Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ-3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

YAMAN RÜZGAR, YÜZMEDE REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI
 
ERZURUM’da prematüre dünyaya gelen ve 3 yaşındayken uçak yolculuğunda görme engeli hostes tarafından tespit edilen Yaman Rüzgar Kızılet (12), 3 yıl önce başladığı yüzmede yaş grubunda 50 metre kelebek, 50 metre serbest, 50 metre sırtüstü, 100 metre sırtüstü, 50 metre kurbağalama ve 100 metre kurbağalamada rekor kırdı. Yaman Rüzgar, “Hedefim, milli takıma seçilmek ve Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmek” dedi.
Erzurum’da sağlık çalışanı Nergiz-Halit Kızılet çiftinin tek çocukları olan Yaman Rüzgar, 890 gram olarak prematüre dünyaya geldi. Yaklaşık 2 ay hastanede tedavi gören Yaman Rüzgar’ın görme engeli, 3 yaşındayken, bir uçak yolculuğu sırasında, görevli hostes tarafından fark edildi. Hostesin uyarısı üzerine ailesi Yaman Rüzgar’ı götürdükleri hastanede, yüzde 80 görme engelli olduğunu öğrendi. Gözündeki rahatsızlık giderek ilerleyen Yaman Rüzgar’ın hareketli bir çocuk olduğunu gözlemleyen doktorlar, ailesine spora başlatmalarını önerdi. Kızılet çifti, çocuklarını 9 yaşındayken yüzmeye başlattı. Antrenör Mehmet Karyağdı, başarısını görünce Yaman Rüzgar’ı, önce performans, daha sonra da yarış gruplarına dahil etti. Erzurum’daki yarışlarda birinci olan Yaman Rüzgar, 25 Ağustos’ta İstanbul’da düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası’na katıldı. Havuzda başarılara imza atan Yaman Rüzgar, 50 metre kelebekte 45,33, 50 metre serbest de 39,64, 50 metre sırtüstü 42,93, 100 metre sırtüstü 1,37, 50 metre kurbağalama 51,82, 100 metre kurbağalama 1,51 saniyelik dereceleriyle Türkiye rekorları kırdı
OLİMPİYATLARI HEDEFLİYOR
Palandöken ilçesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün olimpik yüzme havuzunda çalışmalarını sürdüren Yaman Rüzgar Kızılet, hedefinin olimpiyatlar olduğunu söyledi. Ailesinin teşvikiyle yüzmeye başladığını söyleyen Yaman Rüzgar, “Hocalarımın yardımıyla madalyaları kazandım. Hedefim milli takım, sonra olimpiyatlarda Türkiye’yi temsim etmek” diye konuştu.
Oğlunun prematüre olarak dünyaya geldiğini anlatan Halit Kızılet, “Bir uçak seyahatinde hostes Yaman’ın dokunarak yürüdüğünü, bazı yerleri yoklayarak eliyle araştırdığını ifade edip göz doktoruna götürmemizi tavsiye etti. Biz de hemen doktora götürdük. Yaman henüz 2,5-3 yaşındayken yüksek dereceli gözlük kullanmaya başladı. Gözündeki rahatsızlık her geçen gün ilerledi. Doktorlar, çok hareketli bir çocuk olan Yaman’ın spor yapması konusunda bizi uyardı. Biz oğlumuz için yüzmenin iyi olacağını düşündük. 3 yıl önce yüzme yaz kurslarına başladı. Yaman yüzmeyi sevdi, sağolsun hocaları da onu beğendi. Birkaç ay önce de buraya paralimpik hocalar geldi. Onlarla görüştüğümüzde ‘Yaman’ı neden değerlendirmiyorsunuz?’ diye sordular. Biz o güne kadar paralimpikte yüzebileceğini bilmiyorduk. Biz sadece gözlük kullanan bir çocuk olarak görüyorduk Yaman’ı. Şimdi Allah’a çok şükür paralimpikte hem 6 dalda rekor kırdı hem de altın madalya aldı. Tabi ki bir baba olarak herkesin duymak istediği gururu yaşadım” diye konuştu.
Yaman Rüzgar’ı bir süre kursta yüzdürdükten sonra yeteneğini keşfettiklerini belirten antrenörü Mehmet Karyağdı ise şunları söyledi:
“Çocuğun yetenekli olduğunu keşfettik. Performans grubuna aldık. Sporcularımız arasında yaptığımız yarışlarda baktık ki oldukça yetenekli, dereceler almaya başladı. Çocuğun görmesinde bir problem olduğunu tespit ettim. Dereceli gözlüğü olmadığı zaman yüzemiyordu. Ailesiyle bunu konuştuk, onlar da bize çocuklarının doğuştan görme problemi olduğunu söyledi. Kısmet oldu, İstanbul’daki Türkiye Şampiyonası’na yetiştirdik. Gittik, haksız da çıkmadık. 6 dalda yarıştı. 6 yarışta da hem altın madalya aldı, hem de Türkiye rekoru kırdı.”

Görüntü dökümü:
————————-
-Yaman Rüzgar’ın rekor kırdığı yarış görüntüsü 
-Küçük sporcunun olimpik havuzda yüzme antrenmanından detaylar
-Olimpik havuzun genel görüntüsü
-Yaman Rüzgar’ın kulaç atmasından yakın plan görüntü
-Antrenörün işaretiyle Yaman Rüzgar ve arkadaşının suya atlaması
-Sporcunun suda ters yüzmesi
-Antrenör Mehmet Karyağdı’nın öğrencilerine yapacaklarını anlatması
-Yaman Rüzgar ve arkadaşının yarışması
-Sporcu Yaman Rüzgar Kızılet ile röp
-Sporcunun babası Halit Kızılet ile röp
-Antrenör Mehmet Karyağdı ile röp
Haber – Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM, (DHA)
=====================================

YAYA GEÇİDİNDEKİ ‘GEÇİŞ’ ENGELİ KALDIRILDI
 
TÜRKİYE ile Gürcistan’ı birbirine bağlayan Ardahan-Kars-Erzurum kara yolu kenarındaki Asri Mezarlık önüne yapılan yaya geçidindeki bariyerler kaldırıldı. Böylece yaya geçidindeki ‘geçiş’ engeli de kalkmış oldu.
Karayolları 18’inci Bölge Müdürlüğü, Türkiye ile Gürcistan arasında ulaşımı sağlayan Ardahan-Kars-Erzurum kar ayolu üzerindeki Asri Mezarlık’a yayaların rahat ulaşımı için yaya geçidi yaptı. Yaya geçidinin boyaları çizildi ancak bariyerler kaldırılmadı. Araçlardan inerek yaya geçidinden karşıya geçmek isteyenler, karşılarına çıkan bariyer engelini aşmakta zorlandı. DHA’nın ‘Yaya geçidi çizildi ama bariyerlerden geçit yok’ başlığıyla duyurduğu yaya geçidi ile ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışma yaptı. Ekipler, geçişi engelleyen bariyerleri kaldırdı.
‘ARAÇ İÇİN DE REFÜJ YAPILIRSA DAHA İYİ OLUR’
Bariyerlerin kaldırılmasından memnun olduğunu söyleyen Veli Küçükdağ “Asri Mezarlık’a gidip gelmek isteyen veya tarım ve hayvancılıkla uğraşanların yaya gidip gelmesi için, yaya geçidinin açılması çok iyi oldu. Araç için de refüj yapılırsa daha iyi olur. Sürücüler olarak dönüş yapabilmek için Subatan yoluna kadar gitmek zorunda kalıyoruz, bu da yakıt ve zaman kaybına neden oluyor” diye konuştu.
‘İNŞALLAH TRAFİK IŞIKLARI DA KONUR’
Yaya geçidini kullanan Tacettin Durmuş da Ardahan-Kars-Erzurum kara yolunun aynı zamanda uluslararası bir yol olduğunu hatırlatarak “Bu yol, Gürcistan’a gitmek isteyen kişilerin kullandığı bir yol. Karayolları 18’inci Bölge Müdürlüğü’nün yaya geçidini yaptığı, boyalarını çizildiği ancak bariyerlerin kaldırmadığı birkaç gün önce basında yer aldı. Basında bu konunun yer almasının ardından bariyerlere geçit yapıldı. İnşallah trafik ışıkları da konulur. Burası çok önemli bir yer, arkamızda Asri Mezarlık var. Bazı zamanlar yoğun cenaze törenleri oluyor, kalabalık oluyor ve tehlike oluşturabiliyordu” dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

Volkan KARABAĞ / KARS, (DHA)-

Reklam Alanı

=====================================

DONDURMAYI CAĞ KEBABI GİBİ KESİP İKRAM ETTİLER
 
ERZURUM’da bir işletmeci 30 kiloluk dondurmayı cağ kebabı gibi şişe geçirip, tahta çubuklara keserek servis yaptı. 
Erzurum’un yöresel lezzetlerinden cağ kebabı, dondurma üretimine de yansıdı. Yakutiye ilçesinde bir işletmede, 30 kilo olarak hazırlanan dondurma, cağ kebabı gibi kesilerek Cumhuriyet Caddesi’nde vatandaşlara ikram edildi. Sıcak havada, tahta şişlerde ikram edilen dondurmayı yaklaşık yarım saat gibi kısa sürede tüketen bölge halkı, cağ dondurmayı çok beğendiklerini söyledi. Erzurum’da 40 yıldır dondurma üretimi yaptığını anlatan Osman Kocaoğlu, ilk defa, cağ kebabı gibi hazırlanan dondurmayı tahta şişlere keserek vatandaşlara ikram ettiğini ifade etti. 

Görüntü dökümü
-Dondurmanın işyerinden çıkarılması
-Kaldırımda hazırlanan masaya konulması
-İşyeri sahibinin tahta şişlere dondurmayı kesmesi
-Tahta şişlerde vatandaşlara dondurma ikramı
-Vatandaşların dondurma almak için sıraya girmesi
-Dondurma alan vatandaşlarla röp
-Osman Kocaoğlu’nun konuşması
-Dondurma dağıtımından genel ve detaylar
Haber: Salih TEKİN – Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM, (DHA)

=====================================

TİTREYENGÖL’E GİREN RUS TURİST ZOR ÇIKARILDI
 
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde tatil yapan Rus turist Vitalii Marshev (59), girilmesi yasak olan Titreyengöl’e girdi. Uzun süre ikna çabalarına rağmen sudan çıkmayı reddeden Marshev’e daha sonra ekipler müdahale etti. Marshev güçlükle sudan çıkarıldı.
Eşi ve arkadaşlarıyla Rusya’dan Türkiye’ye tatile gelen Vitalii Marshev, Manavgat’ın Titreyengöl Turizm Merkezi’nde 5 yıldızlı bir otelde konaklamaya başladı. Psikolojik sorunlar yaşadığı öne sürülen Marshev, önceki gün otelde bileklerini kesmeye kalktı. Otel görevlileri ve eşi tarafından engellenen Marshev, dün de saat 18.00 sıralarında girilmesi yasak olan Titreyengöl’e girdi.
Eşi, arkadaşları ve otel görevlileri tarafından ikna edilemeyen Marshev’in gölden çıkarılması için olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye tarafından cankurtaran simidi atılan Marshev, çıkmayı reddetti. Marshev, getirtilen kanoyla yanına gelen görevliler tarafından yaka paça sudan çıkarıldı. Marshev, kontrol amaçlı Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Rus turistin ikna edilmesi için verilen uğraşı, Titreyengöl’ün çevresinde toplananlar meraklı gözlerle izledi.

Görüntü dökümü
————————-
– Göle giren turistten görüntüler
– Göle giren turistin eşinin görüntüleri
– Göl kenarında çekim yapan turistler ve vatandaşlar
– Jandarma ve İtfaiye görevlilerinin göl kenarında bekleyişi 
– Göl kenarında gezinti yapan turistler
– Göldeki adam can simidi atılması, turistin can simidini tutması ve bırakması
– Göldeki turistin boğulma taklidi yapması
– Turisti gölden çıkarmak için suya kano indirilmesi
– Su sporlarında görevli iki kişinin turisti sudan çıkarma çabası görüntüleri
– Gölden çıkmak istemeyen turisti çıkarmak için bir vatandaşın suya atlaması ve turistin zorla gölden çıkarılması
– Gölden çıkarılan turistin sağlık muayenesinin yapılabilmesi için ambulansa götürülmesi
– Sağlık görevlisince turistin eşinden kimlik bilgilerinin alınması
HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN- Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)
=====================================

BATMANLI ÖĞRENCİLERDEN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

BATMAN’da Çocuk ve Gençler Soysal Koruma Programı (ÇOGEP) kapsamında Osmaniye, Kayseri ve Niğde’den gelen 45 öğrenci İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nün organizasyonuyla kenti gezdi. 
Öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamlarından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarını geliştirmek amacıyla yürütülen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Osmaniye, Kayseri ve Niğde’den gelen 45 öğrenci kenti gezdi. Öğrenciler, daha sonra TPAO Atatürk İlkokulu’nda Batmanlı öğrencilerle buluştu. Okulun konferans salonunda ayrıca Narkotik köpeği Maya’nın gösterisi de heyecanla izlendi. 
Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kayseri, Niğde ve Osmaniye’den gelen gençlerimiz ilk defa bir Güneydoğu gezisi yaptılar. Batmanlı gençlerimize de Çanakkale, Ankara ve İstanbul’a gezi turları düzenleniyor. Biz biraz farklı baktık olaya. Şimdi televizyonlardan gördükleriniz, kulaktan kulağa duyduklarınızın hepsinin kısmen de olsa böyle olmadığını göreceksiniz. Buranın güzelliğini göstermek için sizleri buraya davet ettik. Batman’ı değişik etkinlikler çerçevesinde sizlere tanıtmaya çalışacağız. Sonra memleketinize döndüğünüz de bazı arkadaşların Batman’la ilgili söyleyeceği olumsuz sözlerine karşılık sizler doğrusunu anlatacaksınız” dedi.
Etkinliğin ardından öğrenciler, Batman Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret etti.

Görüntü Dökümü 
———————-
Kayseri, Osmaniye ve Niğde’den gelen öğrencilerin TPAO’daki Atatürk Orta okuluna gelişi
Atatürk ortaokulunda etkinlikler
İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç konuşması
Narkotik köpeği Maya’nın gösterisi
Öğrencilerin Batman Valiliği ziyareti
Öğrencilerin Malabadi Köprüsü’nü gezmesi
Haber-Kamera: Arif ARSLAN/BATMAN,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!