Reklam Alanı
Reklam Alanı

Hastanede yangın ve KBRN tatbikatı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Can ÇELİK-Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)- ADANA’da Yüreğir Devlet Hastanesi’nde AFAD ekiplerinin de destek verdiği ve yaklaşık 50 personelin katıldığı yangın ve KBRN tatbikatı yapıldı. Tatbikatta herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirten Yüreğir Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Nilgün Okutancan “Hazırlıklı olmak, felaketten kurtarır” dedi.
Afet, yangın ve kaza gibi durumlarda hastaların güvenliğinin sağlanması ve tedbirlerin nasıl alındığını gözlemlemek adına Yüreğir Devlet Hastanesi’nde, yangın ve Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) tatbikatı yapıldı. AFAD ve hastane yönetiminin organize ettiği tatbikata, yaklaşık 50 personel katıldı.
ELEKTRİK PANELİ ODASINDA YANGIN ÇIKTI
Senaryo gereği, önce hastanenin ameliyathanesine yakın elektrik paneli odasında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, ihbar üzerine kısa sürede hastaneye intikal etti. Sağlık ekipleri de yangın alarmının devreye girmesiyle ameliyattaki hastayı nakil için hazırladı. Hasta, dakikalar içinde başka hastaneye nakledildi. Daha sonra bir fabrikadan kimyasal madde zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye getirilen 2 kişi, gerekli prosedürler uygulandıktan sonra tedavi altına alındı. Tatbikat, başarıyla sonlandırıldı.
‘HER AN HAZIRLIKLI OLMAK DURUMUNDAYIZ’
Yüreğir Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Nilgün Okutancan, tatbikat sırasında kendilerine destek veren AFAD ekiplerine teşekkür etti. Yangın senaryosu ile birlikte anında ‘kırmızı kod’ ilan edildiğini belirten Okutancan “Ameliyat olan vakayı, başka bir yere nakletme süreci önemlidir. Nasıl nakledildiğini göstermek istedik. Bunlar, en kritik yerlerdir. Daha sonra KBRN hastalarımızı teslim aldık. AFAD ekibinden arkadaşlarımız, burada görev aldılar. Son olarak ‘yeşil kod’ vererek tatbikatımızı sonlandırdık. Hastaneler afet gibi durumlarda kapanmayacak ve her an hazırlıklı olması gereken kurumlardır. Hastane olarak kendimizi bu tarz durumlara hazırlıyoruz. Sivil savunma birimi olarak eğitimlerimizi de veriyoruz. Hazırlıklı olmak, felaketten kurtarır” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!