Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

HEVSEL BAHÇELERİ’NİN 3 NOKTASINDA ANIZ YANGINI

DİYARBAKIR’daki Hevsel Bahçeleri’nin 3 noktasında anız yangını çıktı. Yangınlardan ikisi söndürülürken, biri sürüyor.

2015 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan tarihi Hevsel Bahçeleri’nin 3 noktasında öğle saatlerinde anız yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. 2 noktadaki yangın söndürüldü. Bir noktada süren yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor. 

Görüntü Dökümü
——–
-Hevsel Bahçeleri’ndeki yangın
-Dumanların yükselişi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN-FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

Reklam Alanı

===================================

10’UNCU KATTAN ATLAYAN TIP ÖĞRENCİSİ BEYZANUR ÖLDÜ

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde, tıp fakültesi öğrencisi Beyzanur T. (22) bir inşaatın 10’uncu katından atladı. Genç kız hayatını kaybederken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Beyzanur T., saat 15.30 sıralarında, Kervansaray Mahallesi 3023 Sokak’ta, inşaatı süren 12 katlı bir binanın 10’uncu katına çıktı. Bir süre burada bekleyen genç kız, kendini boşluğa bıraktı. Yaklaşık 25 metre yükseklikten mıcır bulunan zemine düşen Beyzanur T., kanlar içinde kaldı. Gürültüye koşan çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrolde Beyzanur T.’nin yaşamını yitirdiğini tespit edildi. Savcının incelemesinin ardından Beyzanur T.’nin cesedi, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Polis, genç kızın kimliğini atladığı inşaatın karşısındaki binanın bahçe duvarı üzerinde buldu. Soruşturma başlatan polis, Beyzanur T.’nin intihar nedeninin araştırıldığını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————-
-Olay yerinden görüntü
-Polis ekiplerinden görüntü
-Ekiplerin olay yerinde inceleme yapmasından görüntü
-Binadan görüntü
-Genç kızın cesedinin taşınmasından görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

==============================

DURUŞMAYA GİRERKEN FARK EDİLEN SAHTE AVUKAT: HUKUK BİTİRMEDİM, İNŞAAT İŞÇİSİYİM

BATMAN’ın Beşiri ilçesinde intihar eden İpek Er’e (18) cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski uzman çavuş Musa Orhan’ın duruşmasına avukat cübbesiyle girmeye çalışırken polisin dikkati sonucu yakalanarak gözaltına alınan sahte avukat Abdurrahman Buğday (42) tutuklandı. 16 suç kaydının bulunduğu belirlenen Abdurrahman Buğday, inşaat işçisi olduğunu belirttiği savcılık ifadesinde, “Küçüklüğümden beri avukat olmak istediğimden cübbe ile adliyelerde dolaşmaktayım” dedi.

Siirt Adliyesi’nde 16 Eylül’de 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eski uzman çavuş Musa Orhan’ın yargılandığı duruşma salonuna avukat cübbesiyle girerken polisin dikkati sayesinde yakalanan ve ‘dolandırıcılık’ suçundan tutuklanan  Abdurrahman Buğday’ın başlatılan soruşturmada ifadesi orta çıktı. Abdurrahman Buğday’ın ‘kamu görevini usulsüz olarak üstlenme’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘dolandırıcılık’ gibi farklı suçlardan 16 kaydı bulunduğu tespit edildi. Şüphelinin adliyede işlem yaptığı belgeleri incelemeye alan polis, Abdurrahman Buğday’ın irtibatlı olduğu kişileri de tespit etmeye çalışıyor.

‘FARKLI ADLİYELERDE DOLAŞTIM’

Tutuklanan Abdurrahman Buğday, inşaat işçisi olduğunu belirttiği savcılık ifadesinde, “Aslında hukuk bitirmedim, avukat değilim ancak küçüklüğümden beri avukat olmak istediğimden uzun zamandır avukat cübbesiyle farklı adliyelerde dolaşmaktayım” dedi. Buğday, Siirt Adliyesi’ne geldiğinde Musa Orhan’ın yargılandığı duruşmadan bilgisinin olmadığını, bu duruşmaya girme kastıyla adliyeye gelmediğini ileri sürdü.

‘DURUŞMA ZAPTINA İMZA ATTIM’

Abdurrahman Buğday, ifadesinde Siirt Adliyesi’ndeki duruşma sırasında boşanma protokolünü avukat olarak ibraz ettiğini, zapta da imza attğını ifadesinde dile getirerek şunları söyledi:

“Aile mahkemesi önünde F.B. isimli bir kadınla karşılaştım. Kendisine Sosyal Hizmetlerin avukatı olduğumu söyledim. Bu sırada üzerimde cübbe de vardı. Ben herhangi bir şekilde kendisinden para istemedim. Anlaşmalı boşanma için yardımcı olacağımı söyledim, hanımefendi de kabul etti. Avukat H.Ç’yi daha önce tanımıyordum, olay günü Siirt Barosu’nda gördüm. H.Ç’ye kendimi Tunceli Barosu avukatı olarak tanıttım. H.Ç.’ye boşanma davalarından anlamadığımı, kendisinden yardımcı olmasını istedim. Bunun üzerine avukat H.Ç.’nin bürosuna F.B. ve eşi Ö.B. ile gittik. Avukat H.Ç. protokolü hazırladı, tekrar adliyeye geldik. Aile Mahkemesi’nde bulunduğumuz sırada bana, ‘F.B.’nin avukatı mısın?’ diye sordular. Ben de ‘Evet, avukatıyım’ dedim. Bu sırada da üzerimde cübbe vardı. Duruşma sırasında boşanma protokolünü avukat olarak ben ibraz ettim. Duruşma zaptına da imza attım. İmzayı kabul ediyorum.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———-
-Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber-Kamera: Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, (DHA)-

=================================

GAZİANTEP’TE, ‘GAZİLER GÜNÜ’ KUTLANDI

GAZİANTEP’te, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene; Gaziantep Valisi Davut Gül, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Cuma Erdem, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Cabbar Cücük ile protokol üyeleri katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Vali Davut Gül, Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak ve STK temsilcileri Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Günün önemini anlatan konuşmaların yapıldığı törende, öğrenciler de şiirler seslendirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması
– Cuma Erdem açıklama
– Elif Naz Boz’un şiir okuması
– Atatürk Anıtına çelenk konulması
-İstiklal Marşı’nın okunması
– Genel ve detay görüntüler

 Haber-Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

==================

‘SÜSLÜ KADINLAR’ PEDAL ÇEVİRDİ

AFYONKARAHİSAR’da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 4’üncü kez yapıldı. Bisikletlerini de süsleyen kadınlar pedal çevirdi.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, yaklaşık 25 ülkede ve 150 şehirde eş zamanlı yapıldı. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl Afyonkarahisar’da 4’üncü kez yapıldı. Bisikletlerini süsleyen kadınlar Zafer Meydanı’nda bir araya geldi. Tarihi Zafer Müzesi’nin arkasında bir araya gelen kadınlar hareketli müzik eşliğinde bir süre eğlendi. Kadınlar, rengarenk kıyafetleri ve süsledikleri bisikletleri ile pedal çevirdi.
Zafer Meydanı’ndan başlayan tur İmaret Camisi, Yeşilyol Caddesi istikametinden devam ederek Zafer Meydanı’na ulaşılması ile son buldu.
Kadınlara eşleri ve Afyonkarahisar’daki bisikletseverler de destek oldu. Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun etkinlik kısmı ise Zafer Meydanı’nda yapılan müzik dinletisi ile tamamlandı.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Afyonkarahisar Koordinatörü Aliye Mete Sert, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet altyapısı talebini pekiştirmek için turun düzenlendiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Alanda toplanan kadınlardan detay,
– Çocuklardan detay,
– Engellilerden detay
– Alandan genel detaylar,
– Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Afyonkarahisar Koordinatörü Aliye Mete Sert’in konuşması,
– Kadınlardan detay,
– Turun başlangıcı detay

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

=========================

‘SÜSLÜ KADINLAR’ FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

MUĞLA’da kendilerini ve bisikletlerini süsleyerek bir araya gelen kadınlar, ‘Otomobilsiz Kent Günü’nde pedal çevirerek bisikletin günlük yaşamdaki önemine dikkati çekti.

İzmir ‘de 2013 yılında başlayan ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’, 9 yılda büyüyerek önce Türkiye’de daha sonra dünyadaki diğer şehirlerde destek buldu. 25 ülkedeki 150 şehirde bugün eş zamanlı olarak düzenlenen bisiklet turu, Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de de gerçekleşti. Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar adına açıklama yapan Aylin Bal, ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ ile kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı taleplerini pekiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bal, iklim değişikliğine de dikkat çekerek, “Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Binlerce kadın, pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kadınların toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını diliyoruz. Geçmişte, iklim değişikliği diyorduk, şimdi artık iklim krizi diyoruz. Bunun etkilerini çok acı bir şekilde yaşadık, yaşıyoruz. Ciğerlerimiz yanıyor, canımız yanıyor. Her bireyin bu konuda yapabileceği bir şeyler var. Bisiklete daha çok binerek dünyaya olumlu katkıda bulunabiliriz. Bir kişinin karbondioksit salınımı, otomobil ile gidilecek yol bisikletle gidildiğinde 15 kat azalıyor. İklim krizine karşı yönetimlerin de derhal harekete geçmelerini istiyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde motorlu taşıtların yollarda olmadığında gürültü kirliliğinin azaldığına ve temiz havanın oluştuğuna şahitlik ettiklerini vurgulayan Bal, “Bu süreçte toplu taşıma araçlarına binmek istemedik. Hem spor yapabileceğimiz hem de açık havada olabileceğimiz bir ulaşım aracımız olan bisiklet vardı. Şehirlerin insan odaklı olarak yeniden tasarlanmasını istiyoruz. Kamu alanlarının, özellikle kadınların, çocukların ve yaşlıların rahatlıkla ortak olarak kullanımına sunulmasını istiyoruz. Yaya ve bisikletliler için güvenli ulaşım altyapısı ve hizmetleri almak istiyoruz. Her an bir trafik kazasına kurban gitmekten korkuyoruz. Motorlu taşıtların neden olduğu kazalarda bisikletli ölümlerinin durmasını, bunun için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Özellikle büyük şehirlerimizde pazar günleri, şehir merkezinde bazı caddelerin motorlu araç trafiğine kapatılarak ‘Otomobilsiz Pazar’ ilan edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yaklaşık 150 kadın, ‘Otomobilsiz Kent Günü’ kapsamında hem bisikletin önemine hem de krizine dikkat çekmek için cadde ve sokaklarda pedal çevirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————–
-Kadınların Sınırsızlık Meydanı’nda toplanması

-Kadınların cadde ve sokaklarda pedal çevirmesi

Haber – Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

=============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!