Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DÜNÜRLERİNE ATEŞ AÇTI; MARKET SAHİBİ ÖLDÜ, 5 YARALI 
O ANLAR KAMERADA

KONYA’nın Cihanbeyli ilçesinde Orhan Ç., markette kavga ettiği dünürlerine ateş açtı. Saldırıda market sahibi Gökhan Aydoğan (36) hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Şüpheli Orhan Ç., jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, dün akşam saatlerinde Cihanbeyli ilçesi Karabağ Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Orhan Ç., aralarında husumet bulunan dünürleriyle bir markette karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Orhan Ç., belinden çıkardığı tabancayla market içine ateş açtı. Açılan ateş sonucu marketin sahibi Gökhan Aydoğan ile 5 kişi yaralandı. Ağır yaralanan Gökhan Aydoğan olay yerinde hayatını kaybetti. Orhan Ç.’nin yaraladığı dünür olduğu 5 kişi ise ambulanslarla Cihanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaydan sonra kaçan Orhan Ç., jandarmanın takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Görüntü dökümü:
—————————–
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Orhan Ç.’nin market sahibi Gökhan Aydoğan’a ateş etmesi
Haber-Kamera: Sakine DEMİR/CİHAHBEYLİ, (Konya), (DHA))

=====================================

DİKİLİ KIYILARINI ‘SARGASSUM’ TÜRÜ YOSUNLAR SARDI

İZMİR’in Dikili ilçesi kıyılarında ‘Sargassum’ türü yosunlar görülmeye başlandı. Prof. Dr. Biyolog Barbaros Çetin, bu tehdidin deniz ekosistemini hızla çökeltebileceğini ve turizm faaliyetlerini sekteye uğrayacağını ifade edip, önlem alınması konusunda yetkilileri uyardı.

Reklam Alanı

Dikili kıyılarında görülmeye başlanan ‘Sargassum’ türü yosunların turizmi etkileyebileceği belirtiliyor. Dalgaların getirdiği bu çamur rengi yosunlar kıyıya vurduktan sonra bozuk yumurta kokusu yayıyor. Prof. Dr. Biyolog Barbaros Çetin, bu tehdidin deniz ekosistemini hızla çökeltebileceğini ve turizm faaliyetlerini sekteye uğrayacağını ifade edip, önlem alınması konusunda yetkilileri uyardı. Son günlerde görülen müsilaj istilası gibi önlem alınmazsa ‘Sargassum’ adlı yosunun da sorunlara yol açabileceğini belirten Çetin, “Dikili sahillerindeki yoğun olarak görmeye başladığımız ‘Sargassum’ isimli kahverengi deniz yosununun yakın zamanlarda oldukça önemli olumsuz etkileriyle karşılaşabiliriz. Bir an önce kıyılarımızda ‘Sargassum’ popülasyonunun miktarı tespit edilmesi, kıyıya vuranların yerel yönetimler tarafından toplanarak bertaraf edilmesi ve yöre halkının bilinçlendirilmesi önem arz ediyor” dedi.
Meksika’da 2019 yılında büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Prof. Dr. Çetin, “Bozuk yumurta kokusu yayan yosunlar, turistlerin plajlardan uzak durmasına ve otel rezervasyonlarını iptal etmesine neden oldu. Kıyıya vuran yosunlar, havayla temas sonucu bir süre sonra çürümeyle birlikte hidrojen sülfür üretiyor. Havada solunum problemlerinden cilt döküntülerine kadar her şeye neden olabilecek yakıcı bir gaz olma özelliği taşıyor. Suda oldukça asidik olan hidrojen sülfür, yüzücüler için toksik olabiliyor. Deniz yosununa temas eden veya yakın olan kişiler kalp çarpıntısı, baş dönmesi ve baş ağrıları bildirmişler” dedi.

Görüntü dökümü:
———————-
– Kıyıdan görüntü
– Yosundan görüntü
Haber- Kamera: Oben ULU / DİKİLİ (İzmir), (DHA)-

=====================================

TARTIŞTIĞI ARKADAŞINI POMPALI TÜFEKLE VURDU
 
ANTALYA’da, trans birey S.K., tartıştığı arkadaşı Hakan S.’yi (44) pompalı tüfekle sol omuz ve kulağından yaraladı. S.K., çilingirle eve girilmesinin ardından gözaltına alınırken, suç aleti pompalı tüfek bulunamadı.
Olay, sabah saatlerinde Muratpaşa ilçesi Elmalı Mahallesi 13 Sokak’taki binanın önünde meydana geldi. Hakan S. ile arkadaşı S.K. arasında, eksik eşyalar nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine S.K., Hakan S.’nin arkasından pompalı tüfekle ateş açtı. Sol kolundan ve kulağından yaralanan Hakan S., polis noktasına kadar yürüyerek yardım istedi. Polisin durumu bildirmesiyle gelen sağlık ekibinin müdahale ettiği Hakan S., ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Ekipler olayın gerçekleştiği bina önüne gelerek S.K.’nin evine çıktı. Uzun süre kapıyı çalan polis, yanıt alamadı. Aracı bina önünde bulunan S.K.’nin dairesine girmek için gerekli izinlerin alınmasının ardından ekipler, çilingirle kapıyı açtırıp, girdi. Evden çıkarılan S.K., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Polis olayda kullanılan pompalı tüfeği aramalara rağmen bulamadı.

Görüntü dökümü
————————
– Olay yeri detay
– Yaralanan şahıs detay
– Polis ekipleri detay
– Vuran şahsın evin önünde polis ekiplerinin çalışmaları detay
– Vuran şahşın evinden çıkması için polislerin kapıya vurması detay(gelen sesler)
– Vuran şahsın arabasında incelemeler detay
– Evinin camının kırık olması detay
– Vuran şahsın evden çıkarılması ve ekip otosuna bindirilmesi detay
– Genel ve detaylar
HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

=====================================

KISITLAMADAN MUAF TURİSTLERİN DENİZ KEYFİ
 
ANTALYA’da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf turistler, güneşli ve sıcak havayı Konyaaltı Sahili’nde denize girerek değerlendirdi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar ile pazar günleri uygulanmaya devam eden sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle turizm kenti Antalya’da sessizlik hakim oldu. Kentin ana arterlerinde ve kavşaklarında görev yapan polis ekipleri, dışarda olanların izin belgelerini kontrol etti.
Kısıtlamadan muaf olan turistler ise güneşli ve sıcak havayı fırsat bilerek Konyaaltı Sahili’nde denizin tadını çıkarttı. Hava sıcaklığının 25 dereceye ulaştığı kentte sahile gelen bazı turistler kumların üzerinde güneşlenirken, bazıları ise rüzgara aldırış etmeden denize girdi. Nem oranının yüzde 80’e kadar ulaşması nedeniyle kentin siluetini oluşturan falezler, nem bulutu arasında kayboldu.

Görüntü dökümü 
————–
– Olay yeri detay
– Çıkan dumanlar detay
– İtfaiye ekiplerinin çalışması detay
– Genel ve detaylar
HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

=====================================

HAFİ TİCARİ ARACIN ÇARPTIĞI BİSİKLETTEKİ MÜZEYYEN ÖLDÜ
 
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde bisikletiyle yolun karşısına geçmek isteyen Müzeyyen Koç (23), hafif ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazanın şiddetiyle duramayan araç karşı yönden gelen başka bir araçla da çarpıştı. Kazanın ardından sürücü Hasan K. (49) gözaltına alındı.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi D-400 karayolu üzerinde meydana geldi. Alanya’dan Mersin yönüne doğru giden Hasan K. idaresindeki 33 HT 500 plakalı hafif ticari araç, Mehmet Çakır Caddesi’nde bulunan kavşaktan bisikletiyle yolun karşısına geçmek isteyen Müzeyyen Koç’a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Müzeyyen Koç birkaç metre ileriye savrulurken, Hasan K.’nin kullandığı araç ise karşı yönden gelen Ferhat A. yönetimindeki 07 E 8784 plakalı hafif ticari araca çarparak durde.
Çevredekiler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve polis ekibi geldi. Yapılan incelemede bisiklet sürücüsü Müzeyyen Koç’un yaşamını yitirdiği belirlendi. Müzeyyen Koç’un cansız bedeni jandarma ve savcılık incelemesinin ardından Alanya Belediyesi morguna kaldırıldı. Hafif ticari araç sürücüsü Hasan K. ise gözaltına alınarak, işlemleri yapılmak üzere karakola götürüldü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü dökümü
————–
– Kaza yerinden genel ve detay görüntüler
-Fotoğraf 
HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

======================================

TRAMVAYI DURDURUP, KAPLUMBAĞAYI YOLUN DIŞINA BIRAKTI

İZMİT’te tramvay yoluna girip, kaldırıma tırmanamayan kaplumbağayı gören vatman Serhat Topal, kullandığı tramvayı durdurarak kaplumbağayı yeşil alana çıkarttı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. 
Olay, bugün İzmit Seka Park Kültür Evleri mevkiinde meydana geldi. Plajyolu’ndan Otogar yönüne giden tramvayın vatmanı Serhat Topal, yolun kenarındaki kaldırıma tırmanamayan kaplumbağayı gördü. Tramvayı durduran Topal, kaplumbağayı alıp, tramvay yolunun dışına bıraktı. Kaplumbağa yeşil alana doğru ilerleyip, gözden kayboldu. Vatman Serhat Topal’ın duyarlı davranışı tramvay güzergahındaki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, vatman Topal’ın tramvayı durdurarak kaplumbağayı kurtardığı anlar yer alıyor. 

Görüntü dökümü 
——————-
– Vatmanın kaplumbağayı kurtarması(güvenlik kamerası) 

HABER: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!