Reklam Alanı
Reklam Alanı

Hamile erkek dahil 37 yeni emoji hayatımıza girmek üzere!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Koronavirüs pandemisi sebebi ile ertelenen Unicode 14.0 güncellemesi sonunda netleşti. 838 karakterin yer aldığı güncellemede ilk olarak hamile bir erkek karakterinin de yer aldığı 37 emoji kullanıma sunulacak.

Hamile erkek dahil 37 yeni emoji hayatımıza girmek üzere!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Unicode Consortium tarafından çeşitli onaylardan geçerek finale kalan emojiler kendini gösterdi. Ancak Unicode 14.0 güncellemesi koronavirüs sebebi ile oldukça gecikti, normalde bu zamanlara kalmıyordu.

Toplamda 838 karakterin sunulacak olduğu Unicode 14.0 güncellemesinde, karakterlerin 37’si 2021 yılı bitmeden kullanıcıların beğenisine sunulacak. Diğer emojiler ise kademeli olarak 2022 yılında dağıtılacak.

İlk olarak dağıtılacak olan 37 emojinin neler olduğunda bahsedecek olursak; sıklıkla kullanmakta olduğumuz sarı emojilerin yeni versiyonları arasında eriyen yüz, asker selamı, tek gözünü kapatan yüz, gözleri dolu yüz gibi karakterler yer alıyor.

Reklam Alanı

Unicode Consortium’un geçtiğimiz temmuz ayında duyurduğu final aday listesinde yer alan karakterlerin tamamı ise şu anda kullanıma açık. Bu karakterler arasında fasulyeler, trol, disko topu ve eriyen yüz gibi emojiler yer alıyor.

Ancak sosyal medyada en çok konuşulan yeni emoji ise tartışmasız hamile erkek karakteri oldu. Hamile erkeğe ek olarak ‘hamile birey’ ismi verildi. Çünkü bu emojinin cinsiyetsiz olması amaçlandı.

Siz hayatımıza girmeye hazırlanan bu yeni emojiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!