ; ALTINDA KALAN KEPÇENİN OPERATÖRÜ YARALANDI

ELAZIĞ’da, bir binanın yıkımı sırasında çalışma yapılan iş makinesi (kepçe) yıkılan binanın altında kaldı. Çevredekilerin yardımıyla kepçeden çıkarılan operatör, hastaneye kaldırıldı. 
Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı yapıların yıkımı devam ediyor. Sanayi Mahallesi Sanayi Caddesi’nde yıkımı gerçekleştirilen bir binada kepçenin müdahalesi sırasında binanın bir bölümü çöktü. Çökme sırasında kepçe operatörü kabin içerisinde sıkıştı. Kabinde sıkışıp yaralanan operatör, çevredekilerin müdahalesiyle araçtan çıkarıldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı operatör, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü dökümü:
————————
-Yıkım anından görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911130
===========================================

14) AĞILDAN KAÇAN KEÇİLERE KURTLAR SALDIRDI

ELAZIĞ’ın Karakoçan ilçesi Ağa mezrasında,  Zeynel Şinik’e keçiler gece yarısı ağıldan kaçtı. Ormanlık alana giden 90 kadar keçiye saldıran kurtlar, 16’sını öldürdü, 10’unu da yaraladı. Jandarma tarafından bulunan 50 keçi sahibine teslim edilirken, kayıp olan 14 keçi ise halen bulunamadı.
Karakoçan ilçesi Ağa Mezrasında ikamet eden Zeynel Şinik’e ait keçiler önceki gere yarısı ağıldan kaçtı. Sabah keçilere bakmaya giden Şinik’in eşi Zeynel Şinik keçilerin yerinde olmadığını gördü ve hemen uyuyan kocasını uyandırdı. Şinik, koşarak ağıla gitti. Keçilerin ağılın kapısı olarak kullanılan demir saçları düşürüp kaçtıklarını gören Şinik durumu jandarmaya bildirdi.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri, keçilerin ağılın arka tarafından koruma olarak konulan saçları devirip kaçtıklarını tespit etti. Ağılda olan 90 keçinin bulunması için ormanlık alanda köylülerle birlikte jandarma ekipleri arama yaptı. Keçilerin izleri sürülerek yapılan aramada, 16 keçinin kurtlar tarafından saldırıya uğradığı ve öldükleri görüldü. 10 keçinin yaralı olduğu belirleyen ekipler, 50 keçiyi bulup sahibine teslim etti. Kayıp olan 14 keçinin bulunması için jandarma drone ile arazi taraması yaptı, ancak keçilerin izini halen rastlanmadı.

Görüntü dökümü:
———————–
Telef olan keçiler
Yapılan aramalar
Detaylar

Haber-Kamera: Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN(Elazığ),(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911139

===========================================

15) TÜRBÜLANSA KAPILIP, AĞACA İNİŞ YAPAN YAMAÇ PARAŞÜTÇÜSÜNÜ İTFAİYE KURTARDI

BURDUR’da yamaç paraşütü yaparken türbülansa kapılan Burdur Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Fatih Kılıçaslan, ağacın üzerine yumuşak iniş yaptı. Yamaç paraşütçüsü Kılıçaslan’ı itfaiye ekipleri kurtardı.
Burdur Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Fatih Kılıçaslan, dün akşam saatlerinde Avşar Tepe’den arkadaşlarıyla uçuş yaptı. Bir süre havada süzülen Kılıçaslan, türbülansa kapılarak Burdur Gölü kenarındaki bir düğün salonunun bahçesinde bulunan çam ağacının üzerine yumuşak iniş yaptı. Görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Fatih Kılıçaslan’ın bulunduğu ağaca itfaiyenin merdiveni yanaşamayınca etrafta bulunan ağacın engelleyen dalları kesildikten sonra Kılıçaslan itfaiyeciler tarafından bulunduğu yerden alındı. Olay yerindeki sağlık ekiplerince muayenesi yapılan Kılıçaslan’ın herhangi bir sağlık probleminin olmadığı tespit edildi.
‘VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ’
10 yıldır yamaç paraşütü sporu ile uğraştığını belirten Kılıçaslan, “İnişte biraz hareket yapalım dedik. Gün batımı olunca rüzgar değişiyor. Gündüz estiği ile akşam serinliği farklı oluyor. Tam türbülansta kaldık. Toparlayamayınca ağaca indik. Başka yapacak bir şeyimiz kalmadı. Verilmiş sadakamız varmış. Daha önce de ufak tefek kazalar atlattım ama bu kadar büyük ilk defa oldu. Allah’a şükür çok iyiyim. Bir sıkıntım yok” dedi.

Görüntü dökümü:
————————–
-Fatih Kılıçaslan uçarken
-Ağaca inişi
-Ağaçta
-İtfaiyecilerin dalları kesmesi
-İtfaiyecilerin indirmesi
-Fatih Kılıçaslan ile röp.
-Ambulansa götürülürken

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911145
11.09.2021 – Haber Kodu : 210911146

===========================================

16) ORMANDA ÖLÜ BULUNDU

İZMİR’in Bornova ilçesinde, Suriye uyruklu Hüseyin Elmuhammed (55), ormanda ölü olarak bulundu. Yapılan ilk incelemede Elmuhammed’in çuvala koyduğu av tüfeğinin sırtındayken ateş aldığı, bu nedenle yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Olay, dün saat 18.30 sıralarında Naldöken Mahallesi ormanlık alan içerisinde meydana geldi. Ormanlık alanda bir erkeğin yerde hareketsiz şekilde yattığını görenler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekiplerce yapılan kontrolde Suriye uyruklu Hüseyin Elmuhammed’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Ekiplerin yaptığı incelemede olay yeri yakınlarında çuval içerisinde motorlu testere ve av tüfeği bulundu. Savcının incelemesinin ardından Hüseyin Elmuhammed’in cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

SIRTINDAKİ TÜFEK ATEŞ ALDI İDDİASI
Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), ilk belirlemelere göre Hüseyin Elmuhammed’in çuvala koyduğu av tüfeğinin sırtındayken ateş aldığı ve bundan dolayı yaşamını yitirdiğini belirledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
————————-
-ekiplerin çalışmasından görüntü
-Olay yerinden detay görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)

12.09.2021 – Haber Kodu : 210912003

===========================================

17) 50 TL’DEN ‘HALI’ SATILDIĞINI DUYANLAR, KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ HİÇE  SAYDILAR 

ELAZIĞ’da, bir mağaza tarafından metrekare fark etmeden 50 TL’ye satışa sunulan halılar izdihama neden oldu. Vatandaşların pandemi kurallarını unuttuğu izdiham cep telefonu kameralarına yansıdı.
Elazığ’da bir mağaza, sosyal medya üzerinden metrekare fark etmeden halıları 50 TL’den satışa çıkaracağını duyurdu. Mağaza çalışanlarının öğle saatlerinde satışa başlamasıyla birlikte kısa sürede yoğunluk oluştu. İndirimli halılardan almaya çalışanların oluşturduğu kalabalık izdihama neden oldu. 50 TL’ye halı almak isteyen vatandaşlar pandemi kurallarını da hiçe saydı. Yaşanan izdiham ise cep telefonu kameralarına yansıdı.

Görüntü dökümü:
————————-
İzdihamdan detay
Vatandaşlardan detay
Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

11.09.2021 – Haber Kodu : 210911134
===========================================

18) ÜRGÜP’TE 49’UNCU ‘BAĞ BOZUMU VE BALON FESTİVALİ’ 2’NCİ GÜNÜNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

NEVŞEHİR’in Ürgüp ilçesinde düzenlenen 49’uncu ‘Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu ve Balon Festivali’ akşam konserleri ile devam etti.
‘Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu ve Balon Festivali’ ilçe meydanında düzenlenen etkinliklerle önceki gün başladı. Festivalin ikinci günü akşam konserleri ile devam etti. Damsa Çayındaki etkinlik Elif Buse Doğan konseri ile başladı. Konseri çok sayıda kişi ilgiyle izledi. Elif Buse Doğan birbirinden güzel eserlerini sahnede seslendirdi. Doğan’ın konserinin ardından sahneyi ünlü şarkıcı Buray aldı. Ünlü şarkıcı sahnede birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Konseri izlemeye gelenler Buray’ın şarkılarına eşlik etti. Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, konserde birbirinden güzel eserler seslendiren Elif Buse Doğan ile Buray’a plaket takdim ederek, konsere katılanlara teşekkür etti. Konserin ardından dünkü etkinlik sona erdi. Etkinlik bugün balon turu ve bağ bozumu ile devam edecek.

Görüntü dökümü:
————————-
-Etkinlik alanından görüntü
-Sanatçı Buray’ın konseri
-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/ÜRGÜP(Nevşehir),(DHA)

12.09.2021 – Haber Kodu : 210912002
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!