Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 23

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

EDİRNE’DE SAĞANAK, HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

EDİRNE’de, akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Lokanta ve kafeteryalarda ‘kademeli normalleşme’ kapsamında dışarıdaki masalarda oturan vatandaşlar, yağmur nedeniyle kapalı mekanlara geçti.

Edirne’de akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyardığı kentte aniden bastıran yağmur nedeniyle işletmelerin önündeki masalarda oturan vatandaşlar, kapalı mekanlara sığındı. Yağış nedeniyle bazı iş yerlerinin önünde su birikintileri oluştu. Esnaf, yağmur sularının iş yerine girmemesi için fırçalarla müdahalede bulundu. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda da trafik yoğunluğu yaşandı. Yağmurdan etkilenen sokak hayvanları da kapalı çarşılara ve saçak altlarına sığındı. Sağanak yağışın, kentte gece saatlerinde etkisini yitirmesinin beklendiği bildirildi.

Görüntü Dökümü
– Yağmurdan kaçan vatandaşlar
– Sağanak yağış altında yürüyen vatandaş
– Yağış görüntüsü
– Yağmurdan dükkanlara sığınan vatandaşlar
– Yağış detayı
– Suları iş yeri önünden atmaya çalışan esnaf
– Saçak altlarına sığınan sokak hayvanları
– Detaylar

Haber–Kamera: Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)-

================================

Reklam Alanı

REYHANLI SALDIRILARINDA ‘GÖREVİ İHMALDEN’ YARGILANAN 4 SANIĞA HAPİS CEZASI

HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde 2013’te 53 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili ‘görevi ihmal etme’ iddiasıyla yargılanan 5 sanıktan, aralarında dönemin il emniyet müdürünün de bulunduğu 4 kişi, 8 ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırıldı.

11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı’da gerçekleşen terör eylemi sonucu 53 kişinin hayatını kaybettiği patlamada ‘görevlerini ihmal etme’ gerekçesiyle 4 yıldır yargılanan başta dönemin Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç’la birlikte 5 sanık, hakim karşısında çıktı. Hatay 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada dönemin İl Emniyet Müdürü Kılıç, başka suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklardan dönemin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Nevzat E. ile dönemin Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Eyüp K., avukatlar ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınları, mahkeme salonunda hazır bulundu. Öte yandan, tutuksuz sanıklar dönemin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ü.K. ve Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü M.B, duruşmaya katılmadı.

8 AY 10’AR GÜN HAPİS CEZASI 
Son savunmaları alınan sanıklar, suçsuz olduklarını öne sürerek beraatlarını talep etti. Mahkeme hakimi, tutuksuz sanıklardan Eyüp K.’nın beraatine, diğer sanıkların ise 8 ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da hükmetti.

AİLELER VE AVUKATLARI KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
Duruşmanın ardından Hatay Adliyesi önünde aileler adına açıklama yapan ve saldırıda hayatını kaybeden Oğulcan Tuna’nın babası olan 11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, karara itiraz edeceklerini belirterek şöyle konuştu:

“Hakimin verdiği kararı kabul etmiyoruz. Ama yarın birileri çıkacak, ‘ya ne kadar basitmiş bu ihmal’ deyip herkes ihmal yapacak. Bunu nasıl önleyeceğiz. 2013 yılı Türkiye’nin terörle mücadeledeki başlangıcıdır ve 15 Temmuz’a kadar taşıdı bizi. Türkiye’nin en büyük terör örgütleri, hepsi buraya yığıldılar. Bizim ülkemizi parçalamaya kalktılar, başlangıç Reyhanlı’ydı. FETÖ’nün de başlangıcı Reyhanlı’ydı. Biz bunlardan hesap sormak zorundayız. Kardeş kanı döktüreceklerdi, başaramadılar ve başaramayacaklar” dedi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin avukatları Hatice Can ve Tahsin Koç da, yaptıkları açıklamada, karara itiraz edeceklerini dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Reyhanlı saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinden detaylar
– Avukat Hatice Can ve Tahsin Koç’un açıklamaları
– 11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna’nın konuşması
– Hatay Adliyesi’nden detaylar

Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

================================
KAZA YAPAN SÜRÜCÜ ALKOLMETREYİ ÜFLEMEDİ

ANTALYA’da kaza yapan minibüs sürücüsü Mahsuni Y. (36), alkolmetreyi üflemeyi reddedince polis merkezine götürüldü.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Kepez ilçesi Göksu Mahallesi Suphi Türel Caddesi üzerinde meydana geldi. Pazarcılık yapan Mahsuni Y. yönetimindeki O7 ADV 109 plakalı minibüsle Gazi Bulvarı istikametine giderken, yağmur nedeniyle kaygınlaşan yolda aracın kontrolünü kaybetti. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs önce kaldırıma çıktı, daha sonra yol kenarında bulunan çöp konteynerine çarparak yan yattı. Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Bazı vatandaşlar ise sürücü Mahsuni Y. ile adı öğrenilemeyen yolcuyu minibüsten çıkarttı. Hafif yaralı olan yolcu gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Kepez Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

GAZETECİLERDEN KAÇTI, ALKOLMETREYİ ÜFLEMEDİ
Kazayı yara almadan atlatan sürücü Mahsuni Y., polis ekiplerine zorluk çıkardı. Gazetecilerin kendisini görüntülediğini gören Mahsuni Y., yalın ayak şekilde köşe bucak kaçarken, alkolmetreyi üflemesi için çağıran polis ekiplerine de olumsuz yanıt verdi. Bir süre minibüsün etrafında dolaşan Mahsuni Y., tüm ısrarlara rağmen alkolmetreyi üflemeyince polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kaza yapan kamyonet detay
-Polis ekipleri detay
-Çöp konteynırı detay
-Kamyonet içerisindeki sebzeler detay
-Kaza yapan sürücü Mahsuni Y. Detay
-Mahsuni Y.’nin gazetecilerden kaçmasıı
-Mahsuni Y.’nin alkolmetreyi üflememesi detay
-Mahsuni Y.’nin ekip otosuna bindirilmesi detay
-Kaza yapan yaralının kamyonetten çıkarılması(cep telefonu)
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

================================

4 YAŞINDAKİ YUSUF, PROSTAT BENZERİ AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

ÇANAKKALE’nin Yenice ilçesinde irar yapma sorunu yaşayan 4 yaşındaki Yusuf E., Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Üroloji  Polikliniği’nde idrar kanalı kapakçığı ön tanısıyla ameliyat edildi. Dünyada ender rastlanan prostat benzeri bir oluşumun idrar yolunu tıkadığı tespit edilen çocuk, sağlığına kavuştu.  

Yenice’de yaşayan ve idrar yapma problemi yaşayan Yusuf E., ailesi tarafından ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Üroloji Polikliniği’ne getirildi. Doktorlar yapılan değerlendirmeler sonrası idrar kanalı kapakçığı ön tanısı ile kapalı ameliyat planladı. Ancak ameliyat esnasında yapılan incelemelerde, dünyada çok ender rastlanan prostat benzeri bir oluşum ile idrar yolunun tıkandığı tespit edilen çocuk, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak, erkek çocuklarda arka idrar yolu kapakçıklarının nadir görülen bir durum olduğunu belirterek, “Prostat benzeri bir oluşumla idrar yolunun kapanması ise dünyada çok daha nadir görülmektedir. Ameliyat esnasında idrar yolunu tıkayan bu polip benzeri oluşum nedeniyle mesanenin bozulmaya başladığını gözlemledik. Bu oluşumu aynı erişkinlerdeki prostat ameliyatı gibi kapalı yöntemle tedavi ettik. Ancak çocuğun 4 yaşında olduğu düşünülürse, çok daha özenli ve dikkatli bir ameliyat oldu. Ameliyat çok başarılı geçti. Hatta ameliyatın hemen ardından yaptığımız kontrolde idrar hızının tam 3 kat arttığını saptadık. Çocuğumuz ilerde oluşabilecek çok ciddi idrar problemlerinden, hatta böbrek yetmezliğinden kurtuldu. Hastamızı taburcu ettik. Hastamızın sağlığı gayet iyi.” dedi.

Bu ameliyat sonrası dünyada böyle bir durum var mı diye literatür araştırması yaptıklarını kaydeden Sancak, “Bu mesanenin çıkışında, idrar kanalının arkasında polit benzeri oluşumların çok nadir olduğunu gördük. Bu konuyla ilgili hasta yakınlarının iznini aldık. Embriyolojiden, Patolojiden bir hocamızla yayın haline getirmeye başladık. Aynı zamanda bu vakayı literatüre kazandırmak istiyoruz. Başka kişiler için de ışık tutması için literatür bilgimizi paylaşacağız” ifadesini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden görüntüler.
– Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak, röp.
-Ameliyat görüntüleri.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ-Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

=================================

HAVALANDIRMA BORUSUNA SIKIŞAN YAVRU KEDİLERİ İTFAİYE KURTARDI

SİVAS’ta beş katlı bir binanın havalandırma borusunda sıkışan 2 yavru kedi, itfaiye ekiplerinin çalışmayla kurtarıldı.

Kent merkezinde Selçuklu Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi üzerindeki bir apartmanının çatı katındaki 13 metre uzunluğundaki havalandırma borusuna giren 2 yavru kedi sıkıştı. Borudan kedi sesleri geldiğini fark eden bina sakinleri itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, yarım saat süren çalışmalarının ardından yavru kedileri boru içine sarkıttıkları ip yardımıyla yukarı çekerek kurtardı.

Görüntü Dökümü:
-Kurtarma çalışmaları
-İpe tutunan kedilerin çıkarılışı

Haber:Arife Defne ARSLAN/SİVAS,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!