Reklam Alanı
Reklam Alanı

İlk müşteriyi alkışlarla karşıladılar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İlk müşteriyi alkışlarla karşıladılar

​Turgay İPEK / Şifanur TAVUS / ERZURUM,(DHA)- ERZURUM’da normalleşme ile birlikte müşterilerini ağırlayama başlayan esnaf, bu sabah işyerine gelen ilk müşteriyi alkışlarla karşıladı. Erzurum merkez Yakutiye ilçesindeki bir dönerciye girişte alkışlarla karşılanan Kaya ailesi ilk müşteri olmanın heyacanını yaşarken şaşkınlığını da gizleyemedi.
    Esnafın gözü kulağı dün akşam düzenlenen kabine toplantısından çıkacak karardaydı. Sarı ve mavi listede yer alan vaka sayılarının düşük olduğu illerde bugün itibariyle normalleşme adımları atıldı. Esnaf ise dükkan açma umuduyla günler önceden hazırlıklarını tamamladı. Bugün ilk müşterilerini alkışlarla karşıyan restoran çalışanları büyük sevinç yaşadı.
    İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelde sonrası 20 Kasım’dan itibaren müşteri alamayan yaklaşık 4 aydır paket servis yapılan restoran ve kafeler dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından bugün itibariyle müşterilerine kavuştu. Kabine toplantısında çıkan karara göre risk durumuna göre düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategorilere ayrılarak sarı ve mavi listede yer alan illerde restoran ve kafeler yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul etmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde iş yerlerini temizleyen çalışanlar ilk müşterilerini alkışlarla karşılayarak işlerine başlamanın heycanını yaşadı.
    Erzurum merkez Yakutiye ilçesindeki bir dönerciye girişte alkışlarla karşılanan Kaya ailesi ilk müşteri olmanın heyacanını yaşarken şaşkınlığını da gizleyemedi. Gelini İlknur Kaya ve torunu Yusuf Ömer Kaya birlikte yemek yemeye geldiğini söyleyen Metin Kaya, “Restorana girişte ilk müşteri olarak alkışlarla karşılandık. Alınan kararların esnafımız için hayırlı olmasını diliyorum. Pandemi sürecinde yapılan esneklik kararıyla umarım insanlar gevşemez ve bu kararlarla daha iyiye gidebilmeyi umuyorum. Yaklaşık 4 aydır lokantaya gelemedik. Paket yaptırıyorduk ama lokanta da oturup sıcak yemek yemenin yerini tutumuyordu. Açıkçası dönerin lezzetini alamıyorduk. Elbette bu günleri çok özlemiştik” diye konuştu. 
    Restoran sahibi Erzurumlu dönerci Recai Emeç ise “Müşterilerimizi alkışlarla karşıladık. Çok özlemiştik ve çok heycanlıyız. Hazırlıklarımızı günler öncesinden tamamlamıştık. Yaklaşık 4 aydır pas tuttuk. Artık bıcak kemiğe dayanmıştı diyebilirim. Bu karar can suyu gibi geldi” dedi.
    Erzurum’da normalleşmenin ilk gününde cadde ve sokaklarda kalabalık yaşanmadı. Vatandaşlar vakaların tekrar artması endişesiyle normalleşmenin sevinci yaşamadı. Vatandaşlardan Canan Şimşek, “Her ne kadar normalleşme sürecine başlamış olsak da bu herkesin sorumluluğunda olan bir durum. Sadece devleti sorumlu tutmak çok yalnış. Ne zaman normalleşmeye döndüysek hastalık arttı. Tedbiri elden bırakmamız gerekiyor” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Lokantadan temizlik görüntüsü
-Çalışanların hazırlıkları
-Ustanın ekmek yapması
-Ustanın döner kesmesi
-İlk müşterinin gelmesi
-İlk müşteriyi alkışlama
-Metin Kaya ile röp
-Recai Emeç ile röp
-Canan Şimşek ile röp

(KJ: Haber: Turgay İPEK- Kamera: Şifanur Tavus/ ERZURUM, (DHA)

 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!