Reklam Alanı
Reklam Alanı

IRAKLI ENGELLİ MELEK EĞİTİMİ İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Haber – Kamera: Ahmet YEŞİLMEN / Ömer HASAR / İSTANBUL, (DHA)  TÜRKİYE’ye 2015 yılında gelen Irak Türkmeni aile, engelli doğan 5 yaşındaki kızları Melek’in eğitimi için vatandaşlık beklediklerini belirtti. Ayağıyla yazı yazan, resim de çizen Melek, okula gitmek istediğini ve veteriner olmak istediğini söyledi. 
2015 yılında Türkiye’ye taşınan Irak Türkmeni Neşet Ailesi doğuştan 2 kolu ve 1 bacağı olmayan kızları Melek’in eğitimi ve tedavisi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istediğini söyledi. Baba Nejdet Neşet, “6 yıl önce geldik buraya. Gelme nedenimiz çocuğumuzdan dolayı. Orada biraz zorlanıyorduk. Bu çocuğun hiçbir doktoru, ilacı yoktu. Melek doğuştan böyle. Şu an Melek okula gidemiyor. Anaokuluna yazdırmak istedik o da olmadı. Çünkü annesiyle gitmesi gerekiyor. Öyle bir yetki de yok anaokulunda. Şu anda okul zamanı geldi. Yine aynı durumu yaşıyoruz. Okula gitmeye çok meyilli, çok da zeki.  Gitmek istiyor ama bir türlü ulaşamıyoruz istediğimiz şeylere. Şartlar zorlu. Çünkü Türk vatandaşı değiliz. İkincisi Melek’e göre okul yok. Çok araştırdık ama ‘Yok öyle bir şey yok’ dediler. Hele de Türk vatandaşı değilseniz. Onun için bizim de umudumuz Allah ve bekliyoruz” dedi.

MELEK UMUDUNA YETİŞSİN
Turist ikametiyle Türkiye’de yaşadıklarını belirten baba Nejdet Neşet, “Burada yıllık ikamet için başvuru yapıyoruz. Süre bitince yeniliyoruz. Turist ikameti veriyorlar. Çocuklar orada zorluk çekmesin diye buraya yerleştik. Kendi memleketimiz kendi vatanımız burası. Biz de Türkmeniz. Biz de Melek’ten sonra buraya taşınma kararı aldık. Şu anda Melek için sadece okula gitmesini istiyoruz. Doktora gittiğimiz zaman da çok sıkıntı çekiyoruz. Özel hastanelere gitmemiz gerekiyor. Çok para istiyorlar. O kadar durumumuz yok. Yetkililerden bir cevap bekliyorum bu konu için. Melek umuduna yetişsin” ifadelerini kullandı. Öte yandan Minik Melek ise okula gitmek istediğini, hayvanları çok sevdiğini ve veteriner olmak istediğini dile getirdi.

Görüntü dökümü:
—————————-
-Babayla röportaj
-Melek yazı yazarken
-Melek şarkı söyleyip dans ederken
-Ailenin detayları
-Melek’in konuşması
-Genel ve detaylar 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!