Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMASI SONRASI EDREMİT KAYMAKAMI MERKEZE ÇEKİLDİ (2)
 
‘KUTUPLAŞTIRMADAN UZAK DURULMASI GEREK’

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Edremit’in kurtuluş günü kutlamasındaki görüntülerin, 28 Şubat’ı anımsattığını söyledi. AK Parti’li Canbey, “Edremit’in kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutladık. Kutlama törenlerinde büyük bir coşku, birlik ve beraberlik mesajlarının olması gerekir. Her türlü ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan uzak durulması gerekir. Böyle bir törende maalesef ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, Kurtuluş Savaşı’nın ruhuna uymayan bir mizansen yaşandı. Bu mizanseni de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, CHP’li Edremit Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiler. Kurtuluş etkinliklerinin, kurtuluş ruhuna uygun olması gerekir. Kurtuluş Savaşı’nda topyekun destansı bir mücadele verildi. Bu mücadelenin ruhuna herkes uygun davranmak zorunda. Başka mesaj verilecek zaman bulamamışlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret ettiği Edremit’te böyle bir etkinliği kınıyoruz. O dönemki kurtuluş mücadelesine baktığımız zaman Atatürk’ün sağında, solunda kurtuluş mücadelesini veren kadınlarımızı görüyoruz. Yaşanan olay can sıkıcı. Edremit’in böyle bir olayla dünya kamuoyuna yansıtılmasını arzu etmezdik. Maalesef yaşandı. Milletimiz ilk andan itibaren inanılmaz bir tepki gösterdi. Sanki böyle 28 Şubat zihniyetini tekrar hortlatan, o yasakçı günleri anımsatan, insan hakları ihlallerinin yaşandığı o yoğun günleri hatırlatan bu görüntüleri görür görmez milletimizde tepkisel bir durum oluştu. İnşallah bundan sonraki süreçte herkes aklını başına alır ve bir daha böyle süreçlere kimse cüret etmez. Herkesin şunu bilmesi lazım. Türkiye, dünyada yıldızı parlayan, özgürlükleri genişleyen, insan hakları ihlallerini her geçen gün azaltan ve ekonomik olarak da gelişen, milli savunma sanayinde çağ atlayan bir ülke. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu süreci götüreceğiz, Allah’ın izniyle” diye konuştu. 
O anlarda tören alanında olan ve duruma tepki gösteren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna da “Dün Edremit ilçemizin 99’uncu kurtuluş yıldönümüydü. Kurtuluş programında Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu. Her şey normal, yolunda ilerlerken, tören geçişi sırasında protokolün önünde Çağdaş Eğitim Derneği piyes gibi bir şey hazırlamış. Bir genç kızımızı protokolün önüne getirdiler. Üzerine 4-5 metrelik siyah bir çarşaf attılar. Attıkları siyah çarşafı da etrafında zincirle dolayıp bağladılar. 20 dakika boyunca genç kızımız orada kaldı. Bizim tabi orada tepkimizin bir tek nedeni vardır. Türk kadını var olduğu günden beri ne diz çöktürülmüştür ne zincire vurulmuştur. Dünkü olayı kınamamızın, protesto etmemizin sebebi sadece bundan dolayıdır çünkü orada hem kadınlarımızı aşağılayıcı bir harekette bulunuldu. Hem de Türk kadınının böyle bir şeye maruz kalması. Kalmadığını bildikleri halde bu Çağdaş Eğitim Derneği’nin bu şekilde hareket etmesi bizi çok fazla yaraladı. Toplumun bütün kesimlerinden çok iyi tepkiler aldık. Bu neticelenmiştir. Dilerim böyle şeyler tekrar tekerrür etmez. Dolayısıyla da bunları yaşamayız çünkü Edremit bunu hak etmiyor” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Edremit Kurtuluş etkinliğinde kadının zincire bağlanması
-Edremit belediye MecliÜyesi Murat Tuna’nın tepki gösterdiği anlar
-Dr.Mustafa Canbey açıklaması
-Murat Tuna açıklaması

Haber-Kamera: Abdulkadir AYDINIŞIK / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

=====================================================

KILIÇDAROĞLU: SANDIK GELECEK VE HEP BİRLİKTE DEMOKRASİYİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Konak Belediyesi’nce düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “Barış ve huzur içinde yaşayacağız. Demokrasi mi evet. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bunu 100’üncü yılımızda yapacağız. Hiç merak etmeyin, önümüzde güzel günler var. Sandık gelecek ve hep birlikte demokrasiyi ayağa kaldıracağız” dedi.

Reklam Alanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için İzmir’e geldi. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı, Konak Belediyesi toplu açılış ve temel atma töreni oldu. Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü’nde düzenlenen törende CHP’li gençler, Kılıçdaroğlu’nu ‘Hoş geldin gençliğin demokrat amcası’ yazılı pankartla karşıladı. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP’li milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş açılışa katıldı. Kılıçdaroğlu, Toros Sosyal Tesisi Pazaryeri, Yenişehir Roman Kültür Merkezi, Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Kurtuluş Müzesi, Yeşmişçizade Konağı, İkizevler Semt Merkezi, Minikler Konağı, Mübadele Parkı, Gençlik Destek Merkezi, Sosyal Destek Merkezi, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri, Kütüphane Gültepe Spor Tesisi, Engelsiz Yaşam Köyü açılışlarını gerçekleştirdi.
‘HER YURTTAŞA EL UZATILMASI GEREKİYOR’
Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımıza seçim öncesi harcadığınız para milletin parası. Hangi yatırımı yapıyorsanız halka yaptığınız harcamaları anlatın dedim. Sayın Başkan yayınladığı sinevizyonda yaptığı projelerin altına harcadığı miktarları da yazmış. Kendisine teşekkür ediyorum. Sosyal devlette her yurttaşa el uzatılması gerekiyor. Özellikle engelli vatandaşlara el uzatılması gerekiyor. Ancak maalesef buna pek önem verilmiyor. Engelsiz Köyün açılışı bu yönde önemli ve değerli. ‘Seçildiğiniz andan itibaren size oy versin vermesin bütün halkı kucaklayacaksınız’ demiştim. Ahlaklı ve adaletli bir siyaset anlayışıyla çalışıyoruz. Dostlarımızla Millet İttifakı’nın belediye başkanları ile birlikte çalışıyoruz. Çok daha geniş bir kitleyi başkanlarımızla kucaklıyoruz. Bulunduğumuz her yere hizmet götürmeliyiz ancak yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapılması lazım” dedi.
Konak’taki kentsel dönüşüm çalışmalarını takip edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Proje bittikten sonra gelip göreceğiz. Öncelikle gerçek var ki evler üst üste yığılmış. Tek bir ağaç yok ancak yapılacak yeni yapılarda binaların aralarında yeşillikler olacak. Hepimiz güzel bir doğaya hasretiz. Yeşil bir kente duyulan ihtiyaç çok daha fazla. Yapacağınız kentsel dönüşümde bunu gösterdiniz ancak bittiğinde gelip o ağaçları göreceğiz. Ağaçların altında oynayan parklarda koşan çocukları göreceğiz. Yeşillik sadece bizim için değil kentte yaşayan diğer canlılar için de önemlidir” diye konuştu.
MAHALLE KÜLTÜRÜ VURGUSU
Konuşmasını sürdüren Kılıçdaoğlu, “Kentsel dönüşüm yapılırken mahalle kültürü kaybolmamalı. Kültürün temelinde dayanışma vardır. Dönüşüm yapılırken, bu durum muhakkak bu gözetilmelidir. İktidar sahipleri oturup kalksınlar, Millet İttifakı belediyelerine teşekkür etsinler. Bizim belediyelerimiz olmasa pandemi sürecinde büyük felaketlerle karşılaşılırdı. Ayrıca bir Roman çalıştayı yapacağız. Onlara hizmet etmek çok önemlidir. Çünkü onlar kamu hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamadılar. Romanlar ile ilgili bir strateji planı hazırladık tüm belediyelerimize dağıttık” dedi.
‘HEP BİRLİKTE DEMOKRASİYİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmayı hatırlatarak sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, “Kahramanmaraş’ta bir konuşma yapıyor beyefendi. Hedefinde yine onun deyimiyle Bay Kemal var. Onu ciddiye almayın. Engelli kadrolarını doldursun ilk önce. Allah’ın izni ile bu ülkede barış demokrasi nasıl olur sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya göstereceğiz. Barış ve huzur içinde yaşayacağız. Demokrasi mi evet. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bunu 100’üncü yılımızda yapacağız. Hiç merak etmeyin, önümüzde güzel günler var. Sandık gelecek ve hep birlikte demokrasiyi ayağa kaldıracağız” diye konuştu.
Konak ilçesinde açılışı yapılan 13 projenin toplam maliyetinin 59 milyon lira olduğunu, yapımı süren projelerin ise 24 milyon lira olduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2 yıl içinde devam eden projelerle birlikte 83 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi. Göreve geldiği günden itibaren seçim sürecinde söz verilen vaatlerin yüzde 70’inin tamamlandığını söyleyen Batur, kentsel dönüşüm konusunda da açıklamalarda bulundu. Batur, “Konak’ın en önemli sorunu; yapı stoğunun eksik olması. Konak yaşlı bir kent. Gecekondu mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın talebi, kentsel dönüşüm, imar değişikliği ve yaşam tarzının değişmesiydi. Bu önerileri hemen icraata geçirdik. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla ve yerinde dönüşümle, halkımızın projeye katılımı ve yüzde yüz uzlaşıyla bu işleri başaracağız. Artık bu kent böyle bir görüntüyü hak etmiyor” dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Agora Ören’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Zirvesi gala yemeğine katılacak.

Görüntü Dökümü:
————————–
-Konak Belediye Başkanı Abdül Batur konuşma.
-Kemal Kılıçdaroğlu konuşma
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Eda Ebru NANECİ- Kamera: Tekin GÜRBULAK  / İZMİR, (DHA)

======================================================

BM MÜLTECİLER YÜKSEK KOMİSERİ GRANDİ: TÜRKİYE, POZİTİF BİR MÜLTECİ POLİTİKASI YÜRÜTÜYOR
 
BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Türkiye’nin mülteciler konusunda pozitif bir politika yürüttüğünü ve bunun karşılığı olarak da daha fazla yardımın Türkiye’ye ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Göçmenlerle ilgili çalışmalar yürüten ve bu kapsamda birtakım ziyaretler gerçekleştiren BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Gaziantep’e geldi. Gaziantep’te yürütülen projeleri yerinde inceleyen Grandi, bir otelde basın mensupları ile bir araya gelerek mülteciler konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdi. Grandi, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler konusunda pozitif bir politika yürüttüğünü söyledi. Afganistan’da yaşanan gerginliğe de dikkat çeken Grandi, Taliban ve Afganistan arasındaki gerginliğin yakın zamanda bitebileceğini ve Afganistan’dan yoğun insan göçünün yaşanmaması için insani yardımların zamanında yapılması için çalışma yürüttüklerini dile getirdi.
‘TÜRKİYE’DEKİ 4 MİLYON MÜLTECİNİN 3.7 MİLYONUNU SURİYELİLER OLUŞTURUYOR’
Grandi, Türkiye’de bulunan 4 milyon civarındaki mülteciden 3.7 milyonunu Suriyelilerin oluşturduğunu ve Türkiye gezisi ile Suriyeliler konusunda yapılan pozitif çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduğunu belirtti.
Türkiye ziyaretleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıklarla görüşme gerçekleştirdikten sonra Şanlıurfa ve Gaziantep’e geldiğini dile getiren Grandi, “Türkiye son yıllarda dünyanın en fazla mültecisine ev sahipliği yapmış konumda. Türkiye’de bulunan 4 milyon civarındaki mültecilerin 3.7 milyonunu Suriyeliler oluşturuyor. Geriye kalan kısımda ise Afganlar çoğunlukta. Afganlar derken Afganistan’daki çıkan krizden daha önce Türkiye’ye gelmiş Afganlardan bahsediyorum. Ankara’daki ziyaretleri takiben Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Yine İç ve Dış İşleri Bakanları ile görüşmelerim oldu. Ziyaretlerimin ikinci gününde Güneydoğu’ya geldim. Dün Şanlıurfa’daydım bugün Gaziantep’teyim. Burada yararlı projeleri gözlemleme fırsatım oldu” diye konuştu.
‘TÜRKİYE’NİN MÜLTECİ POLİTİKASI ÇOK POZİTİF’
Türkiye’nin mülteci politikasının çok pozitif olduğunu ve gösterilen misafirperverliğin karşılığında daha fazla yardımın Türkiye’ye ulaştırılması gerektiğinin altını çizen Grandi, “Türkiye’nin mülteci politikası çok pozitif. Özellikle Suriyelilerin sayısı çok fazla ve hepsinin gerek iş gerek eğitim gerekse sağlık gibi sosyal hizmetlere ulaşmaları sağlanıyor. Bu cömert politikanın bir dönüşü oluyor. Hem Türk Hükümeti adına hem de Türk insanları adına. Bu gibi konulara eğilmek gerekiyor. Bazı huzursuzluklar ve gerginlikler görülebiliyor. Çok yakın zamanda bunun Ankara’da bir örneği yaşandı. Bu ziyaret bana uluslar arası camia ve organizasyonlar için bir fırsat verdi. Türkiye’nin bu cömert misafirperverliği için gerekli yardımın daha fazla ve zamanında iletilmesi adına tekrarlama fırsatı oldu” dedi.
‘SURİYE’DEKİ DURUM YILLAR GEÇMESİNE RAĞMEN POLİTİK BİR ÇÖZÜME KAVUŞMADI’
Grandi, Suriye’deki durumun yıllar geçmesine rağmen politik bir çözüme kavuşmadığını ve barış ortamının sağlanması için çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. Yapılan çalışmaların sonuç vermesi ve gerekli koşullar sağlanması ile Suriyelilerin ülkelerine dönebilmelerini arzuladıklarını söyleyen Grandi, “Maalesef Suriye’deki durum yıllar geçmesine rağmen bir politik ve siyasi çözüme kavuşmuş değil. Zira politik çözüm demek mültecilerin kendi ülkelerine geri dönebilmelerini sağlayabilmek demektir. Bu aslında tüm mülteciler için ideal olan bir çözümdür. Biz umuyoruz ki Suriye’deki barışın sağlanması için çalışmalar devam edecek. Bu süreç boyunca Suriyeli insanların ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar devam edecek. Bu sürecin sonunda umuyoruz ki gerekli koşullar sağlanmış olacak ve bu süreç için bizler çalışmalarımızı sürdüreceğiz ki insanlar ülkelerine geri dönebilsinler” ifadelerinde bulundu.
‘AFGANİSTAN’DA İNSANLAR KENDİ ÜLKELERİNDE MÜLTECİ KONUMUNA GELDİ’
Grandi, son birkaç hafta içinde Afganistan ve Taliban’ın arasındaki çatışmadan dolayı insanların kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşürüldüğünü söyledi. Afganistan ile Taliban arasındaki çatışma ortamının neredeyse bitme aşamasında olduğunu söyleyerek öncelikli olarak Afganistan’da mağdur olan insanlara insani yardım ulaştırılması gerektiğinin altını çizen Grandi, “Son birkaç haftadır Afganistan ile ilgili büyük bir kriz görüntüsü var. Afganistan’daki en büyük problem ülke içinde yerinden edilmedir. Bugün ülkesi içinde mülteci durumuna düşmüş kişilerden bahsediyoruz. 3 buçuk milyon insan ülkesi içinde yerinden edilmiş durumda. Bunların 500 bini yakın zamanda Taliban ve Afgan devletinin arasındaki çatışma dolayısıyla yerlerinden edildiler. Bahsettiğimiz çatışma ortamı neredeyse bitme aşamasında” dedi.
Afganistan için yardım müzakerelerinin devam edeceğini söyleyerek şu ana kadar büyük bir Afgan gurubunun başka ülkelerinin sınırına geçmek için hareket etmediğini dile getiren Grandi, “Bizler ve özellikle insani kuruluşlar önceliğinde oradaki insanların insani ihtiyaçların giderilmesine odaklanmamız gerekiyor. Yakın zamanda kış ayları yaklaşacak. Özellikle Afganistan’ın bazı bölgeleri çok soğuk oluyor. Oradaki insanların çok ihtiyaçları olmakla birlikte evlerinden edilmiş insanların çok daha fazla ihtiyaçları olacak. Bunun farkındayız. Bu kapsamda Afganistan’daki insanların ihtiyaçlarının giderilmesi için müzakerelerimize devam edeceğiz. Şu ana kadar büyük çaplı insan kalabalığının Afganistan sınırını geçmeye çalıştığını gözlemlemedik. Şu ana kadar görmedik ancak bunu göre de biliriz” ifadelerine yer verdi.

Görüntü Dökümü:
—————————-
– Toplantıya katılanlar
– Filippo grandi’nin konuşması
– Soruları yanıtlaması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ahmet KILIÇ -Kamera: Ahmet ATMACA -GAZİANTEP-DHA)

======================================================

BAKAN ERSOY, MARMARİS’TE 3’ÜNCÜ KEZ TURİZMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
 
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaşanan orman yangınlarından etkilenen turizmcilerle Muğla’nın Marmaris ilçesinde, 3’üncü kez basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, turizmciler, ilçenin Avrupa pazarında tanıtımı, turizm destinasyonlarının genişletilmesi ve hayata geçirilmesi konusundaki projelerini Bakan Ersoy’a sinevizyonla anlattı.

Marmaris ilçesinde, geçen 29 Temmuz’da meydana gelen ve 9 gün sürerek 13 bin 650 hektarı küle çeviren orman yangınları sonrası Güney Ege Turistik Otelciler İşletmecileri (GETOB) ve Marmaris Ticaret Odası (MTO) girişimiyle ‘Marmaris Küllerinden Doğuyor’ başlıklı toplantılar düzenlendi. Düzenlenen toplantılara Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı. Toplantıların 3’üncüsü bugün ilçedeki 5 yıldızlı bir otelde basın kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, GETOB Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratları, Hollanda Krallığı Marmaris Fahri Konsolosu Turizmci Murat Azgun, Moldova Fahri Konsolosu Turizmci Serkan Yazıcı, TÜSİAD Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı Turizmci Oya Narin katıldı. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıda katılımcılar, ‘Marmaris Küllerinden Doğuyor’ başlığı altında, ilçenin Avrupa pazarında tanıtımı, turizm destinasyonlarının genişletilmesi ve hayata geçirilmesi konusundaki projelerini Bakan Ersoy’a sinevizyonla anlattı.
‘YENİ MARMARİS HİKAYESİ İÇİN BİR ARAYA GELDİK’
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, toplantı çıkışında, bu tür görüşmelere sık aralıklarla devam edeceklerini söyledi.
Toplantının ev sahipliğini üstelenen GETOB Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu da “Bakanımız 3. kez Marmaris’e ziyarette bulunup, toplantı yaptı. ‘Yeniden Marmaris Projesi’ ele alındı. Sıkıntılarımızı ve projelerimiz katılan tüm kurumlar anlattı. 4 saat süren toplantı çok verimli oldu. Bakanlık nezdinde katılan bürokratlar taleplerimizin notlarını aldı. Katılan tüm kurumlar yeni Marmaris için verilen projeleri yani derslerini hızlı çalışarak yeni bir Marmaris hikayesi çıkaracaktır. Bakanımızın bu kadar işin içine girmesi ve Marmaris’imize önem vermesi bizleri sevindirdi. Yeni Marmaris’i merakla bekliyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————
-Toplantı salonundan görüntü
-Bakan Ersoy ve beraberindekilerin toplantıdan çıkışından görüntü
-GETOB Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu ile röp.

Haber: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

=========================================================

AYNI YERDE 3’ÜNCÜ KEZ İNTİHARA KALKIŞTI
 
ANTALYA’da Kemal B. (41), biriken nafaka borçları nedeniyle 35 metre yüksekliğindeki falezlerde intihara kalkıştı. Daha önce de 2 kez aynı noktada intihara teşebbüs eden Kemal B., polisin iknası sonucu bulunduğu yerden indirildi.

Olay, saat 16.30 sıralarında Deniz Mahallesi Yavuz Özcan Parkı üzerinde yer alan falezlerde meydana geldi. İddiaya göre, biriken nafaka borçlarının yanı sıra ailevi nedenlerden dolayı bunalıma giren Kemal B., alanda bulunan tel örgüleri geçtikten sonra 35 metre yüksekliğindeki falezlere çıktı. Falezlerin uç kısmına yaklaşan ve orada oturmaya başlayan Kemal B.’yi görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, Yunus timleri tel örgüyü geçerek Kemal B.’nin yanına gitti.
SU İSTEĞİ YERİNE GETİRİLDİ
Polis ekipleri, Kemal B.’nin bulunduğu alanda oturarak sohbet ederken, su isteğini de yerine getirdi. Bir süre sonra Yunus polisi telefonunu Kemal B.’ye uzatarak telefonun ucundaki kişiyle konuşturdu. Bu esnada falezlerin uç noktasında bulunan Kemal B.’nin ayaklarının sürekli titrediği ve elini yüzüne götürdüğü dikkat çekti.
POLİSLER KOLUNA GİREREK GÜVENLİ NOKTAYA ÇEKTİ
Polis ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik ikna çabası ve kendisine yardım edileceği sözünün verilmesi üzerine Kemal B., intihardan vazgeçti. Bulunduğu uç noktadaki kayalığın üzerinden polis ekiplerinin koluna girmesiyle kenara alınan Kemal B.’nin bitkin olduğu ve yürümekte zorlandığı görüldü. Parka alınan Kemal B.’yi sağlık ekipleri kontrol ederken, daha sonra polis otosuyla merkeze götürüldü.
DAHA ÖNCE DE 2 KEZ AYNI YERDE TEŞEBBÜS ETTİ
35 metrelik falezlerin uç noktasındaki kayalıklara çıkan Kemal B.’nin, 30 Kasım 2015 ve 9 Eylül 2020 tarihlerinde yine aynı noktada intihara teşebbüs ettiği, birinde annesinin, diğerinde ise polis ve vatandaşların engellemesi sonucu eyleminden vazgeçtiği kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
——————————
-Kemal B.’nin kayalıklarda bulunması detay
-Polis ekipleri detay
-Polis ekiplerinin ikna çabası detay
-Kemal B.’nin titremesi ve elini yüzüne atması detay
-Kemal B.’nin su ve telefon verilmesi detay
-Kemal B.’nin güvenli noktaya çıkarılması detay
-Kemal B.’nin yürümesi detay
-Kemal B.’ye sağlık ekiplerinin müdahalesi detay
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!