Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ-15 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KABLO HIRSIZLIĞI İÇİN GİRDİĞİ İŞ YERİNDE AKIMA KAPILIP ÖLDÜ
 
ANTALYA’da girdiği iş yerinde elektrik trafosundaki kabloları çalarken akıma kapılan 25- 30 yaşlarındaki kimliği belirsiz erkek, yaşamını yitirdi.
Olay, gece saatlerinde Muratpaşa ilçesi Barbaros Mahallesi Mescit Sokak’taki bir iş yerinde meydana geldi. Bir iş yerine otopark tarafından giren şüpheli, elektrik trafosundaki kabloları çalmak isterken akıma kapıldı. Sabah iş yerine gelenler, trafoda hareketsiz duran kişiyi görüp polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede adrese gelen ekipler, üzerinde kimlik çıkmayan erkeğin hayatını kaybettiğini belirledi.
Görevliler tarafından elektrik akımının kesilmesinin ardından alınan cenaze, otopsi yapılmak amacıyla Adli Tıp Kurumu’nun morguna götürüldü.

Görüntü dökümü:
————————
– İş yeri dış plan görüntü
– Sağlık polis ve TEDAŞ ekiplerinin görüntüsü
– TEDAŞ ekibinin akımları kesmesi
– Ekiplerin i yerinde görüntüsü
– Sağlık ekibinin olay yerinden ayrılması
– Olay yeri inceleme ekibinin görüntüsü
HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)
====================================

FEYZİOĞLU: AVUKATLARIN YÜZDE 60’I ASGARİ ÜCRET KAZANMIYOR

AĞRI’da avukatlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’de avukatların yüzde 60’ının yıllık ortalama asgari ücret kazanmadığını belirterek, “CMK ve da adli yardımda göreve koşan avukatın emeği alın terinin karşılığını alabilmesi lazım. Siz bakmayın birtakım dizilerde avukatın lüks hayatlar yaşayan kişi olarak resmedilmesine. Bugün artan sayımız nedeniyle avukatlar çok zor durumda” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Ağrı’ya geldi. Programına Ağrı Adliyesi’ni ziyaret ederek başlayan Feyzioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can ile görüştükten sonra avukatlarla bir araya geldi. Ağrı Barosu avukatlarının sorunlarını dinleyen Feyzioğlu, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Türkiye Barolar Birliği olarak önceliklerinin avukat meslektaşlarının dağ gibi birikmiş sorunlarını çözmek olduğunu belirten Feyzioğlu, “Meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek, vatandaşlarımızın yargıya ilişkin sorunlarını çözümler üretmek. Bu sorunları sahadan öğreniyoruz. Sorunu kimden öğrenirsiniz? Yaşayanlardan öğrenebilirsiniz. Sorunu kitaptan öğrenmeniz ya da aracıyla bir şekilde öğrenmeniz sağlıklı değil. Doğrudan yaşayandan öğreneceksiniz. Bunun için baro ve şehir ziyaretlerine önem veriyorum. Bugün Ağrı Barosu’nda meslektaşlarımızla buluştum. Pandemide seyahatlerimizi azaltmıştık. İnsan Hakları Eylem Planı adım adım yürürlüğe konan, çok somut adımlar içeren, mademler içeren plan. Onların içinde bir yerde şunun yazılmasını sağladık; insan hakkını korumasını istediğiniz avukatın insan hakkı var. avukat insan hakkını korusun diyoruz, o avukatın da bir insan hakkı var. CMK’da, adli yardımda göreve koşan avukatın emeği, alın terinin karşılığını alabilmesi lazım. Bugün meslektaşlarımızın en az yüzde 50’si belki yüzde 60’ı yıllık ortalamada asgari ücret kazanmıyor. Siz bakmayın birtakım dizilerde avukatın lüks hayatlar yaşayan kişi olarak resmedilmesine. Artan sayımız nedeniyle avukatlar çok zor durumda. 60 bin meslektaşımız 5 yıllık meslek kıdeminin altında. Bunlar hepimizin evlatları, cocukları, kardeşleri ve onların sorunlarını çözmezsek vatandaşın insan hakkını koruyacak avukatı sahipsiz bırakırsınız. Sonunda vatandaş bundan zarar görür. Bunu çözmemiz lazım. Adli yıl açılışında da dile getirdim; CMK ve adli yardım görevlendirmelerinde ödenen ücretten KDV yükünü kaldırmamamız lazım. Çünkü bu hizmet doğrudan doğruya vatandaşın menafatine bir iş olacak. Bir ikincisi avukata yönelik şiddet aslında avukatın hakkını savunduğu vatandaşa yöneliktir. İcra mahallerinde, haciz mahallerinrde zorunlu polis korumasına ilişkin kanun istiyoruz. Kanunda herşeyi hazırladık, taslağımız hazır. Yetkililerle çalıştık,  bu yasama döneminde bunun kanunlaşmasını arzu ediyoruz” diye konuştu. 

Reklam Alanı

HSK’NIN YAPISI ÜZERİNDE SOMUT ÖNERİLERİMİZ OLACAK
Anayasa değişikliği konusunda da görüşlerini dile getiren Feyzioğlu, şunları söyledi: 
“Biz kuşkusuz kapsamlı Anaya değişikliği diyorum buna. Kapsamla Anayasa değişikliği, önerisine, projesinde biz özellikle savunmanın bağımsızlığının güçlendirilmesi yargının güvenilirlliğinin artırılması noktasında önerilerimizi sunuyoruz. Adli yıl açılışında da dile getirdim. HSK’nın yapısı üzerine somut önerilerimiz olacak. Yargı üzerine toz konmaması lazım, yargının polemiklerin dışına taşınabilmesi lazım. Bu amaçla önerimiz hazır,  savunmanın güçlendirilmesi için, baroların etkinliğinin artırılması için önerilerimiz hazır. Biz yapıcı bir şekilde devletimizle çalışacağız, vatandaşımız için çalışacağız.”
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Vali Osman Varol’u da ziyaret ettikten sonra Ağrı Barosu sosyal tesis inşaatını gezerek Başkan Mehmet Salih Aydın’dan bilgi aldı. 

Görüntü dökümü:
-Metin Feyzioğlu’nun Ağrı adliyesinde avukatlarla bir araya gelmesi ve Başsavcı Mehdi Can’ı ziyareti
-Metin Feyzioğlu adliye çıkışında açıklaması
-Feyzioğlu Valilik ziyareti
-Feyzioğlu Ağrı Barosu sosyal tesis inşaatında incelemelerde bulunması
Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

====================================

TIR ŞOFÖRÜ SİLAHLI SALDIRIDA YARALANDI
 
KAYSERİ’de işe giderken evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan TIR şoförü İsmail Özbey (45), ağır yaralandı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’ndeki Toprak Sitesi’nin önünde meydana geldi. İşe gitmek için evinden çıkan TIR şoförü İsmail Özbey, otomobille gelen kimliği belirsiz kişilerin tabancalı saldırısına uğradı. Vücuduna isabet eden kurşunlarla yere yığılan Özbey, çağırılan ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan İsmail Özbey’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
Polis ekipleri, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü
– Vurulan Tır şoförünün hastaneye getirilmesi
– Olay yeri genel ve detay görüntü
– Polis ekiplerinin inceleme yapması
– Diğer görüntüler
Haber:-Kamera Yasin DALKILIÇ-KAYSERİ-DHA
====================================

RESTORANDA UNUTTUĞU ÇANTADAKİ 81 BİN LİRASINA KAVUŞTU
 
BURSA’da arkadaşıyla birlikte restorana giden İbrahim Altın, içinde 81 bin lira olan çantasını unuttu. İşletme sahibi Fatih Cerrah, çantadaki paranın sahibine ulaşmasını sağladı.
Olay, dün İnegöl ilçesi Yenice Mahallesi’nde Fatih Cerrah’ın işlettiği restoranda meydana geldi. Ankara Caddesi’ndeki restorana gelen iki müşteri, hesabı ödedikten sonra ayrıldı. Masada çantalarını unutan müşterilere ulaşmayan Fatih Cerrah, daha sonra içlerinde yüklü miktarda para olduğunu fark etti. Cerrah polise haber verdi, ekipler içinde 81 bin lira olan çantanın sahibinin İbrahim Altın olduğunu tespit etti.
‘BU GİBİ ESNAFIN SAYISI İNŞALLAH ARTAR’
Kısa sürede parayı unuttuğu restorana gelen İbrahim Altın, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde oturduklarını, ceviz almak için İnegöl’e geldiklerini belirterek “Kalbim nasıl atıyor, bilemezsiniz. Para kaybolacak diye çok korktum. İş yeri sahibinden Allah razı olsun. Bu gibi esnafın sayısı inşallah artar. Teşekkür ederim” dedi.
Restoran sahibi Fatih Cerrah da “İş yerime gelen iki müşteri birlikte yemek yedi. Çıkarken çantayı unutmuşlar. Arkalarından yetişmeye çalıştık, bağırdık fakat sesimizi duyuramadık. Çanta içinde yüklü miktarda para olduğunu gördük. Hemen polisi aradık. Vatandaşlık görevimizi yaptık” diye konuştu.

Görüntü dökümü;
Dosya adı: 0609para
-Paranın teslim edilmesi
-İş yeri sahibinin açıklamaları
-Detaylar
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)

====================================

ANTİKANSEROJEN İÇEREN AMARANT BİTKİSİNİN HASADI BAŞLADI
 
AFYONKARAHİSAR’da yüksek düzeyde antikanserojen özelliğiyle bilinen, gıda ve kozmetik sanayinde de kullanılan ‘amarant’ bitkisinin hasadı başladı. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Amarant, bilinen en önemli antikanserojen maddelerden olan skualen maddesini yüksek oranda içermektedir. Bu özelliğiyle de çok çok önemli” dedi.

Afyonkarahisar’da amarant bitkisinin ilk deneme ekimi Sinanpaşa ilçesi Balmahmut köyünde yapıldı. Cengiz Aşkın’ın yaklaşık 300 dönümlük araziye ektiği bitkinin hasadı biçerdöverle yapıldı. Bitkinin tohumlarından arta kalan yapraklar çay olarak tüketilirken, sapları ise hayvan küspesi olarak değerlendiriliyor. Ürünün hasadına katılan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bitkide antikanserojen olan ‘skualen’ maddesinin yüksek düzeyde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Okumuş, “Amarant, bilinen en önemli antikanserojen maddelerden olan skualen maddesini yüksek oranda içermektedir. Köpek balığı yağı yüzde 1 oranında, amarant yüzde 8 oranında skualen içeriyor. Bu özelliğiyle de çok çok önemli” dedi.
‘İNSÜLİN MİKTARINI DİREKT 100 PROMİL DÜŞÜRDÜ’
Cengiz Aşkın da şeker hastalığı başta olmak üzere bitkinin birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek, “3 senedir Amarant denemeleri yapıldı. Bu sene de 300 dönüm araziye amarantımızı ektik. 17 Nisan’da amarantımızı ektik, şu an hasadımızı alıyoruz. Gerçekten önemli bir bitki. Yemekte kullanılıyor, ilaç sanayi, kozmetik sanayinde kullanılıyor. Sofralarımızda artık amarantımızı göreceğiz. Çayı çok güzel zayıflatıyor; inanılmaz etkili, bunun hatta denemeleri yapıldı. Hatta şeker hastaları 2 bardak içtiği zaman insülin miktarını direkt 100 promil düşürdüğünü gördük, hiç ilaç kullanmadan. 10 güne kadar çalışmaları, analizleri çıkacak. Analizlerinden aldığımız sonuçlarla da bunları artık bir ürün haline getireceğiz” diye konuştu.
‘YAĞLARINI YAPIP KULLANIMA SUNACAĞIZ’
Aşkın, yurt dışından gelen amarant bitkisinin Türkiye’de de satıldığını ancak fazla bulunamadığını belirterek “Yurt dışından artık almamıza gerek yok. Bazı marketlerde bunun satışı var ama hep bunu yurt dışından alıyoruz. Kozmetik sanayi, hep doğadan gelen bitkilerden. Biz de tamamen amarantı ekleyip içinde glutensiz ve özel kremlerin yapıldığı bir seri yapıp amarant bitkisinin yağlarını yapıp kullanıma sunacağız” dedi. Konuşmaların ardından tarlada amarant bitkisi için biçerdöverlerle hasat başladı.

Görüntü dökümü
————–
– Amarant tarlasından detay
– Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve Yatırımcı Cengiz Aşkın karşılıklı görüş alışverişi
– Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş Amarant bitikisini incelerken  
– Nurullah Okumuş konuşma,
– Cengiz Aşkın konuşma 
– Amarant bitkisi detay,
– Amarant hasadından detay 
– Amarant standından detay
HABER-KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA) 

====================================

3 BOYNUZLU KEÇİ ŞAŞIRTIYOR
 
ZONGULDAK’ın Kozlu ilçesinde çiftçi Hamit Duyar’ın (38) 3 boynuzlu keçisi görenleri şaşırtıyor.
İlçeye bağlı Çırgan köyünde çiftçilik yapan Hamit Duyar, 5 ay önce aldığı 200’e yakın keçi arasındaki kara keçinin kulak ucunda boynuz olduğunu fark etti. Başındaki iki boynuzun yanı sıra kulağındaki üçüncü boynuz, keçiyle birlikte büyümeye başladı. 3 boynuzlu keçiyi görenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Fotoğrafını sosyal medyada paylaştıktan sonra köylülerin merak ederek keçiyi görmeye geldiğini anlatan Hamit Duyar, “Aldığımda küçüktü. Arazide gezerken kulağında bir şey sallandığını gördüm. Ben herhalde başka bir hayvanın boynuzu kulağına takıldı diye düşündüm. İncelediğimde boynuz olduğunu fark ettim. Çıkarmak istedim ama kanadı. Sonra kulaktan beslenerek büyüdüğünü fark ettim. Allah’ın işi. Boynuz kulağı geçer derler ya öyle bir şey oldu” dedi. 

Görüntü dökümü
———————
-Keçiden detaylar
-Hamit Duyar ile röp.
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!