Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

EŞİNDEN ŞİDDET GÖREN 2 ÇOCUK ANNESİ NİMET: HAMİLEYKEN BİLE DAYAK YEDİM
 
ESKİŞEHİR’de eşi Sedat Ü.’den (40) şiddet gören, hastanedeki tedavisinin ardından Konya’daki ailesinin yanına yerleşen 2 çocuk annesi Nimet U. (38), ”10 yıllık evliyim. Evliliğimin 1’inci yılından itibaren şiddet görüyorum. Hamilelik ve lohusalık dönemlerimde dahi dayak yedim. Çocuklarımı da yanıma alıp boşanmak istiyorum. Benim şu an Konya Valiliği’nden istediğim tek şey, kümes dahi olsa çocuklarımla kalacak bir çatı versin. Ben gencim Allah’a şükür çalışırım, çocuklarıma bakarım” dedi.

10 yıllık evliliğinden 8 yaşında kızı, 6 yaşında oğlu olan Nimet Ü., 4 Eylül günü iddiaya göre lastik dükkanı bulunan eşi Sedat Ü. tarafından çocuklarının gözü önünde dövüldü. Nimet Ü., sürekli gördüğü şiddet nedeniyle girdiği psikolojik bunalım sonucu ilaç kullanıp intihara kalkıştı. Kızının durumu fark edip ambulans çağırmasıyla hastaneye kaldırılan Nimet Ü., tedavisinin ardından ailesi tarafından Konya’ya getirildi.

‘KAYINVALİDEM, SOPA CENNETTEN ÇIKMADIR DEDİ’

Çocuklarının babaannesinin yanında kaldığını belirten Nimet Ü., yaşadıklarını anlattı. Nimet Ü., şunları söyledi:

Reklam Alanı

”10 yıllık evliyim. İki çocuğum var. Evlilikten bir yıl sonra her şey başladı. Alkol alıp eve gelmeye başladı. Yavaş yavaş ilk çocuğumuz dünyaya geldikten sonra dayaklarla devam etti. Kızım 6 aylıkken Konya’ya ailemin yanına yerleştim. Bir süre sonra tekrardan gitmek zorunda kaldım. İkinci çocuğa hamileyken dahi tekmeler yedim, dayak yedim bacaklarım mosmordu hep. Darp raporu almak için aile hekimine gidecektim ama kayınvalidem bana ‘sopa cennetten çıkmadır’ dedi. ‘Kızını elinden alır’ deyince de korktum. Ben o şekilde doğum yaptım. Lohusalık dönemim de bile dayak yedim. Hep korkuyordum. Çünkü, kayınvalidem ‘devlet çocuğu elinden alır’ dedi. En son geçen yıl kızımın boğazını sıkmasıydı. Beni dövecekti ben kendimi dışarıya attım. Kızımın boğazından tutup içeri attı.”

‘KAFAMI DUVARA VURDU’

Kafasını duvara vurunca hap içip intihara kalkıştığını ifade eden Nimet ü., “En son ise geçen cumartesi günü beni resmen ayağının altında ezdi. Kafamı duvara vurdu. Kafamdan kan gelince bıraktı beni. Onun bir sürü depresyon hapları vardı. Onların hepsini alıp tuvalete gittim ve yuttum. Fenalaşınca kızım hemen 112’yi aradı. Beni götürüp midemi yıkadılar yoğun bakımda tuttular’ dedi.

‘3 KEZ BOŞANMAK İÇİN DİLEKÇİ VERİP GERİ ÇEKTİM’

4 Eylül günü kayınvalidesinin kendisine hakaret etmesinden dolayı eşi tarafından şiddet gördüğünü öne süren Nimet Ü., ”Kayınvalidem hakaret ettikten sonra, ‘Ben sizin torunlarınızın annesiyim. Madem bu kadar kötüyüm, Neden kapıma gelip beni istediniz?’ dedim. Daha sonra çocuklarımı alıp eve geldim. Sonra eşimi aradım. En sonunda al çocuklarını sende kalsın. Çünkü benim Konya’da çocuklarımı koyacak bir yerim yok, dedim. ‘Gidecek misin’ dedi. ‘Evet gideceğim’ dedim. Onu der demez bana yumruk atıp tekme atmaya başladı. Ben üç kere boşanmak için dilekçe verdim. Üç kere de geri çektim. Çünkü gitmek zorunda kalıyorum. Benim iki tane çocuğum var. Konya’ya geliyorum iki gün abimde, iki gün ablamda, iki gün kardeşimde o çocuklarla ben Konya’ya sığamıyorum. Sürekli alkol aldığı için hep söylüyordum gel tedavi ol toparla kendini diye. Bu şekilde hayat olmaz. Çünkü benim çocuklarım sağlıklı büyümüyor. Akşam olduğu zaman kızım çok korkuyor. Acaba babam akşam nasıl gelecek diye.’

Nimet Ü., eşi Sedat Ü.’nün daha önce boşandığı eşine de şiddet uyguladığını öğrendiğini öne sürdü. 

BOŞANMAK İSTİYORUM

Nimet Ü., ”Benim şu an Konya Valiliği’nden istediğim tek şey, kümes dahi olsa çocuklarımla kalacak bir çatı versin. Ben gencim, Allaha şükür çalışırım Çocuklarıma bakarım. Ben boşanmak istiyorum. Ben bu dayaklarla, bu küfürlerle, çocuklarımı nasıl büyüteceğim. Ayrıca cezada almasını istiyorum. Ben toprağın altına gireceğim onun istediği gibi çocuklar yuvaya gidecek belki o zaman ceza alacak” dedi. 

(Görüntü Dökümü 
—————–
– Nimet Ü.’den detay
– Nimet Ü. röp. 

Haber- Kamera: Salih BÜYÜKSAMANCI KONYA DHA))
===========================

AYAĞI TRAMVAYLA DUVAR ARASINA SIKIŞAN KADINI İTFAİYE KURTARDI

İZMİT’te tramvay durağında beklerken güvenli alanın dışına çıkan kadının ayağı, tramvay ile duvar arasında sıkıştı. G.E. (65) itfaiye tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Olay öğle saatlerinde İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’ndeki Doğu Kışla tramvay durağında meydana geldi. Tramvayı beklerken işaretlenen güvenli alanın dışına çıkan G.E.’nin ayağı, tramvay ile duvar arasına sıkıştı. Bir anda çığlık atan kadını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve acil sağlık ekipleri geldi. Çeşitli ekipmanlar yardımıyla tramvayı yerinden oynatan itfaiye ekipleri, kadını kurtardı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan G.E., ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Ekiplerin çalışmaları
– Kadının kurtarılması
– Detay

HABER-KAMERA: Alişan KOYUNCU-Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

===========

ZİLE BASMA TARTIŞMASINDA KOMŞUSUNU KALÇASINDAN BIÇAKLADI

ANTALYA’da A.Y. (48) adlı kadın, zile basma yüzünden tartıştığı komşusu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Semra Güllü Okan’ı (47) kalçasından bıçakladı. 

Olay, öğle saatlerinde Muratpaşa ilçesi Sedir Mahallesi’nde, 4 katlı apartmanın giriş kapısında meydana geldi. Dün zile basma nedeniyle kavga ettiği komşusu Semra Güllü Okan ile apartman önünde karşılaşan A.Y., yeniden tartışmaya başladı. Semra Güllü Okan’ı tutup apartman içine çeken A.Y., ardından kalçasından bıçakladı. Kan içinde kalan Semra Güllü Okan, diğer komşuları tarafından çağrılan ambulans ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek, tedaviye alındı. Olay sonrası suç aleti bıçakla evine kaçan A.Y., apartmana gelen polis tarafından gözaltına alındı. 
A.Y.’nin apartmanda sürekli kavga çıkarttığını söyleyen apartman sakini Nurgül Karakuş, “Zemin katta oturuyor. Herkesle kavgalı. Apartmanda herkesi canından bezdirdi. Bu yüzden çok sayıda davası var ama yine de sorun çıkarmaya devam ediyor” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
Polis aracının görüntüsü
Bina dış plan görüntü
Polislerin görüntüsü
Polislerin binaya girişi
Yaralı kadının acil servise girerken görüntüsü
Acil servis dış plan görüntü
Polislerin bina önünde görüntüsü
RÖP: Nurgül Karakuş ( Bina Sakini )

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

======================

KAYGANLAŞAN YOLDA KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL, TIR’A ÇARPTI; 1 ÖLÜ

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolu’nda yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak önündeki TIR’a çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

Kaza öğle saatlerinde, Kuzey Marmara Otoyolu Körfez Sevindikli gişelerine yaklaşık 2 kilometre mesafede meydana geldi. İstanbul yönünde ilerleyen Dursun Örmeci idaresindeki 34 ACJ 494 plakalı otomobil yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kayarak aynı yönde ilerleyen 33 CML 03 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil savruldu.  Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekibi araç içerisinde sıkışan sürücünün hayatını kaybettiğini belirledi. İtfaiye ekipleri, Dursun Örmeci’nin cansız bedenini araçtan çıkardı. Jandarma ekiplerinin bölgede yaptığı incelemenin ardından, Örmeci’nin cenazesi morga kaldırıldı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kaza yerinden görüntüler
– Ekiplerin çalışmaları
– Detay

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)

=============================

MERSİN’DE BAGAJDA PLASTİK SANDALYEDE YOLCULUK

MERSİN’de 6 kişinin plastik sandalyelerde bagajda yolculuk yaptığı hafif ticari araç trafikten men edilirken, sürücüsüne de cezai işlem uygulandı. 

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, korsan taşımacılık olarak tabir edilen mevzuata aykırı, yetkisiz, izinsiz taşımacılığa karşı denetim yaptı. Kontrollerde durdurulan hafif ticari araç içerisindeki manzara ekipleri şaşırttı. Aracın bagaj kısmında 6 kişinin plastik sandalyelere oturarak yolculuk yaptığı ortaya çıktı. Araç trafikten men edilirken kanuna aykırı taşımacılık yapan araç sahibine cezai işlem uyguladı. Denetimlerde korsan taşımacılık yapan 53 araç da trafikten men edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Ekipleri aracı durdurması
-Aracı kontrol etmesi
-Kuralsız yolculuk yapana vatandaşlar

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

================

ANADOLU’DA ÜZÜM ÜRETİMİNDE ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRACAK ARAŞTIRMA TAMAMLANDI
 
TOKAT Ortadoğu Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce Anadolu’da yetişebilecek üzüm çeşitlerinin saptanması için kurulan bağda denenen 18 çeşitten 7’sinin Tokat bölgesinde yetiştirilebileceği belirlendi.

Tokat Ortadoğu Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla 2011 yılında bağ oluşturdu. Anadolu’da yetişebilecek üzüm çeşitlerinin belirlenmesi için yapılan ve 9 yıl süren araştırma 2020 yılında tamamlandı. Toplam 18 üzüm çeşidi fidanının ekimi yapılırken, bunlardan Trakya ilkeren, Lival, Horoz karası, Victoria, Mevlana, İtalya ve Palieri çeşitlerinin Tokat bölgesine uygunluk gösterdiği belirlendi. Yapılan çalışmalar sonucu ürünlerin Tokat çiftçisine tanıtılarak, bölgede üretimlerinin yapılması ve ilin ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. 

Enstitüsü Müdürlüğü Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Duran Kılıç, “Tokat’ta tek tip üzüm yetiştiriciliği vardı. Bu da Tokat’ın yöresel ürünü olan Narince üzüm çeşidiydi. Hasat sadece eylül ayında yapılıyordu. Biz temmuz, ağustos ve eylül aylarında hasat edilebilecek sofralık üzüm çeşitlerimizi bölgemizde yaygınlaştırmak amacıyla bir proje başlattık. Bu projemize ilk 2011 yılında başladık ve kurum arazimize 18 adet sofralık üzüm çeşidi getirdik. 9 yıl boyunca biz bu üzüm çeşitlerinin burada performanslarını kayıt altına aldık ve bu bunun sonucunda burada üstün performans gösteren çeşitlerimizi üreticilerimize tanıtmayı amaçlıyoruz. Bizim incelememiz sonucunda 7 yeni sofralık üzüm çeşidinin bölgemizde iyi performans gösterdiğini belirledik. Bu sayede üreticilerimiz hem çeşit hem de daha erken hasat imkanı bulacak. ‘Trakya ilkeren’ diye ülkemizin bir çeşidi var. Trakya ilkeren erkenci bir çeşit. Temmuz ayının 15’inden sonra bölgemize hasat yapılabiliyor. Dekardan 2-3 ton üzüm alınabiliyor. Bu seneki hal fiyatı 7-8 liradan satıldı. Bölgemizde çiftçinin bu dönemde böyle bir gelir alması çiftçinin ekonomik düzeyini artıracaktır” dedi. 

Görüntü Dökümü:
-Üzüm bağından görüntüler
-Elde edilen üzüm çeşitlerinin görüntüsü
-Dr.Duran Kılıç’ın açıklamaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) 

========================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!