Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kadın otobüs şoföründen ‘Kadın isterse her işi başarıyla yapabilir’ mesajı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kadın otobüs şoföründen ‘Kadın isterse her işi başarıyla yapabilir’ mesajı

BURDUR’un ilk ve tek kadın halk otobüsü şoförü Aysel Gürdal (55), kadına bir gün değil, her zaman değer verilmesi gerektiğini belirterek, “Burdur’da ilk defa görevde olan kadın halk otobüsü şoförü benim. Yolculardan hep olumlu tepki aldım. Kadın isterse her işi başarıyla yapabilir” dedi.

Yaklaşık 1,5 ay önce Burdur Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin ilk kadın şoförü olarak çalışmaya başlayan Aysel Gürdal, 8 Mart Kadınlar Günü’nde hemcinslerine mesaj göndererek, “Monoton bir hayat yaşamalarını istemiyorum. Kadının çalışması çok güzel bir şeydir. Evde yemek yapıp, çocuk bakmamalı kadın. Çalışan demir ışıldar. Kadın çalışırsa eşinin gözünde daha değerli olacağını düşünüyorum” dedi.

Kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması sadece bir güne sığdırılmadan, her zaman kadınlara değer verilmesi gerektiğine işaret eden Aysel Gürdal, “Kadına şiddete hayır” mesajı da verdi.

‘MEMLEKETİME HİZMET ETMEK İÇİN BURAYA GELDİM’
Ehliyetini 1999 yılında aldığını, Isparta’da bir süre direksiyon kurslarında usta öğreticilik yaptığını anlatan Gürdal, “Daha sonra servis şoförlüğü yaptım. Şimdi de memleketim Burdur’a hizmet etmek için buraya geldim. İnternet üzerinden iş müracaatı yaptım. Başkanımız kabul etti. Allah ondan razı olsun. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum kabul ettiği için” dedi.

‘YOLCULARDAN HEP OLUMLU TEPKİ ALDIM’
Otobüs şoförlüğünün kendisi için zor bir meslek olmadığını söyleyen Gürdal, “Burdur’da ilk defa görevde olan kadın halk otobüsü şoförü benim. Yolculardan hep olumlu tepki aldım. Kadın isterse her işi başarıyla yapabilir” diye konuştu.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Aysel Gürdal otobüse girerken
– Aysel Gürdal otobüs kullanırken
– Aysel Gürdal ile röp.
– Detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!