Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SERAYA ÇALIŞMAYA GİDEN RESMİYE, OTOMOBİLİN ÇARPMASIYLA ÖLDÜ
 
ANTALYA’da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, 3 çocuk annesi yaya Resmiye Engel’e (34) çarptı. Seraya giderken otomobilin çarptığı Engel, olay yerinde yaşamını yitirdi. Alkollü olduğu belirlenen ve daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu öğrenilen sürücü ise gözaltına alındı.
Kaza, Aksu ilçesi Kurşunlu Şelalesi yakınlarında dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. M.İ.(40) idaresindeki 01 L 5688 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan otomobil, yolun karşısında yürüyerek seraya çalışmaya giden Resmiye Engel’e çarptı. Engel, olay yerinde yaşamını yitirirken, takla atıp hurdaya dönen araçtaki sürücü M.İ. de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Tedavisi yapılan ve alkollü olduğu belirlenen sürücü M.İ., jandarma ekiplerince gözaltına alındı. M.İ.’nin daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Resmiye Engel’in cenazesi, yapılan otopsinin ardından eşi İsmail Engel ve yakınları tarafından morgdan alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cenaze aracı detay
-Cenazenin alınışı detay
-Cenazenin yakınları detay
-Cenaze aracının gitmesi detay
-Adli Tıp dış plan detaylar

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Burak YALMAN /ANTALYA, (DHA)

===========================================

2) YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEME KAVGASINDA AĞIR YARALANDI
 
ÇORUM’da, otomobilde yüksek sesle müzik dinleyen gruptan kimliği belirsiz bir şüpheli, kendilerini uyaran köylülere tabancayla ateş açıp, kaçtı. Olayda Muhammet K., ağır yaralanırken, jandarma, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Olay, dün gece saatlerinde, merkeze bağlı Seydim köyünde meydana geldi. İddiaya göre, köye otomobille gelen 3 kişi, evlerin bulunduğu bölgede yüksek sesle müzik açıp gürültü yaptı. Durumdan rahatsız olan köylüler, grubu uyarınca tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, şüphelilerden biri tabancayla rastgele ateş açtı. Olayda kasığı ve bacağına mermi isabet eden Muhammet K., yaralandı. Şüpheli saldırgan ve arkadaşları aynı araçla bölgeden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalede bulunduğu ağır yaralı Muhammet K., ambulansla kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Jandarma, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Hastane yaralı görüntüsü

HABER KAMERA: Yusuf ÇINAR/ ÇORUM, (DHA)- 

===========================================

3) ELAZIĞ’DA EL ÇANTASINDA 2 KİLO 150 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
 
ELAZIĞ’da, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, durdurulan bir araçta, el çantasında yapılan aramada 2 kilo 150 gram esrar ele geçilirken, sahibi R.G. gözaltına alındı. 
İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda şüpheli R.G.’nin Diyarbakır’dan uyuşturucu madde getireceği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine ekipler, şüphelinin bulunduğu aracı yol kontrol noktasında durdurarak arama yaptı. Şüphelinin üzerinde ve el çantasında yapılan aramada 2 kilo 150 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan R.G.’nin jandarmadaki işlemleri devam ediyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Çantadan esrar çıkarılması
-Esrardan detay
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ ELAZIĞ,(DHA)

===========================================

4) TEKNE SAHİBİ BALIKÇILAR BAKANLIKTAN ‘AV TURİZMİ’ İZNİ BEKLİYOR
 
DÜNYADA yaygın olarak uygulanan balık avlama turizminin Türkiye’de de yapılması için balıkçı teknelerinin sahipleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelecek izni bekliyor. Balıkçıların gelirlerinin artmasını sağlayacak bu uygulamanın av baskısını da ortadan kaldıracağını dile getiren Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, uygulamanın acilen hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi. 
Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye, denizlerdeki aşırı avlanmanın önüne geçebilmek ve balıkçılığın sürekliliğini sağlayabilmek için, küçük ölçekli balıkçılara balıkçılık turizmi önerdi. Bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın balıkçı teknelerine turist taşıma izni verilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, WWF ile yürüttükleri 5 yıllık yönetim planına göre Avrupa’da yaygın görülen balık geleneksel tutma, yani pesca turizminin Türkiye’de de yapılabileceğini söyledi. Denizlerdeki paydaş sayısının arttığını anlatan Çetin, yasa dışı avcılık, askeri yasak sahalar, Foça’daki özel çevre koruma ve SİT alanları gibi etkenlerin ticari amaçlı çalışan kıyı balıkçılarını mağdur ettiğini dile getirdi. Amatör balık avlama turizm izninin ticari balıkçılara verilmesini istediklerini ifade eden Çetin, “Ticari balıkçılarımız balıkların yasak olan boy ve türlerini tutturmaya çok özen gösterir. Bugün amatör ve sportif olarak özel teknelerin yaptığı av baskısı, ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapan kayıklarımız geldiği zaman ortadan kalkar. Çünkü balıkçılık turizmi denize av baskısı yaparak uygulanan bir avlanma şekli değildir. Pesca turizmi daha fazla av aracı denize koyarak av baskısı yapmak değildir. Bir balıkçı denize çıkıp ağını denize bırakır. Balıklarını toplar ama amatör kişiler ona yardım eder. Ağı ona attırırsın, öğretirsin, balığı temizler ona satarsın hatta istediği zaman da yedirirsin. Oltaya çıkmak isteyenlere misinaları sen verirsin. Oltanın boyuna, nerede, ne tür balıkları tutacağına sen karar verirsin” dedi.
‘İHTİYAÇ KADAR BALIK AVLANACAK’
Balık avlama turizminin yaygınlaşmasıyla turistlerin balıkçının oltasıyla avlanabileceğini kaydeden Çetin, amatörün olta atması durumunda av baskısı oluşacağına dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Nasıl balık tuttuğumu ona gösterip, tuttuğum balığı isterse ona satarım. Benimle o gün vakit geçirdiği için bana emeğimin karşılığında bir bedel öder. Balığımı ona satabileceğim gibi, restorana götürür yediririm. Bizim istediğimiz turizm amaçlı balıkçılık. Gezi teknelerinin yaptığı 10 kişi götürüp, 10 tane olta atıp, 10’ar kilo balık tutmak değil. İhtiyaç kadar balık tutmak gerekir. Bakanlığın izin verdiği belli kiloda balık tutarak ticari avcılık yapan tekneleri de rahatsız etmeden en iyi şekilde paydaş olabiliriz. Tekneye gelen turist bir balıkçı gününü nasıl geçiriyor bunu yaşatmak amaçlanıyor.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Ceyhan Çetin ile röp.
-Balıkçılardan detay görüntü
-Foça Balıkçı Barınağı’ndan detay görüntü

Haber: Nevra UÇKAÇ – Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, DHA

===========================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!