Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

GÖRESE DAĞI’NDA 5 GÜN SÜREN ORMAN YANGININDA 30 HEKTAR ALAN YANDI

ELAZIĞ’ın Arıcak ilçesi Görese Dağı bölgesinde, 5’inci günde kontrol altına alınan orman yangınında, 30 hektar alanın zarar gördüğü belirlendi.

Elazığ- Diyarbakır sınırlarında yer alan Görese Dağı bölgesindeki ormanlık alanda, cuma günü, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Arıcak ilçesine bağlı Çevrecik ile Yoğunbilek köyleri sınırına kadar ulaştı. Jandarma ekipleri ile Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri ve belde belediyelerinden ekipler, iş makineleriyle söndürme çalışmalarına dahil oldu. 100’ün üzerinde ekip, 10 kilometrelik şerit yol açarak, yangının yerleşim yerlerine sıçramasını engelledi. Yangın, dün rüzgarın etkisinin azalmasıyla kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sırasında yapılan ilk incelemede, 30 hektarlık alanın yangında zarar gördüğü tespit edildi.

Görüntü Dökümü
———–
Drone
Yanan alanlar
Dumanların yükselmesi
Açılan yol
Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışması
Söndürme çalışmaları
Zarar gören ağaçlar
Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/ELAZIĞ,(DHA)

Reklam Alanı

==================

IĞDIR’DA MOBİL AŞI TİMLERİ GÖREVDE

KORONAVİRÜS salgınına karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanan aşı programına destek için Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü oluşturduğu 2 mobil aşı timi ile cadde ve sokaklardaki 50 yaş ve üzeri kişileri aşıladı.
Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan biri Zübeyde Hanım Bulvarı’nda diğeri ise kentin başka bir noktasında görevlendirildi. Aşı timleri, bölgelerindeki vatandaşlara aşı olup olmadıklarını sordu. Görevliler, 50 yaş üzerinde olduğunu belirten vatandaşlara aşılarını yaptı. 
Kent merkezinde gezerken aşı hizmetinin ayaklarına geldiği vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Bazı kişiler ise aşı yapıldığını duyarak mobil ekibin yanına geldiğini anlattı. Mobil aşı timine aşı yaptıran bir kişi ise hastane yerine sokakta aşı olduğunu belirterek, uygulama için yetkililere teşekkür etti.

Görüntü dökümü
————————–
-Sağlık görevlilerinin aşı girişlerini yapması
-Aşı yapılması
-Röportajlar
-Detaylar
Haber – Kamera: Özkan YILDIRIM / IĞDIR, (DHA)

============================================

ERDEK’TE MÜSİLAJ, REZERVASYONLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

MARMARA Denizi’nde görülen müsilaj Balıkesir’in Erdek ilçesindeki turizmcileri de etkiledi. İşletmeciler, müsilaj nedeniyle rezervasyon iptallerinin gerçekleştiğini söyledi.

Kentin turizm merkezlerinden Erdek ilçesinde, işletmeciler, Marmara Denizi’nde görülen, deniz salyası olarak bilinen müsilajın kendilerini de etkilediğini söyledi. İşletmeciler, rezervasyonlarının bir bölümünün iptal edildiğini belirtti.
Turizm işletmecilerinden Seçkin Arslan, müsilajın bölgeleri için olumsuz bir özellik taşıdığını dile getirerek, “Rezervasyonlarını iptal edenler var. Erdek’i bilen tatilciler gelmeye devam ediyor. Deniz patlıcanı ve midye toplanması yasaklanırsa, burası da kendini temizlerö dedi.
Bir başka işletmeci Recep Eren ise, “Bazı görüntüler var, dip görüntüleri kanalizasyon borusunun ağzından çekiliyor. Biraz fazla abartılıyor, ben bu sabah denize girdimö diye konuştu.
Turizmci Gürcan Kanaoğlu da sezonu 1 Haziran’dan itibaren başlayan kontrollü normalleşme sürecinin ardından açtıklarını belirterek, “Rezervasyonları kabul etmeye başladık. Pandemi nedeniyle biraz geç başlayan sezonumuzda müsilaj nedeniyle tatilciler tedirgin oluyor. Erdek kıyılarında şu an fazla bir şey yok, insanlar rahatça denize girebiliyorlar. Erdek’te tarihi eserler de bulunuyor. Şu an için temmuz ve ağustos ayları rezervasyonları yolunda gidiyor. Yüzde 3 ile 5 arasında rezervasyon kaybı yaşadıkö ifadelerini kullandı.
Tatilcilerse Erdek’i beğendikleri için buraya geldiklerini belirtti. 

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

Basri Tuncay ERTAN/ERDEK (Balıkesir), (DHA)- 

============

KADİRLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, EVLENEN GENÇ ÇİFTE MAKAM ARACINI TAHSİS ETTİ
 
OSMANİYE’nin Kadirli İlçe Belediye Başkanı Ömer Tarhan makam aracını, Türkan ve Mustafa Çalar çiftinin düğününde gelin arabası olarak tahsis etti. 

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, pandemi  nedeniyle düğünlerini erteleyen ve normalleşme ile yaşanan düğün yoğunluğu dolayısıyla yaşadıkları sıkıntıları anlatan Türkan ve Mustafa Çalar çiftinin isteğini geri çevirmedi. Düğünün yapılması için gerekli kolaylıkları sağlayan Başkan Tarhan, Çalar çiftine bir de sürpriz yaparak 12 yıldır sık kullanmadığı makam aracını gelin arabası olarak çifte tahsis etti. Başkan Tarhan’ın 80 AZ 414 plakalı makam aracı ile çift evinden alınarak kuaföre götürüldü. 
Hazırlıkların ardından gelin arabası olarak süslenen resmi plakalı makam aracıyla genç çift, Kadirli Belediyesi’ne geldi. Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan, belediye önünde karşıladığı çiftin konvoyuna eşlik ederek düğün alanına gitti.  Kaymakam Arık ve Başkan Tarhan, düğün evinde gelinle damada altın taktı, karşılıklı oynadı.  Belediye Başkanı Tarhan’a teşekkür eden Mustafa Çalar, “Başkanımızdan yardım istedik, sağ olsun o da bizi kırmadı. Yardım elini uzattı ve makam aracını gelin arabası olarak tahsis etti. Düğün masraflarımıza ortak oldu”  ifadelerini kullandı.
GELİN ARABASI OLARAK KULLANILACAK
Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise kullanmadığı makam aracı ile gençlerin hayallerini gerçekleştirerek, onlara destek olduklarını kaydederken, “Kadirli Belediyesi olarak evlenen çiftlere her zaman destek oluyoruz. Talep olması halinde kullanmadığım makam aracını yeni evlenen çiftlere tahsis edeceğiz. Gelin arabası olacak. Düğün yapacak olan ve yoğunluktan dolayı salonlarda yer bulamayan vatandaşlarımız için Gençlik ve Kültür Evi’mizi de ücretsiz kullanmalarını sağlıyoruz. Çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Görüntü dökümü  
——————————-
-Makam arabası ile çiftin belediyeye gelmesi
-Kadirli Kaymakamı ve Belediye başkanının çifti karşılaması
-Makam arabası ile konvoy halinde düğün alanına gidilmesi
-Gelin ve damadın düğün alanına gelmesi 
-Çift ile Kadirli Belediye Başkanının oynaması
-Belediye Başkanı Tarhan ile röp. 
-Gelin ve damadın konuşması
Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)

========================================

TÜRKİYE’NİN EN GENİŞ KATILIMLI İLLÜSTRATÖRLER SERGİSİ ADA MODERN’DE
 
DÜNYANIN önde gelen 50 Türk illüstratörünün 116 eseri, Türkiye’de aynı anda ve ilk defa Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki Ada Modern Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı. Sanatseverlerin beğenisini alan illüstratörler sergisi, 1 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, bugünlerde çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde kapılarını açan Ada Modern Sanat Galerisi’nde, dünyanın önde gelen 50 Türk illüstratörünün yaptığı 116 eser sergileniyor. Sanatçılar tarafından gerçekleştirilecek canlı performans ve atölye çalışmalarının da yer alacağı serginin en önemli özelliği ise, Türkiye’nin en geniş katılımlı ilk illüstratörler sergisi olması. Küratörlüğünü Selin Atasoy’un yaptığı sergi, 1 Ekim 2021 tarihine kadar gezilebilecek.

KUSAV Başkanı Levent Köylü, “Ada Modern Sanat Galerisi’nin açılış sergisini dünyada kendini kabul ettirmiş 50 Türk illüstratörün 116 eseriyle gerçekleştirdik. Bu sayı aslında Türkiye’de buluşma açısından da bir rekor niteliği taşıyor. Sanat galerimiz, Kuşadası Belediyesi’nin yeni ortaya koyduğu modern turizm kenti Kuşadası vizyonunun da önemli ayaklarından biri olan Ada Modern Sanatlar Müzesi ve Kültür Merkezi projesinin ilk adımını oluşturuyor. Ada Modern Sanat Galerisi yıl içerisinde resim, heykel, fotoğraf ve modern sanatın sunumlarını bünyesinde bulunduracak. Yerli ve yabancı konuklarımız, 12 ay boyunca nitelikli sanat eserleriyle buluşma fırsatı yakalayacak. Tüm konuklarımızı Ada Modern Sanat Galerisi’ne bekliyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 
 

Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!