Reklam Alanı
Reklam Alanı

İzmir’de  kredi kartı dolandırıcılığı operasyonunda 2 tutuklama

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)-İZMİR’de, kredi kartı bilgilerini ele geçirdikleri kişileri dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Şüphelilerin adresinde yapılan aramada, çok sayıda telefon, laptop ve 1 tabanca ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürülüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, banka ve kredi dolandırıcılığı ile mücadelesini etkin şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda, ‘pandemi destek’, ‘maske cezası’ gibi mesaj linklerini vatandaşlara göndererek, zararlı yazılımla çok sayıda kişinin banka hesabı ve bilgileri ele geçirildi. Ele geçirilen hesaplarla, düzenlenen sahte kimlikle internet üzerinden alışveriş yapıldığını tespit eden ekipler  şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ekiplerce 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde adresleri belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Ekiplerin yaptığı baskında, 6 telefon, 2 sim kart, 1 lapkop, 2 harddisk, 1 tabanca, 10 fişek, 1 sahte kimlik ve ele geçirdikleri kredi kartıyla alındığı tespit edilen 1 akıllı televizyon, 1 oyun konsolu, 1 oyuncu monitörü ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki  işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen  2 şüpheli çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!