Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SERİK’TE ORMAN YANGINI 

ANTALYA’nın Serik ilçesinde ormanlık alanda 3 ayrı noktada aynı anda yangın çıktı. Bölgeye hızla yönlendirilen ekipler karadan ve havadan alevlere müdahaleye başladı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

================================

BAKAN KURUM: MARMARA’MIZI, BOĞAZIMIZI KADERİNE TERK ETMEYECEĞİZ

Reklam Alanı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmit Körfezi’nde deniz salyası ile ilgili inceleme yapan ODTÜ Bilim-2 Araştırma Gemisi’nde incelemelerde bulundu. Deniz salyası ile mücadele konusunda önemli adımlar atıldığını belirten Kurum, “Marmara’mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Bir afet yönetimi planı çerçevesinde Marmara’mızı koruyacağız ve koruma altına alacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj diğer adıyla deniz salyası ile ilgili mücadele planını açıklamak için Kocaeli’ye geldi. Başiskele ilçesine gelen Kurum, İzmit Körfezi’ne açılarak 91 farklı yerden numune alan ODTÜ Bilim-2 Araştırma Gemisi’nde incelemelerde bulundu. 
‘91 AYRI NOKTADAN NUMUNELER ALDIK’ 
Burada kısa bir açıklama yapan Kurum, “Deniz yüzeyinde hem deniz dibinde bilim gemimizle üniversitelerimizle birlikte çalışmamızı yürüttük. 91 ayrı noktadan numuneler aldık. Bu gemimiz her türlü numuneyi alıp analiz edebilen laboratuvarlarda deney sonuçları çıkarabilen kabileyette. Sahadan aldığımız veriler sayesinde hem çalıştayımız da sürecimizi yürütüyoruz. Alınması gereken acil ve uzun vadeli planlarımızı da bilim insanlarımızla belediyelerimiz, valilerimiz, sanayi kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle birlikte birazdan açıklayacağımız eylem planı ile açıklayacağız.ö dedi. 
‘MARMARIMIZI, BOĞAZIMIZI KADERİNE TERK ETMEYECEĞİZ’ 
Marmara’yı koruyacaklarını ifade eden Kurum, “Dün Cumhurbaşkanımız 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açıkladılar. Marmara’mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Kirliliğe kalmasına, kirlilikte bu noktada yaşamasına bu konuda müsaade etmeyeceğiz. Aynı Haliç’te sayın Cumhurbaşkanımız ne yaptıysa Marmara Denizimizde, boğazımızda da yapılması gereken tüm adımları 25 milyon nüfusa hizmet veren ve bu bölgede yaşayan ve 84 milyon vatandaşımızı ilgilendiren adımlarımızı atıyor olacağız. Bir afet yönetimi planı çerçevesinde Marmara’mızı koruyacağız ve koruma altına alacağız. Atılması gereken tüm adımları 3 yıl içerisinde atıp Marmara’mızın sadece bugününü değil geleceğini de kurtaracak projeleri hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Göller, yeşil alanlar bizim bunları korumak zorundayız.ö diye konuştu. 
‘MARMARA DENİZİ’NİN DİJİTAL İKİZİNİ OLUŞTURACAĞIZ’ 
Bakan Kurum, Marmara Denizi’ni 7-24 on-line izleyeceklerini açıklayarak, şöyle konuştu: 
“Marmara Denizi’nin dijital ikizini oluşturacağız. Bu çalışmayı daha önce başlatmıştık bu sayede hem denizdeki hareketlilikleri, canlı türlerindeki değişiklikleri, buradaki ekolojik yaşamdaki değişiklikleri an be an takip edeceğiz. Nasıl şehirlerimizin dijital ikizleri varsa, Marmara Denizi’nin de dijital ikizini yapıyoruz. Bu sayede anlık değişimleri takip edeceğiz. Bu değişiklikleri 7 gün 24 saat online izleyeceğiz. Gerek insansız hava araçlarıyla gerek buradaki teknelerimizle, deniz uçaklarımızla birlikte bu süreci an be an takip ediyor olacağız. Bu noktada gemi kaynaklı kirlilikten tutun da karasal kirliliğe kadar hepsinin takibi yapılıyor olacak. Bu da Marmara Denizi adına önemli bir projedir.ö  

Bakan Kurum daha sonra Başiskele ilçesinde bir otelde yapılan, ‘Marmara Denizi Eylem Planı’ koordinasyon toplantısına katıldı. 

Görüntü Dökümü 
————————–
-Bakan Kurum’un tekneye gelmesi 
-Bakan Kurum açıklamaları 
-Tekneden ayrılıp otelde yapılacak toplantıya geçmesi 
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/BAŞİSKELE(Kocaeli)(DHA)

====================================

MİZGİN BABASININ, KARDEŞLERİ DE ONUN ÖLÜMÜNE DAYANAMAYARAK İNTİHARA KALKIŞMIŞ
 
DİYARBAKIR’ın Silvan ilçesinde 17 gün önce intihar eden Mizgin Şimşek’in (23) ağabeyi İngilizce öğretmenliği mezunu Muhammed (26) ve kardeşi Rengin Şimşek’in (22), evlerinde silahla vurulmuş halde bulunduğu olayda detaylar ortaya çıktı. 2 yıl önce kalp krizinden kaybettiği babası Bedri Şimşek’in üzüntüsüne dayanamadığı için Mizgin’in intihar etmesinin ardından dün akşam da Muhammed ve Rengin kardeşlerinin ölümü üzerine intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Silvan ilçesine bağlı kırsal Beynıpar Mahallesi’nde dün akşam Muhammet ve Rengin Şimşek kardeşlerin silahla vurulmuş halde bulanmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Mahallede tarım arazilerinde çalışan 8 çocuk babası Bedri Şimşek, yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucuyla yaşamını yitirdi. Babalarını yitirmelerinin ardından İngilizce öğretmenliği mezunu Muhammed, kız kardeşleri Mizgin ile Rengin ve annesi Fatma Şimşek’le mahallede yaşamlarını sürdürdü. Diğer 5 kardeşin ise çeşitli illerde ikamet ettikleri öğrenildi.

BABALARININ ÖLÜMÜ AİLEYİ SARSTI 
İddiaya göre, Bedri Şimşek’in yaşamını yitirmesi aileyi derinde sarsarak, psikolojik sorunlara yol açtı. Babasının yokluğundan etkilenen Mizgin, 21 Mayıs günü içtiği tarım ilacıyla intihar ederek, yaşamını son verdi. İki yıl içinde hem babaları hem de çok sevdikleri kardeşlerini kaybeden Muhammed ve Rengin, dün akşam evdeyken intihar girişiminde bulundu. Olayda, ağabey Muhammed’in önce kardeşini tabancayla ağır yaralayıp, daha sonra aynı silahla yaşamına son vermeye çalıştığı öğrenildi. 
ENTÜBE EDİLEN 2 KARDEŞİN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
Dün saat 19.00 sıralarında gelen silah seslerinin ardından eve gelen yakınları Muhammed ve Rengin Şimşek kardeşleri kanlar içerisinde bulundu. Yakınlarının ihbarı üzerine adrese çok sayıda jandarma ve sağlık görevlileri sevk edildi. Sağlık görevlileri yaralı iki kardeşi yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede entübe edilen kardeşlerin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
TABANCA BULUNDU, MAHALLELİ İFADE VERDİ
Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın meydana geldiği evde uzun süre olay yeri inceleme çalışması yürüttü. Ekipler, olayda kullanılan tabancayı bulurken, çok sayıda mahalle sakininin ifadesine başvurdu. Jandarmanın yaptığı ilk incelemede olayın intihar girişimi olduğu değerlendirilirken, başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
—————————–
Hastaneden görüntü
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: DİYARBAKIR,(DHA)

================================

YÜRÜTEÇ EŞLİĞİNDE OY KULLANMAYA GELDİ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 80 yaşındaki Hidayet Yabacı, yakınlarının da yardımıyla yürüteç eşliğinde oy kullanmaya geldi.

İnegöl ilçesinde 3 muhtarın hayatını kaybetmesi, 1 muhtarın ise istifa etmesiyle 4 mahallede muhtarlık seçimi yapıldı. Mahmudiye Mahallesi muhtarlık seçimine oy kullanmayan gelen yaşlı kadının azmi, görenlerin ilgisini çekti. Mahmudiye Mahallesi’nde ikamet eden geçici yürüme engelli 80 yaşındaki Hidayet Yabacı, Şükrünailipaşa İlkokulu’na yürüteç ile oy kullanmaya geldi. Bir süre önce kırılan bacakları için ameliyat olduğunu ve iyileşme safhasına gelen bacakları üzerinde güçlükle durabilen Yabacı, yürüteç sayesinde yavaş yavaş ilerleyerek oyunu kullanabildi. Yabacı, “Oyumu kullandım, gidiyorum. İki ayaklarımdan ameliyat oldum. Öyle olunca yürüteç ile yürüdüm.” dedi.

Görüntü dökümü;
-Yürüteç ile gelen kadın
-Kadının açıklamaları
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

================================

AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ MEYER-LANDRUT, MALATYA’DA
 
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Malatya’nın Arapgir ilçesinde yetişen ve Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili alan Köhne Üzümü ile Mor Reyhanı yerinde inceledi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, beraberindeki Ekonomi Müsteşarı Bartosz Przywara ve Ticaret ve AB Politikaları Bölüm Başkanı Miray Akdağ ile bir dizi temaslarda bulunmak için Malatya’a geldi. İlçedeki tarihi turistlik yerleri gezen Büyükelçi Landrut,  “Malatya’nın keşfedilecek birçok şeyi var. Çok zengin kültürü, tarihi yaşayan bir kültürü var. İnsanları çok misafirperver ve dost canlısı. Kendimizi evimizdeymişiz gibi hissettirdiler bize. Buranın kültürel zenginliklerini keşfetmeye devam ediyoruz. Coğrafi tescilli ürünlerinden Köhne Üzümü ile Mor Reyhanı’nın metini çok duymuştuk ama burada gelip yerinde görmek, tadını ve aromasını damaklarında hissetmek bir başka. Gerçekten bir şeyi biliyorum demek için onun tadını bilmeniz lazım. Biz de geldik, yerinde gördük ve bu lezzetleri tattık. Burada bahsettiğimiz ürünler aynı zamanda çok zengin bir mutfağın da hammaddesiyle bileşenlerini oluşturuyorlar” dedi

Arapgir Kaymakamı Mustafa Dilekli heyete eşlik ederken, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömeroğlu ise ziyaret sırasında Büyükelçi  Nikolaus Meyer-Landrut’a ilahi okudu.

Görüntü dökümü
—————————–
– Ziyarete katılanlar
– Tarihi turistlik yerler
– Büyükelçi Nikolaus’ın konuşması
– Başkan Haluk Cömertoğlu’nun konuşması
– Başkan Cömertoğlu’nun ilahi okuması
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

================================

RESTORANA KALAŞNİKOF VE TABANCAYLA SALDIRI KAMERADA

ADANA’da dün gece bir grup şüphelinin, hafif ticari araçla önüne geldikleri restoranı uzun namlulu piyade tüfeği ve tabancayla kurşunladığı saldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, şüphelilerin, ön ve arka plakası sökülmüş araçla seyir halindeyken saldırıyı gerçekleştirdiği görüldü.

Olay, 5 Mayıs saat 02.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı’nda meydana geldi. Hafif ticari araçla, kapalı olan restoranın önüne gelen bir grup şüpheli, uzun namlulu Kalaşnikov piyade tüfeği ve tabancayla iş yerine kurşun yağdırıp, kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekibi, tüfeğe ait 6, tabancaya ait de 4 boş kovana rastladı. İş yerinde hasar oluşan olayın ardından ekipler, silahların daha önce terör ya da başka adli suçlara karışıp karışmadığını tespit etmek için boş kovanları toplayıp, kriminal laboratuvara götürdü.
Bu arada saldırı anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, beyaz bir hafif ticari aracın restorana yanaştığı, içerisindeki şüphelilerin Kalaşnikof ve tabancayla kurşun yağdırdığı anlar yer aldı. Saldırının ardından olay yerinden kaçan aracın ön ve arka plakasının söküldüğü görüldü.
Saldırıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polisin, şüphelilerin yakalanması için başlattığı çalışma devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
*Güvenlik Kamerası*
– Aracın gelişi
– Araçtan silahlarla ateş açılması
– Kurşunların isabet ettiği yerlerden kıvılcım çıkması
– Aracın gidişi
*Arşiv*
– Saldırının olduğu iş yeri
– Yerdeki boş kalaşnikof kovanları
– Olay yerindeki polisler
– Olay yeri incele polislerinin çalışması
Haber: Yusuf KANTARLI – Kamera: ADANA, (DHA)

================================

ARDAHAN’DA YILDIRIM CAN ALDI

ARDAHAN’ın Göle ilçesinde yıldırım çarpması sonucu Faruk Avcı (18) hayatını kaybetti.

Göle ilçesine bağlı Sürügüden köyü kırsalında hayvanları otlatan Faruk Avcı’nın üzerine yıldırım düştü. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen Avcı kurtarılamadı. Avcı’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Göle Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Görüntü dökümü 
————————-
-Hastanenin görüntüsü
-Ölen çocuğun fotoğrafı
Haber: Dinçer AKTEMUR / ARDAHAN, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!