Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ-3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)ABD SAVAŞ GEMİSİ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDAN GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçen, ABD Donanması’na ait, ‘USS Ross’ adlı savaş gemisi, Marmara Denizi’ne yol aldı.  Ege Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na saat 09.45’te giriş yapan, ABD Donanması’na ait, ‘USS Ross’ adlı savaş gemisi, saat 10.30 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir köyü dağında bulunan ‘Dur Yolcu’ yazısı önünden geçen ABD savaş gemisi, boğazda manevra yapılması en güç nokta olan Nara Burnu’nu dönerek, Marmara Denizi’ne yol aldı. ABD savaş gemisine, güvenlik nedeniyle Türk Sahil Güvenlik botlarıyla eşlik edildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-ABD Donanması’na ait, ‘USS Ross’ adlı savaş gemisinin Çanakkale Boğazı’ndan geçişi sırasında çekilen görüntüler. 

Haber-Kamera: Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

==================================================

2)74 YAŞINDA ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRDİ
 
ARDAHAN’ın Posof ilçesine bağlı Yeniköy’de çiftçilik yapan Cengiz Yazıcı (74), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) sınavına girdi. Sınav heyecanını anlatan Yazıcı, “Okumanın yaşı yoktur. Beşikten mezara kadar bizlerin hakkıdır” dedi. Atatürk Mahallesi’nde 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde sınava giren 7 çocuk ve 6 torun sahibi Cengiz Yazıcı, “Bütün çocuklarımı okuttum. Hepsi üniversite okudu çok şükür. İşleri güçleri yerinde. Ben de çok zeki bir çocuktum. Fakat babam böbrek hastası olduğu için onunla ilgilendim ve ilkokuldan sonra okuyamadım. Ama 70 yaşında kızımın desteği ile ilkokulu dışardan okudum ve bitirdim. Daha sonra lise için başvuruda bulundum. Önce yaşımın biraz fazla olduğu için ağır olabileceğini söylediler. Ben de bu lafa çok kırıldım. Ancak benden özür dileyerek lise kaydımı yaptılar. 2,5 yılda da liseyi bitirdim. Lise bittikten sonra hep hayal ettiğim üniversite için hazırlanmaya başladım. Bugün de sınava gireceğim. Çok mutluyum. İnşallah bir yer kazanırım. Kazanana kadar mücadele edeceğim. İsterim ki herkes yaş filan demeden okusun. Okumanın yaşı yoktur. Beşikten mezara kadar bizlerin hakkıdır. İlle de okuyacağız, herkesin ilminin olmasını isterim” diye konuştu. 
Yazıcı çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Ben aynı zamanda arıcılık yapıyorum, Arıcılık, ilahiyat veya adalet yüksekokulu bölümlerinde okumak içimden geçiyor” dedi.  

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————
-Cengiz Yazıcı ile röp
-Sınava gireceği okuldan genel görüntü
-Cengiz Yazıcı’nın okula gelişi
-Cengiz Yazıcı’nın sınav olacağı okula girişi
–Cengiz Yazıcı’nın el sallayarak içeri girişi

(Haber-Kamera: Deniz BAŞLI / ARDAHAN (DHA)

======================================================

3)BOLU’DA KOŞARAK SINAVA YETİŞTİLER

BOLU’da, YKS’ye bazı öğrenciler koşarak son anda yetişti, geç kalan bir kişi ise sınava alınmadı.  
İlk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeki fakülte binalarına gelen öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uyarak sıraya girdi. Aileleriyle vedalaşan öğrenciler, sınava girmeden önce el dezenfektanı ve verilen yedek maskeleri kullandı. Sınav görevlilerinin kimlik ve belge kontrolü, polis ekiplerinin de üst araması yapmasının ardından öğrenciler, salona alındı. Bazı öğrenciler, sınavın yapılacağı fakülteye son anda yetişti. Sınav saatini saniyelerle kaçıran bir öğrenci sınava alınmadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Öğrenci, geç kalma sebebi olarak taksicinin fakültenin olduğu yere kadar çıkmaması olduğunu söyledi. Sınava giren öğrencilerin aileleri, çocuklarını sınava girdikleri binaların önünde bekledi. Bazı veliler, çocuklarını beklerken dua etti. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Koşarak son dakika yetişenler
-Sınava geç kalanlar
-Fakülte önlerinde bekleyen aileler
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

==================================================

4)KİMLİKLERİNİ UNUTAN ADAYLARA POLİS YARDIMI

TOKAT’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) öncesi, kimliklerini evde unutan ve kaybeden adayların yardımına polis ekipleri yetişti. İl Nüfus Müdürlüğü’nde işlem yaptıran 26 aday, sınava girecekleri okullara polis araçlarıyla yetiştirildi.
YKS’nin birinci oturumu TYT’ye girmek için sınav salonlarına gelen adaylar, sınava 1 saat kala güvenlik kontrolünden geçirilerek, salonlara alındı. Güvenlik kontrolü sırasında plastik su şişelerindeki etiketler alındı, adaylar üzerindeki metal toka, yüzük, kolye ve kemerler de çıkartıldı. Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu’nun talimatı doğrultusunda İl Nüfus Müdürlüğü önünde de resmi araçlar ile polis ekipleri bekledi. Kimliklerini kaybeden ya da üzerinde fotoğraf olmayan 26 aday İl Nüfus Müdürlüğü’nde geçici kimlik çıkardıktan sonra polis otosu ve motosikletli polis ekipleri tarafından sınavlara girecekleri okullara bırakıldı. Adaylar sınavda ter dökerken, yakınları da dışarıda başarıları için dua etti.

Görüntü Dökümü
————————–
-Nüfus Müdürlüğü’nden görüntüler
-Kimliklerini çıkaran adayların polis ekipleri ile götürülmesi
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Fatih YILMAZ- Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA)

====================================

5)KİMLİĞİNİ KAYBETTİ, 85 BİN LİRA BORCU ÇIKTI

İZMİR’in Buca ilçesinde yaşayan Himmet Selek (38), 2008 yılında kaybettiği kimliği üzerine çıkarılan 30’a yakın telefon hattının faturaları nedeniyle 85 bin liralık borcu çıktı. Maaşına sürekli haciz geldiği için sigortalı çalışamadığını söyleyen Selek, “Çalmadığımız kapı kalmadı ancak sonuç alamadık. Lütfen bize yardım etsinler” dedi.
Buca ilçesinde yaşayan Hikmet Selek, 2008 yılında İzmir Gıda Çarşısı’nda depo görevlisi olarak çalıştığı dönemde kimliğini kaybetti. Karakola giderek kayıp başvurusu yapan 2 çocuk babası Selek, kimliğinin kayıp olduğu dönem içerisinde adına 30’a yakın telefon hattı çıkarıldığını ve hiçbirinin faturasının ödenmediğini kendine ulaşan icra kağıtlarıyla öğrendi.
Ailesiyle birlikte 13 yıldır çok zor günler geçirdiğini ifade eden Selek, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“İşe girdikten birkaç ay sonra kimliğimi kaybettiğimi fark ettim. Ardından da karakola giderek durumu anlattım ve polisler kaydımı yaptılar. Ben de yeni kimlik çıkardım. Kimliğimi kaybettikten yaklaşık 3 ay sonra maaşıma haciz geldi, şok oldum. Hemen gidip borcun bana ait olmadığını söyleyerek itiraz ettim. Kısa bir süre sonra bir icra daha geldi. Hemen suç duyurusunda bulundum. Ancak sonuç alamadım. Yaptığımız araştırmaların ardından kimlik fotokopisine ulaştık. Fotokopi geldiğinde kimlik bilgilerinin bana ait olduğunu ancak üzerinde B.B.’nin fotoğrafının olduğunu gördüm. Onun hakkında da şikayetçi oldum. Ancak bana sürekli faturalı hatlardan icra gelmeye devam ediyordu. Bu sebeple beni işten de çıkardılar. İstanbul’da birkaç kez mahkemeye çıktım” dedi.

‘BENİM CANIM YANDI, BAŞKALARININ YANMASIN’
Maaşına haciz geldiği için sigortalı olarak çalışamadığını belirten Selek, “2008’den beri çok kötü zamanlar geçiriyoruz. Evi sürekli başka bir avukat tutuyor. İcralar gelmeye hala devam ediyor. Sigortalı çalışamıyorum. Bu yüzden hurdacılık, hamallık yaptım. Evi terk edip gitmeyi, canıma kıymayı düşündüm. Hangi kapıyı çaldıysam boş çıktı. Sigortalı işe girdiğim an maaşıma haciz geliyor. Her şeyi, delille ispatla kanıtlamama rağmen ben mağdur edilmeye devam ediyorum. Birine hat vermek bu kadar kolay olabilir mi? Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Kendi adıma bile hat alamıyorum” ifadelerini kullandı.

‘İHMALLER ZİNCİRİ’
Yaklaşık 85 bin lira borcunun olduğunu söyleyen Selek, “Kimliğimi kaybettiğime yönelik o dönemde karakolda yazdığım dilekçe ortadan kayboldu. O dönemde karakolun tadilatta olduğunu bahane ettiler. Bu olayda çok fazla ihmal var. Karakola gittim ve durumu anlattım. Birkaç işlemden sonra gidip çıkarabileceğimi söylediler. Nüfus dairesi kayıtlarında kayıp başvurum hala duruyor. Ben İstanbul’a sadece 2 kez mahkemeye çıkmak için gittim. Ancak tüm hatlar oradan alınmış. Yaklaşık 85 bin lira ödemem gerekiyor” diye konuştu.Adalet istediklerini belirten Tülay Selek (35) ise, “12 senedir eşim hiçbir işte çalışamıyor. Her yere başvurduk ama hiç sonuç alamadık. Bizi bu duruma düşüren elini kolunu sallayarak geziyor. Ancak biz mağdur durumdayız. Eşim sigortalı olmadığı için çocuklarımızı mümkün olduğunca hastaneye götürmüyoruz. Çünkü her tahlile para vermemiz gerekiyor. Artık bizi bu durumdan kurtarsınlar. Adalet yerini bulsun” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Himmet Selek röportaj
-Tülay Selek röportaj
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Tolga TAHÇI- Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)

==================================================

6)SERİK’TE JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU
 
ANTALYA’nın Serik ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda zeytin bahçesi ve mısır tarlasına ekili 9623 kök kenevir bitkisi ve 3 kilo kubar esrar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si tutuklandı.
Serik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, Serik İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ile Gebiz Jandarma Karakol Komutanlığı, JASAT ve OYİT ekipleri tarafından Serik’e bağlı Akçapınar Mahallesi’ndeki zeytin bahçesi ve Aşağıçatma Mahallesi’nde bulunan mısır tarlasında kenevir yetiştirildiği bilgisi alındı. Düzenlenen operasyonda 9623 kök kenevir bitkisi, 3 kilo kubar esrar ve 9 mm ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Olayla ilgili nöbetçi cumhuriyet savcısına bilgi verilerek alınan talimat doğrultusunda F.A., M.A., A.Y., T.T.K. gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden F.A. ve A.Y. tutuklanırken, M.A. şizofren hastası olması sebebiyle hakkında zorunlu tedavi (gözlem altına alınma) kararı verildi, T.T.K. ise serbest bırakıldı.

Görüntü dökümü:
——————–
– Jandarma ekiplerinin komutanlık binasından çzımk
– Tarla ve zeytinliklerin dron görüntüsü
– Ekiplerin mısır tarlası içinde 
– Ele geçirilen kök kenevirlerden
– Ekiplerin kenevirlerle merkeze dönmesi
– Gözaltına alınan zanlıların adliyeye çıkarılması
– Ele geçirilen silah ve uyuşturucu
– Detay

HABER-KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,(Antalya)(DHA)- 

==================================================

7)KİTAPLARA, COVİD-19 KARANTİNASI

BURSA’nın Nilüfer ilçesindeki kütüphanelerde, el temasıyla koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla kitaplar karantinaya alınıyor. Okunmak için alınan kitaplar iade edildiğinde özel bir bölümde 72 saat bekletiliyor. Şu ana kadar ilçedeki kütüphanelerde 47 bin 480 kitap karantinaya alındı. 
Koronavirüs nedeniyle bir süre faaliyetleri durdurulan kütüphaneler, yayımlanan genelgenin ardından tekrar faaliyetlerine başladı. Tüm kurum ve kuruluşlarda olduğu gibi kütüphanelerde de maske, mesafe ve hijyen kurallarına özellikle uyuluyor. Nilüfer ilçesindeki kütüphanelerde, Covid-19’un el temasıyla bulaşmaması için, okunduktan sonra iade edilen kitaplar karantinaya alınıyor. Bu kitaplar, özel bir bölümde en az 72 saat bekletildikten sonra, isteyen bir başka okuyucuya veriliyor. İlçedeki kütüphanelerde şu ana kadar 47 bin 480 kitabın karantinaya alındığı bildirildi.
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, “Pandemi sürecinde dünyadaki uygulamaları takip ederek bazı çalışmalar yürüttük. Dünyada neler yapıldığına baktık. Farklı ülkelerde farklı çalışmalar yapılmıştı. Biz de Dünya Kütüphaneler Birliği yayınlarını da takip ederek bu sürece tüm kütüphaneleri kapatarak başladık. Sonrasında geçen yılın haziran ayında açıldık. Ama bu süreçte ödünç iade işlemlerimiz devam etti. O zamanlarda özellikle el temasından bu virüsün geçtiği düşünülüyordu ve 72 saat kağıt üzerinde kaldığı söylendi. Biz de kitap karantinası denilen sistemi o günden bugüne sürdürmekteyiz. Alınan kitaplar 3 gün boyunca bekletiliyor, daha sonra okuyucuyla buluşturuluyor. Dijital üyeliklerimiz ve dijital kitap çalışmalarımız arttı. Ayrıca, kitaplar ayda ödünç verilmeye başlandı. 4 kitap gibi bir sayı daha yükseltildi. Bu da okurlarımızı rahatlattı. Kademeli geçiş sürecindeyiz. Biz de temmuz ayından sonra çalışmalarımızı farklılaştırarak sürdüreceğiz” dedi.

‘KISITLAMA DEĞİL GEREKLİLİK’
Bunun bir kısıtlama ya da yasak olarak algılanmaması gerektiğini belirten Pala, “Herkes bu konuda çok bilinçlendi. Önemli olan kitaplara sağlıklı bir şekilde ulaşabilmek. Yöntem buysa, bilim insanları bunu öneriyorsa buna bir şekilde alışmak zorundayız. Bunları bir yasak olarak değil sağlığımız için gerekli olarak düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kitaplardan detaylar
-Kütüphaneden detaylar
-Karantinaya alınan kitaplardan detaylar
-Genel detaylar
– Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala röportajı

-Haber: Muammer İRTEM -Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)
======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!