Reklam Alanı
Reklam Alanı

İSTANBUL BOĞAZI’NDA 1 GÜNDE 3 ÖLÜ YUNUS SAHİLE VURDU; TÜDAV BAŞKANI: ÖLÜMLERE NEDEN OLANLAR BULUNMALI

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- TÜRK Deniz Araştırmaları Vakfı(TÜDAV) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Arda Tonay, İstanbul Boğazı’nda 1 günde 3 ölü yunus görüldüğünü belirtirken, ölümlere neden olanların en kısa sürede bulunarak, cezalandırılmasını istedi.
Türk Deniz Araştırmaları Vakfı(TÜDAV) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Arda Tonay, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Boğazı’nda sahile ‘Tırtak’ türü 3 yunusun ölü olarak bulunmasının ardından İstanbul Boğazı’nda gece avlanan tüm balıkçı teknelerinin zan altında olduğunu söyledi. Doç. Dr. Tonay, şöyle dedi:
“Sabah saatlerinde Karaköy’de Kuleli ve Vaniköy’de ‘Tırtak’ türü 3 ölü yunus karaya vurdu. Bu ihbarlar; İstanbul Tarım İl Müdürlüğü ve İSTAÇ’tan geldi. Ekibimizle birlikte Yenikapı’da 3 yunusu incelemeye aldık. İlk bulgularımız ölümlerin deniz ağlarından kaynaklandığı yönünde. Bunu karakteristik izlerden ve normal olmayan kanamalardan anlayabiliyoruz. ‘Tırtak’ türü daha çok açık denizde görülüyor. Ölümler de büyük olasılıkla deniz göçü sırasında gırgır ağı ile yakalanmaları sonucu görüldü. Bu tip olayların önüne geçmek için gırgır balıkçılığının önüne geçilmesi, yunus varsa bu faaliyetin durdurulması veya ağda yunus varsa bunların dışarı çıkmalarını sağlamak gerekir. Hayvanlar çok sağlıklı yeni beslenmişler. Ağızlarında balık var. 6-12 saat önce öldüklerini düşünürsek 22 Şubat sabaha karşı 21 Şubat akşamı ava çıkan tüm gırgır tekneleri zan altındadır. Bunların tespit edilerek yakalanmasını istiyoruz. Vatandaşlardan da buna şahit olanların ihbarda bulunmasına yönelik çağrı yapıyoruz. İstanbul Boğazı gibi daracık göç yolunda artık bu tür endüstriyel balıkçılığı sınırlamamız gerekiyor. Tekrar ediyorum; 3 ‘Tırtak’ cinsi yunusun ölüm nedeni ağda boğulmadır, kurşun yarası bulunmamaktadır.”

Görüntü Dökümü:
————–
Doç. Dr. Arda Tonay’ın açıklaması
Beyoğlu’nda sahile vuran ölü yunus
Genel ve detay görüntüler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!