Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ-13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DESTİCİ: HEM TÜRK MİLLETİNDEN HEM DE FATİH SULTAN MEHMET HAN’IN MANEVİ ŞAHSİYETİNDEN BİR ÖZÜR BEKLİYORUZ
 
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzeten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamasını kabul etmediklerini belirterek “Biz bunu doğru bulmuyoruz ve hala bir düzeltme, hem Türk milletinden hem de Fatih Sultan Mehmet Han’ın manevi şahsiyetinden bir özür bekliyoruz” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Erzurum Teşkilatı’nın İl Kongresi’ne katıldı. İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye katılan Destici, gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Afganistan’da ABD’nin çekilmesinin ardından yaşanan göçmen akını ile ilgili konuşan Destici “Biz mazluma, kimsesize sahip çıkarız. Hele ki bunlar kardeşimiz, soydaşımızsa elbette ki kucağımızı açarız. Ama bunları devlet, yetkili kurumlarımız kayıt altına almalıdır. Bunu bilinçli ve şuurlu bir şekilde yapmalı. Diyelim çoban, tarım işçisi ya da başka alanlarda iş gücüne ihtiyaç varsa bunları belirler ve alır. Bunu geçmişte Avrupa ülkeleri de yaptı. Ama kaçak yollarla Türkiye’ye girişler mutlaka önlenmeli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hem demografik yapısı hem huzuru, iç güvenliği hem de ekonomisi, istihdamı kontrol altında tutulmalıdır. Bunları zedeleyecek provokasyonlara sebep olacak, ilerde de başımızı ağrıtacak kaçak göçmen girişine asla müsaade edilmemeli, girenler de o ülkelerine gönderilmelidir” diye konuştu.
‘BÖYLE BENZETME OLMAZ’
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzetmesi ile ilgili Destici, şunları söyledi: 
“Anadolu’da ‘teşbihte hata olmaz’ derler. Burada hata olmuştur. Böyle teşbih, böyle benzetme olmaz, büyük bir yanlış, hatadır. Bugüne kadar bu hatadan döndüğüne dair ağzından bir kelam duyulmamıştır. Bunu bizim Müslüman Türk milletinin kabul etmesi mümkün değildir. Kimi kime benzetiyorsunuz? Bir tarafta cihan sultanı, bir tarafta ‘zulüm 1453’te başladı’ diyenlerin, PKK’nın, onun siyasi uzantısı olan HDP’nin, TİKKO’nun, DHKP-C’nin 10 Aralık harekatının, LGBT’lilerin desteğiyle seçilmiş bir belediye başkanıyla cihan sultanı, İstanbul fatihi Fatih Sultan Mehmet Hanı benzetmek olsa olsa büyük densizlik olur. Bu hanımefendi yarın da kalkar İzmir Belediye Başkanı’nı, İzmir’de Yunan’ı denize döken Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya benzetirse ne diyeceksiniz? Onun için bu tür birisini öveceğim derken kaş yapacağım derken göz çıkarmayacaksınız. Bizim büyüklerimize, bizim saygı gösterdiklerimize toplumun tamamı sadece Müslüman Türk milletinin değil, cihanın saydığı çağ kapatıp çağ açmış bir sultan dünyaya kaç kere gelir. Biz bunu doğru bulmuyoruz ve hala bir düzeltme, hem Türk milletinden hem de Fatih Sultan Mehmet Han’ın manevi şahsiyetinden bir özür bekliyoruz.”
‘DUADAN RAHATSIZ OLUYORLAR’
Yargıtay binasının açılışında dua edilmesi ve sonrasında yaşanan tartışmalara değinen Destici, “Yargıtay yeni hizmet binası açıldı. Adli yıl açılışı normal, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi törenle yapıldı. Önce Barolar Birliği Başkanı konuştu, sonra Yargıtay Başkanımız konuştu. Sonra Cumhurbaşkanımız konuştu. Adli yıl açılışı bitti, yeni hizmet binasına geçildi, kurdele kesildi ve akabinde de Diyanet İşleri Başkanımız dua etti. Birileri hemen zıpladı, duadan rahatsız oluyorlar. Bu toplumda yaşayıp da duadan, inancından, kültüründen nasıl rahatsız olursunuz? Üstelik olayları birbirine karıştırıyorlar. Adli yılın açılışı, ardından binanın açılışı. Velev ki adli yıl açılışında da okunabilir. Bu toplumun yüzde 99’ü Müslüman. Allah’a dua etmenin, hayır istemenin, Allah’tan yardım istemenin kime ne zararı var? Ama maalesef laikliği geçmişte olduğu gibi dinsizlik olarak algılayanlar, bunu yapmaya devam ediyor” diye konuştu. 
‘KILIK KIYAFET ÜZERİNDEN TOPLUMU AYRIŞTIRMAYIN’
 Balıkesir’in Edremit ilçesinin kurtuluş törenlerinde yaşananlarla ilgili de konuşan Destici, şunları söyledi:
“Allah akıl, fikir versin. Din düşmanlığı bu. Toplumun inancına, kılık kıyafetine düşmanlık ancak bu kadar açığa vurulabilir. Bunlar akıllı da değil, toplumdan tepki geleceğini dahi hesap edemiyorlar. Bu ülkenin kurtuluş mücadelesinde Nene Hatun’lar, Kara Fatma’lar, Halime Çavuş’lar hangi kıyafeti giyiyorlardı? Kağnılarla cepheye erzak, mühimmat taşırken üzerlerinde hangi kıyafet vardı? Aziziye tabyasında mücadele eden Nene Hatun’un üzerinde hangi kıyafet vardı? Gerçekten ya akıl tutulması yaşıyorlar ya da içlerinde o kadar büyük düşmanlık var ki o açığa çıkıyor. Milletimiz bugüne kadar bunlara prim vermedi, bundan sonra da vermeyecek. Kadınımız, kızımız üzerinden, kılık kıyafetleri üzerinden toplumu ayrıştırmaya, fitne ateşi yakmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar buna müsaade etmedik, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz.”
Konuşmasının son bölümünde 12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Destici, üzerinden 41 yıl geçen darbeyi bir kere daha lanetlediğini söyledi. Destici, darbelerden ders alınması gerektiğini de vurguladı. Destici, konuşması sonrası elinde bayraklarla salondaki partilileri selamladı. Bu arada BBP Erzurum İl Kongresi’nde başkanlığa Ahmet Eşref Yılmaz yeniden seçildi. 

Görüntü Dökümü:
————————–
-Kongre salonundan görüntü
-Kongreye katılan partililer
-Destici’nin salona gelmesi
-Destici’nin partililerle selamlaşması
-Destici’nin konuşmasından detaylar
-Destici’nin konuşma sonunda bayraklarla marş söylemesi

Haber-Kamera: Salih TEKİN / ERZURUM, (DHA)

=====================================================

Reklam Alanı

ESKİŞEHİR SEMALARINDA AKROBASİ PİLOTLARINDAN NEFES KESEN GÖSTERİ
 
ESKİŞEHİR’de Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi’nce bu yıl 6’ncı kez düzenlenen, yerli ve yabancı akrobasi pilotlarının katıldığı hava gösterileri nefes kesti. Türk Hava Kuvvetleri’nin göz bebeği Türk Yıldızları ile Hürkuş’un da yer aldığı gösterilerde, Türkiye’nin ilk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, 22 yıllık profesyonel akrobasi kariyerini bitirdiğini açıklayıp son gösterisini ‘Mor Menekşe’ isimli uçağıyla yaptı. Öztürk, gösteri bitiminde alkışlarla, omuzlarda taşınarak uğurlandı.

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi, bu yıl 6’ncı kez hava gösterileri düzenledi. Önceki yıllarda yaklaşık 80 bin kişinin izlediği gösteriler, bu yıl da koronavirüs tedbirleri nedeniyle seyircisiz olarak yapılırken, 10 kamerayla organizasyonun resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Gösterilerde, Amerikalı pilotlar Mark Murphy ve Mark Henley’in yanı sıra Ankara Model Uçak Kulübü üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile çoğunluğu kadınlardan oluşan Jandarma paraşüt ekibi, Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı’na bağlı S-70 sikorsky helikopterleri, Mor Menekşe isimli akrobasi uçağıyla Türkiye’nin ilk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Türk eğitim uçağı Hürkuş, atak helikopterleri, Emniyet Genel Müdürlüğü helikopteri ve finalde ise Türk Hava Kuvvetleri’nin göz bebeği Türk Yıldızları yer aldı.
İLK AKROBASİ PİLOTU JÜBİLESİNİ YAPTI
Türkiye’nin ilk akrobasi pilotu olan Ali İsmet Öztürk, 22 yıllık profesyonel akrobasi pilotluğunu bıraktığını açıkladı. Mor Menekşe isimli uçağıyla son gösterisine çıkan Öztürk, izleyenlerden ilgi topladı. Gösterisinin ardından uçağından alkışlarla çıkan Öztürk, daha sonra omuzlarda taşınıp uğurlandı. Yaklaşık 37 yıldır pilotluk yaptığını, bunun 22 yılını akrobasi pilotu olarak geçirdiğini anlatan Öztürk, “Gönül isterdi ki, bugün halkımızla iç içe olalım. Geçen yıl da halkımız yoktu. Bir özlem var. Bu yıl bu özlemin biteceğini düşünüyorduk ancak olmadı. Artık gelecek yıl olur. Bu yıl da canlı yayınla halkımıza ulaşıyoruz. Geçen yıllarda 6-7 saatlik programlar vardı. Bugünkü programımız 3 saatlik. Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, emniyet teşkilatımız burada bir tek Deniz Kuvvetlerimiz yok, inşallah seneye onlar da olurlar. Güzel bir gösteri oldu. Mühim olan bu organizasyonu yapmak. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yurt dışından konuklarımız var. Bu yıl Covid-19 nedeniyle az sayıda yabancı konuğumuzu ağırladık. 2018 yılında salgından önce 56 bin kişiyi ağırladık. Bunu yine yaşamak istiyoruz. Jübile konusunda bir yanlış anlama var. Ben profesyonel akrobasiyi bir şekilde noktalamak istiyorum. O sanki uçuşu sonlandırıyorum gibi algılanmış. Hayır. Allah nasip ettiği kadar uçmaya devam ederim. Allah sağlık verdiği müddetçe uçarım inşallah ama profesyonel olarak evet 37 yıldır uçuyorum, bunun son 22 yılı profesyonel akrobasi olarak geçti. Profesyonel akrobasiyi hakkıyla yapmak gerek. Burada hem gençlere daha fazla faydalı olabilmek, hem de artık yaşım da ilerliyor. Bütün bu gerçekler çerçevesinde profesyonel akrobasiyi noktalıyorum. Ancak amatör akrobasiyi noktalamıyorumö diye konuştu.
FİNALİ TÜRK YILDIZLARI YAPTI
Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi’nde bu yıl 6’ıncısı düzenlenen hava gösterilerinin finalini ise Türk Hava Kuvvetleri’nin göz bebeği olan Türk Yıldızları yaptı. Türk Yıldızları’nın gösterisi beğeni topladı.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Gösteriye katılan uçaklar
-Paraşütçülerin uçağa binişleri
-Ali İsmet Öztürk röp.
-Paraşütçülerin yere inmeleri
-Uçakların gösterileri
-Özel harekatçıların helikopter ile geçişleri
-Atak helikopterlerinin gösterileri
-Türk Yıldızlarının gösterileri
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR, (DHA)-

=======================================================

BELEDİYE BAŞKANI GÜNEL, ALTIN GÜVERCİN FİNALİ ÖNCESİ JÜRİ ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
 
AYDIN’ın Kuşadası ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ömer Günel, 24’üncü Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın büyük finali öncesinde jüri üyeleri ile bir araya geldi. Jüri üyelerine bilgi, birikim ve deneyimleri ile yarışmaya sundukları katkıdan dolayı teşekkür eden Başkan Günel, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun önerisi ile Altın Güvercin’i uluslararası pop müzik beste yarışması haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde düzenlenen 24. Altın Güvercin Beste Yarışması’nın büyük final gecesine saatler kala Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, jüri üyelerini ziyaret etti. KUSAV Başkanı Levent Köylü, Babala TV sahibi Oğuzhan Uğur ile yarışmanın sunucusu ünlü televizyoncu Okan Bayülgen’in de yer aldığı buluşmada Jüri Başkanı Ali Rıza Türker ile jüri üyeleri Ayhan Sicimoğlu, Metin Özülkü, Mine Mucur ve Serenad Bağcan ile bir araya gelen Başkan Ömer Günel, Altın Güvercin’i uluslararası pop müzik beste yarışması haline getirmek istediklerini söyledi.
‘GENÇ MÜZİSYENLERE FIRSAT SUNUYOR’
Altın Güvercin Beste Yarışması’nın tarihini ele alan ‘Bir Notanın Hikayesi’ adlı belgeselin yapımcılığını yapan ünlü televizyoncu Okan Bayülgen, “Altın Güvercin, Kuşadası için çok önemli bir yarışma. Çünkü Kuşadası, bir tatil beldesi olmasının dışında bu yarışma ile önemli bir işlev üstleniyor. Belediyenin bugünkü vizyonu ile KUSAV, Kuşadası’nın kültür ve sanat kenti olması için çalışıyor. Yarışma, müzik dünyasına adım atmak isteyen gençlere fırsat sunuyor. Uluslararası hale gelerek de Kuşadası, Aydın ve Türkiye’nin ismini dünyada duyuracak” dedi.
Babala TV sahibi Oğuzhan Uğur, “Finale kalan besteleri iki kere dinledim. Hepsi de birbirinden güzel eserler. Benim Altın Güvercin Beste Yarışması’yla ilgili çok güzel anılarım var. Yıllar önce Özer Türk Stadı’nda düzenlendiğinde izlemeye gelmiştim. Böyle bir organizasyonun içinde olduğum için gurur duyuyorum!” diye konuştu.
‘CELİNE DİON YILDIZ OLDU’
Ünlü müzisyen Ayhan Sicimoğlu ise “Yurt dışında müzik stüdyolarının olduğu şehirler var. Besteciler bu ülkelere giderek müzik üretmeye başlarlar. Kuşadası bunun için çok ideal bir yer. İklimi çok güzel bir kent. İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere de ulaşım açısından elverişli. Kuşadası, Türkiye için müzik üretim merkezi olabilir. Altın Güvercin Beste Yarışması da buna temel teşkil edebilir. Yıllar önce Mazhar Alanson ile İrlanda’daki bir beste yarışmasını izlemeye gitmiştim. Orada bugün çok ünlü olan Celine Dion birinci oldu. Ardından da dünya çapında bir yıldız haline geldi. Altın Güvercin Beste Yarışması’nın jürisinde bulunduğum için çok heyecanlıyım” dedi.
KUSAV Başkanı Levent Köylü, “Kalite peşinde koşuyoruz. Kuşadası’nı Türkiye’de kültür ve sanat başkenti haline getirmek gibi bir amacımız var. Altın Güvercin Beste Yarışması da bunun temel ayaklarından birini oluşturuyor” diye konuştu
‘HEDEFİMİZ ULUSLARARASI POP MÜZİK BESTE YARIŞMASI’
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız  Özlem Çerçioğlu’nun önerisi ile Altın Güvercin’i uluslararası pop müzik beste yarışması haline getirmek için çalışıyoruz. Ayrıca Kuşadası’nın geçmişine dönük bir belgesel ile gastronomi etkinliği yapmayı düşünüyoruz. Kuşadası’nda çok değerli sanatçıları ağırladığımız için çok mutluyum. Hepinize 24’üncü Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’na verdiği katkılar nedeniyle çok teşekkür ederim” dedi.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Ünlü televizyoncu Okan Bayülgen’in açıklaması
– Ayhan Sicimoğlu’nun açıklaması
– KUSAV Başkanı Levent Köylü’nün açıklaması
– Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in açıklaması

Haber – Kamera: Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

=======================================================

ÜRGÜP’TEKİ FESTİVALDE İLK DOZ AŞISINI YAPTIRAN 100 KİŞİ BALONA BİNDİ (2)
FESTİVAL ÜZÜM HASADIYLA SONA ERDİ

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde düzenlenen 49’uncu ‘Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu ve Balon Festivali’, bağ bozumu ile devam etti. Tursan bağlarında düzenlenen bağ bozumuna, Vali İnci Sezer Becel, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve vatandaşlar katıldı. Bağ bozumunda protokol ve katılımcılar üzüm hasadı yaptı. Festivale katılan topladıkları üzümleri sepetlere doldurarak, evlerine götürdü.
Üzüm hasadı hakkında konuşan Vali İnci Sezer Becel, “Festivalin belki de en güzel kısmı üzüm hasadı. Vatandaşlar burada hasat yapıyor. Hasat yaptıkları üzümleri de evlerine götürebiliyorlar. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı şehrimize davet ediyorum. Nevşehir ve Ürgüp birçok etkinliğe ev sahipliği yapan bir bölge. Burada turizm 12 ay boyunca devam ediyor. Bölgemize gelen misafirlerimiz 12 ay boyunca ilgilerini çekecek aktivite bulabilir. Çok büyük medeniyetin ve zenginliğin üzerinde yaşıyoruz. Burası ülkemiz için önemli bir turizm destinasyonu. 49 yıldır kesintisiz devam eden festival, turizm faaliyetlerine katkı sağlayan bir etkinlik oluyor. Geçmişten bu yana devam ettiren herkesi kutluyorum” diye konuştu.
Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ise “Binlerce yıllık tarihi güzelliğin yanında toprakta cömert davranmış, ortaya böyle güzel ürünler çıkmış. Bize de bunu yaşatmak düşüyor. Sadece şehirleri imar ve ihya etmek değil, kültürlerimizi de gelecek kuşaklara aktarmak en büyük görevlerimizden birisidir. O nedenle bu yıl 49’uncu Bağ Bozumu ve Balon Festivalini düzenledik” ifadelerini kullandı. Üzüm hasadının ardından festival sona erdi.

Görüntü Dökümü:
-Üzüm hasadından görüntü
-Vali İnci Sezer Becel’in konuşması
-Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün konuşması
-Genel detay
Süre:624 MB

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)

===========================================================

GÖRÜNTÜLEDİĞİ FOKA ‘GEL BİLİ BİLİ’ DİYE SESLENDİ
 
MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde, nesli tükenmekte olan türler arasında yer alan Akdeniz foku, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüyü çeken kişinin foka ‘Gel bili bili’ diye seslenmesi dikkat çekti.

Fethiye’de tekne turuna çıkanlar, Şövalye Adası açıklarında, bir sürprizle karşılaştı. Fok görenler önce şaşırdı, ardından da cep telefonlarına sarıldı. Bir süre suda yüzen fok gözden kaybolurken, o anlar teknedekiler tarafından görüntülendi.
Görüntüyü çeken kişinin foka ‘Gel bili bili’ diye seslenmesi ise dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:
—————————
-Cep telefonu kamerası ile kaydedilen fokun görüntüsü

Haber – Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!