Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DENİZLİ’DE NEVRESİM FABRİKASINDA YANGIN (3)

KONTROL ALTINDA
Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, nevresim üretimi yapılan fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerini çalışmasıyla kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri, soğutma çalışması gerçekleştiriyor.

Deniz TOKAT/ DENİZLİ, (DHA)

===================================

ATIKLAR MAKET OLDU, ‘GERİ DÖNÜŞÜM PARKI’ OLUŞTURULDU

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde atık malzemelerden yapılan maketler ile geri dönüşüm parkı oluşturuldu.

Reklam Alanı

Keşan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki kademe binasında toplanan araç tekerleği, plastik, demir, ahşap ve cam atıklar, geri dönüşüme kazandırılarak uçak, araba, tank, motosiklet, yel değirmeni, ağaç ve hayvan maketlerine dönüştürüldü. Atık malzemelerden yapılan maketlerle Yeni Mahalle’de bulunan 2,5 dönümlük alanda ‘Geri Dönüşüm Parkı’ oluşturuldu. Çocuklar ve aileleri, parktaki maketlere büyük ilgi gösterdi. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç da, parkı ziyaret ederek, çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.
‘ÇOCUKLARIMIZA BUNU MİRAS BIRAKACAĞIZ’
Belediye Başkanı Helvacıoğlu, çevreyi hor görenin, geleceği de hor göreceğini belirterek, “Bizim kültürümüzde toprağı hem ana, hem de yar olarak görmek, suyu aziz bilmek, ekmeği öpüp alnına götürmek vardır. Bizim için deniz temizliği de, çevre temizliği de, hava temizliği de, gürültü temizliği de yaşama ilişkin, ekolojiye ilişkin her ne varsa çok önemlidir. Çocuklarımıza bunu miras bırakacağız. Çünkü yaşayacağımız başka bir dünya yok. Bizim de bu mirasa ihanet etmeden torunlarımıza ve çocuklarımıza bırakma zorunluluğumuz olduğunu belirtmek istiyorum. Burada görev hepimize düşüyorö dedi.
‘ÇEVRE ÇOK ÖNEMLİ, KORUMAMIZ LAZIM’
AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da, çocuklara daha iyi ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın herkesin görevi olduğunu ifade ederek, “Sadece lafla çevrecilik olmuyor. AK Parti olarak, iktidara geldiğimiz günden bugüne 4,5 milyarın üzerinde ağaç diktik. Dikmeye devam ediyoruz. Çevre çok önemli, korumamız lazım. Marmara Denizi’nde yaşanan deniz salyası kirliliği de hepimiz için çok büyük bir üzüntüdür. Ergene Nehri’ndeki kirliliğin azaltılması içinde inanılmaz bir çaba sarf ediyoruzö diye konuştu.
‘GELECEK NESİLLERE ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ’
Maketleri yapan belediyenin destek hizmetleri personeli Mustafa Özdemir de, “Belediye başkanımızın projesi üzerine elimizdeki malzemelerle neler yapabiliriz, bunun arayışına girdik. Elimizde olan en fazla atık malzeme araç lastikleri ve hurda demirdi. İlk önce araç lastiklerinden saksılar yaparak başladık bu işe. Oturma grupları yaptık. Daha sonra daha büyük ebatta olan maketlere geçtik. Yel değirmeni, uçak, araba, tank, araba gibi birçok maket yaptık. Bunun sonucunda da bu maketleri parkta sergiledik.  Gelecek nesillere örnek olmasını temenni ediyoruzö ifadelerini kullandı.
Öte yandan Keşan Belediyesi tarafından sosyal medya hesapları üzerinden düzenlenecek ödüllü yarışmayla parka isim aranacağı ve sonrasında resmi açılış töreni düzenleneceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Parka gelen çocuklar ve aileleri
-Maketlerle oynayan çocuklar
-Maketlerle fotoğraf çektirenler
-Maketlerin genel ve detay görüntüleri
-Parkın havadan drone görüntüsü
-Milletvekili ve belediye başkanının parkı ziyareti
-Milletvekili ve başkanının aileler ve çocuklarıyla konuşması
-Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun konuşması
-AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın konuşması
-Maketleri yapan Mustafa Özdemir’le röportaj
-Detaylar
Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

=================================== 

SİVAS’TA ÖĞRENCİ VE VELİLERİN LGS HEYECANI
 
SİVAS’ta 195 okulda, 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının heyecanı yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan LGS sınavı, saat 09.30 itibariyle başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında her öğrenci kendi okulunda sınava girdi. Adaylar sabah erken saatlerde velileriyle birlikte okullara geldi. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek öğrenciler ilk olarak okul bahçeleri, ardından ise salonlara alındı. Kent genelinde 195 okulda, 607 salonda, 8 bin 897 öğrenci sınavda ter döktü. Öğrencilerin velileri ise okul önlerinde çocuklarının çıkmasını heyecanla beklemeye başladı. İki oturum halinde gerçekleştirilecek sınav saat 12.50’de sona erecek. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Öğrencilerimizin tamamına başarılı olmaları için kaynak teminleri yapıldı. İnşallah bu salgın ortamında kazasız belasız bir şekilde bu sınavımızı sonuçlandıracağız. Sınav sonuçları ne olursa olsun evlatlarımız bizim için değerlidir. Ben sınava öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi. 
Veliler ise pandemi döneminde öğrencilerin çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek heyecanlı olduklarını söyledi.

Görüntü Dökümü
—————————
-Okul önünden görüntüler
-Öğrencilerin salonlara girişi
-Milli Eğitim Müdürü röportajı
-Velilerden röportaj
-Genel Detay
Haber-Kamera:Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA)-

=================================== 

ALKOLLÜ SÜRÜCÜSÜNÜN YÜRÜYÜŞ YOLUNA GİRDİĞİ OTOMOBİL, BARİYERE ÇARPIP, TAKLA ATTI 

SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde, sürücüsünün trafiğe kapalı yürüyüş yoluna girdiği otomobil, yol ortasındaki bariyere çarpıp, savrularak, takla attı. Kaza sonrası yapılan kontrolde sürücü Kemal Şahin’in (21) 1.37 promil alkollü olduğu belirlendi. Kaza anı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. 
Kaza, dün gece Sapanca Göl Mahallesi yürüyüş yolunda meydana geldi. Kemal Şahin yönetimindeki 34 CBZ 216 plakalı otomobil, trafiğe kapalı olan bisiklet ve yürüyüş yolunun ortasında bulunan elektrikli bariyere çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla attı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri geldi. Sürücü herhangi bir şeyi olmadığını belirterek, hastaneye gitmek istemedi. Daha sonra polis ekiplerine kendini iyi hissetmediğini belirten Şahin, Sapanca Hastanesi’ne götürüldü. Hastane de yapılan kontrolde Şahin’in 1.37 promil alkollü olduğu tespit edildi.
Kaza anı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Hızla yürüyüş yolunda giden otomobilin, yolun ortasında bulunan bariyere çarptıktan sonra takla attığı görüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Takla atan araçtan görüntüler
-Bariyerden görüntü
-Yoldan görüntüler
-Güvenlik kamerası görüntüleri

HABER-KAMERA: İsa ÇİÇEK/ SAPANCA (Sakarya), (DHA)

=============================================

ADANA’DA SAHTE İÇKİ İMALATHANELERİNE OPERASYON: 10 GÖZALTI

ADANA’da polisin sahte içki imalathanesine dönüştürülen bazı ev ve iş yerlerine yaptığı baskınlarda 15 bin 104 litre sahte içki, içki yapımında kullanılan 44 bin 590 litre etil alkol, içki kitleri ve aroması ele geçirildi. Sahte içkileri üreten 10 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçunun önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında, kent genelinde sahte içki imalathanesine dönüştürüldüğü belirlenen ev ve iş yerlerine operasyon düzenledi. Adreslere yapılan baskınlarda, 15 bin 104 litre sahte içki, içki yapımında kullanılan 44 bin 590 litre etil alkol, 6 bin 958 içki kiti, 63 litre içki aroması, çeşitli markalara ait 9 bin 500 şişe ve kapağı ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 10 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
————————
– Polisin adreslere baskın yapması
– Baskın yapılan adreslere arama yapılması
– Ele geçirilen içki ve malzemeleri
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=================================== 

KUMRULARIN YUVASININ BOZULMAMASI İÇİN İŞ YERİNİN TENTESİNİ KAPATMIYOR

NİĞDE’de, giyim mağazası işleten İbrahin Özgür, iş yerinin tentesindeki demir profil üzerinde kuşların kurduğu yuva bozulmasın diye 2 aydır tenteyi kapatmıyor.

Merkez El Hacı Mahmut Caddesi’nde, giyim mağazası işleten İbrahim Özgür, 2 ay önce iş yerinin tentesindeki demir profil üzerine bir çift kumrunun yuva yapmaya başladığını gördüğünü anlattı. O günden bu yana yuvanın bozulmaması için tenteyi hiç kapatmadığını dile getiren Özgür, kumrunun yumurtladığını söyledi. Yavruların bir süre önce yumurtadan çıktığını aktaran Özgür, “Yuvayı yaptıktan sonra anne kuş bir süre kuluçkada durdu sonra da 2 tane yavrusu oldu. Her saat başı gelerek yavrularını besliyor. Bir ay daha misafirimiz olacaklar” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
——————————
-Yavru kumrulardan görüntü
-Tentenden görüntü
-Esnaftan görüntü
-Detay görüntüler
Haber-Kamera: Ali Kadı/NİĞDE,(DHA)

===================================

İZMİR’DE 52 BİN 500 ÖĞRENCİNİN LGS HEYECANI BAŞLADI
 
MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8’nci sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav, yurt genelinde başladı. İzmir’de 640 okulda 52 bin 500 öğrencinin sınava katıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Covid-19’a yönelik tüm tedbirlerin alındığını belirterek, 6 pozitif öğrenci için ayrı ayrı okulların açıldığını söyledi.  

LGS kapsamında 8’nci sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav başladı. 2 oturumda gerçekleştirilen sınav için uzun süredir hazırlanan öğrenciler, sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerinin yolunu tuttu. İzmir Gazi Umurbey Ortaokulu’nda heyecan dolu bekleyişin ardından öğrenciler, kimlik ve sınava giriş belgeleriyle mesafeli biçimde merkezlere alındı. Covid-19 riski dolayısıyla okul binasının tüm camları açık tutulurken, öğrenciler yıl boyunca verdikleri emeklerin karşılığını alabilmek için sınava başladı.

İzmir’de 640 okulda 52 bin 500 öğrencinin sınava katıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “2020-2021 LGS olarak bugün İzmir’de 640 okulumuzda yaklaşık 52 bin 500 öğrencimizle sınavımızı yapıyoruz. Covid 19 testi pozitif 6 öğrencimiz vardı. Bunların hepsine ayrı ayrı okullar açtık ve tüm tedbirlerimizi aldık. Temaslı öğrencilerimizi tamamen ayırdık ve en ufak bir risk yok. Öğrencilerimiz oldukça huzurlu. Okullarımızın camları açık. Öğrencilerimize kalem, silgi, maske, su, dezenfektan desteğini verdik. Özel okullar dahil olmak üzere her bir okulumuzda rehber öğretmenlerimiz bulunuyor. Tüm çocuklarımıza Allah’tan zihin açıklığı diliyorum. Kazanan olacak ama kaybeden kimse yok. Biz bütün öğrencilerimizin gidebilecekleri okulları hazır ettik” dedi.

Öğrenciler sınav merkezlerine alınırken, velilerin de okul bahçelerinde heyecanlı bekleyişi başladı. Oğuz Kaan’ın annesi Fadime Han, “Biz çocuklar kadar heyecanlıyız. Çocuklar içeride biz dışarıda bekliyoruz. Hayırlı olmasını diliyoruz. Bizim için pandemi zor bir süreçti. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar. Çocuklarımız da öğretmenleri de oldukça özveriliydi” diye konuştu.

Sınava giren oğlu Emre’yi bekleyen Şefika Yiğit ise, “Oğluma ve bütün çocuklarıma başarılar diliyorum. Pandemi süreci bütün çocuklarımızı çok yordu. Sağlıklı mutlu okullarda okumak inşallah hepsine nasip olur” dedi.

Görüntü dökümü
—————————-
-Sınav merkezine öğrencilerin alınmasından görüntü
-İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ile röp.
-Velilerle röp.
Haber: Hande NAYMAN Kamera: Tekin GÜRBULAK / İzmir, (DHA)

=================================== 

ÇOBANLIK YAPARKEN ROBERT LİSESİ’Nİ KAZANDI, SIRADA TİLBURG ÜNİVERSİTESİ VAR

TUNCELİ’nin yaylalarında, ailesiyle çobanlık yapan Mahir Gündoğdu (22), 2016 yılında Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamını yaparak, Türkiye birincisi oldu. Gündoğdu, TEOG’daki başarısıyla, İstanbul Amerikan Robert Lisesi’ne yerleşti. Robert Lisesi’nden bu yıl mezun olacak Gündoğdu, 2600 rakımlı yaylada, Hollanda’nın Tilburg Üniversitesi’nin ekonomi bölümüne yerleşmeyi hedefliyor.

Tunceli’nin yüksek kesimli yaylalarında ailesiyle birlikte geçimini sağladığı sırada hazırlandığı TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayıp Amerikan Robert Lisesi’ne yerleşmeyi başaran Mahir Gündoğdu, bu yıl mezun oluyor. Türkiye birinciliğiyle yerleştiği Robert Lisesi’nin ardından Gündoğdu, şimdi Pülümür’ün 2 bin 600 rakımlı Çobanyıldızı Yaylası’nda koyun güderek, Tilburg Üniversitesi’ne girmek için çalışıyor.
Koyun gütmenin yanı sıra, süt sağıp, peynir üreten Gündoğdu, aynı zamanda başvuruda bulunduğu Hollanda’nın sanat, sosyal bilimler, hukuk, ekonomi ve beşeri bilimler alanlarında uzmanlaşmış Tilburg Üniversitesi’ne girmek için, denklik sınavına hazırlanıyor. Gündoğdu, Tilburg Üniversitesi’nin başvurusunu onayladığını, orada okuyabilmesi için ise, yıllık 12 bin euroya ihtiyacı olduğunu söyledi. Gündoğdu, “Şu anda okul bitti, mezun oluyorum. Hem sınav, hem de mezuniyet hazırlığı var. Okulum bitmeden Hollanda’dan birkaç okula başvurmuştum. Tilburg Üniversitesi’nden kabul aldım. Yaylada YKS’ye hazırlanıyorum” dedi.
‘AİLEMİN ÇABASI BENİ HIRSLANDIRIYOR’
Robert Lisesi’ni, tam burslu olarak tamamladığını anlatan Mahir Gündoğdu, “Okul dönemimde, Çemişgezek’in Yemişdere köyünde ailemin yanında koyun güdüp, sağımlarına da yardım ediyordum. Yaylalara çıkıyorduk. Yazın burada olmak hem beni motive ediyordu, hem de okul özlemimi arttırdığı için, daha hevesli oluyordum. Sabah kalktığımda beni hırslandıran durum, ailemin çabaladığını bilmekti. Yaylada yaşamak gerçekten çok zor. Evimiz yok, bir çadırda kalıyoruz. Şu anda okul bitti, mezun oluyorum. Hem sınav, hem de mezuniyet hazırlığı var. Okulum bitmeden, Hollanda’dan birkaç okula başvurmuştum. Tilburg Üniversitesi’nden kabul aldım. Şu anda yayladayım ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanıyorum” dedi.
GÜNDE 5 SAAT KOYUN SAĞIYOR
Üniversiteyi bitirdikten sonra, yayladaki çocukların okuması için mücadele edeceğini anlatan Gündoğdu, şöyle konuştu:
“Günde iki kez olmak üzere, 5 saat boyunca koyun sağıyoruz. Çobanımız koyunları gece güdüyor, ben de gündüz güdüyorum. Annem babamla tulum peyniri yapıyorum. İş aralarında ise, yanımda getirdiğim kitaplarla ders çalışıyorum, roman okuyorum. Burada internet bağlantısı da yok. Bu nedenle kişisel gelişimim için, bol bol kitap okuyorum. Tilburg, iyi olduğunu düşündüğüm uluslararası ekonomi bölümünü okuyarak, işimi kurmak istiyorum. İyi bir yere geldikten sonra, burada zorluklar içerisinde yaşayan insanlara yardım etme amacım var. Birilerinin burada yaşayan insanların elinden tutmaları gerekiyor. Burada hayatlar feda olup gidiyor. Çünkü bu durumda çok insan tanıdım.”
‘OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM’
Mahir’in babası Güzel Gündoğdu ise, çocuğunun yurt dışında okuyabilmesi için, bursa ihtiyaç olduğunu söyledi. Oğluyla gurur duyduğunu ifade eden Gündoğdu, “Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Okul yaz tatiline girdiği zaman, yaylaya geliyor. Koyun güdüyor, süt sağıyor, peynir yapımında yardım ediyor. Her işte bize yardımcı oluyor. Robert Lisesi’nde okuduğu için, gurur meselesi yapmıyor. Yılın 9 ayı okulda, 3 ayı da bizimle birlikte hayvancılıkta. Şu anda üniversiteye hazırlanıyor. Yurt dışındaki üniversitede okuyabilmesi için, yüklü miktarda para lazım. Bizim de durumumuz yok. Oğlumuzun okuyabilmesi için hayırsever insanlardan burs bekliyoruz. Yurt dışında okuduktan sonra, ülkemize faydalı bir çocuk olacak. Bundan eminim” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————-
Muhabir Serhat Ozan Yıldırım’ın anonsu
Koyunların drone görüntüsü
Yaylanın drone görüntüs
Koyunları güden mahir
Mahir’in koyuna elleriyle tuz vermesi 
Süt sağan mahir
Babasıyla tulum peyniri yapması
Aracın yaylacıların yanına gitmesi
Ailesine yemek hazırlaması
Mahir Gündoğdu’nun konuşması
Güzel Gündoğdu’nun konuşması
Muhabir Serhat Ozan Yıldırım’ın anonsu
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/PÜLÜMÜR (Tunceli), (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!