Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: KIBRIS’I KOPARMA OYUNLARINA GELMEYİZ

İZMİR’de Kıbrıs gazileriyle bir araya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için yıllardır süren gayretlerin sonuç vermeyeceğini belirterek, “Biz asla böyle bir oyuna gelmeyiz. Hiçbir güç, Kıbrıs Türk halkını Türkiye Cumhuriyeti’nden kopartamayacaktır” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) düzenlediği ‘Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu’nun açılışına katılmak için İzmir’e gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyaretinin ikinci gününde Kıbrıs gazileriyle buluştu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi’ne giderek anı defterini imzalayan Tatar’ı, gaziler karşıladı. Ziyarette konuşan Kıbrıs gazisi emekli Albay Mehmet Gökmen, KKTC’nin sıcak elini yüreklerinde hissettiklerini söyleyerek, muharip gazilere verilen değeri bildiklerini belirtti. Gökmen, “Güzel İzmir’imizde başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün yetkililer savaşların kutsal emaneti olan bizlere her zaman yüreklerini açıyor. Sizlerin huzurunda şükran duygularımı iletiyorum. 47 yıl önceki gibi bugün sizi aynı coşkuyla karşıladık. Derneğimiz Türkiye’nin en kalabalık derneği. 47 sene önce sizlerin atalarıyla beraber olduk. O sırada şehit düşenlerin ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugün de olsa, yaşım 72 de olsa her zaman çağırdığınız zaman göreve hazırız. Bunu gönülden söylüyorum. Bu madalyayı da Kıbrıs’ta göğsüme siz taktınız” dedi.

‘TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİMİZİ ÖNEMSİYORUZ’
İzmir’i ziyaret etmenin gururunu yaşadığını ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’taki Türk halkının barış, özgürlük ve hürriyetine kavuştuğu o günden sonra tüm dengelerin değiştiğini dile getirdi. Artık Kıbrıs’ta iki devlet bulunduğunu hatırlatan Tatar, Kıbrıs’taki Türk halkının kendi geleceğini tayin etme hakkıyla devletine sahip çıktığını anlattı. Doğu Akdeniz’de ve mavi vatanda Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içinde KKTC’nin söz hakkını kullanarak ulusal meselelere katkısını koyduğunu anlatan Tatar, “Ulusal meselenin başında mavi vatan var. Ulu önder Atatürk, 1937 yılında yaptığı konuşmada, ‘Kıbrıs düşman elinde olursa Türkiye’nin ikmal yolları kapanır, Anadolu’ya hapsoluruz’ demiştir. Ege adalarına yönelik Yunanistan’ın oynadığı oyunlar, hadsizlik ve Lozan Antlaşması’na rağmen 12 milden söz edilmesi, bütün bunlar asla kabul edilecek meseleler değildir” dedi.

Türkiye’nin gemilerinin Çanakkale’den Akdeniz’e çıkışını engelleyebilmek adına bazı tezgahlar yapıldığını belirten Ersin Tatar, 1974’te Türklerin kazandığı zaferle Kıbrıs’ın geleceği bakımından Doğu Akdeniz’de Türk- Yunan dengesinin kurulduğunu dile getirdi. Kıbrıs’ın Yunan adası olması durumunda Türkiye’nin Doğu Akdeniz’e ve Libya’ya kadar uzanan etkinliğinin azaltılmasının hedeflendiğini belirten Tatar, şunları söyledi:

Reklam Alanı

“Yıllardan beridir oynanan oyun adanın egemenlik adı altında Rumların hakimiyetine geçmesine yönelik bir tezgahtır. Kıbrıs Türk halkı Türkiye’nin askeri varlığına önem vermektedir. Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin varlığından vazgeçmeyiz. Türkiye’nin Kıbrıs adasından çekilmesi yönündeki yaptırımlar, enine boyuna tutanaklarda var. Ben Cumhurbaşkanı olmadan önce de kesinlikle bu oyun, bu tehlike ortaya çıkmıştır. Bu büyük bir tezgahtır. Türkiye Cumhuriyeti’nin olmadığı bir Avrupa Birliği’ne Kıbrıs’ın güneyinin alınmasının büyük bir hukuksuzluk olduğunu uluslararası anlaşmalar emretmektedir. Lozan Antlaşması da bunu emretmektedir. Bütün bu anlaşmalara rağmen Kıbrıs’ı Türkiye’nin yok olmasıyla kendilerinin tapusuna geçirmek ve ta emelden beri Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için amaçlarını sürdürmektedirler. Biz asla böyle bir oyuna gelmeyiz. Biz geçmişi biliyoruz. Kahraman bir milletin oradaki uzantısı olarak milli çıkarlarımızı ve Türkiye ile iş birliğimizi önemsiyoruz. Yeni siyaset, yeni anlayış iki ayrı, eşit, egemen bağımsız devletten ibarettir. Hiçbir güç Kıbrıs Türk halkını Türkiye Cumhuriyeti’nden kopartamayacaktır. 80 bin şehit vererek Kıbrıs fethedildi. O zaman orada yaşayan Rum yoktu. Biz Kıbrıs’ı Venediklilerden aldık. Bizim atalarımız 300 yıldan fazla Kıbrıs’ı yönetmiştir. Türklerin mülklerinin ellerinden alındığını görüyoruz. Tarih sayfaları bunları yazıyor. 1974’te sizlerin adaya ayak basmasıyla Kıbrıslı Türkler, özgürlüklerine kavuştular. Doğu Akdeniz’in bu mavi sularında bizim çıkarlarımız önem arz ediyor. Kıbrıs’ta bizim bir maceraya girmemiz söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu yeni iki devlet politikası benimsenmiştir. Bu konuda güçlü bir destek vermektedir. Türkiye’nin daha da güçlenmesi için, bizler için bir vatan borcudur. Kıbrıs Türk’ü hiçbir zaman yalnız bırakılmamıştır. Her zaman Türkiye Cumhuriyeti kendi evlatlarını da oraya göndererek Türklerin Kıbrıs’taki varlığını sürdürmeleri için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Kıbrıs bizlerin müşterek davasıdır. Türkiye’nin her bölgesinde gazilerimiz bu desteği vermekte gönül ve duygu bağımız ilelebet yaşayacaktır.”

‘EGE ADALARINDA YAPILANLAR KIBRIS’A DA YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR’
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha sonra İzmir Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Yavuz Selim Köşger’in karşıladığı Tatar, Valilik’teki anı defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğuna dikkat çekerek geçen günlerde Kıbrıs Rum kesimindeki bir ders kitabında Atatürk’ün bulunduğu bir sayfanın yırtıldığını hatırlattı. Bu gelişmeyi şiddetle kınadıklarını ifade eden Tatar, “Bu insanlarla nasıl bir anlaşma yapabileceğimizi sorguladık. Kıbrıs’ta oynanan oyun, yıllardan beri Kıbrıs nasıl Yunanistan’a bağlanır? Ege adalarında yapılanlar Kıbrıs’ta da yıllardır yapılmaya çalışılıyor. Ama Kıbrıs Türk’ü hiç yılmadı. Kıbrıs adasından Türkiye’nin çıkması söz konusu olamaz. Türk ulusunun hak ve çıkarlarını, Akdeniz’deki egemenlik haklarımızı, aynı zamanda hava sahanlığını kapsam içine alan meseleleri konuşuyoruz. İş birliği içinde hareket etmenin ne kadar anlamlı olduğunu İzmir’den bir kez daha paylaşmak istiyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Gazi derneğindeki konuşması canlı verildi,
-Ziyaretten detaylar ftp’den geçildi,
-Valilik ziyaretinden detay görüntü ve konuşması ftp’den geçildi.

Haber: Nevra UÇKAÇ- Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, DHA)

==========

EVLİLİK TEKLİFİ SONRASI DÖNÜŞ YOLUNDA KAZADA ÖLEN ANTRENÖR BUSE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

KAPADOKYA’da erkek arkadaşı Hakkı Altınbilek’in (26) evlilik teklifi sonrası memleketi Manisa’ya dönerken trafik kazası geçiren yüzme antrenörü Buse Görer’in (24) ölümü üzüntü yarattı. Gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlanan Görer’in cenaze töreninde babası İsmet Görer ve annesi Serap Akdağ sinir krizi geçirdi, sevenleri gözyaşlarını tutamadı.
Kaza, geçen çarşamba günü, Nevşehir- Aksaray çevreyolu Ağıllı köyü yol kavşağında meydana geldi. Nevşehir’den Aksaray yönüne giden Yunusemre Belediyespor Basketbol takımında antrenör Hakkı Altınbilek’in kullandığı 45 AAY 235 plakalı otomobil, orta refüjde yoldan savrulup takla attı. Kazada sürücü Altınbilek ile araçta bulunan Kula Spor Kompleksi’nde fahri cankurtaran ve yüzme antrenörü Buse Görer yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Görer, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sürücü Altınbilek’in tedavisinin sürdüğü belirtildi. Hakkı Altınbilek’in, Buse Görer’e Nevşehir Kapadokya’da evlilik teklifi ettiği, memleketleri Manisa’ya döndükleri öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
‘YÜZME BİLMEYEN KALMASIN’ PROJESİNDEYDİ
Kazada ölen Görer’in, 2019-2020 eğitim öğretim yılında, Kula’ya bağlı kırsal Encekler Mahallesi’ndeki ilkokulda beden eğitimi öğretmenliği yaptığı belirtildi. Bu eğitim yılında ilkokuldaki görevini tamamlayan Görer’in, Gençlik ve Spor Kula İlçe Müdürlüğü bünyesinde göreve başladığı ifade edildi. Görer’in, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında, Kula Spor Kompleksi’nde fahri cankurtaran ve yüzme antrenörü olarak çalıştığı öğrenildi.
TOPRAĞA VERİLDİ
Kazada ölen Görer için memleketi Manisa’da bugün cenaze töreni düzenlendi. Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii’nde Cuma namazına müteakip kılınan namazda, yakınları ve sevenleri gözyaşlarını tutamadı. Baba İsmet Görer ile anne Serap Akdağ ile ikizi Beste Görer, sinir krizi geçirdi. Anne ve babasının boşanmasından dolayı Görer’i büyüten halası Ömür Mutlu’nun çığlıkları ise törende yürekleri dağladı. Kılınan namazın ardından cenaze Kırtık Asri Mezarlığı’na defnedildi. Ayrı olan baba İsmet Görer ile anne Serap Akdağ, kızı Buse Görer’e son görevini yapmak üzere cenaze aracının önünde yan yana oturdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Cenazeden detay
-Anne Serap Akdağ ve yakınlarının ağlama görüntüleri

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)

==================================

RİZE’DE TURİZM TESİSLERİNDE AŞILI MİSAFİRLERE İNDİRİM KAMPANYASI
 
RİZE’de bazı turizm tesisleri, aşı olan ya da aşı programına başlayanlara yüzde 10 indirim uyguluyor.

Türkiye’de koronavirüs aşısıyla ilgili çeşitli kurumların çağrılarına turizm tesisleri de kampanyayla destek verdi. Rize’de bazı turizm tesisleri aşı olan ya da aşı programına başlayanlara yönelik indirim kampanyasını hayata geçirdi. Kampanyaya destek veren işletmelere gelenler, konaklamalarda yüzde 10 indirimden yararlanıyor.

İkizdere ilçesindeki termal tesis yöneticisi Amaç Ekşi, aşının önemini hatırlatmak için kampanya başlattıklarını belirterek, “Pandemi döneminde aşının ne kadar önemli bir rol oynadığını hep beraber gördük. Turizm çalışanları olarak sezon başından beri aşılarımızı ve rutin kontrollerimizi oluyoruz. Turizm sezonunun canlılığını ve hareketlerini sürdürebilmek ve aşının önemini hatırlatmak için bizler de bir adım attık. Tesisimize gelen misafirlerimiz, aşı uygulamasına başlamış veya aşılarını tamamlamış ise konaklama fiyatlarında yüzde 10 indirim uyguluyoruz. Bizler de aşıyla ilgili üzerimize düşen görevi bu şekilde uygulamaya çalışıyoruz” dedi.

Aşısını tamamlayıp kampanyadan yararlanan Nuran Yıldız da, “Uygulamanın olduğunu bilerek gelmemiştim ama böyle bir ayrıcalık tanınmış olması tabi ki mutlu etti. Aşı olmak tüm dünya insanları olarak hepimizin vatandaşlık görevi. Dilerim sağlıklı günlerde keyifli zamanlar yaşama şansımız olur” ifadelerini kullandı.

Şennur Sarı ise “Bir haftadır burada tatil yapıyorum. Ben üçüncü aşımı da olup, aşılarımı tamamlayarak geldim. Bu tesiste aşı olanlara özel bir uygulama olduğunu duyunca burayı tercih ettim” diye konuştu.

Turizm sektöründe aşıya özel uygulamanın güzel bir kampanya olduğunu söyleyen Neriman Doğruyol da, “Pandemi döneminde lütfen herkes aşısını olsun. Biz bu maskeyi takıyor, aşımızı oluyorsak tüm insanların da aşı olması gerek. Bu bizim vatandaşlık görevimiz” dedi.

GÖRÜNRÜ DÖKÜMÜ
-Tesisten detaylar
-Resepsiyonda HES kodu kontrolü
-Tatilcilerden detaylar
-Tesise giren ve çıkan tatilciler
-Termal havuzdan detay
-Röportajlar

HABER:RUKİYE MEYVECİ – KAMERA: EMİRHAN PEHLİVAN/RİZE-DHA

==================================

HAVADA, KARADA, DENİZ ALTINDA DAVUL ÇALDI
 
TEKİRDAĞLI asmalı davul virtüözü Ahmet Çelik, 2 bin metre yükseklikten yamaç paraşütü ile atlayışı sırasında ve deniz altında davul çalarak, mini konserler veriyor. Karanın yanı sıra hava ve denizde davul çalmanın ayrı keyfi olduğunu söyleyen Çelik’in görüntüleri ise sosyal medyada ilgi görüyor. 

Tekirdağ’da yaşayan, asmalı davul virtüözü Ahmet Çelik, daha önce Ganos Dağı’ndaki Uçmakdere’de 600 metreden yamaç paraşütü ile atlayış yaparak, havada davul çaldı. Çelik, 600 metrenin ardından Muğla’nın Fethiye ilçesinde bu kez 2 bin metreden yamaç paraşütü ile atlayarak, havada mini konser verdi. Konserin ardından bu kez Fethiye’de dalış yapan Çelik, denizin altında davul çaldı.

Darbuka çalarak, 1999 yılında müziğe başladığını söyleyen Ahmet Çelik, 2008 yılından bu yana düğünler ve özel gecelerde davul çaldığını belirtti. Yamaç paraşütü yaparken ve deniz altında davul çalmakla farkındalık yaratmaya çalıştığını söyleyen Çelik, “Geçen yıl Tekirdağ Uçmakdere’de 600 metreden paraşütle atlayıp güzel bir şekilde havada mini bir konser vermiştik. Oradan esinlendim ama 600 metre kesmedi. Biraz daha farklı olması açısından Fethiye’ye gidip, burada da 2 bin metreden atladık, davulumuzu çaldık. Ondan sonra bir ilki başarmak adına dalış yaptık ve denizin altında da davulumuzu çaldık” dedi.

Karanın yanı sıra hava ve denizde davul çalmanın ayrı keyfi olduğunu söyleyen Ahmet Çelik’in görüntüleri ise sosyal medyada ilgi gördü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————
-Ahmet Çelik, düğünde davul çalarken
-Çelik’in yamaç paraşütünde davul çalması
-Çelik’in deniz altında davul çalması
-Ahmet Çelik ile röp.
-Detaylar
Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA) – 

==================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!