Reklam Alanı
Reklam Alanı

Hackerlardan büyük iddia: PlayStation 5’in yazılımı kırıldı!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

PlayStation‘ların yazılımının kırılması, uzun zamandır karşılaşmadığımız bir durumdu. Özellikle Sony, 4. nesil konsollarıyla birlikte, PS3’te etkinliğini artıran korsan içerik piyasasına oldukça sağlam bir darbe indirdi. Ancak bugün bir hacker grubu tarafından PlayStation 5‘in yazılımının kırıldığı iddia edildi.

PlayStation 5’in yazılımı kırıldı mı?

Kötü şöhretliyle tanınan bilgisayar korsan grubu Fail0verflow, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, PS5‘in kök anahtarlarına erişim sağladığını iddia etti. Hacker çetesi, bunu nasıl yaptığına dair herhangi bir bilgi vermedi. Ayrıca bu verileri geniş çaplı olarak paylaşacağına dair bir açıklama da yapmadı.

Reklam Alanı

Bilgisayar korsanlarından oluşan Fail0verflow grubu, bu sabah attığı Tweet‘te şunları söyledi:

Tüm (simetrik) PS5 kök anahtarlarına sahibiz. Ayrıca, yeterince dikkatli bakarsanız, konsol kök anahtarı da dahil olmak üzere hepsi bu yazılımdan edinilebilir!

Digital Foundry, 2011 yılında Fail0verflow‘un PS3‘ün güvenliğini perişan ettiğini söyledi. Ayrıca grubun, PS4‘ü hackleyerek ve Linux ile diğer özel aygıt yazılımlarının Nintendo Switch‘te çalışmasını sağlayarak oldukça büyük bir ün kazandığını da belirtti.

PlayStation kırma işlemi nedir?

PlayStation kırma işlemini, bir iPhone’u Jailbreak yapmak yada Windows işletim sistemini, bilgisayarınızda kaçak olarak kullanmak gibi düşünebilirsiniz. Cihaza yüklenen ve yazılımında bir takım değişiklikler yapan bu uygulamalar, ücretli veya ücretsiz oyunların dileyen herkes tarafından hiç bir meblağ ödemeden, oynanabilir bir hale gelmesini sağlıyor.

Tabii konsolunuza bu işlemi uygulatmanız memnun kalacağınız anlamına gelmiyor. Çünkü bu durum yazılımda hiç bir sıkıntı çıkarmasa bile yalnızca hikaye modlarını oynamanıza olanak sağlanacaktır. Yani çevrim içi oyunlara kırılmış bir cihazla katılım sağlayamazsınız.

Bir diğer dezavantajıysa, Sony gibi büyük bütçeli şirketlerin, oyun alanındaki yatırımları da bir hayli yüksek oluyor. Dolayısıyla eğer bir proje yeterince karlı değilse veya beğenildiği halde ücret ödemek istemeyenler tarafından kaçak olarak kullanılıyorsa, o zaman sunulan bu desteklerin geri çekilme ihtimali ortaya çıkabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğer PlayStation 5 alırsanız bu ve buna benzer işlemleri yaptırır mıydınız? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!