Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KURUYAN KANALDAKİ BALIKLARI PET ŞİŞELERLE NEHRE TAŞIYIP, ÖLÜMDEN KURTARDI

EDİRNE’de yürüme engelli, öğretmen Süleyman Ekiz, çeltik tarlaları için kullanılan, hasat sone erdiği için su pompalanmayan kanaldaki az miktar suda ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalan balıkları, pet şişelere doldurup Tunca Nehri’ne taşıdı.
Edirne’de DSİ’ye ait olan ve işletmesi Abdurrahman Mahallesi Sulama Kooperatifi’ne devredilen sulama kanalı, çeltik tarlalarının sulama sezonunun bitmesiyle kurumaya terk edildi. Meriç’ten daha önce pompalanan sularla kanala gelen balıklar da ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.
Kanalın geçtiği İstasyon Mahallesi’nde hafif yürüme engelli coğrafya öğretmeni Süleyman Ekiz, durumu fark edip, balıkları su dolu pet şişelere doldurdu. Topladığı balıkları elektrikli aracıyla yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Tunca Nehri’ne bırakan Ekiz, kanal ile Tunca arasında birçok kez gidip geldi.
‘BİNLERCE BALIK ÖLMEK ÜZERELER’
Sulama kanalında çok fazla balık olduğunu, kendi çabasıyla balıkları kurtarmaya çalıştığını belirten Ekiz, “Sanıyorum, çeltik sulamaları durunca sular kesilmiş ve binlerce balık kanalda susuz kalmış ve ölmek üzereler. Bu kanala çeltik sulamaları için zaman zaman su veriliyor. Pompayı kapattıkları zaman burası biraz daha çukur olduğu için su kalmıyor. Bu nedenle de bu balıklar burada kalmış. Kurtarılmazlarsa ölecekler. Su kurursa tamamen ölecekler. Bugünümü bunlara ayırdım, kurtarabildiğim kadarını kurtaracağım” diye konuştu.
Yetkililerden konuyla ilgili destek beklediğini söyleyen Ekiz, “İnşallah, yetkililer destek verirler çünkü aşağı yukarı o kanalda 15-20 bin balık var. Kanaldaki sular kesilince hepsi orada kalıyor. Ben tesadüfen rastladım. 7-8 kez nehre gidip geldim, artık gücüm kalmadı. Yetkililerden rica ediyorum, inşallah o balıkları kurtarırlar” dedi.
KANALA YENİDEN SU VERİLDİ
Haber verilmesi üzerine ise DSİ 11’inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri devreye girerek sulama kanalına yeniden su bırakılmasını sağladı. Kooperatif yetkilileri de sulama sezonunun bitmesiyle birlikte kanala Meriç Nehri’nden su akışının durdurulduğunu belirterek, gerekli önlemleri almaya çalıştıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü
—————————-
– Ekiz’in balıkları kurtarma çabası
– Balıkların pet şişeye doldurulması
– Süleyman Ekiz röportaj
– Balıklardan detay
– Kurumuş kanaldan detay
– Şişedeki balıklardan detay
– Ekiz’in yürümesi
– Balıkları nehre salması
– Ekiz ile röportaj
-Ekiz’in nehirden ayrılması
– Yeniden su verilen kanaldan detay
– Sudan detay
– Kanaldan detay
Haber – Kamera: Olgay GÜLER – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

====================================

CEP TELEFONU KAPKAÇÇISI VÜCUDUNDAKİ DÖVMELERDEN YAKALANDI
 
ADANA’da parkta oturan Gökhan Ö.’nün (15) kucağındaki cep telefonunu alıp kaçan Baran T. (18), boynundaki gül, parmaklarındaki ‘Ahmet Asaf’ yazılı dövmelerinden tespit edilerek yakalandı.
Olay, 6 Eylül günü saat 16.00 sıralarında Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi’nde meydana geldi. Arkadaşıyla birlikte parkta oturan Gökhan Ö.’nün yanına yaklaşan bir kişi, cep telefonunu istedi. Ancak Gökhan Ö. olumsuz yanıt verdi. Bu kişi, Gökhan Ö.’nün kucağındaki cep telefonunu alarak kaçtı. Gökhan Ö., arkadaşıyla birlikte şüpheliyi yakalamak için peşinden koştu, ancak başarılı olamadı. Gökhan Ö.’nün ihbarı üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
Ekipler, yaptığı araştırma sonucu şüphelinin, boynunda gül ve parmaklarında ‘Ahmet Asaf’ dövmesi olan, benzer suçlardan kaydı bulunan Baran T. olduğunu saptadı. Şüpheli, adresine yapılan baskında yakalandı. Emniyete götürülen Baran T.’nin, olayı planlamadığını, cep telefonunu görünce birden alıp kaçtığını ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Baran T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelinin 700 TL karşılığında sattığı belirlenen cep telefonu ise bulunup sahibine teslim edildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Zanlının emniyeten çıkışı 
-Zanlının polis aracına binmesi
-Zanlının dövmesinden fotograf
-Emniyetin tabelası
Haber-Anıl ATAR Kamera:Yaşar SERİNTÜRK /ADANA, (DHA

==================================

BUCAK’TA OK ATMA ETKİNLİĞİNE ÇOCUKLARDAN BÜYÜK İLGİ

BURDUR’un Bucak ilçesinde belediye tarafından düzenlenen ok atma etkinliği çocuklardan büyük ilgi gördü.
Bucak Belediyesi tarafından ‘Ok atmayan kalmasın’ sloganı ile şehir stadyumunda yapılan ve Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Erdoğan ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Oğuz’un da katıldığı ok atışlarına, en büyük ilgiyi çocuklar gösterdi. Bucak Gençlik Müdürlüğü Merkezi ve Bucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ok atışı stantlarında hem yetişkinler hem de çocuklar ok atışı yaptı.
Kaymakam Tanrıkulu, “İlçemizde sporun her dalına ilgi her geçen gün artıyor. Bucak Belediyesi’nin özellikle küçük çocuklarımızı okla tanıştırması güzel bir şey. İnşallah ilçemizden ok sporunu seven çocuklarımız çıkar, gelecekte Türkiye şampiyonları görürüz” dedi.
Başkan Ünal ise “Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Bucak’ta ok atmayan kalmasın’ etkinliği ile hem çocuklarımıza oku tanıtıyor hem de ok atışını öğretiyoruz. Tarihimize baktığımızda okun ilk önce avlanma ve savaş silahı olarak kullanılması sonra da spor dalı olarak kalması güzel bir şey. Ata sporumuzun yaşatılması ve tanıtılması amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendi. İnşallah ilerleyen yıllarda ilçemizden de şampiyonlar çıkar” dedi.

Görüntü dökümü
—————————-
– Çocuklar ok atışı yaparken
– Çocuklara ok atışı bilgileri verilirken
– Belediye Başkanı Emrullah Ünal ok atarken
– Ok atışlarından gelenler ve toplu görüntüler

HABER-KAMERA: Halim AKCA/BUCAK,(Burdur)(DHA) – 

================================

TALİSCA, 20 KİLO 600 GRAM EROİNİ BULDU

KOCAELİ’de, TEM Otoyolunda takibe alınarak durdurulan TIR’da narkotik köpeği “Talisca” ile yapılan aramada 20 kilo 600 gram eroin ve 1 kilo metamfetamin ele geçirildi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolunda takibe aldığı TIR’ı durdurdu. TIR’da narkotik köpeği “Talisca” ile arama yapıldı. Aracın çekicisine giren Talisca, aracın içerisinde panelin olduğu yerde tepki verdi. Ön panelin sökülmesi ile içeriye konulan 40 paket halinde 20 kilo 600 gram eroin ve 2 paket halinde 1 kilo metamfetamin ele geçirildi. TIR sürücüsü gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü
———————–
-Yolda ilerleyen TIR’ın görüntüsü
-TIR’da arama yapılması
-Panelin sökülmesi ve paketlerin çıkarılması
-Ele geçirilen uyuşturucuların görüntüsü
HABER: KOCAELİ, (DHA)

==================================

MARMARİS’TE FIRINLARA GRAMAJ VE HİJYEN DENETİMİ

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde belediye zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli hizmet alması için fırın denetimi başlattı. Ekmeklerin gramajı ve fırınların hijyen şartları başta olmak üzere birçok noktada kontroller gerçekleştirirken, ekmekte belirtilen 240 gramaj altı olanlara uyarı yapılarak tutanak tutuldu. 
Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede ekmek üretimi yapan fırınlar başta olmak üzere pasta ve tatlı imalathanelerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Fiyat tarifesi, gramaj, sağlık kuralları ve maske konusunda işletmeler denetlendi. Zabıta ekipleri maske, mesafe konusunda da uyarılarda bulundu. İlk etapta 10 fırında gerçekleştirilen denetimde ekmek gramajının 4, 6 ve 8 gram eksik olduğu tespit edilerek uyarı tutanağı tutuldu.
Denetimlerin sıklıkla süreceğini belirten zabıta yetkilileri, “İlk denetimde 10 işletme kontrol edildi. Ekmek gramajı ilgili yoğun denetim yapıldı. Gramaj üzerinde ve çok az miktarla altında olanlar da vardı. Bunun yanı sıra sağlık koşulları, koronavirüs tedbirleri ile ilgili denetimler yaptık. Ekmek gramajı 240 gramdır. Bunun altında olanlara düzeltmeleri için gerekli uyarılar yapıldı” dedi.

Görüntü dökümü
————————-
Belediye zabıta ekiplerinin denetimlerden genel ve ayrıntılı görüntü
Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!