Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

AKSARAY’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

ZEYTİN Dalı harekat bölgesinde teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz’ın (24) acı haberi, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi Ihlara beldesinde yaşayan ailesine verildi. 3 yıllık uzman çavuş Sarılmaz’ın, 10 ay önce evlendiği, düğününden 15 gün sonra da birliğine döndüğü belirtildi.  
Zeytin Dalı harekat bölgesine dün akşam teröristlerce yapılan roketatarlı saldırıda Piyade Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz, şehit oldu. Sarılmaz’ın acı haberi, memleketi Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi Ihlara beldesinde oturan annesi Birten ve babası Şenol Sarılmaz’a askeri yetkililer tarafından verildi. Sarılmaz’ın babaevine Türk bayrağı asıldı, taziye ziyaretleri yapıldı. 3 yıllık uzman çavuş olan Şahin Sarılmaz’ın, 10 ay önce Binnur Sarılmaz ile evlendiği, düğününden 15 gün sonra da Hatay’daki birliğine döndüğü belirtildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz’ın cenazesi, bugün Ihlara beldesinde toprağa verilecek. 

Görüntü Dökümü 
—————————-
– Şehit evinin dışından detay
– Yakınlarından detay
– Genel ve detay

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

===============================

Reklam Alanı

SİVAS’TAKİ KAZADA ÖLEN ÖZGÜR GÖRÜNÜŞ, MEMLEKETİ VAN’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- SİVAS’ın Gölova ilçesinde meydana gelen kazada eşi ve 1 yaşındaki bebekleriyle birlikte yaşamını yitiren Özgür Görünüş, Van’ın Bahçesaray ilçesinde toprağa verildi.

Van’dan İstanbul’a giden Özgür Görünüş (31) yönetimindeki 34 NF 9250 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Hamza Çelik (63) yönetimindeki 34 KJ 6418 plakalı hafif ticari araç ile Sivas’ın Gölova ilçesi Çataklı köyü yakınlarında kafa kafaya çarpıştı. Kazada, 9 kişi hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren kişilerden Özgür Görünüş’ün cenazesi, memleketi Van’ın Bahçesaray ilçesinde toprağa verildi. Cenazede Görünüş’ün yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Özgür Görünüş’ün 6 aylık hamile eşi Rabia ile 1 yaşındaki oğlu Ali Görünüş’ün cenazelerinin ise İstanbul’da toprağa verileceği belirtildi.

——————————
Kalabalığın mezarlığa yürümesi
-Cenaze aracından tabutun indirilmesi
-Cenazenin omuzlarda taşınması
-Cenazenin defin edilmesi
-Detaylar

========

LİDERİ CEZAEVİNDE OLAN SUÇ ÖRGÜTÜNE HAVA DESTEKLİ OPERASYON; 25 GÖZALTI

DİYARBAKIR’da, liderliğini cezaevindeki E.K.’nin yönettiği silahlı suç örgütüne düzenlenen hava destekli operasyonda 2’si suça sürüklenen çocuk olmak üzere 25 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Operasyondan detaylar

DİYARBAKIR,(DHA)- 

=========

AŞI TİMLERİ, 2 BİN 500 RAKIMLI YAYLADA

TUNCELİ’nin 2 bin 500 rakımlı yaylalarında geçimlerini hayvancılıkla sağlayan sürü sahipleri hastaneye gelemeyince aşı ikna timleri, harekete geçti. Ekipler, zorlu yolculuğun ardından ulaştıkları yaylada çok sayıda kişiyi aşıladı.

Koronavirüsle mücadelede ön saflarda yer alan sağlık görevlileri, zorlu yolları aşarak, aşılama çalışmalarını yürütüyor. Pülümür ilçesindeki 2 bin 500 rakımlı Kalınkaş Yaylası’nda geçimlerini hayvancılıkla sağlayan göçerlerin hastaneye gelemediklerini öğrenen aşı timleri, hemen harekete geçti. Tunceli Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki mobil aşı timleri, arazi aracıyla dağları aşıp, Kalınkaş Yaylası’na ulaştı. Yaylada yaşayanları aşılamak için dağları aşarak, geldiklerini belirten Pülümür Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Ahmet Can Eroğlu, sağlık söz konusu olunca zorlukların önemi olmadığını aktardı.

Yaylada kalanların talebi üzerine buraya geldiklerini söyleyen Eroğlu, “Tunceli Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü’müzün yönlendirdiği aşı ekibi olarak bu yaylaya gelerek aşılamamızı yaptık. 2 bin 500 rakımlı bu yaylaya gelmek çok kolay olmadı. Arazi ve yol şartları çok zordu ama biz vatandaşlarımızın sağlığı için bu zorlukları umursamadık. Vatandaşlarımızın hastaneye gelmesi çok zordu gerçekten, biz engelleri aşarak buraya geldik ve aşılamayı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz, pandemi kurallarına riayet etmesidir” dedi.

‘FEDAKAR SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Hayvanları bırakıp, ilçe merkezindeki hastaneye gidememeleri nedeniyle sağlık ekiplerini aşı için aradıklarını söyleyen Güzel Gündoğdu (51), aşı timlerine teşekkür ederek, “Biz aslında ekiplerin geleceğini düşünmüyorduk ancak ekipler dağları aşarak bu yaylaya geldiler. Sağlık Bakanlığı’na, Tunceli Valiliği’ne, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve fedakar sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu rakımdaki yaylaya gelerek aşılamaları bizim için çok büyük bir memnuniyet. Biz hayvanlarımızdan dolayı gidemedik. Bizim hastaneye gitmemiz için çok zordu çünkü sürekli hayvanlarımızla ilgileniyoruz. Sağlık merkezini aradık, onlar da aynı gün içinde buraya geldiler” diye konuştu. 

Sağlık ekiplerinin yaylaya çıkamayacağını düşündüğünü söyleyen Cemal Gündoğdu (57) ise “Biz Sağlık Müdürlüğü’nü aradık fakat geleceklerini düşünmedik. Allah devletimize zeval vermesin, bu yaylaya gelerek bize aşı yapıldı. Devletimizin tüm birimlerine ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz” dedi. 

Görüntü Dökümü

——-

Muhabir Serhat Ozan Yıldırım’ın anonsu

Yaylaya giden sağlık aracının drone görüntüsü

Koyunların içinden geçen sağlık aracının drone görüntüsü

Yaylaya ulaşan sağlık ekiplerinin drone görüntüsü

Sağlık çalışanlarının yaylacıların yanına gitmesi drone görüntüsü

Çadırların ve aracın drone görüntüsü

Dağlık yollardan ilerleyen sağlık aracının drone görüntüsü

Aracın yaylacıların yanına gitmesi

Araçtan inen sağlık çalışanlarının çantalarla yaylacıların yanına gitmesi

Yaylacılarla konuşan sağlık çalışanı

Aşı yapılması

Göçerlere aşı yapılması arkadada koyun sağan üreticiler

Aşıyı hazırlayan hemşire

Ahmet Can Eroğlu’nun konuşması

Güzel Gündoğdu’nun konuşması

Cemal Gündoğdu’nun konuşması

Sevim Gündoğdu’nun konuşması

Göçerlerin sağlık çalışanlarına el sallayarak yolculaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/PÜLÜMÜR (Tunceli), (DHA)

=======

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN MÜSİLAJ İÇİN ‘ÇEVRESEL KOŞUL’ ARAŞTIRMASI
 
GEBZE Teknik Üniversitesi (GTÜ) Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü, Marmara Denizi’nde görülen müsilaj (deniz salyası) sorununun nedenlerine ve çözümüne yönelik çalışma başlattı. Pendik ile Büyük Ada hattından deniz salyası, sediment ve deniz suyu örnekleri alınırken, su sıcaklığı, çözünmüş oksijen, ph ve iletkenlik ölçümleri yapıldı. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Salim Öncel, ileri düzey analizler için alınan numunelerin laboratuvarda inceleneceğini, müsilaj oluşumuna neden olan fiziksel, kimyasal ve biyolojik çevresel koşulları araştırdıklarını söyledi.  

GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü, Marmara Denizi’nde görülen deniz salyasıyla ilgili çalışma başlattı. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Salim Öncel, öğretim üyesi Meltem Çelen, araştırma görevlisi Halil Oruç ve proje asistanı Sinem Vural’ın katılımıyla Pendik ile Büyük Ada hattında çeşitli noktalardan deniz suyu, sediment ve müsilaj örnekleri toplandı. Buralarda ayrıca su sıcaklığı, çözünmüş oksijen, ph, iletkenlik ve redoks ölçümleri yapıldı. İleri düzey analizler için alınan numunelerde plankton türleri, besi elementleri ve ağır metal tayinleri yapılarak, müsilaj oluşumuna neden olan fiziksel, kimyasal ve biyolojik çevresel koşulların anlaşılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.  

‘MÜSİLAJIN KİMYASININ ÇÖZÜLMESİ İÇİN ANLAMLI ÇALIŞMA’ 

Prof. Dr. Öncel, müsilajın kimyasının öğrenilebilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “İki aşamalı bir çalışma planladık. Öncelikle deniz yüzeyinden örnekler topladık. Burada hem müsilaj örneklerini aldık hem de deniz suyu örnekleri bizim için çok önemliydi. Özellikle 15 metre derinlikten sediment örnekleri topladık. Sediment örneklerinin müsilajın çökmesi ve yüzmesinin nedenlerinde çok anlamlı sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Çalışmanın ikinci aşaması ise İzmit Körfezi’nin derinliklerine doğru olacak. Özellikle proje ekibimiz müsilajın kimyasının çözülmesiyle alakalı çok anlamlı çalışmalar yapıyor” dedi.  

‘ÖNCEDEN MÜSİLAJ TEHLİKESİNİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞACAĞIZ’  

Yaptıkları incelemelerle müsilaj tehlikesinin hangi durumlarda ortaya çıktığını belirleyip, denizi kaplamadan önce bazı önlemler alabilmek için çabaladıklarını belirten Prof. Dr. Öncel, “Azot ve fosfor çok önemli fakat biz burada parametre sayılarını biraz daha artırarak, fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal parametreleri de işin içine katarak birtakım analizler ve yorumlar yapmaya çalışacağız. Bunun hemen akabinde ise bundan sonra müsilaj ne zaman olacak bu konuda bazı yorumlar getirmeye çalışacağız. Şu anki parametre şartlarını biliyoruz ve bu şartlar altında bir müsilaj patlaması oldu. Bu yaptığımız çalışmalarla bunları ortaya koyduğumuz zaman yakın gelecekte bir daha böyle bir risk yaşandığında önceden müsilaj tehlikesi var diyebileceğiz. Bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.  

TARIM VE ENERJİ ALANINDA KULLANILABİLİR OLUP OLMADIĞI İNCELENECEK  

Müsilajın organik madde açısından zengin olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Öncel, enerji ve tarım alanında kullanılabilir olup olmadığını da denetleyeceklerini açıklayarak, şöyle konuştu: “Ekibimizin bir kısmı Marmara Denizi’ndeki müsilajın kapladığı alan ve buna bağlı olarak miktarı konusunda bir çalışma yapıyor. Bunları karaya çıkardığımız zaman çok daha çevre dostu nasıl bertaraf edebiliriz onu öğrenmeye çalışıyoruz. Müsilaj organik madde açısından çok zengin. Akıllı takım uygulamaları merkezimizde bunların gübre olarak kullanılabilmesiyle ilgili bir çalışmamız var. Yine özellikle atıklardan enerji üretilmesiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Acaba bunlardan enerji üretebilir miyiz, şeklinde çalışmalar ortaya koyacağız. Bunları da çok yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız.”  

Görüntü Dökümü  
-İzmit Körfezi’ndeki müsilajdan drone görüntüsü (ARŞİV)  
-İzmit Körfezi’ndeki müsilajdan görüntü (ARŞİV)  
– Gebze Teknik Üniversitesi Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Salim Öncel ile röportaj  
-İnceleme yapılan laboratuvardan detaylar  
Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/GEBZE (Kocaeli)(DHA)
===================================

AĞRI’DAKİ OKULLARDA LGS TEMİZLİĞİ

AĞRI’da 11 bine yakın öğrencinin gireceği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde okullar, sabonlu suyla yıkanarak dezenfekte edildi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, “Veli ve öğrencilerimizin içleri rahat olsun. Sınıflarımızda hijyen noktasında bütün tedbirlerimizi aldık” dedi. 

Ağrı merkez ve ilçelerde 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak LGS öncesi okullarda temizlik çalışması başlatıldı. Görevliler tarafından koridorlar köpüklü suyla yıkanırken, sınıflardaki kapı, pencere, sıra ve masalar tek tek silindi. Sabunlanarak temizlenen sınıflar görevliler tarafından dezenfekte edilerek sınava hazır hale getirildi. 75’inci Yıl Ortaokulu’nda temizlik çalışmalarını inceleyen Ağrı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, okullarda yüz yüze eğitimin başladığını söyledi. Hafta sonunda yapılacak sınava 11 bine yakın öğrencinin katılacağını belirten Tekin, “Maalesef bu pandemiden dolayı okullarımızı ara ara kapatıp açmak zorunda kaldık. Ama her şeye rağmen Ağrı genelinde uzaktan eğitimle de olsa sağlıklı bir şekilde bu eğitim ve öğretimi devam ettirmekteyiz. Öğrencilerimiz ve velilerimizin içleri rahat olsun. Okullarında öğretmenleri ile beraber kendi sınıflarında sınavlarına girebilecekler. Biz de bu anlamda maske olsun, dezenfektan olsun, sınıflarımızın hijyeni noktasında bütün tedbirlerimizi aldık. Herkesin içi rahat olsun. Öğrencilerime şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Görüntü dökümü
—————————–
-75. Yıl Ortaokulu giriş kapısı görüntüsü
-Okul koridorları, sınıf ve lavaboların köpüklü su ile yıkanması
-Camların silinmesi ve okulun dezenfekte edilmesi
-Okulun girişi ve sınıflara dezenfektan ve maske bıraklıması
-Sınıflardan detay görüntüler
-İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’in okula gelmesi ve incelemelerde bulunması
-İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin röportaj
Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

===================================

YILKI ATLARI 2300 RAKIMLI YAYLADA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ 

*- Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde bulunan 2 bin 300 rakımlı Yellibel Yaylası’nda yüzlerce yılkı atı, doğal yaşam alanlarında dron ile havadan görüntülendi.  

Emirdağ ilçesine ismini veren 2300 rakımlı Emir Dağları’nda yüzlerce yılkı atları fotoğraf ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Yaylada otlayan ve kar sularının oluşturduğu göletlerden su içen, yaylalarda toplu halde gezen ve dörtnala koştururken görenleri kendilerine hayran bırakan atlar, bu kez dron ile havadan görüntülendi. Toplu halde gezen yılkı atları kendilerini görüntüleyen kamerayı fark edince çevreye koşuşturdu. 
Mevsime bağlı olarak ot ve su bulmakta zorluk çeken atlar, bazı zamanlarda yerleşim yerleri yakınlarına kadar iniyor. Bazen de yılkı atları, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleriyle sivil toplum kuruluşlarının bölgeye bıraktığı saman ve yoncalarla karınlarını doyuruyor.
Bölgedeki Tez köyünde yaşayan Nurettin Yılmaz, “Emirdağ yaylalarında yılkı atları yayılıyor, yılkı atları yaşıyor. Bu bölge yılkı atlarının doğal yaşam alanıdır ve biz bu atların, bu tabiat varlıklarının korunmasından yanayız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Bölgeden dron görüntüsü
– Yılkı atlarından dron görüntüsü
– RÖP: Nurettin Yılmaz

HABER-KAMERA: İlyas Kaan TAYTAK/EMİRDAĞ (Afyonkarahisar), (DHA) – 

=================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!